amigdas.com

Cum să utilizați în mod corespunzător un fier de lipit cu colofoniu: aflați cum să lipiți

Învățăm să lipim cu un liant de lipit cu colofoniuIndiferent de noutățile pieței moderne de instrumente pentru repararea radiotehnicii oferite, fier de lipit

rămâne unul dintre cele mai fiabile și mai sigure dispozitive.

Procesul de lipire a sârmelor și a microcircuitelor este considerat eficient, datorită faptului că este posibilă realizarea celei mai durabile conexiuni între fire și piesele mici.

Pentru a obține acest rezultat ajută la adăugarea în zona de contact a unui material special - un lipitor având un punct de topire mai scăzut decât cel al pieselor ce urmează a fi îmbinate.

Astfel, lipirea cu un fier de lipit este efectul unei anumite temperaturi pe diferite suprafețe metalice pentru conectarea lor puternică și calitativă. Cu toate acestea, înainte de a începe să lucrați cu fierul de lipit, mai întâi trebuie să înțelegeți regulile lipirii și alte subtilități ale acestui proces.

Ce aveți nevoie pentru a lipi un fier de lipit

Pentru a lipi ceva, mai întâi trebuie să pregătiți toate instrumentele necesare pentru acest proces.

 • Cum să zaludit fierul de lipitDesigur, aveți nevoie de un fier de lipit. Pentru a lucra acasă, cea mai bună opțiune este un fier de lipit cu o putere de 15 până la 30 de wați. Alegerea puterii dispozitivului depinde direct de planificarea lipirii. Pentru piese simple, un fier de lipit cu o putere minimă sau medie este potrivit, în timp ce pentru lipirea profesională mai practică este un instrument de 40 wați.
 • Solderul necesar, care este foarte important pentru a selecta corect. Funcția principală a lipitorului este de a crea o conexiune care să nu poată fi detașată în timpul procesului de lipire. În prezent există mai multe tipuri de lipit, care sunt proiectate pentru a rezolva diferite probleme (cupru, argint, staniu, plumb etc.). Cu toate acestea, pentru lipirea contactelor într-un cip sau pentru o conexiune convențională prin fir, colofoniul este adecvat. Utilizați-l în inginerie electrică nu este recomandat, deoarece acizii care sunt conținute în colofoniu pot distruge pur și simplu contactele și distruge părțile complicate ale circuitului. Trebuie reținut faptul că numai un lipitor bine selectat este capabil să asigure cea mai bună conectare a pieselor.
 • Atunci când se lucrează cu un fier de lipit pentru curățarea și cositorire „înțepătură“ a instrumentului necesitatea de a utiliza un flux - un amestec special de origine organică sau anorganică, necesară pentru a îndepărta particulele din acizii vârful sculei de lipire alocate. Fluxul este sub formă de pulbere, lichid sau pastă. În ciuda unei selecții uriașe de fluxuri diferite, cel mai versatil și mai eficient este fluxul făcut din colofoniu.
 • Fire de lipit cu un fier de lipitPentru a utiliza fierul de lipit cu maximum de confort și confort, este necesar să pregătiți un suport special pentru el. Deoarece dispozitivul are o temperatură foarte ridicată de încălzire, pentru a nu arde obiecte sau obiecte, este necesar să se pregătească un suport care să reziste la temperaturi ridicate.
 • Va lua un dosar. Pentru ca procesul de etanșare să treacă pur și simplu, este necesar să ascuțiți și să curățați vârful fierului de lipit cu un fișier. Principalul lucru este că "înțeparea" instrumentului ar trebui să fie netedă și nu are semne de arsură.
 • De asemenea, pentru a lucra cu dispozitivul veți avea nevoie de un viciu sau clești - cu ajutorul acestora puteți fixa clar firele sau cardurile, îndreptându-le în poziția dorită în timpul procesului de etanșare. Dacă aceste instrumente nu erau la îndemână, în cazuri extreme puteți utiliza pensete.
 • La sfârșitul lucrului cu instrumentul va trebui să utilizați alcoolul, cu ajutorul căruia puteți spăla urmele fluxului.

