amigdas.com

Cum să dai o lovitură la câine intramuscular?

Cum să faci o lovitură de câineBoala unui animal iubit, desigur, aduce o mulțime de probleme și experiențe vieții proprietarului său. Astfel, câinii se pot infecta cu ușurință cu infecții dăunătoare în timpul unei plimbări, în care diverse dăunători, paraziți și acarieni pot acționa ca surse de infecție. De asemenea, contactele strânse cu alte rase de câini pot duce la infecții de diferite tipuri.

La primele simptome de infecție, animalul de companie ar trebui imediat să fie luat la medicul veterinar. Specialistul va efectua o examinare cuprinzătoare a animalului, va lua testele la laborator și va prescrie un curs definit de tratament cu ajutorul comprimatelor sau injecțiilor. Deci, pentru a nu pierde timpul cu excursii zilnice la clinica veterinară, puteți invata în mod independent cum să injectați un animal bolnav fără a pleca de acasă. Acest lucru va fi necesar doar să vă familiarizați cu succesiunea de acțiuni și să obțineți o răbdare specială, precum și curaj.

Care sunt injecțiile și seringile pentru ele?

Injecțiile sunt de obicei produse prin două metode: intramuscular sau subcutanat. Injectarea trebuie efectuată utilizând o seringă curată și prelucrată, care pentru fiecare categorie de greutate a câinilor este selectată individual. Injecții intramusculare cu seringi ar trebui să difere în funcție de mărimea câinelui.

 1. Astfel, rasele mari de câini trebuie injectate cu seringi cu un volum de 2 ml sau mai mult. Această lungime a acului poate transfera componentele medicamentului la cele mai multe țesuturi musculare. Dacă animalul necesită o doză de medicament egală cu 5 ml, apoi la o seringă mare găsiți un ac special dintr-un instrument mai mic.
 2. Rasele mici de câini decorative au nevoie de o seringă de insulină. O astfel de seringă va fi adecvată numai dacă doza medicamentului este mai mică de 1 ml. Când se utilizează injecții la câini adulți, acul unei astfel de seringi poate fi inserat pe toată lungimea sa. Dacă injecția este necesară pentru introducerea catelului, atunci adâncimea seringii trebuie urmărită cu o atenție deosebită.

De asemenea, trebuie să știți, că atunci când alegeți o seringă pentru injecția ulterioară, este necesar să se țină seama nu numai de datele câinelui, ci și de caracteristicile de curgere ale medicamentului în sine. Uneori, ele sunt fabricate din componente petroliere care interferează cu administrarea confortabilă a medicamentului cu un ac din seringa de insulină. În acest caz, trebuie să faceți o prăjitură cu un ac care are măsuri mai mari de diametru și lungime.

Pentru injectarea subcutanată, care se desfășoară în spiritul câinelui, pot fi folosite absolut orice seringi. Aici va fi dependența mergeți numai din doza însăși. Este necesar să se acorde o atenție deosebită acelor cu o lungime mică, deoarece ar trebui introduse la o adâncime mică. La preparatele create pe bază de ulei, sunt selectate acele din seringi în 2-3 ml și chiar mai mult.

Cum pot injecta un câine intramuscular?

Injectarea corectă a câinilorInjectarea intramusculară a câinelui se poate face în mai multe locuri, dar locul cel mai nedureros este zona corpului situat în partea dreaptă a femurului labei stângi a animalului și invers. Injectarea trebuie injectată în cel mai mare mușchi femural al animalului de companie.

Acest mușchi este suficient doar pentru a determina, pentru că pare să se rostogolească sub degetele tale. În regiunea inferioară și superioară, mușchiul devine mai rigid, mai tensionat și mai îngust. În acest domeniu, seringa nu trebuie inserată, deoarece este posibil să atingeți terminațiile nervoase, osul sau alte țesuturi dureroase, ceea ce vă va afecta cu siguranță animalul.

