amigdas.com

Ce arata un leech medical si ce se hraneste? beneficiu

Cum arăta un leechlipitoare

- menționarea lui în multe cauze de asociații neplăcute. Iar adevărul, apariția lipitoarelor este neatractivă, s-ar putea spune chiar și repulsivă. Dar această creatură este de mare folos pentru o persoană, ajutându-vă să scăpăm de multe boli.

Tipuri de lipitori

Lipitoare medicale sunt de tip anelide viermi Clasa Belt, lipitori subclasa beskhobotnyh detașare, familia Hirudinidae (lipitoare maxilarului). Numele este în latină - Hirudo medicinalis. Forma medicală este aplicată cu succes în tratamentul pacienților de pe teritoriul Europei, Rusiei și Ucrainei. Asia, Africa, America folosesc alte tipuri de lipitori.

În sălbăticie, se găsesc până la 500 de varietăți de lipitori. Cu o astfel de varietate de sânge în tratament, folosiți doar trei tipuri principale:

 • Mod de acțiuneFarmacie (Hirudo officinalis) - Ungaria este locul de nastere. Deci, uneori, puteți auzi că se numește limba maghiară. Cel mai răspândit în Teritoriul Krasnodar, Armenia, în anumite zone ale Transcaucaziei. Vederea chimistului este pictată într-o culoare verde închis. Pântecul este galben, pe care inelele netede sunt vizibile. Pe spate trece banda în număr de șase bucăți. Nu există puncte.
 • Vedere terapeutică (Hirudo medicinalis) - încă se numește medicină. Distribuit pe teritoriul Ucrainei. Acest leech este mai închis la culoare. Este de culoare de măsline, cu o nuanță maronie. Pe spate trece dungi roșu-galben. Punctele sunt prezente pe tot corpul.
 • Vedere orientală (Hirudo orientalis) - extins la Transcaucazia și Azerbaidjan. Cel mai strălucit reprezentant al speciilor medicinale. Spatele este acoperit cu dungi portocalii de culoare saturata si pete negre. Pântecul este negru, acoperit cu pete verzi.

Alte tipuri de lipitori nu numai că nu beneficiază, ci pot, de asemenea, să dăuneze oamenilor și animalelor.

VosmiglazayaCal (Limnatis nilotica). Este, de asemenea, cunoscut sub numele de egiptean sau Nil. Habitat - Transcaucazia, Asia Centrală, Marea Mediterană. Această specie nu poate mușca prin piele, așa că suge pe membranele mucoase. Poate pătrunde în gură. Un animal, care crește în mărime cu sângele supt, poate provoca sufocare și poate duce la moarte.

Leader-terestru (Piscicola geometra). Are o fraieră posterioară mare, deși în sine nu are o lungime mai mare de 5 cm. Se hrănește cu sângele de pește. După ce miroase pește, începe să se miște în direcția ei și se fixează ferm la ea. Peștii mor uneori din cauza pierderii de sânge. Poate provoca daune fermelor de pește, dacă lipitorii înmulțesc un număr mare.

Ochii obișnuiți sau falși (Haemopis sanguisuga). Este o specie de pradă, care ajunge la 10 cm în lungime. Locuiește în râuri, șanțuri, iazuri, se strecoară pe țărm. Poate să înghită victima întreg sau să mușcă bucățile. Acesta atacă acele animale care pot fi ușor tratate. Sângele nu suge. Habitat - Ucraina, Rusia, Moldova, Belarus.

Opt ochi (Herpobdella octoculata). Plată, de aproximativ 6 cm lungime, care trăiește în apă cu apă în picioare, supraviețuiește chiar și în medii foarte murdare. Se hrănește atât cu larve vii cât și cu moarte de insecte și animale mici.

Iaz (Helobdella stagnalis). Cel mai mic reprezentant. Creste nu mai mult de 1 cm. Este larg raspandita in aproape toate corpurile de apa. Culoarea principală este maro, dar este și verde. Este atașat de viermi, larve, melci.

habitat

Descrierea leechuluiUn animal sălbatic este foarte răspândit în Europa, dar numărul acestuia este în continuă scădere datorită capturării constante. Și, de asemenea, epuizarea mlaștină și starea ecologică adversă a apei contribuie la reducerea speciilor. Este distribuită pe scară largă în nord, până în Scandinavia, iar în sud se află în apropierea Algeriei.

Speciile medicale locuiesc cel mai adesea în Transcaucazia și în Azerbaidjan. Dar zona de distribuție a farmaciilor - Stavropol și Teritoriul Krasnodar.

Animalele pot fi fine în apă sau pe uscat. Viața poate fi numai în apă proaspătă. Bazinele saline nu sunt potrivite pentru acestea. Atunci când se deplasează de la un habitat la altul, pot călători destul de mult pe o suprafață tare.

