amigdas.com

Ce mai bine pentru a prinde bibanul iarna și unde să-l găsiți

Lecții pentru prinderea bibanului în timpul ierniiPescuitul de pește de iarnă se caracterizează printr-un nivel sporit de excitare și dinamism. Prinderea unui biban din gheață necesită ca pescarul să schimbe în mod constant locurile și să caute activ pești. Cu toate acestea, chiar și găsirea unui loc promițător, nu toată lumea poate prinde un prădător dungat. Pentru a vă putea lăuda cu o bună captura, fiecare pescar trebuie să știe ce să prindă în bibanul de iarnă și ce strategie să prindă ar trebui să fie folosită pentru ao prinde.

Îndepărtarea degetului

Dacă nu există abilități în ceea ce privește cum și cum să prindeți un biban pe un anumit iaz, atunci prinderea ar trebui să înceapă întotdeauna cu un marmalade. Striped prădător reacționează bine la mormyshku pe întreaga perioadă de îngheț-up. Asamblarea corectă a mărfii se compune din următoarele elemente:

 • tije de pescuit de tip "balalaika";
 • o scurtă nod;
 • linia monofilamentului;
 • Jig.

Crăciunul se prăjește iarnaDeoarece pescuitul bibanului implică o mișcare constantă de la gaură până la gaură, Anglerul ar trebui să poată schimba rapid adâncimea de lucru a captatorului. Datorită undița - „Balalaika“ în corpul care este construit o mică bobină, înlocuiți adâncimea se poate face în câteva secunde. Mai departe, tija - „balalayka“ stă bine în mână și are o greutate mică, care permite pescarului să efectueze un set de astfel de tije echipate cu diferite linii și mormyshkami. Bara încorporată oferă posibilitatea de a sângera linia atunci când mușcați pești mari.

Cu ajutorul cambrickului de pe tija de pescuit, este fixat un nod, care servește nu numai ca un indicator al mușcăturii, ci permite, de asemenea, să dea mormyshke jocul necesar. Pe o buzunar, nu puneți prea multe cambrici, deoarece acest lucru îi poate afecta sensibilitatea. Linia trebuie să treacă în găurile de pe cap și să treacă liber între ele.

Linia de pescuit monofilică, folosit în lupta cu marmelade, ar trebui să fie de înaltă calitate, deoarece în timpul iernii se utilizează monofilamente foarte subțiri. Pentru prinderea unei cochilii, ar trebui folosită o linie de pescuit cu un diametru de 0,07-0,10 mm. Gura Bass este presărat cu dinți mici, care nu poate musca monofilament, dar foarte repede, este la sol, astfel încât, după fiecare pescuit okunovoy momeală trebuie să o cravată.

Pescuitul copacilor pe balansoanele de iarnă

Forma și culoarea mormyshka a fost un subiect de dispută pentru pescarii de mai mulți ani. Cu toate acestea, opinia multor pescari este că cel mai adesea bibanul atrage cupru sau cupru placat cu mormyshka. Deoarece pescuitul, ca regulă, este efectuat pe viermi de sânge, cârligul mormyshka trebuie să fie subțire și ascuțit.

Ajungând la rezervor și stabilind locul pescuitului, pescarul găsește o gaură și îl curăță cu grijă de resturile de gheață și de zăpadă. Procedura de curățare a orificiului este luată foarte serios, deoarece într-o gaură necorespunzătoare este imposibil să se efectueze cablaje de momeală de înaltă calitate. După ce gaura este îndepărtată, pescarul coboară pâlnia până la fund și începe o creștere lentă a momelei, făcând mișcări mici de amplitudine cu o tija de pescuit. După ridicarea momelei la 30-50 centimetri de jos, cablajul se repetă. În cazul în care nu există postări în timpul a 3-5 postări, ar trebui să fie forate un puț nou.

În plus față de manivelă jig cuplat util implanteaza molie larva brusture care mirosul este capabil de a trezi apetitul peștilor chiar inactive.

Căutați o coadă cu un strălucitor și echilibrat

Începătorii pescarilor nu știu ce bâzâie în timpul iernii, cu excepția uneltei marmail. Între timp, pescuitul unui biban pe un spinner și balancer este o activitate foarte interesantă și interesantă. Aceste momeli de prindere vă permit să găsiți rapid bibanul activ în zonele de gheață ale rezervoarelor mari. Recomandările de iarnă pentru spoturi de bas includ:

 • tija de lumina din spuma densa;
 • linia de fluorocarbon;
 • momeală sau echilibru.

Iarbă de iarnăTija de pescuit constă dintr-un tambur de spumă mic cu un baston din fibră de carbon inserat în el. La sfârșitul biciului este un inel mic pentru a sări peste linie. Nu se aplică markeri de mușcătură. Deoarece tija de pescuit este foarte ușoară, iar fibra de carbon are o rigiditate ridicată, toate mușcăturile de pește sunt clar transferate mâinii pescarilor.

Utilizarea fibrei de fluorocarbon se explică prin faptul că este practic invizibilă în apă. În condițiile unei ape de iarnă transparente, această proprietate a monofilamentului joacă un rol important. Pentru prinderea unei cochilii mici este suficientă o linie cu o grosime de 0,10-0,12 mm. Dacă se presupune că prindeți peste care cântăresc mai mult de 500 de grame, atunci este mai bine să puneți un monofilament cu un diametru de 0,14-0,16 mm.

Pentru capturarea unui prădător în dungi se utilizează semifabricate de diferite modele, realizate din argint, cupru sau alamă. Mărimea momelei este selectată ținând seama de mărimea prăjiturii, care la momentul prinderii unei hrănire de pește. De regulă, mărimea lingurii este de 2 până la 7 centimetri. Jocul de palid vertical este o lovitură ascuțită a tijei cu o amplitudine de 10 până la 25 de centimetri.