Etapa pregătirii pentru injectarea unui câine

Seringa pe care ați decis să o utilizați pentru injectare trebuie să fie corect introdusă. Pentru aceasta, ar trebui:

 1. În primul rând trebuie să vă dezinfectați bine mâinile cu săpun.
 2. Citiți cu atenție numele medicamentului pe fiola sa, altfel puteți face o greșeală și puteți introduce un remediu greșit.
 3. Ștergeți suprafața fiolei cu o soluție care conține alcool.
 4. A văzut un dispozitiv special, care este inclus în pachet cu medicamentul, cea mai subțire parte a fiolei. Uneori, medicamentele au deja un gât ușor de vârf, astfel încât acestea vor fi pur și simplu deschise și îndepărtate.
 5. Îndepărtați seringa din ambalaj și completați-o cu un medicament, în același timp, trebuie să vă asigurați că mâinile nu ating simțul acului.
 6. Înclinați seringa în sus și bateți conținutul acesteia, astfel încât bulele de aer să plutească la suprafață.
 7. Pentru a expulza excesul de aer, folosind un piston special.

Deci, avem o seringă pregătită cu medicamentul activ dinăuntru. Acum poți face o injecție pe corpul câinelui.

Cum se efectuează o injecție intramusculară?

Deoarece pielea câinelui are inițial un strat antibacterian gros, nu este necesar să se efectueze tratamentul cu soluții cu alcool. Locul unde se va efectua injecția trebuie să fie ușor relaxat. Pentru a face acest lucru, ar trebui să masați această parte a corpului ușor sau să îndoiți pur și simplu piciorul.

Dacă animalul dvs. de companie este mobil și jucăuș, atunci pentru a evita rănirile sau daunele inutile, acesta trebuie fixat în siguranță. Pentru aceasta puteți să sunați unul dintre membrii familiei să vă ajute.

Secvență de injectare intramusculară

 1. Împingeți câinele în greabănO seringă este injectată sub un unghi drept.
 2. Acul trebuie introdus în 2/3 din lungimea sa.
 3. Apăsați ușor acul de pe piston și introduceți medicamentul în mușchi.
 4. Scoatem seringa.
 5. Mai mult, pentru a evita durerile inutile și pentru a asigura o distribuție uniformă a medicamentului, ar trebui să masați zona în care injecția a fost făcută ușor.

Când se efectuează injecția, acul seringii trebuie ținut la bază cu degetele. Acest lucru se face pentru a preveni un accident. În cazul în care locul de injectare începe să apară sânge, ea vorbește despre dauna unei nave, este necesar să se trage seringă, ștergeți locul înmuiate în alcool tinctura de vată, și pentru a produce o injecție la o altă locație, altele decât acest lucru. Dacă, atunci când injectați un animal, ați lovit accidental osul, atunci acul ar trebui tras ușor.

Mai multe detalii despre tehnica injecția intramusculară poate fi văzută și luată în considerare în înregistrările video de pe Internet.

Injectarea sub pielea unui câine

Cum să faceți o injecțieDacă injectarea nu trebuie efectuată în mușchi, ci sub piele, atunci cel mai bun loc pentru aceasta este greabănatul animalului. Deci, aici sunt procese active ale mușchilor care vor ajuta medicamentul să se dizolve rapid și să se înmoaie în corpul animalului. De asemenea, acest loc are o piele ușor accesibilă și subțire.

Atunci când un animal este injectat în zona de greabăn, pielea ar trebui să fie ușor trasă înapoi și injectată sub părul colectat la un unghi de 45 de grade față de trunchiul animalului de companie.

După ce medicamentul este injectat în pielea animalului, acul trebuie scos și vata de bumbac aplicată în zona injecției. Pentru a vă asigura că acest loc nu provoacă o ciocnire, acesta trebuie masat ușor.

Dacă a apărut ciocnița pe greabăn, atunci nu vă îngrijorați prea mult. După câteva săptămâni, se va rezolva singură. Dar, în același timp, conuri mari de obicei, aduc disconfortul câinelui și se rezolvă de foarte mult timp.