Se stabilesc în iazuri și rezervoare, unde partea inferioară este înăbușită și stufii cresc. Totuși, apa trebuie să fie curată. Se descurcă bine cu broaștele. Habitatul preferat pentru lipitori este pietre și prăjituri. Sub ele, se ascunde, uneori lipindu-se nu complet din apă.

Se pare

Caracteristicile leechuluiCorpul medical sub formă de formă rotundă, ușor aplatizată, împărțită în 33 de segmente inelare. La rândul său, fiecare dintre segmente este împărțit în 3 sau 5 părți. În fiecare dintre segmente există un inel central în care sunt localizate papilele senzoriale. Ele acționează ca un senzor. Există frați în spatele și în față. Frunza frontală efectuează funcția gurii. Sângele are 270 de dinți. Furia posterioară este mult mai mare, deoarece prin aceasta este lipită o panglică la suprafață.

Forma medicală este de culoare maroniu închis, aproape negru. Spatele este mai întunecat, dungile sunt vizibile pe ea. Taurul fără fire, acoperit cu cuticule. Sângele ei se scurge periodic, pe măsură ce animalul crește. De regulă, acest lucru se întâmplă la fiecare 2-3 zile.

Animalul se mișcă fără probleme și destul de repede. Este capabil să se miște atât pe apă, cât și pe o suprafață solidă. Ca mijloc de transport pe pământ, piyavitsa folosește fraierii și se ajută și în contracția corpului. Intrând în apă, animalul face mișcări oscilante și plutește în larg. Este atât de puternic încât la un capăt al trunchiului poate fi atașat la suprafață și își ridică corpul în poziție verticală. Astfel, ea poate căuta ceea ce are nevoie.

Principiul leechului

tratamentAlegerea locului de muscatura ramane pentru pika. După definirea locului de atașare, acesta face o adâncime de cel mult 2 mm și este saturat de sânge. Volumul total de sânge aspirat la un moment dat nu depășește 15 ml. După detașarea pacientului de sânge, rana va sângera timp de 4 până la 20 de ore. Totul va depinde de caracteristicile individuale ale corpului și de cât de mult enzima va elibera un leech. Se numește hirudin, previne coagularea sângelui. Sângele nu trebuie să se oprească, deoarece acest efect are un efect terapeutic.

Din momentul mușcării pielii și al salivei leechului medicinal intrat în sângele uman, efectul terapeutic începe. Componente utile pentru 15-20 de minute sunt purtate pe întreg corpul cu flux sanguin.

Pe măsură ce o piyavitsa suge sânge - o persoană nu se simte. Un sentiment neplăcut poate apărea în momentul mușcării pielii. După aceea, sângele gravitează deja în gură și apoi în stomacul suferinței. Acolo nu se încurcă. Ca saturație, animalul crește în mărime. Când vine o limită de umplere a stomacului - se prăbușește.

Ce mănâncă?

Ce mănâncă?Baza pentru hrănirea lipitoarelor sunt animale cu sânge cald. Leach este un hematofag. Este o formă de parazitism în care unele animale se hrănesc cu sângele altor animale și oameni. Uneori, un animal se poate hrăni cu sângele de broaște, pești și păsări de păsări acvatice.

În așteptarea alimentelor, lipitorii sunt atașați la suprafață de doi frați. Odată ce simt că se apropie potențiala victimă, ei încep să se îndrepte spre ea. După atingerea scopului, leacul este atașat corpului cu capătul din spate, iar membrele anterioare le caută locul cel mai potrivit pentru mușcături. Acesta va fi fie un loc cu o piele subțire, fie în cazul în care vasele se află cel mai aproape de suprafață.

După atașare, pijavica nu lasă pradă până când nu este complet saturată. Nu mâncați animalul pentru o perioadă lungă de timp. Prin urmare, cantitatea de băutură de sânge va depinde de cât timp a suferit suferință de sânge. De exemplu, dacă pijavica nu a fost hrănită timp de aproximativ șase luni, timpul de saturație poate dura până la 1,5 ore.

Cum se înmulțește

Reproducerea lipitorilorReproducerea lipitoarelor în natură are loc o dată pe an, când animalele ajung la maturitatea sexuală. Ea vine la vârsta de patru ani. Pentru reproducerea microbilor alegeți o perioadă de vară. Procesul de împerechere în lipitori se numește copulație. Împerecherea are loc prin îmbrățișarea unui individ cu altul, sunt ca și cum ar fi blocat. Când fecundarea a avut loc, după împerechere, femelele pun coconi. De obicei, numărul lor nu depășește 5 bucăți.

