amigdas.com

Urechea urechilor la om: cum se vindecă și simptomele acesteia

Descrierea particularităților acarianului la omInsectele care se află pe corpul unui animal pot fi găsite și la om. Nu este surprinzător dacă o persoană întâlnește un acarian. Indiferent de coliziunea cu parazitul urechii, o persoană ar trebui să știe cum arată, care sunt simptomele de a-l găsi la ureche, cum să se ocupe cu el.

Bifarea în urechea unei persoane poate fi în multe feluri. De exemplu, o persoană era în natură și se așezase pe iarbă, moment în care parazitul se urcase în ureche. Chipul poate intra în ureche și acasă, de exemplu, animalul său de companie a fost adus acasă de un animal de companie, pe care acarianul a stat în timp ce mergea pe stradă.

Tipuri de acarieni

Tipuri de acarieni și caracteristicile acestoraTrebuie remarcat faptul că un parazit în urechea unei persoane este rar. Piciorul comun, care suge de corpul uman, este mult mai comun. Un atac al unei insecte poate fi atribuit unei patologii sau unei boli, este de importanță clinică.

În medicină, se cheamă suptul unei căpușe în ureche otocriazis sau acariasis. În natură, există trei tipuri de paraziți de insecte care se află în urechea unei persoane și se hrănesc cu sângele:

 1. argas indivizi. În natură, există mai mult de 17 specii. Ca regulă, indivizii argas atacă o persoană atunci când sunt în natură, când sunt în peșteri, spații mansardate și în hayloft;
 2. exemplarul demodex. Parazitul nu are nici un colorant, mic în dimensiune, dimensiunea corpului este de 0,5 cm;
 3. iksodovaya individuale. Găsirea unei insecte în auriculă este temporară, deoarece durează mult timp să trăiască și, în același timp, nu se poate hrăni cu sânge. De regulă, o astfel de bifă nu are loc pe teritoriul Rusiei, locația sa în Asia și Africa.

Demodex specii de acarieni

Acest tip de insectă este considerat cel mai periculos, deoarece se află sub piele în urechea persoanei sau sub linia părului. De obicei se află în glandele sebacee. Cine are adesea o versiune demodex a unui tick:

 • Descrierea Demodex Miteapare, de obicei, la persoanele care au o încălcare a activității glandelor sebacee, cu imunitate slăbită;
 • acest tip de parazit se găsește de obicei sub pielea unei persoane după transferul stresului sau din cauza altor tulburări ale corpului;
 • în ureche, microflora poate fi deranjată din cauza unei încălcări a sistemului imunitar sau a bolii transferate, toți acești factori conduc la activitatea unui acarian.

De ce apar paraziți ixodici în urechea umană

Cauzele căpușelor ixodide în urechile oamenilorDacă o persoană a observat la ureche un astfel de parazit, trebuie să luați imediat măsuri pentru ao elimina. De regulă, la femeile gravide și la persoanele în vârstă apare un ixodid cu o căpușă.

Tigaia atacă persoana cea mai des în următoarele țări: Thailanda, Africa de Sud, China, Malaezia, India, Chile, Coreea de Sud.

Oamenii cărora le place să călătorească în locuri neobișnuite, puternic se recomandă utilizarea mijloacelor de protecție de la paraziți. Nu puteți trata acarianul superficial, deoarece îndepărtarea insectelor de la auriculă este foarte dificilă, aduce o mulțime de senzații neplăcute.

Fiind într-o țară necunoscută, este necesar monitorizați cu atenție alimentele. Ticălosul trăiește pe tot globul, dar cel mai adesea acesta poate fi preluat în țările enumerate mai sus.

Pe teritoriul Federației Ruse, un parazit ixodial poate fi în urechea unei persoane când este în natură. Prin urmare, este necesar să utilizați mijloace de protecție împotriva căpușelor dacă intenționați să călătoriți în pădure sau în râu.

Urechea urechilor la om: simptome și tratament

Cercetătorii sunt foarte ușor de văzut, simptomele aspectului său sunt sensibile la om. Puteți să o determinați prin următoarele caracteristici:

 • Descrierea simptomelor unei bifaturi în urechea unei persoaneSimptome neplăcute apar în ureche. În mod constant există un sentiment că cineva se mișcă în auriculă;
 • în ureche există un disconfort constant;
 • pielea din ureche este inflamată, în special mai aproape de marginea găurii;
 • pe față există o mulțime de acnee sau erupție cutanată;
 • există durere în ureche.

Orice fel de parazit aduce un pericol mai mare unei persoane. Odată ce bifața a fost văzută la ureche, este necesar consultați imediat un medic la locul de reședință.

Insectul este îndepărtat din ureche prin spălare cu soluție salină, urmată de tratamentul cu alcool 70%. Apoi, bifa este aspirată de un dispozitiv specializat. Muscatura unui insect procesat trihopol. Acest lucru este făcut pentru a elimina microorganismele care se hrănesc cu celulele moarte ale altor organisme vii.

Cum să tratați demodecticul

Dacă urechea are un parazit demodex, va scăpa de el mult mai dificil. La intrarea în spital, pacientului îi vor fi atribuite următoarele proceduri:

 1. examinare completă;
 2. terapie medicamentoasă;
 3. numirea medicamentelor speciale.