Mormyshki pentru prinderea bibanului în timpul iernii

Balancerul poate fi vopsit în culori naturale sau are o culoare fantezie luminos. Spre deosebire de lingura verticală, balancerul joacă în plan orizontal și poate să atragă peștii de la o distanță mai mare. Jocul balancerului ar trebui să fie destul de neted, eliminând leagăniile de mușcătură.

Dacă bibanul este pasiv, apoi deasupra momelei de lingură sau balancer, puteți lega numărul cârligului 10 roșu sau galben. În acest scop, la capătul liniei de pescuit necesare pentru a forma o lungime buclă de 10 centimetri, atunci bucla este tăiat, astfel încât un capăt al lungimii a fost egală cu 5 centimetri, iar celălalt scurt capăt 15. Se atașează cârlig și lung, rocker sau nada.

Lăsând gura și gheața, pescarul începe să oprească treptat toate orizonturile apei. Dacă în decurs de 2-5 minute peștele nu se arată, atunci trebuie să mergeți la gaura următoare.

Prinde pe zherlitsy

Dacă ați reușit să obțineți o momeală de 5-7 centimetri lungime, puteți conta pe o bună capturare a prădătorului dungat. Prindeți o prăjină pe junglă are succes pe tot parcursul iernii. Ca păsări pot fi folosite rasele de pești crapiști:

 • sumbră;
 • Roach;
 • crucian crap.

Tijă de pescuit și momeală pentru prinderea cocoșului în timpul ierniiCa linie principală pe monofilament închisă de cenusie cu o grosime de 0,20-0,22 mm este utilizată. Pentru leșuri, fluorocarbonul este utilizat cu un diametru de 0,14-0,16 mm. În funcție de adâncimea în locul pescuitului, lungimea lesei poate varia de la 20 centimetri până la 1 metru. Greutatea plăcilor de glisare-măslin nu trebuie să depășească 5 grame. Jocul trebuie să fie instalat astfel încât înotătorul să înoate 10-30 centimetri de jos. Prinderea pe junglă sugerează o căutare constantă a peștilor. Dacă pescarul a reușit să găsească o turmă, atunci mușchii vor urma unul după altul.

Unii pescari merg la gheata cu mult inainte de rasarit, fara sa stie sigur daca biciul in iarna musca noaptea. Faptul este că bibanul este un prădător obișnuit de o zi, iar toate capturile lui pe timp de noapte sunt aleatorii.

Uneori, un prădător în dungi poate continua să coacă pentru 1-2 ore după întuneric. În timpul iernii, această perioadă se încadrează între orele 15-18. Cu toate acestea, pe timp de noapte, captura de biban este o excepție de la reguli.

Cum să prindeți o baltă în iarna

Locuri de parcare Predator

Nu toți pescarii știu cum să găsească un biban pe timp de iarnă într-un iaz nefamiliar. În timpul pescuitului în câmp, într-o situație câștigătoare, se găsesc acei pescari care cunosc fundul unui râu sau lac. Stăpânul prăjit aproape toată iarnă aderă la anumite locuri din rezervor, caracterizate prin prezența:

 • obstacole;
 • adâncime subacvatică;
 • canalul cortexului.

Secretele de prindere pe balancer pe iarnaȘtiind locația unor astfel de locuri promițătoare, vă puteți concentra pe capturarea lor atentă, mai degrabă decât să rătăciți întreaga arie de apă în căutarea peștilor. Atunci când loviți un teritoriu necunoscut, merită să acordați atenție grupurilor de pescari locali care știu întotdeauna unde sunt peștii.

În lacuri, bibanul preferă să rămână aproape de țărm la o adâncime de 1,5-3 metri, unde vânează pești mici. Pe râu, prădătorul cu dungi evită locurile cu un curent puternic și preferă să păstreze în curenți mici sau în bazine de vârtej. Un biban este un pește școlar: dacă reușiți să prindeți câteva găuri dintr-o gaură, nu vă grăbiți să părăsiți locul răcoros. Este necesar să găuriți o gaură de prindere pe o rază de câțiva metri, iar norocul de pescuit va zâmbi din nou.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Blies pentru pescuitul de iarnă pe cochilie: caracteristicile aplicațieiBlies pentru pescuitul de iarnă pe cochilie: caracteristicile aplicației
Pescuitul de iarnă - prinderea roachului pe mormyshkuPescuitul de iarnă - prinderea roachului pe mormyshku
Secretele de prăjituri corecte în timpul iernii pe un cărucior de echilibrareSecretele de prăjituri corecte în timpul iernii pe un cărucior de echilibrare
Pescuit excelent în Tyumen și regiunea TyumenPescuit excelent în Tyumen și regiunea Tyumen
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
Pescuit excelent în Omsk și în regiunePescuit excelent în Omsk și în regiune
Pescuitul în Belarus: cele mai bune locuri, caracteristicile pescuituluiPescuitul în Belarus: cele mai bune locuri, caracteristicile pescuitului
Pescuitul pentru șopârlă: caracteristici, abordări pentru prinderea în timpul ierniiPescuitul pentru șopârlă: caracteristici, abordări pentru prinderea în timpul iernii
Caracteristici de pescuit în Rostov-on-Don: rezervoare populareCaracteristici de pescuit în Rostov-on-Don: rezervoare populare
Pescuitul din gheață și apa deschisă în decembriePescuitul din gheață și apa deschisă în decembrie
» » Ce mai bine pentru a prinde bibanul iarna și unde să-l găsiți
© 2021 amigdas.com