amigdas.com

Cum se utilizează nivelul laserului

Nivelul laseruluiImaginați-vă o sarcină: trebuie să închideți câteva imagini pe perete. Un ciocan, unghii, un creion pentru marcare, nivel, riglă - nu este corect să folosiți toate aceste unelte de unul singur pentru o persoană care stă pe o scară sau un scaun. Doar nu suficient pentru a lucra o mână, sau chiar două. Pentru a face față singure unei astfel de sarcini poate ajuta un astfel de dispozitiv ca nivelul laserului. Sau, așa cum se mai numește, un nivel laser (cuvântul niveler în limba franceză înseamnă "nivel").

Acest dispozitiv este capabil să genereze o linie vizibilă și perfect dreaptă de-a lungul sau de-a lungul oricărei suprafețe, înlocuind astfel nivelul bulelor, rigla și creionul în același timp. Deoarece multe niveluri laser montat pe un trepied sau prevăzut cu dispozitive de atașare, devine posibilă eliberarea mâinilor pentru alte lucruri. Lipirea pe tapet, montarea plăcilor, instalarea plăcilor, rafturile rafturilor - utilizarea unui astfel de dispozitiv simplifică semnificativ aceste lucrări.

Datorită cuvântului "laser" în numele dispozitivelor, se pare că sunt prea scumpe pentru a fi achiziționate ca instrument casnic de uz casnic. De fapt, nivelele laser sunt foarte accesibile. Pot fi achiziționate modele simple aproximativ pentru o mie de ruble.

Instrumentele profesionale pot costa incomparabil mai scump. Specialiștii le folosesc în construcții, inginerie mecanică, dulgherie, grădinărit, construcții de drumuri și multe alte domenii legate de precizia măsurătorilor și de controlul geometriei. Tehnologiile nu se opresc, ceea ce afectează disponibilitatea dispozitivelor. Nivelele laser au fost stăpânite de experți de mult timp, acum este timpul pentru popularitatea dispozitivelor printre maeștrii acasă și în viața de zi cu zi.

Cum este nivelul laserului?

Utilizarea nivelului laseruluiBaza este un fascicul laser - un fascicul puternic de lumină monocromatică cu un unghi de divergență extrem de mic. Sursa acestuia în nivelurile laser este o diodă care emite lumină, practic nu diferă în nici un fel de la LED-urile din console telecomanda sau ecrane de televizoare moderne. Esența tehnologiei reflectă perfect abrevierea LASER: Amplificarea luminii prin radiație evitată stimulată (amplificarea luminii prin emisie stimulată). Pur și simplu, principiul este acesta: când este excitat de curentul atomilor, se poate obține de la ei radiații de energie sub forma de lumină de o calitate cerută. Oglinzile, prismele și lentilele colectează și direcționează lumina. Rezultatul este denumit un fascicul laser.

Nivelurile laser produc un fascicul de lumină care poate fi folosit ca o linie dreaptă perceptibilă vizual sau un proiector cu punct luminos pe orice suprafață. Grosimea fasciculului depinde de dimensiunea diodei. În cazul nivelurilor, linia este mai subțire - cu atât mai bine pentru acuratețea marcajului.

Primele dispozitive au fost folosite numai în interiorul clădirii, deoarece luminozitatea fasciculului lor era insuficientă pentru a fi observată la lumina zilei. Dispozitivele moderne sunt echipate cu surse de radiații mai puternice și nu creează probleme speciale în aer liber. Cu o vizibilitate insuficientă, nivelurile sunt utilizate cu detectoare de lumină - dispozitive care "citesc" fasciculul laser. La o distanță mare de diodă, detectorul raportează că fasciculul a lovit țintă cu un semnal sonor sau lumină.

Caracteristicile laseruluiCele mai multe lasere din nivele generează un fascicul de lumină roșie. Puțini producători oferă lase verzi, a căror lumină este de câteva ori mai strălucitoare decât cea a celor roșii, ceea ce le face mai vizibile. Dar tehnologia are dezavantajele sale: pentru generarea unui fascicul verde este necesar să existe o incomparabil mai mare energie, ceea ce se reflectă în cantitatea și calitatea bateriilor pentru dispozitiv. În plus, laserele roșii tind să funcționeze mai precis și în mod constant pe o gamă largă de temperaturi.

Nivelurile laserului sunt de obicei produse cu diode mici de intensitate scăzută și sunt alimentate cu baterii sau baterii alcaline. Ca și în cazul oricărui laser, obținerea unui fascicul de lumină în ochi vă poate deteriora vederea, așa că se recomandă utilizarea dispozitivelor laser numai în ochelari de protecție. De asemenea, nu puteți direcționa razele spre oameni și animale.

  • Dispozitivele laser sunt aproape indispensabile atunci când este necesar să se facă marcarea la distanțe lungi.
  • Nivelurile de bule datorate simplității sunt convenabile pentru rezolvarea problemelor mici, cum ar fi nivelarea dulapului, frigiderul, portretul în rama de pe perete.

