amigdas.com

Ce este aceasta - ușă de furnir

Usi de furnir interiorUsile furniruite pe piata usilor interioare sunt reprezentate de un sortiment imens. Popularitatea unui astfel de design se explică prin aspectul său spectaculos, preț rezonabil și indicatori de performanță. Ele se potrivesc perfect interiorului, pentru că arata ca ușile din lemn scump, și este destul de dificil pentru un laic să distingă originalul de imitație. Există mai multe reguli, aderente la care, puteți alege în mod corespunzător o ușă din furnir.

Ce este usa furniruit

Acest design este o ușă obișnuită, care este făcută din specii de lemn ieftine, cum ar fi molidul sau pinul. Este cusută pe toate laturile cu un strat subțire de furnir din lemn, care este considerat mai scump, de exemplu, poate fi cenușă sau stejar. Un strat de protecție de lac este aplicat de sus, ca urmare a faptului că designul îmbunătățește parametrii estetici și mărește rezistența la umiditate.

Fata de furnir permite:

 • Îmbunătățiți durabilitatea și durabilitatea structurii ușii fără a crește costul acesteia. Rama este realizată în principal din lemn ieftin, iar furnirul este creat din specii mult mai valoroase de lemn, care sunt remarcabile pentru performanța lor.
 • Implementați o varietate de idei de design. Ușile de furnir se pot potrivi armonios în orice interior. Și datorită faptului că furnirul are diferite culori și nuanțe, datorită texturii diferite a copacului, metodelor de tăiere și poziționare a fibrelor, ușa se bucură de un aspect individual.

Tipuri de furnir

Furnirurile sunt secțiuni subțiri de lemn care se lipesc împreună. Usile furniruite sunt realizate cu furnir, care are mai multe soiuri. Se dovedește o astfel de varietate datorită tăierea, tăierea sau decojirea bustenilor pe echipamente speciale.

Furnirurile pot fi din următoarele tipuri:

 • Usa de furnir din lemnnatural. Furnirul în forma sa naturală este un strat subțire de lemn, care are un aspect estetic și este folosit în principal pentru placare. În funcție de modul în care a fost primită, furnirul natural este împărțit în următoarele soiuri: decojite, tăiate, planificate.
 • reconstruit. Un astfel de soi este fabricat din lemn de copaci tropicali și este folosit cel mai adesea pentru producția de panouri decorative, mobilier, blocuri de uși. Fibra reconstruită este dificil de manevrat, pe lângă faptul că poate elibera substanțe nocive fără respectarea condițiilor de producție.
 • Rebroskleenny. Acest tip de furnir este o foaie subțire de lemn, care sunt lipite de-a lungul marginilor. Se remarcă prin durabilitatea și calitățile sale operaționale remarcabile.

Cum se produce usile furniruite

Cum se produce o ușă furniruităAstfel de structuri de ușă pot fi solide și goale. Baza acestor usi este cadrul, care este creat dintr-o raza de pin. Conținutul său de umiditate nu trebuie să depășească 8%, ceea ce face posibilă protejarea țesăturii de crăpături și deformări. Când este instalat într-o ușă cu geam dublu, este înconjurat de un altul cadru de bare orizontale, atașat la exteriorul cadrului prin intermediul canelurilor speciale.

Pentru confecționarea cadrului din lemn, se utilizează în principal panouri din MDF cu o grosime de 4 mm, iar pentru umplerea golurilor se utilizează placă de tip fagure sau placă de polistiren expandat. Apoi, panoul MDF este din nou pus pe partea de sus, ca urmare, ușa devine mai multe straturi. După aceea se efectuează fațada. Luați benzi subțiri de lemn și pliați în foi care au dimensiunea necesară. Aceste foi trebuie să fie puțin mai mari decât clapele ușii.

Pentru ca modelul de pânză să fie oglindită, este necesar să se potrivească culoarea și textura fiecărei benzi. Sunt blocați pe mașină cu ajutorul unei compoziții adezive speciale, după care cleiul în exces este îndepărtat cu grijă, după care foile sunt ajustate la dimensiunea frunzei. Lemnul finisat este fixat pe lipici MDF și apoi este utilizat presarea la cald. Ușa furniruită este lustruită de mai multe ori, apoi este lăcuită, formând un strat protector.

Subtilitățile alese

La alegerea usi furniruite nu ar trebui să se concentreze doar pe aspectul și culoarea, în caz contrar ușa va trebui să se schimbe, deoarece pânza se poate fisura de uscăciune și unghiilor în câțiva ani - fisurii.