Având toate instrumentele necesare la îndemână, puteți pentru a începe să lucrați cu un fier de lipit.

Cum să lipiți fierul de lipit în mod corect cu colofoniu

Cum să folosiți corect un fier de lipit cu colofoniuRosin posedă astfel calități unice, ca ușurință de dizolvare în diferiți compuși organici, de exemplu, acetonă sau alcool. În timpul încălzirii, această substanță poate descompune compuși chimici complexi cum ar fi cuprul, staniu sau plumbul. Prin urmare, utilizarea corectă a colofonului reduce probabilitatea de răspândire a substanței, distrugerea stratului de oxid, precum și conservarea de înaltă calitate a elementelor lipite.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că, cu cât este mai subțire vârful fierului de lipit, cu atât va fi mai ușor să lucrați cu el, mai ales atunci când vine vorba de lipirea firelor și a pieselor foarte subțiri. Prin urmare, dacă nu este încă legată la pământ, ar trebui făcută înainte de a începe să lucrați.

Descrierea procesului

 • Cum să învățați cum să utilizați un fier de lipit și colofoniuÎn primul rând, trebuie să pregătiți un spațiu de lucru în care este planificată lipirea pieselor. Pentru a face acest lucru, trebuie să deschideți fereastra, deoarece evaporarea, care provine de la lipire, poluează puternic aerul. De asemenea, luați orice burete, umeziți bine în apă și așezați cât mai aproape de fierul de lipit. Ei bine, și pentru a nu pata la locul de muncă cu picături de lipit, cel mai bine este de suprafață pe care trebuie să lucreze, să se așeză cu un carton gros sau alte tipuri similare de acoperire.
 • La îndemână trebuie să existe un suport pentru dispozitiv.
 • Apoi trebuie să conectați fierul de lipit în priză și să îl încălziți. În procesul de încălzire, dispozitivul poate prezenta un miros specific și un fum vizibil - acest lucru este normal. Dispozitivul va fi gata de utilizare imediat după ce intepatura este complet încălzită, iar fumul și mirosul neplăcut se evaporă.
 • După ce instrumentul a fost calcinat, acesta trebuie să fie oprit. Acest lucru este necesar pentru a curăța în prealabil stingerea de murdărie și plăci. Curățați cel mai bine instrumentul în timp ce este fierbinte. Pentru a face acest lucru, puteți folosi un burete pregătit sau o cârpă.
 • Apoi trebuie să porniți fierul de lipit și lăsați-l să se încălzească bine.
 • După curățarea și încălzirea instrumentului, este necesară efectuarea procesului de conservare a vârfului fierului de lipit - acoperiți vârful cu un strat ușor de lipire, în acest caz - colofoniu. Datorită acestei manipulări simple, schimbul de căldură între piesele destinate lipirii va crește substanțial.
 • Apoi, vârful dispozitivului încălzit trebuie să fie înmuiat în colofoniu pentru o perioadă de timp, astfel încât să se acumuleze un pic de lipit pe stinger. Este necesar să așteptați puțin timp, când soldul se încălzește și începe să se înmoaie.
 • Excesul de colofoniu poate fi îndepărtat cu carton sau alt instrument.
 • Dacă aveți de gând să lipire un element de cupru, acesta va fi suficient de tinkering - necesitatea de a atinge o singură dată colofoniu, apoi se aplică vârful unui ciocan de lipit pentru lipire la suprafața de lucru și să aștepte până când tranzacțiile nu sunt acoperite cu lipire. Ca rezultat, de manipulare a datelor începe să colofoniu de fum și de lipire-părți obtekut substanță topită.
 • Pentru a lipi calitativ cele două părți, trebuie de asemenea să fie zaludit individual, adică să se acopere cu lipire. Trebuie reamintit faptul că procesul de tablă este o procedură obligatorie, fără de care nu va fi posibilă lipirea calitativă a detaliilor necesare.
 • După ce ați terminat lucrul cu fierul de lipit, în timp ce acesta este încă cald, este necesar să îndepărtați resturile de lipit. Pentru a face acest lucru, vârful sculei ar trebui să fie pur și simplu șters cu o cârpă umedă și, de preferință, un burete înmuiat în alcool sau orice altă compoziție destinată acestui scop.

