amigdas.com

Pro și Contra Electro guler pentru câini: Cum de a alege un guler

Gulerul electronic - utilizarea corectăGuler electronic conceput pentru a facilita sesiuni de formare

animale de companie. Un element electric integrat cu guler trimite un impuls slab la gâtul câinelui când apare un comportament nedorit. Astfel, câinele trebuie să asocieze un comportament nedorit cu efectul curentului și, în viitor, să se obișnuiască să îl evite. Impulsul este trimis prin intermediul panoului de control în mâinile proprietarului câinelui. Gulerul este adesea folosit pentru antrenamentul unor rase mari de animale de companie.

Guler electronic pentru câini

Toate gulerele au o telecomandă pentru calibrarea impactului. În funcție de model, numărul de nivele expunere și puterea acțiunii pulsului electric asupra animalului. De asemenea, durata expunerii variază. Gulerele bune au o limită de utilizare - limita dincolo de care gulerul este deconectat temporar, astfel încât să nu dăuneze fiziologiei și psihicului animalului.

Majoritatea câinilor nu recomandă permanent utiliza guler. Scopul său este de a preda și corecta comportamentul câinelui.

Utilizarea unui guler electric pentru câini. Pro și contra

Acest dispozitiv a fost inventat acum mai bine de 50 de ani de către cineologi pentru gestionarea câinilor de vânătoare. Prin urmare, opțiuni utilizați guler:

 • Limitarea acțiunilor nedorite. Un câine poate ridica ceva din iarbă, ceea ce poate duce la otrăvire.
 • Restricționarea teritoriului padocului.
 • Interzicerea lătratului puternic, de exemplu, noaptea.
 • Ajutați în concentrarea atenției în timpul instruirii sau al instruirii.
 • Colierele sunt echipate cu un senzor GPS, care facilitează căutarea unui câine lipsă.

Atunci când decideți dacă să cumpărați un guler electronic, trebuie să aveți în vedere avantajele și dezavantajele utilizării acestora pentru instruire. Să le analizăm mai detaliat.

Momente pozitive de utilizare a unui guler electric:

 • Gulerul este ușor și nu interferează Câinele se mișcă, în același timp, ajutându-i să-și controleze comportamentul în mod discret.
 • Principiul de funcționare a gulerului electronicUn mic impuls electric sau vibrație poate ucide un animal de companie și vă va face să vă schimbați acțiunile
 • Puteți controla animalele de la distanță fără a recurge la violență fizică directă sau strigăte enervante
 • Animalul de companie primește electrostimulare din guler, astfel, fără a asocia experiența negativă cu maestrul său.
 • Gulerul, purtat în timpul de mers pe jos și pentru animale de companie cum ar fi despre regulile, obiceiul de comportament, care este ușor de digerat datorită simplității sistemului și rămâne cu animalul, permițând gulerul să renunțe în viitor la toate.
 • Când vă plimbați în natură, limitând raza de mers pe jos va salva câine de la necazul de a cădea pe teritoriul altora, mai puțin prietenos cu animalele, cu oamenii. Dacă câinele este folosit pentru protecție, o mai bună înțelegere a teritoriului său va ajuta câinele să înțeleagă limitele zonei protejate.
 • Gulerul electric este vizibil chiar și pe roci foarte ciudate și nu pune întrebări dacă animalul este vag sau că proprietarul acestuia este în apropiere.
 • În combinație cu delicatesele încurajatoare, folosirea unui guler uneori va scurta timpul necesar instruirii și pregătirii pentru animale de companie.
 • Cu legarea slabă a calității, câinele poate primi agresivitate și iritabilitate excesivă de la naștere. De regulă, acest lucru este dificil de identificat deodată. În cazul unor pietre mari, neîntemeiate agresiune devine o problemă reală pentru crescătorul de câini. De împerechere, un astfel de animal, desigur, este confiscat. Iar comportamentul zilnic poate fi controlat de un guler electric.

Posibile aspecte negative ale utilizării gulerului electric:

 • Animatul de companie va realiza în curând că impulsurile electrice provin din guler și, în cele din urmă, nu va fi ușor să îl puneți pe animal.
 • Faptul că gulerul este purtat de către proprietar, iar butonul îl apasă și pe el (câinii au o ureche bună) poate determina transferul negativului de la guler la comandantul însuși.
 • Guler electronic pentru antrenamentÎn cazul în care mai mult de un stimul, la operarea animalelor actual nu se poate asocia cu pedeapsa cu factorul dorit. De exemplu, în cazul în care animalul prezintă agresiune pe stradă, iar proprietarul folosește gulerul, animalul poate asocia durerea cu agresivitatea, și spune mașinile care trec, sau care trece prin o pisică sau un om care trece.
 • pregătire cu ajutorul curentului, dezvoltă frica de pedeapsă și de panică, în anticiparea unei greve. Nu este un secret că animalele și oamenii sunt foarte răi în panică sau în frică. Astfel, există riscul ca, în loc să se îmbunătățească calitatea învățării, efectul opus se va dovedi exact.
 • De-a lungul timpului, animalul se va obișnui cu puterea pulsului, iar pentru a obține efectul dorit, proprietarul va trebui să crească curentul. Având în vedere că gulerul este atașat la partea cea mai sensibilă - pe gât - impactul va fi foarte vizibil.
 • Până în prezent, nu există o cercetare exactă asupra impactului impulsurilor de curent chiar slabe asupra neuronilor din creier. Unii crescători asociază utilizarea gulerelor electronice cu cazuri de atac de cord la animalele de companie.
 • Unii câini care nu sunt deosebit de inteligenți nu se pot lega comportament cu stimulare, și, prin urmare, nu înțeleg ce doresc de la ei. În acest caz, câinele va încerca să evite orice acțiune, să nu vadă legătura dintre ele și durerea. Un astfel de animal se transformă foarte repede într-o legume apatică, întins într-un singur loc și refuzând să se miște. Și aceasta este o încălcare a psihicului și necesită mai mult decât o intervenție profesională serioasă a cynologistului.

