amigdas.com

Cum se utilizează și se măsoară cu ajutorul unui etrier

Cum se folosește caliperul în mod corespunzătorCaliper - instrumentul universal pentru măsurarea dimensiunilor exterioare și interioare ale pieselor, și adâncimea găurilor etc. Este utilizat pe scară largă în domeniul tehnic și oferă confortul de utilizare, împreună cu un șubler micrometri, și ... Structura mecanică face dispozitivul aproape invulnerabil, cu o durată de viață nelimitată. În ciuda simplității dispozitivului său, este necesar să se știe cum să se măsoare caliperul cu diferiți parametri și să se obțină date exacte.

Dispozitivul și principiul funcționării

Măsurătorile sunt efectuate nu numai în industrie, ci și de către utilizatori privați, deoarece dispozitivul diferă în dimensiuni mici. O caracteristică caracteristică - Scara vernierului, care permite determinarea chiar a zecilor de milimetru.

Pentru utilizarea etrierilor nu este nevoie de o pregătire specială, puteți începe lucrul după o scurtă introducere în structură. Proiectul prevede fixarea elementelor pentru a preveni erorile.

Numele instrumentului a trecut de la bara pe care se află scala principală. Nonius este menționat ca elemente suplimentare, poate fi folosit pentru a urmări zecimi sau sute de milimetri, dacă este necesar. Dispozitivul constă din:

 • Cum să folosiți corect caliperultijă;
 • cadru mobil;
 • bureți de măsurători interne;
 • bureți de dimensiuni externe;
 • gabaritul de adâncime;
 • Vernier;
 • șurubul fixează cadrul.

În unele modificări există o scală dublă care afișează date în inci. Când se deplasează piesele în mișcare, divizia de control se mișcă, de asemenea, care va afișa informațiile. Indiferent de tipul de măsurare, mișcările sunt aceleași, doar măsurile de control ale capului diferă. Aparatul de adâncime se află pe partea inferioară a obiectului de măsurare. Pentru măsurători obișnuite, piesele sunt fixate de fălcile interne sau externe. Puteți utiliza vernier pentru a obține cele mai exacte valori. Există mai multe reguli, cum să folosiți caliperul:

 1. Nu permiteți situații în care fălcile aparatului se pot schimba. După apropierea de poziția necesară, ele sunt fixate cu ajutorul unui șurub de blocare.
 2. Stagnelul este ținut exact la nivelul ochilor, citind informații.
 3. Este necesar să se respecte siguranța în timpul funcționării, deoarece capetele bureților sunt ascuțite și puteți fi răniți de neglijență.
 4. Păstrați dispozitivul într-un loc unde nu există rumeguș, așchii, apă, praf sau alte lichide.
 5. Înainte de începerea lucrului și după finalizarea acestuia, ștergeți etrierele cu o cârpă curată.

Măsurarea diferitelor suprafețe

Pentru a măsura dimensiunile externe ale produselor, acestea sunt fixate în fălcile inferioare ale sculei. Este creat astfel încât să acopere piesa măsurată și apoi este redusă la limită. Citirile pot fi luate atât din scara principală, cât și din scara suplimentară.

Utilizarea etrierilorPentru a determina parametrii interni, scula este poziționată în poziția zero, apoi fălcile interne de măsurare sunt plasate în piesa de prelucrat paralelă cu planurile măsurate. Apoi sunt crescuți până la limită - pentru a stabili poziția și pentru a preveni o eroare semnificativă. Astfel se poate determina diametrul componentelor.

Adâncimea este măsurată cu ajutorul unui ecartament de adâncime. Partea finală se sprijină pe capătul piesei, iar dispozitivul de adâncime este scufundat la celălalt capăt. Când se atinge punctul dorit, se iau citirile din cele două scale. Mulți înțeleg cum să folosească un stâlp, dar nu toată lumea știe că acest instrument poate fi folosit pentru marcare. Se aplică prin riscuri directe, ca punct de referință, folosind marginile de bază ale dispozitivului, plasându-le în paralel cu suprafața pieselor de prelucrat. De asemenea, dacă este necesar, trageți cercuri sau faceți serifi.

Metoda de măsurare

Cum se utilizează un șublerNu este suficient să știți cum să măsurați ceva cu un etrier. O altă problemă - Determinarea rezultatelor exacte și aplicarea capacităților suplimentare ale dispozitivului. Este ușor de înțeles parametrii externi, deoarece acestea sunt ușor de filmat, dar va trebui să stăpânească două scale chiar și în acest scop. Prima este cea principală, afișează fracțiuni întregi de un milimetru. Pentru a nu pierde numărul în timpul numărării, dispozitivul este fixat la punctul de control. Doar atunci poate fi preluat din piesa de prelucrat, datele rămân neschimbate.

Pentru măsurători mai precise, se folosește vernierul. Există zece diviziuni, care corespund cotei întregului. Dacă prima divizie coincide cu valoarea de pe scala principală, se obțin valori egale. În cazul în care al doilea cu un fel de linie, apoi se adaugă 0.1 la întreg, la a treia - 0.2, la a patra - 0.3 și așa mai departe.

Nonius al instrumentelor moderne poate arăta sute de milimetri. Principiul de funcționare va fi același, dar nu uitați să fixați poziția, altfel datele sunt greu de înregistrat.

Reguli pentru stocarea dispozitivului

Instrumentul nu necesită condiții speciale de depozitare și îngrijire, dar trebuie să fie respectate și câteva recomandări. Etrierul este păstrat într-o cutie de livrare într-un loc uscat și răcoros. Este necesar să se excludă pătrunderea prafului, osurcul, contactul cu alte obiecte dimensionale.

Produsele metalice trebuie ținute la distanță de locurile și colțurile umede, în care se poate acumula condens. Loviturile și zgârieturile pot duce la deformare, reducând acuratețea măsurătorilor.

După fiecare utilizare, curățați întotdeauna aparatul cu o cârpă moale curată. Depozitarea și manipularea cu grijă a instrumentului reprezintă un angajament al lungii sale funcționări de mulți ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se măsoară (măsoară) rezistența cu un multimetruCum se măsoară (măsoară) rezistența cu un multimetru
Ce este un curvimetru: caracteristicile și scopul dispozitivuluiCe este un curvimetru: caracteristicile și scopul dispozitivului
Cum se măsoară curentulCum se măsoară curentul
Ce este un teodolit și pentru ce este?Ce este un teodolit și pentru ce este?
Cum se măsoară tensiunea cu un voltmetruCum se măsoară tensiunea cu un voltmetru
Pirometre pentru măsurarea temperaturii printr-o metodă fără contactPirometre pentru măsurarea temperaturii printr-o metodă fără contact
Strunguri automate și mașini semiautomateStrunguri automate și mașini semiautomate
Pătrunde: descriere, aplicare, sfaturi privind alegereaPătrunde: descriere, aplicare, sfaturi privind alegerea
Cum să utilizați testerul și să măsurați corect amperi, volți, ohmiCum să utilizați testerul și să măsurați corect amperi, volți, ohmi
Folosind un nivel cu o tijă și obținând măsurători exacteFolosind un nivel cu o tijă și obținând măsurători exacte
» » Cum se utilizează și se măsoară cu ajutorul unui etrier
© 2021 amigdas.com