amigdas.com

Ce este un panou, pentru ce este aceasta parte?

Ce înseamnă panoul?Desigur, mulți oameni au auzit expresia "ușile panoului", dar ceea ce sunt, cel mai mult nu pot spune. Cu toate acestea, de fapt, acest tip de foaie de usi este astazi cea mai populara si mai raspandita. Acest articol va evidenția problemele conceptului de acest tip de design, caracteristicile și avantajele acestuia.

Ce este un fișier?

În primul rând trebuie să înțelegeți istoricul denumirii produsului, care a servit drept punct de plecare. Panoul este inserție subțire în fruntea ușii, este mai subțire decât cadrul în sine. De multe ori se vede pe ușile interioare. Este o foaie subțire care este inserată în pânză. Poate fi făcut din orice material.

Datorită panoului, este posibil să se evite produsele plictisitoare obișnuite, originalitatea și decorativitatea fiind obținute, oferindu-le forme neobișnuite. Această foaie decorează ușa și creează un accent pe ea însăși sau pe fragmentele ei. Această metodă vă permite să creați un produs decorat stilistic, combinat cu restul interiorului. Pe panza poate elemente volumetrice, texturi tipărite, etc. Designul depinde de dorințele clientului și de imaginația producătorului.

Aplicarea usilor de panouri

FILETATE UȘI CAMERAAstfel de uși sunt utilizate peste tot și nu au restricții în domeniul de aplicare. Aceste modele pot fi văzute atât în ​​birouri, locuri publice ale diferitelor unități, cât și în case de apartamente.

Usile Filenchatye sunt utilizate pentru proiectarea deschiderilor interioare si usilor de intrare. Rolul fundamental îl joacă materiale și caracteristici funcționale. Modelele interioare cu panou sunt realizate din materiale ușoare, de exemplu, poate fi placaj sau foaie MDF. Structurile de intrare sunt adesea realizate din metal sau din lemn dur.

desen

Care este panoul de ușă, de fapt, este deja clar. Acum trebuie să aflați cum este atașat. Asta este, de a face cu design-ul ca un întreg. Panoul este introdus în cadru, care este din bare masive din lemn, apoi fixat în interior cu caneluri speciale. Pentru a preveni mișcarea acestuia în cadru pentru securizare este aplicată lipici sau margele de sticla subtiri, pe care i-a fost ucisă.

Structurile de filamente au o clasificare proprie, criteriul fiind forma inserției. Filenka se întâmplă:

  • Plat. Utilizați o foaie subțire de material care nu are protuberanțe și mori, adică, absolut netedă.
  • Volum. În el există elemente cu formă tridimensională cu frezare de-a lungul perimetrului. Această performanță este clasică și este adesea folosită.
  • Compunerea. La baza mai multor lamele, care se unesc prin metoda "spike-groove".

Există, de asemenea, următoarele soiuri, care trebuie diferențiate:

  • Figareynaya. O smochină este o inserție interioară cu muchii groase care devin treptat subțiri la marginea părții. Acest panou este fixat prin caneluri longitudinale și este fixat cu lipici de tâmplărie.
  • Floarea. Datorită decalajelor din stânga din jurul perimetrului, materialul este distrus. În funcție de microclimatul din cameră, inserția este capabilă să schimbe dimensiunile. Montat cu ajutorul margelelor de geamuri.

materiale

Ce material este fabricat din ușile din panouriDin materialul de producție depinde nu numai aspectul ușilor panoului, dar și caracteristicile, marja de siguranță și fiabilitate, precum și costul.

Pentru a face cadranul de la poarta grinzi din lemn masiv. Pentru inserție se recomandă nu numai lemnul, ci și alte materiale. Aceasta este deja o imagine combinată a produsului.

Variantele de lemn ale produselor înseamnă utilizarea unor soiuri moi și a unor rase valoroase mai durabile. Usa de pin, cires sau brad nu va fi foarte scumpa. Stejar, teak, fag, nuc sunt mai vrednici si mai durabili. Copacii roșii și negri aparțin clasei de elită.