Nu ar trebui să apară dificultăți speciale în lucrul cu instrumentul. Pentru ca totul să meargă fără probleme, este mai bine să se practice în prealabil în lucrul cu colofoniu asupra detaliilor, ceea ce nu va fi păcat să aruncați mai târziu. La urma urmei, experiența vine întotdeauna cu practica.

Lipirea firelor

Pentru a lipi corect firele de cupru cu colofoniu, trebuie să urmați o anumită secvență de acțiuni.

 • Cum să lipiți cablajul electricMai întâi pregăti firele. Pentru a face acest lucru, capetele firelor care trebuie lipite trebuie să fie bine curățate de izolație. Toate cablurile interconectate, de regulă, sunt izolate cu ajutorul unei tuburi speciale de termocontractare. Dacă există un astfel de tub, atunci trebuie să fie tăiat cu un cuțit ascuțit, astfel încât lungimea să se extindă cu 2-7 mm peste toate cusăturile. Învelișul de izolație trebuie să fie de aproximativ doi centimetri pe fiecare parte a firelor de conectare. Capetele goale ale sârmei trebuie să fie arse pentru a fi complet izolate.
 • Apoi conectați capetele firelor este necesar să se asigure o conexiune mecanică de calitate. Pentru a face acest lucru, cele două capete ale firului sunt răsucite împreună, astfel încât centrele lor se intersectează reciproc. După aceea, capătul unui fir trebuie răsucite pe lungimea cablului. Aceeași manipulare ar trebui făcută și cu cel de-al doilea capăt al celuilalt fir.
 • După aceea, fierul de lipit trebuie încălzit, pentru a firma mai întâi firele, apoi încălziți-le. Pentru a face acest lucru, fierul de lipit încălzit coboară în colofoniu și ia un pic de lipire, după care dispozitivul este realizat de câteva ori la capetele firului. În timpul tencuirii, firul trebuie rotit și încălzit, ceea ce va ajuta la asigurarea unei acoperiri uniforme a colofonului.
 • La sfârșitul lucrului Firul terminat trebuie izolat. Pentru a face acest lucru, trebuie să puneți căldura înapoi pe firele lipite. Acest lucru va ajuta nu numai să acopere conexiunea, ci și să îl încălzească, astfel încât firul sudat să fie puternic și flexibil.

Se pare că nu există dificultăți speciale în ceea ce privește etanșarea firelor cu colofoniu. Principalul lucru - să nu uitați să fir de sârmă și verificați calitatea spike. Dacă este necesar, tencuiala trebuie repetată de mai multe ori, până când firele sunt bine conectate cu lipire.

Sfaturi importante

După ce ați înțeles cum să utilizați fierul de lipit, trebuie să luați în considerare câteva recomandări pentru a lucra cu acest instrument.