În general, trebuie spus că, ca orice metodă de educație, acest instrument are atât consecințe câștigătoare, cât și cele care merită gândite. Aplicați-l la toți câinii fără discriminare sau utilizați-l în mod constant - evident nu este cea mai bună idee. În același timp, pentru a controla animalele agresive cum ar fi alternativă să dormi, cu siguranță ar trebui să fie luat în considerare.

rasa de cainiUtilizarea unui guler electronic va fi justificată în cazul vânătoare câini, deoarece dispozitivul este programat să facă sunete care îi vor ajuta pe proprietar să găsească un animal de casă chiar și într-o pădure densă sau în iarbă înaltă. Vânătoarea este o activitate legată de risc atât pentru persoana cât și pentru câine. În agitație, un câine se poate răni, fără a reuși să aterizeze după un salt sau să-l prindă pe un glonț straios. Și nu este un fapt că animalul va rămâne conștient pentru a raporta vestea de iarbă sau șanț. Aveți o opțiune de rezervă pentru un eveniment neprevăzut merită cu siguranță.

Pret de guler electronic

Gama de prețuri este foarte largă. De exemplu, pe "Aliexpress" costul gulerelor electrice variază de la 1500 la 8000 de ruble. Puteți alege între calitatea atât a materialului gulerului cât și a fiabilității componentei electrice. Avantajele și dezavantajele tuturor mărcilor, din păcate, nu pot fi incluse într-un singur text. Alegeți astfel intervalul de prețuri și alegeți deja rezultatele din specificațiile tehnice. Ce trebuie să acordați atenție:

 • Materialul gulerului trebuie să fie nu alergene, și suficient de puternic. Multe rase de câini în procesul de reproducere împreună cu calitățile dorite au dobândit boli generice. Și foarte des reacțiile alergice la tot. Merită să luați o abordare responsabilă pentru alegerea unui material care să fie în contact direct cu pielea animalului. Salvați aici - înseamnă a risca un tratament lung și scump pentru animalele de companie.
 • Nu umeziți gulerulPlasticul, din care carcasa elementului electric este realizată în variante ieftine, nu este rezistentă la schimbările de temperatură. Câinele în joc cu obiecte sau cu alți câini se mișcă în mod activ, se lovește de tot și se freacă de diverse obstacole. Cu această utilizare, plasticul ușor și subțire nu va dura mult timp.
 • Greutatea dispozitivului. Gulerul pentru un câine mare adult va fi, desigur, prea greu pentru un cățeluș.
 • Protecția împotriva umezelii și a prafului este o opțiune foarte logică, ținând seama de faptul că câinii de pe plimbare preferă să se mișcă și să treacă. De asemenea, intrarea apei în elementul electric este extremă nedorit. Este puțin probabil ca un câine să facă rău, dar achiziția ta scumpă va deveni imediat o decorație inutilă.
 • Nu salvați pe raza gulerului. Cu cât este mai mult, cu atât mai bine ai controlul asupra animalului. Rețineți că câinii atacă foarte rar alți câini și trecători din cauza proprietarilor lor. Dar după ce au fugit de o anumită distanță, ei simt impunitatea și se pot comporta inadecvat.
 • Determinați pentru dvs. ce tip de expunere vă convine. Multe gulere au atât impuls electric, cât și vibrații. Vibrația pe gât - o senzație destul de neobișnuită pentru a pune câinele în confuzie și pentru a da proprietarului timp pentru a corecta comportamentul. Dacă câinele este suficient de controlabil și necesită doar o corecție ușoară - este posibil să se facă doar impactul vibrațiilor. Desigur, în timp, câinele se va obișnui cu ea și vibratorul va deveni familiar și neînfricat.

Ca și în cazul oricărui aparat electric, vă recomandăm să alegeți un producător cu o bună reputație, o muncă pe termen lung pe această piață și o rețea extinsă de aceștia. sprijin.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care este gulerul șanțului pentru nou-născuți?Care este gulerul șanțului pentru nou-născuți?
Cum să vă înțepați câinele Spitz scoarță acasăCum să vă înțepați câinele Spitz scoarță acasă
Cum să predați cățelului gulerul și lesa?Cum să predați cățelului gulerul și lesa?
Cum se determină rasa câinilor și a cățeiCum se determină rasa câinilor și a căței
Cum să educați în mod corespunzător un catelus timp de până la un anCum să educați în mod corespunzător un catelus timp de până la un an
Cum să înveți câinele comenzile de bază acasă?Cum să înveți câinele comenzile de bază acasă?
Chipping dogs: ce este, cât este?Chipping dogs: ce este, cât este?
Cum să antrenezi în mod corespunzător un catel la domiciliuCum să antrenezi în mod corespunzător un catel la domiciliu
Collars `antilay`: modele pentru câini miciCollars `antilay`: modele pentru câini mici
Recenzii ale gâtului șanțului cu osteochondroză din regiunea cervicalăRecenzii ale gâtului șanțului cu osteochondroză din regiunea cervicală
» » Pro și Contra Electro guler pentru câini: Cum de a alege un guler
© 2021 amigdas.com