Astfel, atunci când achiziționați, trebuie să urmați următoarele reguli:

 • Usi din furnirAsigurați-vă că întrebați cine este producătorul ușii furniruite și dacă există un certificat.
 • Rezultă din ambele părți cu atenție studiați modelul și structura uși panouri care sunt de vânzare. Dacă cel puțin două uși sunt textură repetată, înseamnă că furnirul este artificial. Materialul natural nu are o astfel de coincidență. Dacă imaginea este puțin vagă și, așa cum a fost, "înnorată", atunci este probabil ca lemn de calitate slabă și vopsea de tonifiere să fie utilizate pentru a masca deficiențele.
 • Este necesar să inspectați produsul furniruit pentru fisuri la lumină bună. Suprafața, lăcuită, nu ar trebui să aibă o dentară și o depresiune. Lacul de strat ar trebui să fie distribuit uniform pe toată suprafața, iar prin acesta nu ar trebui să "privi afară" pori furnir.
 • atunci verificați secțiunile de capăt, deoarece în aceste locuri sunt cel mai adesea identificate deficiențe. Pentru a le determina, trebuie să tăiați ușor furnirul cu unghia. Dacă pleacă de la suprafață, atunci ușa este de proastă calitate. Ar trebui să studiați cu atenție geometria liniilor finale. Dacă în acest caz ușa este o "cifră opt", atunci lemnul se usucă rău. După o perioadă de timp, curbura va crește doar ca urmare, ușa va începe să se închidă prost.
 • Structura ușii nu trebuie să evite un miros chimic neplăcut. Chiar dacă vânzătorii asigură în unanimitate că mirosul va dispărea după un timp, acest lucru nu trebuie crezut. Cel mai probabil, ușa este tratată cu un lac de calitate scăzută sau cu un grund ieftin, care poate provoca atacuri de alergie.
 • De asemenea, ar trebui să fie atent pentru a studia geometria foii de ușă. Distanța dintre un colț și celălalt de-a lungul diagonalei ar trebui să fie aceeași. Dacă abaterea este mai mare de 1 mm, proiectarea se face în încălcarea normelor și a procesului tehnologic.
 • Este necesar să vă asigurați că geamul este de înaltă calitate și fixat în siguranță. Utilizarea fuzionării, gravării, vitraliilor poate da interiorului o întorsătură, dar geamul trebuie să aibă o fixare sigură. Producătorii folosesc materiale de etanșare siliconică și garnituri de calitate pentru acest lucru, dar nu PVC.
 • Trebuie să scutură ușor ușa. În cazul în care zgomotul sau vibrează, atunci în orice moment, dispozitivele de fixare pot eșua în timpul loviturii ușii sau a impactului accidental. Este necesar să examinăm sticla în sine. Dacă pe suprafața sa există amprente grase sau pete, este foarte posibil să nu le spălați.

concluzie

Usile furniruite au merite și defecte, precum și orice alt tip de design. Astfel de uși vor fi o opțiune excelentă dacă bugetul pentru a cumpara nu este prea mare și nu există posibilitatea de a cumpăra un produs mai scump. De asemenea, este foarte important să le instalați corespunzător, deoarece deformarea poate duce ulterior la o insuficiență structurală.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să alegeți corect culoarea ușii interioareCum să alegeți corect culoarea ușii interioare
Ușile glisante în hol: opțiuni pentru desene și fotografiiUșile glisante în hol: opțiuni pentru desene și fotografii
Cum se face furnirul și ce este?Cum se face furnirul și ce este?
Ce fel de usi de interior sunt mai bune decat pvc sau furnirCe fel de usi de interior sunt mai bune decat pvc sau furnir
Recenzii despre ușile de interior: care uși sunt bune?Recenzii despre ușile de interior: care uși sunt bune?
Restaurarea ușilor interioare și prețul rezultatuluiRestaurarea ușilor interioare și prețul rezultatului
Usi interioare în interiorul apartamentuluiUsi interioare în interiorul apartamentului
Usi din lemn de interior la comanda in functie de marimea lorUsi din lemn de interior la comanda in functie de marimea lor
Panouri din lemn pentru pereți: avantaje și metode de instalarePanouri din lemn pentru pereți: avantaje și metode de instalare
Avantajele ușii interioare dublu balansateAvantajele ușii interioare dublu balansate
» » Ce este aceasta - ușă de furnir
© 2021 amigdas.com