Pentru a ajuta la resorbția conurilor educați, ar trebui să vă masați greabanul în fiecare zi. Un animal de companie intern nu simte nici o durere, așa că nu trebuie să vă faceți griji. În acest caz, urmăriți presiunea, presiunea puternică nu este permisă. După un timp, compactarea va începe să se dizolve independent și să treacă bine.

Referințe utile de la specialiști

Înainte de injectare, câinele de companie ar trebui să fie bine hrănit, înainte de mers pe jos în stradă. Animalul trebuie să fie într-o stare somnoros, care este cea mai bună pentru administrarea medicamentului. totuși există droguri, care ar trebui să fie consumate la un anumit moment, de exemplu, înainte de a mânca. Apoi urmează:

 1. Cum să faci un câine chinuit în greabănCereți ajutorul unui membru al familiei care este bine cunoscut și de încredere de către câinele dvs. În timp ce pregătiți un medicament și un ac, acesta va calma câinele, va mângâia și va comunica cu el.
 2. Pentru unele rase de câini, o protecție suplimentară ar trebui să fie făcută prin punerea pe un bot pe ea, sau prin legarea cu o centură și bandaj.

Dacă trebuie să faceți mai multe injecții, fiecare dintre ele trebuie să aibă loc. În același timp, o distanță de 4 până la 8 mm trebuie să fie redusă de la injectarea anterioară.

Este imposibil să se combine într-o singură seringă mai multe componente și medicamente, deoarece există multe variante de medicamente care sunt incompatibile în compoziția lor. Introducerea unor astfel de medicamente sub formă de injecție poate duce la toxicitate sau la apariția inflamației și iritației pielii. Dacă medicul veterinar a aprobat combinația de medicamente, dar atunci când le utilizați amestecul a schimbat culoarea sau s-a precipitat, injecția nu este recomandată.

După injectare, câinele poate deveni prudent. Procedând astfel, acest lucru nu înseamnă că injecția a fost efectuată într-un loc greșit, ci doar că una dintre componentele medicamentului a afectat deja. Uneori, medicamentele devin dureroase atunci când sunt injectate, astfel încât acestea sunt în mod specific adăugate componente non-iritante. Compatibilitatea medicamentului poate fi verificată împreună cu medicul dumneavoastră sau prin utilizarea instrucțiunilor suplimentare.

După procesul de îndepărtare a substanțelor care irită corpul, câinele își poate apăsa laba timp de ceva timp. Nu-ți face griji. Dar dacă labele încep să devină leneși în timp ce mersul pe jos și câinele se limpezește, atunci ar putea însemna că ați atins un buchet nervos. Pentru a trata această afecțiune, trebuie să căutați ajutor de la un medic veterinar.

După ce studiați instrucțiunile complexe și vizualizați diverse materiale video, puteți determina cu exactitate cum să faceți o injecție intramusculară și subcutanată a animalului dvs. de companie. Acum vă puteți trata singur câinele. De asemenea, nu trebuie să uitați să vă lăudați animalul după injectarea și recompensați ceva delicios.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să eliminați o bifă de la un câine la domiciliuCum să eliminați o bifă de la un câine la domiciliu
De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?
Nasul fierbinte și uscat la un câine: motiveNasul fierbinte și uscat la un câine: motive
Vaccinarea împotriva rabiei pentru câiniVaccinarea împotriva rabiei pentru câini
Punga pentru câini: semne, simptome, tratamentPunga pentru câini: semne, simptome, tratament
Micoplasmoza la câini: simptome și tratamentMicoplasmoza la câini: simptome și tratament
Acarianul acarian la câini, tratamentul acarienilorAcarianul acarian la câini, tratamentul acarienilor
Emicidin pentru câini: instrucțiuni de utilizareEmicidin pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Selectarea comprimatelor de la viermi pentru câini și o listă de medicamente populareSelectarea comprimatelor de la viermi pentru câini și o listă de medicamente populare
Ce ar trebui să fac dacă câinele meu are diaree? Cauze și tratamentCe ar trebui să fac dacă câinele meu are diaree? Cauze și tratament
» » Cum să dai o lovitură la câine intramuscular?
© 2021 amigdas.com