 • Cum se utilizează un fier de lipit cu colofoniuÎnainte de a începe să lucrați, este întotdeauna necesar să curățați vârful instrumentului pentru lipirea de înaltă calitate a pieselor. Este necesar să se înțeleagă că numai datorită fierului de lipit crește conductivitatea termică și calitatea conexiunii. Pentru curățare, puteți folosi un burete umed. După îndepărtare, vârful dispozitivului trebuie imediat să fie înmuiat în colofoniu, astfel încât să fie acoperit cu un strat subțire de lipire, care nu dă o acoperire de oxid care să interfereze cu aderența calitativă a pieselor.
 • Primul care lipsește este întotdeauna componente mici și fine, deoarece vârful dispozitivului la începutul utilizării acestuia va fi cât mai subțire și mai precis posibil.
 • Înainte ca piesele să fie lipite, suprafața lor trebuie curățată temeinic de murdărie și acid. Decuparea suprafeței obiectelor lipite se realizează cu ajutorul unui instrument acut - nazhdachki sau cuțit convențional. Aceasta se face până când suprafața firelor se înmulțește considerabil. După aceea, contactele sunt conservate și conectate cu ajutorul lipirii.
 • Dacă aveți nevoie să lipiți o piesă fără a utiliza un fier de lipit, puteți utiliza colofoniu, dizolvat anterior în alcool. Amestecul rezultat poate fi aplicat pe suprafața dorită folosind orice unealtă subțire, cum ar fi o șurubelniță.
 • Aderența cea mai bună calitate poate fi obținută prin utilizarea lipitului cu colofoniu.
 • Pentru a lipi bine firele și celelalte componente cu lipire, mai întâi trebuie să încălziți locul de lipit cu fierul de lipit.
 • Principala greșeală a multora este încălzirea slabă a fierului de lipit. Dacă se întâmplă acest lucru, piesele nu se conectează bine. Prin urmare, înainte de a începe să utilizați instrumentul, trebuie să îl încălziți bine.
 • Cu toate acestea, o supraîncălzire puternică a fierului de lipit cu putere maximă poate avea, de asemenea, un efect negativ asupra calității lucrării. Trebuie să se înțeleagă că există diferite regimuri de temperatură concepute pentru un anumit tip de muncă.
 • Temperatura de lipire - o nuanță foarte importantă. De exemplu, pentru etanșarea diferitelor jetoane, temperatura nu trebuie să depășească 250 de grade. Dar, pentru a conecta componentele radio, va trebui să încălziți fierul de lipit cu mai mult de 300 de grade.
 • Când utilizați aparatul, respectați măsurile de siguranță. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă asigurați că ventilatorul este deschis și că priza funcționează. Datorită faptului că atunci când se lucrează cu lipit, se eliberează elemente chimice dăunătoare care au un impact negativ asupra sănătății. În ceea ce privește utilitatea punții de acces, acest lucru este, de asemenea, un punct foarte important - în procesul de supraîncălzire severă, există deseori incendii. Prin urmare, locul de muncă trebuie mai întâi pregătit și securizat, și numai după ce începe să lucreze.

Dacă luăm act de acestea mici trucuri, atunci procesul de etanșare a pieselor va trece rapid și, cel mai important, calitativ.

Rezumă

Învățați să SolderFierul de lipit este un instrument universal, cu care puteți conecta rapid firele sau contactele rupte, precum și reparați rapid cipul sau conectați suprafețele metalice ușoare.

Simplitatea funcționării dispozitivului permite unui om să învețe cum să îl folosească în cel mai scurt timp posibil.

Și acest lucru este important: să lucrați cu un fier de lipit nu necesită prezența unor abilități profesionale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a învăța cum să lipiți: recomandări de bază pentru începătoriCum de a învăța cum să lipiți: recomandări de bază pentru începători
Cum să lipiți țevi de plastic - caracteristicile procesuluiCum să lipiți țevi de plastic - caracteristicile procesului
Ce este colofoniu și pentru ce este?Ce este colofoniu și pentru ce este?
Cum să lipiți țevi de plastic pentru alimentarea cu apăCum să lipiți țevi de plastic pentru alimentarea cu apă
Cum de a alege fiare de lipit pentru țevi din polipropilenă?Cum de a alege fiare de lipit pentru țevi din polipropilenă?
De ce am nevoie de lipire de acid?De ce am nevoie de lipire de acid?
Cum să lipiți corect fierul de lipit, tipurile de lipituriCum să lipiți corect fierul de lipit, tipurile de lipituri
Procedeul de lipire la domiciliuProcedeul de lipire la domiciliu
Caracteristici de a face un blowtorch cu propriile mâiniCaracteristici de a face un blowtorch cu propriile mâini
Pulsul de lipit de la sine: diferențe față de cele obișnuitePulsul de lipit de la sine: diferențe față de cele obișnuite
» » Cum să utilizați în mod corespunzător un fier de lipit cu colofoniu: aflați cum să lipiți
© 2021 amigdas.com