Cum se utilizează nivelul laserului

Avantajele dispozitivuluiDispozitivele sunt ușor de utilizat și sunt disponibile în varietatea lor de la specializată la universală. Din punct de vedere structural, ele pot fi foarte diferite, dar toate includ două componente: laserul și platforma, care pot fi plasate pe un plan atunci când sunt utilizate, montate pe un perete sau atașate la un trepied. Platforma este echipată cu dispozitive de nivelare. Acestea pot fi niveluri de bule, un pendul și magneți cu senzori electronici, șuruburi de reglare. Precizia dispunerii depinde de calibrarea și acuratețea setării nivelului.

Cum să utilizați cele mai simple dispozitive

Cele mai simple instrumente amatori sunt orientate în spațiu cu ajutorul nivelului de bule. Sunt minunate pentru uz casnic, sunt ieftine, consumă puțină energie.

Cum să utilizați auto-nivelarea

Avantajele nivelului laseruluiInstrumentele autonivelante sunt mai precise. Acestea sunt concepute pentru a se auto-orienta în spațiu din poziția "aproape de orizont", adică necesită o ajustare manuală prealabilă a nivelurilor bulelor înainte de reglarea fină a dispozitivului de autonivelare. Orientarea exactă a dispozitivului se face cu ajutorul unui mecanism pendul, care, sub propria greutate, va avea o poziție ideală orizontală.

Dispozitive complet automate

O soluție și mai complexă pentru găsirea verticalelor și a contururilor este echiparea nivelurilor laser cu reglaje servo-controlate controlate de electronica inteligentă. Astfel de dispozitive oferă o flexibilitate semnificativă în utilizare (de exemplu, puteți opri alinierea verticală și înclinați nivelul) și o gamă largă de autoreglare. Pentru acele tipuri de lucrări în care este necesară mutarea frecventă a dispozitivului, mecanismele de auto-nivelare sunt justificate prin economisirea timpului și garantarea acurateței măsurătorilor.

Tipuri de dispozitive și utilizarea lor

Nivelurile laser pot varia foarte mult în ceea ce privește designul, prețul, capacitatea și aplicarea. Principalele tipuri de dispozitive sunt enumerate mai jos.

  • Cum se utilizează nivelulCele mai simple dispozitive. Acesta este un model de nivele cu bule, echipat cu un laser. De obicei, sarcina lor este de a proiecta un punct de pe suprafață. Uneori, instrumentele sunt echipate cu un dispozitiv de lovire cu laser - un generator al liniei vizibile perpendicular pe șină. Potrivit pentru munci mici de uz casnic, este ieftin (500-1000 ruble), este realizat de meșteri de la un laser pointer.
  • Nivel de nivel laser. Proiectând pe suprafață doar un punct, fascicul său laser este invizibil. Acesta poate fi echipat cu unul sau mai mulți emițători, care execută funcțiile de nivel, plumb bob, constructori de axe. Există o gamă largă de modele pe piață în intervalul de preț de la 1 la 30 de mii de ruble.
  • Nivel liniar cu laser. Acest dispozitiv este un constructor de axe cu lungimea de până la 20-30 m. Este de obicei echipat cu mai multe LED-uri și este utilizat în interior. Unele modele sunt echipate cu surse de lumină pulsată și sunt proiectate pentru lucrări în aer liber cu detectori. Sunt liniile laser liniar în picioare de la 2 la 35 de mii de ruble.
  • Planificator rotativ. Generă puncte rotative pentru a crea linii vizibile cu 360 de grade. Majoritatea dispozitivelor sunt echipate cu plăci radiale. Acestea sunt clasele cele mai scumpe și mai exacte de dispozitive, prețul lor variază de la 15 la 120 de mii de ruble. Adesea echipat cu auto-nivelare și control de la telecomandă. Unele niveluri de rotație specializate sunt atât de greoaie încât sunt montate pe un cadru sau un șasiu.

În ultimul deceniu, nivelurile laserului s-au îmbunătățit rapid, au devenit mult mai precise, mai ușor de utilizat, mai accesibile și diminuate. Acum, ele se regăsesc nu numai pe șantierele mari de construcție, ci și printre contractori mici, la domiciliu.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să lipiți tapetul corect în colțuri: nuanțele și ordinea de lucruCum să lipiți tapetul corect în colțuri: nuanțele și ordinea de lucru
Cum să lipici în mod corespunzător tapet non-țesuteCum să lipici în mod corespunzător tapet non-țesute
Masina de debitat cu laser pentru lemn si placajMasina de debitat cu laser pentru lemn si placaj
Cum de a lipi tapet pe pereți: sfat de profesioniștiCum de a lipi tapet pe pereți: sfat de profesioniști
Folosind un nivel cu o tijă și obținând măsurători exacteFolosind un nivel cu o tijă și obținând măsurători exacte
Cum se utilizează nivelul apei: avantajele și complexitateaCum se utilizează nivelul apei: avantajele și complexitatea
Cosmetica laser pentru fațăCosmetica laser pentru față
Instalarea unui tavan pe două niveluri din plăci de gips cu mâinile propriiInstalarea unui tavan pe două niveluri din plăci de gips cu mâinile proprii
Două niveluri de plafon din gips-carton cu mâinile propriiDouă niveluri de plafon din gips-carton cu mâinile proprii
Cum sa faci tamplarie cu mainile taleCum sa faci tamplarie cu mainile tale
» » Cum se utilizează nivelul laserului
© 2021 amigdas.com