De regulă, medicamentul are următoarea compoziție: antiparazitare, antihistaminice, imunomodulatoare agenți de desensibilizare.

Tratamentul unei căpușe ureche cu metode populare

La domiciliu, unguentele sunt preparate din untură sau ulei de măsline. Împreună cu acestea se aplică următoarele proceduri:

 • Metode tradiționale de tratament a unui acarian de ureche la omUnguent de ulei de gudron de mesteacăn este aplicat;
 • în ureche, este îngropată o infuzie de calendula;
 • trebuie să faceți usturoiul din usturoi. Această metodă este cea mai eficientă, la efectul neplăcut al unui astfel de tratament poate fi atribuită miros de usturoi;
 • din alimentele de care aveți nevoie pentru a elimina alimentele dăunătoare: alimente grase, alcool, alimente afumate, prăjite și picante;
 • În timpul perioadei de parazit sub pielea umană, este interzisă utilizarea de creme de machiaj și hidratare.

Doctorul va fi capabil să stabilească motivul pentru care insecta a fost sub pielea unei persoane. De regulă, apar paraziți de la defecțiune imună în corpul pacientului sau au existat anomalii ale metabolismului.

Timpul de tratament al unui acarian de ureche la om este de la 3 la 7 luni. Medicii pentru perioada de tratament nu se recomanda sa fie sub soare puternic, de asemenea, este necesar sa se excluda o punte de soare. Este necesar să vă monitorizați cu atenție igiena și să mențineți un stil de viață sănătos.

Reacții farmacologice pentru acarieni

Aplicarea medicamentuluiNu este nevoie să faceți alifii acasă, deoarece tot ceea ce aveți nevoie pot fi cumpărate la farmacie. În medicină, există multe medicamente pentru acarienii. Mai jos vom lua în considerare cele mai eficiente și mai frecvente medicamente de la acarienii la urechi la om.

Medicamentul "Loratadin". Produs în Federația Rusă, de asemenea în țări străine. Medicamentul arată ca o pulbere albă, ușor de solubil în soluție de alcool sau în acetonă. Există o formă de tabletă a medicamentului.

Medicamentul vizează suprimarea alergiilor, mâncărimea, minimizarea permeabilității capilarelor. Medicamentul are limitări: nu poate fi utilizat de către copii până la vârsta de doi ani, precum și la asistenții medicali și femeile însărcinate. Acest medicament este ieftin, costă de la 18 ruble.

"Suprastin"

Tratamentul unui acarian de ureche la om cu un medicamentAcest medicament este produs pe teritoriul Federației Ruse, sub formă de eliberare - în fiole sau tablete. În ambalaj sunt 2 cutii cu câte 10 comprimate. Ampulele sunt vândute în flacoane din sticlă întunecată.

Medicamentul este îndreptat pentru a reduce reacțiile alergice. Conducătorii auto și alte persoane care necesită o atenție sporită la locul de muncă nu sunt sfătuiți să utilizeze Suprastin, deoarece cauzează somnolență. Puteți stoca medicamentul timp de 5 ani. Prețul este de 130 de ruble.

"Metrogil"

Descrierea preparatuluiAcest medicament este produs în țări europene, precum și în Rusia și Ucraina. Acest gel, acțiunea sa este îndreptată spre distrugerea microbilor.

unguent nu este recomandată femeilor însărcinate. Costul în farmacie este de până la 400 de ruble, în funcție de cantitatea de medicament pe care o cumpărați.

Dacă toate aceleași căpușe erau în auriculă, trebuie să consultați imediat un medic, Este imposibil să începeți tratamentul acestei boli.

În timpul tratamentului, trebuie să respectați un stil de viață sănătos, să respectați igiena personală, să nu fiți supuși unui soare puternic. Împreună cu măsurile preventive este necesar să beți un curs de vitamine.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să scapi de plută în ureche acasă?Cum să scapi de plută în ureche acasă?
Senzația în ureche este ca și cum ceva se amestecă în ea: cauzeleSenzația în ureche este ca și cum ceva se amestecă în ea: cauzele
Cum să identificați și să tratați acarienii la urechi la pisiciCum să identificați și să tratați acarienii la urechi la pisici
Cum de a trage o bacsis de la o pisica fara a afecta animalul de companie?Cum de a trage o bacsis de la o pisica fara a afecta animalul de companie?
Cum să vă curățați sigur urechile acasăCum să vă curățați sigur urechile acasă
Cum să eliminați o bifă de la un câine la domiciliuCum să eliminați o bifă de la un câine la domiciliu
În ureche ca și cum bulele de spargereÎn ureche ca și cum bulele de spargere
Cum sa faci o compresa pentru un adult si un copilCum sa faci o compresa pentru un adult si un copil
Structura și structura auriculei umaneStructura și structura auriculei umane
Peroxidul de hidrogen pentru urechi: auto-curățarea dopului de sulf din urechePeroxidul de hidrogen pentru urechi: auto-curățarea dopului de sulf din ureche
» » Urechea urechilor la om: cum se vindecă și simptomele acesteia
© 2021 amigdas.com