amigdas.com

Unde trăiesc sturionii și câți ani trăiesc

Pestele de peșteSturgeonul aparține clasei de radiații, o subclasă de ganoide cartilaginoase. Sturgeon este un pește destul de mare, lungimea trunchiului poate ajunge până la 6 metri. Greutatea maximă este de 816 kilograme. Cu toate acestea, peștii de sturioni medii care intră în pescuit ating greutatea de la 12 la 16 kilograme.

Scheletul constă din cartilaje, coloana vertebrală este absentă. Menține coarda pe tot parcursul vieții. Structura corpului este foarte interesantă, are următoarele forme:

  • Corp torsionat, alungit, lipsit de scale. Pe corp există cinci rânduri de scuturi sub formă de plăci de formă romboidală. De-a lungul creastei, un astfel de rând conține între 10 și 20 de clapete.
  • Capul sturionului este de dimensiuni reduse, botul are formă conică. La capătul botului sunt patru antene fără franjuri. Gura este avansată, buzele sunt carne, dinții lipsesc. Puiul crește dinții mici, dar apoi abandonează.
  • Pe corpul sturionului există plăci osoase împrăștiate haotic, sub formă de asteriscuri. Aripile pectorale sunt foarte dure, raza anterioară seamănă cu un ghimpe. Aripile dorsale au de la 27 la 51 de raze, care merg spre aripioarele caudale.
  • Bunicuță bine înotată.
  • Culoarea storkului este cea mai mare parte gri. Cu toate acestea, partea din spate poate fi de culoare neagră sau nuanță de culoare gri. Are laturi maro și abdomen alb.

Este unul dintre cele mai lungi pești de pe pământ. Vârsta medie este de la 40 la 60 de ani. Unii reprezentanți ai speciilor de sturioni au trăit mai mult de 100 de ani.

Tipuri de pește de sturioni

Familia de sturioni cuprinde 17 specii de pești. Cele mai multe dintre ele sunt pe punctul de a dispărea și se află în Cartea Roșie.

  • Sturgeon siberian. Acest pește mare ajunge la 2 metri lungime. Un individ cântărește aproximativ 210 kg. Peștele se găsește în principal în râurile Siberiei, de la Ob la Kolyma, și trăiește și în Lacul Baikal și în estul Kazahstanului. Sturionul siberian uneori traverseaza sterletul siberian, rezultand un pește numit foc.
  • Sturgeon albSturion alb. O specie mare de pește, de dimensiuni inferioare, numai beluga. Are un corp destul de subțire, atinge o lungime de 6,1 metri. Greutatea peștilor poate fi de aproximativ 800 de kilograme. Se hrănește cu moluște, crustacee, lampre și pește. Peștele trăiește în apele din Oceanul Pacific, lângă țărmul vestic al Americii de Nord. Nerestitsya pește în fluxurile de sare ale râului, dar unii oameni intră în apă dulce.
  • Sturionul rusesc. Acesta este primul pește de sturioni, crescut prin reproducere artificială. Are o mare valoare în lume pentru calitatea ridicată a cărnii și a caviarului. Din păcate, peștele se află pe punctul de a dispărea. De la alt sturion există o botă plictisitoare, scurtă și antene care se apropie de capătul botului. Lungimea sturionului rus ajunge la 2,36 metri, greutatea peste 115 kilograme, cu toate acestea greutatea standard nu depășește adesea 12-24 kilograme. Dieta depinde de habitat. În alimente se folosește tipuri de cancer, mysimi și viermi. În dieta sturionului rus există și un pește. Adesea este hering, mullet și shmoe. Se găsește practic în toate rezervoarele mari din Rusia. Habitatul principal este Marea Caspică, Neagră și Azov.
  • Sturionul Sahalin. Cele mai rare și slab cercetate specii. Lungimea medie a unui adult este de 1,5-1,7 metri, greutatea este de 35-45 de kilograme. Reprezentanții adulți ai speciei se disting printr-o botă mare și o culoare verde. Se hrănește cu melci, moluste, larve de insecte, precum și cu pești și crustacee. Împrejmuiește apele Mării Japoniei, Marea Okhotsk. La prinderea pânzei spre teritoriul Khabarovsk.