Important! Structurile din lemn pot combina mai multe rase. Prin urmare, pentru a preveni distrugerea panoului datorită schimbărilor de temperatură și umiditate, această nuanță trebuie clarificată de la vânzător înainte de cumpărare.

Modele combinate ieftine combină foi de MDF, placaj, plăci aglomerate, hârtie presată. Inserțiile surzi sunt acoperite cu piele sau cu un înlocuitor. Sunt produse mai interesante prin utilizarea sticlei. Poate fi obișnuită, mată, colorată, gravată, vitralii, imprimare foto sau oracol, etc.

desen

Datorită varietății aproape nelimitate de materiale utilizate, ușa panoului poate reflecta orice stil și design. Prin urmare, alegerea modelului optim care îndeplinește cerințele unui anumit stil de interior nu este atât de dificil.

Pentru camere de zi, bucătării, precum și camere de zi sunt de obicei selectate ușile de panou cu inserții translucide. De fapt, soluția ideală este achiziționarea unei pânze cu sticlă în partea centrală. Desigur, pentru baie și toaletă sunt mai potrivite inserții surzi. Cu toate acestea, aceasta nu înseamnă că alegerea pare plictisitoare. Un interior unic poate fi obținut prin decorarea ușilor într-un singur stil.

Un rol important în procesul de creare o paletă largă modele de orice stil sunt jucate de tehnologii moderne. Datorită straturilor de acoperire cum ar fi PVC, furnir, laminat etc., precum și diverse tăietori, se obține o varietate de inserții. În formă pot fi drepte și înclinate, conțin tampoane adiționale, fire, elemente de volum, relief ornat. Cu timpul, există posibilitatea înlocuirii mijlocului plictisitor.

Dacă există usa din panouri de sticlă, atunci este posibil să se arate imaginație și a pus pe ea desen, acoperit de peliculă cu un model, fotografie sau orice altă imagine, precum și să se transforme într-o fereastră vitraliu. Acest design nu cunoaște limitele.

Avantaje și dezavantaje

Din toate cele de mai sus, putem concluziona că ușile panoului au următoarele avantaje, cum ar fi:

  • Alegerea ușilor panouluiAspect decorativ și estetic.
  • Datorită unei inserții subțiri, greutatea panglicii scade.
  • Designul poate fi dezasamblat cu înlocuirea și restaurarea elementelor sale.
  • Durabilitatea structurii se datorează prezenței unei inserții dintr-un alt material. La urma urmei, o serie solidă de roci moi se poate usca de mai mulți ani.
  • Reducerea prețului datorată reducerii cantității de material și înlocuirea articolelor scumpe cu analogii mai ieftini.

Utilizarea de materii prime de calitate slabă și nerespectarea regulilor tehnologice în producție sunt dezavantaje, care depind de conștiința producătorilor și de conștiința lor în întregime. În general, ușile cu canat sunt opțiunea ideală și pot fi instalate în orice locuință.

Astfel, panoul - este partea centrală a ușii, care are un număr de caracteristici pozitive, de multe ori are o funcție estetică, executată într-o varietate de forme, decorate și realizate din materiale diferite.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care este pridvorul și ce este?Care este pridvorul și ce este?
Ce este aceasta - ușă de furnirCe este aceasta - ușă de furnir
În ceea ce privește calitatea materialului, alegeți ușile de interiorÎn ceea ce privește calitatea materialului, alegeți ușile de interior
Ce este o ușă de panouCe este o ușă de panou
Cum se instalează ușile de interior?Cum se instalează ușile de interior?
Ușă de intrare într-o casă privată: fotografie, preț, sfaturi privind alegereaUșă de intrare într-o casă privată: fotografie, preț, sfaturi privind alegerea
Un panou de materiale improvizate cu mâinile taleUn panou de materiale improvizate cu mâinile tale
Ușile interioare duble, vederi și fotografiiUșile interioare duble, vederi și fotografii
Panouri de perete pentru bucătărie: criterii de selecție și fotografiiPanouri de perete pentru bucătărie: criterii de selecție și fotografii
Uși glisante cu ușă unică și cu fotografieUși glisante cu ușă unică și cu fotografie
» » Ce este un panou, pentru ce este aceasta parte?
© 2021 amigdas.com