Bacteriile leech se hrănesc cu masa de proteine ​​care se află în interiorul coconului. Coconul în sine este acoperit cu un strat dens de protecție. Aproximativ două săptămâni mai târziu, papucii mici se deschid, care pot bea deja sânge. Numărul de copii mici variază de la 20 la 40 de piese.

Beneficiile lipitorilor

Lipitoarele medicale sunt utilizate cu succes în tratamentul multor boli. Acestea sunt capabile, dacă nu sunt complet vindecate, apoi îmbunătățesc semnificativ starea pacientului. Utilizarea lipitorilor în tratamentul complexe accelerează recuperarea pacientului.

Tratamentul cu leech medical se numește hirudoterapie. Cel mai mare efect se realizează datorită mai multor acțiuni de hirudoterapie:

 1. Beneficiu și răuAcțiune mecanică. Animalul conține în componentele sale de saliva care împiedică coagularea sângelui. Acesta este hirudinul și destabilaza. Sângele nu se poate plia până la 20 de ore. Împreună cu fluxurile sanguine și limfa. Datorită acestui fapt, ganglionii limfatici suferă stimulare și are loc o producție intensă de limfocite. Fluxul de sange catre organul bolnav este crescut mecanic, ceea ce accelereaza recuperarea.
 2. Acțiune reflexă. Leeches poate identifica cu precizie punctele bolnave ale corpului uman. Acestea vor suge la punctele biologic active. Acțiunea unui leech medical poate fi echivalată cu reflexoterapia. Atunci când acțiunea reflexă asupra punctelor biologic active, forțele de protecție ale organismului devin mai active. Organele bolnave încep recuperarea independentă.
 3. Acțiune biologică. Substanțele biologic active conținute în saliva leacului medicinal au un efect pozitiv. Există o mulțime de ele, dar cele mai utile sunt:
 • hirudină - un hormon care previne coagularea sângelui și formarea de trombi;
 • eglina - substanțe care împiedică deteriorarea articulațiilor, vindecă bolile existente;
 • hialuronidază - O enzimă care promovează procesul de fertilizare este utilizată în tratamentul infertilității.

Secretul saliva conține substanțe analgezice și substanțe antibacteriene.

Principalele afecțiuni în care este indicată utilizarea lipiturilor medicale sunt.

 1. Tipuri de lipitori periculoșiBoli ale sistemului nervos.
 2. Probleme cu sistemul musculo-scheletic.
 3. Eșecuri în activitatea sistemului endocrin.
 4. Probleme cu sistemul reproductiv feminin și masculin.
 5. Utilizarea necorespunzătoare a sistemului urinar.
 6. Bolile vasculare, tendința de a tromboza.
 7. Probleme cu excesul de greutate.

Pentru hirudoterapie, se recomandă utilizarea lipiturilor medicale cultivate artificial. Este strict interzisă utilizarea pentru tratarea lipitorilor prinși în apă deschisă. Sălbatice sunt vectori de boli periculoase, bolile se acumulează pe fălcile lor când sunt mușcate de animale infectate.

Contraindicații la hirudoterapie

În ciuda avantajului uriaș și a rezultatelor pozitive în tratarea bolilor prin lipirea medicală, există o serie de contraindicații:

 • coagularea sanguină slabă;
 • oncologie;
 • hemoliza;
 • intoleranță individuală la enzime;
 • reacții alergice;
 • anemie;
 • tuberculoza de diferite forme.

Tratamentul cu un leech medical va fi, fără îndoială, de mare beneficiu. Cu toate acestea, hirudoterapia trebuie efectuată de un specialist calificat pentru a nu dăuna corpului uman.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Totul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițeTotul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițe
Tărâmul de pământ. Descriere. Ce se hrănește și unde locuieșteTărâmul de pământ. Descriere. Ce se hrănește și unde locuiește
Bull vultur: cum arată și ce se hrăneșteBull vultur: cum arată și ce se hrănește
Cum de a scădea nivelul hemoglobinei în sângele unui bărbat?Cum de a scădea nivelul hemoglobinei în sângele unui bărbat?
Cum au provenit vierii inelari de unde vin acest tip?Cum au provenit vierii inelari de unde vin acest tip?
Leopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportamentLeopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportament
Caracteristicile pescuitului de grayling: o descriere a peștelui și ce să prindăCaracteristicile pescuitului de grayling: o descriere a peștelui și ce să prindă
Spitalul Clinic Oftalmologic Regional din VoronejSpitalul Clinic Oftalmologic Regional din Voronej
Ambrosia plantelor: specii, proprietăți, metode de luptăAmbrosia plantelor: specii, proprietăți, metode de luptă
Pescuit excelent în Teritoriul KrasnodarPescuit excelent în Teritoriul Krasnodar
» » Ce arata un leech medical si ce se hraneste? beneficiu
© 2021 amigdas.com