Reproducerea sturionilor

Reproducerea sturionilorCea mai mare parte a reprezentanților speciilor de pești din această specie își începe apariția la o vârstă destul de târzie. Bărbații sunt pregătiți pentru reproducere la vârsta de 5 până la 18 ani, femele de la 8 la 21 de ani. Pentru perioada de coacere, peștele este afectat de gama habitatului - cu cât trăiește mai mult pește, cu atât mai repede va începe reproducerea puilor. Reproducerea în aceste pești nu are loc în fiecare an, reproducerea femelelor apare la fiecare 3-5 ani. Migrația reproducerii peștelui migratoare se extinde considerabil în timp și durează de la începutul primăverii la începutul lunii noiembrie. Vârful se află la mijlocul verii.

Pentru reproducere, sunt preferate râuri cu curent puternic, cu un fund piatră și rareori nisipoase. Nu se observă cavitatea în apă în picioare. Există o reproducere la o adâncime de 4 până la 25 de metri, la o temperatură a apei de 15-20 de grade, în funcție de habitat. Temperaturile ridicate afectează în mod negativ dezvoltarea embrionilor. În același timp, dacă temperatura crește peste 22 de grade, jocul moare.

Femeia care pune jocul în crevuri în partea de jos sau între pietre mari. Acesta este un pește foarte prolific: o persoană mare ridică mai mult de un milion de ouă, ceea ce reprezintă până la 25% din greutatea corporală. În sturioni, caviar lipicios, bine ținut pe suprafața în care se reflectă. Dezvoltarea embrionului durează aproximativ 2-4 zile. Perioada de incubație este de 10 zile. Pini de larve și cântărește numai 10 grame. Pestii nou-nascuti sunt slab vizibili si inoata foarte prost, la inceput se ascund in adăposturi.

Sacul de gălbenuș se dizolvă în 10-14 zile. Sperăm în acest timp să crească la 1,5-2 centimetri și să începem să mâncăm. De obicei, puiul preferă să mănânce crustacee planctonice. Când cresc, se îndreaptă spre crustacee și misteruri. La început, peștii mici trăiesc în apă dulce, Sosirea în sărat pentru ei este periculoasă.

Beneficii și rău de sturion

Sturgeon siberianConținutul caloric al cărnii de sturioni este de 160 de calorii pe 100 de grame de produs. Conține proteine ​​digerabile, ceea ce face ca produsul să fie rapid digerat. Adesea, carnea de sturioni este utilizată în diferite tipuri de diete, deoarece carnea conține un număr mare de acizi utili rare. Carnea include vitaminele din grupul "B", "C", "A" și "RR". Carnea de sturion delicat conține macronutrienți utili de potasiu, fosfor, calciu, magneziu, precum și sodiu, fier, crom, nichel, iod și fluor.

Caviarul de sturion este plin de proteine ​​și lipide. Conținutul de calorii al caviarului este mai mult decât carnea și este de 200 de calorii pe 100 de grame. Prin urmare, produsul este recomandat persoanelor care suferă de boli grave.

Consumul regulat de carne de sturioni are efecte benefice asupra sistemului cardiovascular al omului. Reduce colesterolul și riscul de infarct miocardic. Produsul afectează creșterea și întărirea țesutului osos și, de asemenea, îmbunătățește starea pielii.

În ciuda beneficiilor evidente ale produselor din sturion, ele pot fi dăunătoare. Caviarul și sturionul în sine pot fi infectate cu un patogen al botulismului, prin urmare este necesar doar să cumpărați produse de la vânzători de încredere. Când cumpărați, acordați atenție aspectului și mirosului.

Acesta trebuie utilizat cu precauție pentru persoanele cu diabet zaharat, precum și persoanele care suferă de obezitate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pește și macrou de pește, unde trăiesc și ce este diferit?Pește și macrou de pește, unde trăiesc și ce este diferit?
Unde se află și ce mănâncă peștele?Unde se află și ce mănâncă peștele?
Descrierea sterlei de pește. Ce hrănește și cum se reproduc?Descrierea sterlei de pește. Ce hrănește și cum se reproduc?
Cât cântă o vacă, cum se calculează greutatea în viu a bovinelorCât cântă o vacă, cum se calculează greutatea în viu a bovinelor
Care sunt particularitățile structurii scheletului țestoaselorCare sunt particularitățile structurii scheletului țestoaselor
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Cel mai mare știuc din lume: mituri și fapte despre pești uriașiCel mai mare știuc din lume: mituri și fapte despre pești uriași
Peștii de pește: speciile fluviale și marine, caracteristicile acestoraPeștii de pește: speciile fluviale și marine, caracteristicile acestora
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Shark mako - cel mai rapid rechin din lumeShark mako - cel mai rapid rechin din lume
» » Unde trăiesc sturionii și câți ani trăiesc
© 2021 amigdas.com