amigdas.com

Folosind un nivel cu o tijă și obținând măsurători exacte

Folosind nivelulNivelul este un dispozitiv geodezic special care vă permite să determinați atât înălțimea terenului cât și localizarea obiectelor pe o suprafață plană. Cu ajutorul planșeului este posibil să se stabilească nivelarea suprafeței, deci acest instrument este folosit astăzi nu numai în geodezie, ci și în construcții. Vă vom spune în detaliu cum să utilizați nivelul și rake-ul și să obțineți cele mai exacte date.

Soiuri de nivele

În prezent, pot fi găsite pe piață diferite tipuri de nivele, care diferă în funcție de caracteristicile lor. În funcție de precizia acestor dispozitive acestea sunt împărțite în trei categorii:

 1. Tehnic, a căror eroare poate ajunge la 10 milimetri.
 2. Precise - cu o eroare de cel mult 2 milimetri.
 3. Înaltă precizie - cu o eroare admisibilă de 0,5 milimetri.

Unde este nivelul utilizatPână de curând, nivelurile optice erau în cerere, dar astăzi cele mai populare instrumente de măsurare, care sunt construite pe tehnologia electronică și laser.

Nivelurile laser sunt compacte, iar utilizarea unui astfel de dispozitiv nu necesită abilități profesionale. Astăzi, cele mai populare astfel de dispozitive primite în construcții, unde pot fi folosite pentru a calcula orizontalitatea suprafețelor chiar mici. Modelele laser sunt capabile să deseneze o linie luminoasă, clară, a cărei prezență vă permite să stabiliți vizual abaterile existente față de orizontală, ceea ce simplifică foarte mult implementarea calculelor necesare.

Instrumentele optice utilizează un design special de lentile multiple, care vă permit să construiți cea mai precisă imagine, primind date despre natura orizontală a suprafeței. Un astfel de dispozitiv de măsurare este simplu de conceput și ușor de utilizat. Se compune din următoarele elemente:

 1. Ochiul ochiului.
 2. Stand.
 3. Nivel rotund.
 4. Trepied sau trepiede.

Utilizarea dispozitivului

Inițial, aceste instrumente de măsurare au fost utilizate în geodezie, unde, cu ajutorul unui astfel de instrument, s-au efectuat topografii topografice, precum și numeroase lucrări de gospodărire a terenurilor. Astăzi, aceste instrumente de măsurare sunt utilizate în construcția de diverse clădiri și structuri, cu îmbunătățirea teritoriului, construcția de pavilioane, terenuri de joacă, garduri de construcție și așa mai departe.

Reguli de lucru

Lucrul cu nivelul nu este deosebit de dificil. Vă oferim cele mai simple algoritmul de utilizare a acestor instrumente de măsurare, care vă va permite, chiar fără a avea experiență specială, să obțineți cele mai exacte date și să determinați chiar și cele mai mici deviații de la orizontală.

 1. Unde se folosește nivelulEste necesar să se stabilească în mod corect trepiedul, care se relaxeze șuruburile situate pe picioare, setați nivelul orizontal, pe un plan fix, dispozitivul de măsurare trebuie să fie poziționat la nivelul pieptului. Fixați șuruburile și fixați picioarele.
 2. Pe trepied, instalați un telescop care este fixat cu un șurub de fixare.
 3. Echilibrare este în poziție orizontală, care este rotit trei șuruburi de reglare și expune flaconul cu aer într-o poziție centrală pe ecran rotund din vizor.
 4. Focalizați și reglați optica. Obturatorul trebuie adaptat la viziunea operatorului. Pentru a face acest lucru, dispozitivul este direcționat către un obiect iluminat mare, după care, rotind inelul de pe ocular, realizează o imagine clară.
 5. Pentru a lucra, veți avea nevoie de două rafturi geodezice, care pot avea o lungime de 3 sau 5 metri. Reiki sunt desenate în milimetri pe o parte și în centimetri pe cealaltă. Ele pot fi realizate telescopic din plastic sau din aluminiu și pliate din lemn.
 6. Aliniere în înălțime. Șina geodezică este montată cât mai aproape de punctul de măsurat și aliniat. În ocular, puteți observa linia medie a rețelei, datele din care sunt înregistrate pe hârtie sau pe suporturi electronice. Alte măsurători similare sunt făcute cu alte puncte, zona în care se va efectua alinierea, iar pe baza calculelor obținute va fi posibil să se asigure cea mai precisă și perfectă linie.
 7. Alinierea liniei de mijloc vă va permite obținerea celor mai exacte date. Este necesar să alegeți un loc în care să fie vizibile toate punctele, prin care este necesară construirea unei linii orizontale perfect plane. Nivelul este setat astfel încât cel mai apropiat punct să nu fie mai mic de 5 metri. Șina este expusă în fața dispozitivului, iar a doua șină de măsurare este instalată din spate. Șina din spate va fi necesară pentru marcare, iar suportul principal din față vă va permite să calculați înălțimea. Dispozitivul este destinat inițial șinei din spate, valorile sunt înscrise pe curse, apoi se concentrează pe șina principală și înregistrează datele pe partea roșie.

Instrucțiuni de utilizareDispozitivele laser și electronice moderne fac posibilă simplificarea semnificativă a calculelor. Toate informațiile și toate datele sunt calculate automat și apoi furnizate utilizatorului într-o formă lizibilă. Cu ajutorul unor astfel de dispozitive electronice și laser, fiecare dintre noi poate face față, chiar dacă nu are experiență de lucru relevantă.

Nivelurile sunt destul de simple în utilizarea instrumentelor care permit obținerea datelor geodezice și determinarea geometriei ideale și a planului orizontal. Utilizarea unor astfel de dispozitive nu este dificilă, mai ales atunci când este utilizată pentru măsurarea nivelurilor laser și electronice.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Autorefractometru - pentru ce este dispozitivul? prețAutorefractometru - pentru ce este dispozitivul? preț
Cum sa alegi un detector de raze laser de constructieCum sa alegi un detector de raze laser de constructie
Ce este un curvimetru: caracteristicile și scopul dispozitivuluiCe este un curvimetru: caracteristicile și scopul dispozitivului
Care este nivelul: descrierea și descriereaCare este nivelul: descrierea și descrierea
Ce este un teodolit și pentru ce este?Ce este un teodolit și pentru ce este?
Cum de a alege un nivel al bulei de construcție: o descriere a speciilorCum de a alege un nivel al bulei de construcție: o descriere a speciilor
Pirometre pentru măsurarea temperaturii printr-o metodă fără contactPirometre pentru măsurarea temperaturii printr-o metodă fără contact
Pătrunde: descriere, aplicare, sfaturi privind alegereaPătrunde: descriere, aplicare, sfaturi privind alegerea
Cum se utilizează nivelul laseruluiCum se utilizează nivelul laserului
Cum se utilizează și se măsoară cu ajutorul unui etrierCum se utilizează și se măsoară cu ajutorul unui etrier
» » Folosind un nivel cu o tijă și obținând măsurători exacte
© 2021 amigdas.com