amigdas.com

Ball pentru un hamster: cum să alegi într-un magazin și să îl folosești

Ball pentru un hamster - de ce este necesarUn hamster de casă își petrece cea mai mare parte a vieții sale într-o cușcă, dar acesta este un animal foarte activ prin natură și o mulțime de mișcări pentru el este vital. Mulți proprietari rezolvă problema de a umbla cu hamster în afara cuștii, dar dacă acest lucru nu este posibil, mingea de mers pe jos va fi soluția problemei.

Hamsterii sălbatici în captivitate într-o zi, zeci de kilometri. În captivitate, se mișcă în mod natural mult mai puțin. Până în prezent, sunt uriașe toate tipurile de tuneluri și mișcările de-a lungul cărora animalul se desfășoară, dar astfel de celule sunt scumpe. Prin urmare, proprietarii recurg adesea la bile de placere. Puteți cumpăra o roată simplă, dar este mult mai ușor să alergi și nu la fel de interesant ca într-o minge. Să vorbim despre acest accesoriu astăzi: cum să-l alegeți corect, care sunt aceste sfere și cum să le folosiți.

De ce rozătoarele au nevoie de o minge de mers pe jos

Roata obișnuită este în fiecare, chiar și cea mai bugetară cușcă pentru un hamster, dar nu este atât de productivă pentru un mic animal ca o minge. La urma urmei, o minge de mers nu este doar o răsfăț. Acesta este un lucru necesar pentru el să-și petreacă energia și să nu se piardă în apartament.

Hamster într-o minge pentru o plimbarePrincipiul acestui accesoriu este foarte simplu: hamsterul este plasat în interior și ușa este închisă. El rulează înăuntru și rotește o minge în jurul apartamentului. Această minge este transparentă și are o gaură prin care animalul poate intra înăuntru. Această gaură are o ușă care se închide strâns.

Bilele sunt fabricate din plastic. Datorită acestei simple adaptări, animalul poate călători în întregul apartament și nu se limitează la perimetrul cuștii.

Pro și contra unei mingi de hamster

Acest accesoriu are o serie de avantaje:

 • animalul este în siguranță, nu va fi pierdut, nu va cădea;
 • hamsterul nu va strica lucrurile în apartament;
 • Hamsterul va fi încântat de plimbarea lungă.

Nu toți proprietarii acestor rozătoare drăguțe știu cum să obișnuiască animalele să meargă în sferă, dar dacă se întâmplă acest lucru, animalul de companie va fi foarte recunoscător proprietarului.

În orice caz, este mai bine să nu lăsați hamsterul într-un castron de mult timp din motive de siguranță.

Principalul avantaj al unei mingi de mers pe jos este faptul că un mic animal de companie va fi capabil să mers pe jos pentru o lungă perioadă de timp, fără a le deteriora. Costul mingii este mic. Numai pentru 200 de ruble poți cumpăra gratuit pentru animalul tău de companie acest obiect gadget util.

Este important să știți că zonele de mers pe jos sunt reprezentate pe piață într-o gamă largă, dar atunci când alegeți, ar trebui să căutați unul care are cele mai multe găuri pentru schimbul de aer.

Un balon - de ce el hamsterDesigur, mingea are minusurile sale. Obținând-o, trebuie să fiți atenți pentru a vă asigura că are o bună ventilație. Hamsterul ar trebui să fie în el nu mai mult de 20 de minute, altfel pur și simplu nu ar avea suficient aer și va muri. În timpul rundei, sfera se încălzește și, chiar și în ciuda numărului mare de găuri, se introduce un aer mic. Deseori lăsat pentru o lungă perioadă de timp într-un castron de hamsteri în cele din urmă a murit. Practic, acest lucru sa datorat lipsei de aer. Dar se poate întâmpla deoarece hamsterul vrea doar să mănânce sau să bea, dar nu poate ieși din minge singur.

Trebuie să ne amintim că atunci când mergeți pe o minge, un hamster își sărbătorește nevoia fiziologică chiar înăuntru și când rulează toate aceste lucruri în jurul camerei. Și un lucru mai important: cu utilizarea constantă de fixare, ușile devin dezorientate și într-o zi se pot destrăma în timpul unei plimbări și eliberează un hamster.

Cum sa alegi mingea potrivita pentru un hamster

Dimensiunile dispozitivului sunt selectate în funcție de rasa animalului de companie: hamsterul sirian are nevoie de o minge mai mare, o junglă suficientă și mică. Puteți cumpăra o minge de mers pe jos de diferite diametre. Acestea sunt:

 • 13 cm - sferă pentru un hamster dzhungar mic;
 • 18 cm - dimensiune minge universală, potrivită pentru orice rasă;
 • 29 și 33 cm - bile mari, ideale pentru un hamster sirian.

Dimensiunea este de o importanță considerabilă, deoarece dacă diametrul mingii este mic, hamsterul, atunci fiara va alerga și va îndoi spatele. Dar și așa și mare nu este necesar, deoarece animalul mic va cădea dintr-o parte în alta și va lupta împotriva pereților.

Acest accesoriu este disponibil pe piață în diferite modele. Practic, acestea sunt sfere goale care se mișcă ușor în orice direcție. Puteți cumpăra modele în care există o pistă care specifică direcția mișcării. Asta este foarte convenabil, deoarece în acest caz animalul se va deplasa de-a lungul rutei date și nu va dispărea din vedere. Plimbarea într-o astfel de zonă este o opțiune excelentă, care va rezolva problema activității motrice a animalului, în plus, acest dispozitiv are un cost bugetar, care nu poate decât să vă mulțumească proprietarul.

Costul sferei, de fapt, variază și depinde de model. Se recomandă alegerea celui mai transparent model cu multe găuri pentru ventilație. Culoarea mingii este deja o chestiune privată pentru toată lumea. Sunt populare modele transparente incolore care permit hamsterului să vadă cartierul în timp ce rulează.

Cum de a obișnui un hamster pe o minge de mers pe jos

Pentru a obișnui un hamster cu o minge este mai ușor decât credeaiPentru ca un hamster să meargă într-un castron, trebuie să fie obișnuit cu asta. Acest lucru se face treptat. Hamsterul este plasat în interiorul primului timp de câteva minute, iar apoi durata interiorului crește treptat. În timpul procesului de instruire, este necesar să se monitorizeze îndeaproape animalul de companie și, dacă nu vrea să fie înăuntru, atunci nu trebuie în niciun caz să fii forțat. Stresul unui animal mic este inutil. Treptat, îi place să meargă așa.

Puteți motiva animalul prin a pune o delicatesă în interiorul, care este cel mai iubit de un hamster. El va urca în minge să mănânce. După ce se urcă, trebuie să faceți ușor și încet Rotiți sfera pentru a arăta hamsterului cum funcționează dispozitivul. În nici un caz nu ar trebui să faceți un zgomot, deoarece un hamster într-un castron poate fi speriat. Acest proces se repetă până când animalul începe să curgă în sfera în sine.

Reguli de funcționare

 • Ușa trebuie să fie bine închisă pentru a preveni scăparea animalului.
 • Bilele trebuie să se rostogolească exclusiv pe podea, în nici un caz pe masă sau pe alte suprafețe la o înălțime, deoarece ar putea cădea accidental.
 • Înainte de o plimbare este necesar să se creeze condiții sigure, pentru a exclude posibilitatea căderii.
 • În timpul plimbării este mai bine să se izoleze alte animale de la hamster, pentru a evita frica și stresul animalului.
 • Nu puteți să rotiți o minge și să o accelerați, un hamster trebuie să o facă singur.
 • Într-o sferă ar trebui să existe doar o fiară.

Dacă alegeți acest accesoriu util în mod corect și mergeți după hamster, urmați regulile, atunci cu siguranță bucurați-vă de acest joc. Hamsterii învață foarte repede astfel de jucării și vor fi doar încântați, dar datoria maestrului este de a asigura siguranța în timpul unei astfel de plimbări.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum arată câmpul hamsteri, habitatul lorCum arată câmpul hamsteri, habitatul lor
Cum se determină sexul hamsterului DzhungarCum se determină sexul hamsterului Dzhungar
Cage pentru chinchilla: dimensiunea optimă, cum se faceCage pentru chinchilla: dimensiunea optimă, cum se face
Câți ani pot să trăiască chinchillas acasă?Câți ani pot să trăiască chinchillas acasă?
Angor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijireaAngor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijirea
Dzhungar hamster: îngrijire și conținutDzhungar hamster: îngrijire și conținut
Bald rat Sfinx: secretele de a păstra un animal de companieBald rat Sfinx: secretele de a păstra un animal de companie
Cum sa faci o casa pentru un hamster cu mainile taleCum sa faci o casa pentru un hamster cu mainile tale
Cum se face roata pentru un hamsterCum se face roata pentru un hamster
Magazin de ferestre pentru chinchillaMagazin de ferestre pentru chinchilla
» » Ball pentru un hamster: cum să alegi într-un magazin și să îl folosești
© 2021 amigdas.com