amigdas.com

Aplicarea unui burghiu de foraj

Duza pentru burghiuPrin diferite accesorii și atașamente, care oferă o piață modernă burghiu electric obișnuit este transformat într-un instrument multifuncțional capabil să-și îndeplinească sarcinile mașină de strunjit și frezat, o pompă, un ferăstrău disc și alte. Unul dintre dispozitivele care promovează această transformare, o duză de pe ascuțitoare de foraj Un burghiu, foarte ajutat în absența unei mașini abrazive. Desigur, aceasta nu înlocuiește complet utilajul, dar recuperat cu ajutorul parametrilor geometrici ai sculei în munca de studio acasă.

Caracteristici de design

Designul duzei pentru ascuțire de foraj include o carcasă de plastic, în care un disc de rotație de șlefuire cu o anumită formă de suprafață, care este pe porțiunea de lucru a sculei de lucru permite să formeze unghiul dorit. roata Emery se rotește cu ajutorul unui burghiu, cu axul căruia dispozitivul este conectat prin intermediul unui cuplaj special.

Cele mai multe modele moderne au un capac capăt pe corp cu găuri de diferite diametre în el, destinate pentru ascuțirea burghie de diferite dimensiuni. Găurile sunt realizate astfel încât scula, a cărei piesă de lucru este introdusă în ea pentru ascuțire, atinge cercul de șmirghel numai într-o anumită poziție.

Ascuțirea se face astfel:

 • Burghia, a cărei piesă de tăiere urmează a fi măcinată, este introdusă în orificiul diametrului adecvat din corpul duzei.
 • Semănătoarea este pornită, rotirea roții de șlefuire începe, jumătate din partea de tăiere a burghiului este măcinată.
 • În deschiderea duzelor, unealta este rotită la 180 °, a doua margine de tăiere este ascuțită.

Ascuțiți burghiele cu un burghiuAceastă procedură se realizează până la atingerea parametrilor necesari ai părții de tăiere.

Instrumentul de ascuțire montat pe burghiu poate fi un design mai simplu, în care nu există nici o acoperire cu găuri, care să acționeze ca un conductor. Dispozitivele acestui design sunt incomode, deoarece este necesar ca instrumentul să fie cântărit pe greutate și să se monitorizeze corectitudinea măcinării. Instrument de perforare, care se utilizează la ascuțire, se poate face manual. Prin proiectare, duzele autoportante nu sunt mult diferite de analogii fabricate în fabrică. De regulă, există astfel de elemente:

 • Cum să alegeți o duzăLocuințe.
 • Inel de montare sau cuplaj pentru conectarea la mandrina de foraj și la mesajele de cuplu la dispozitivul de lucru al dispozitivului.
 • Cerc de cerc, a cărui suprafață de lucru ar trebui să fie dată pe strungă unei forme conice.
 • Ansamblul de fixare a ancorei.
 • Capacul superior, care joacă rolul de conductor, care asigură confortul și corectitudinea ascuțitului.

În plus față de sfaturi pentru ascutit burghie, piața oferă dispozitive concepute pentru a restabili parametrii geometrici de tăiere bucăți de alte instrumente, inclusiv: sfaturi pentru ascuțire de ferăstraie, dălți, cuțite de rindele și alte instrumente similare.

Avantaje și dezavantaje

Atunci când evaluează eficacitatea dispozitivelor, rețineți că nu este destinat utilizării intensive. Fără a prezenta cereri exagerate și a folosi dispozitive în scopul propus, nu ar trebui să existe plângeri. Costul duzele este scăzut. Din moment ce designul este simplu, puteți învăța cum să le gestionați într-un timp relativ scurt, chiar dacă nu există nici o experiență.

Dezavantajele dispozitivului sunt următoarele:

 • Soiuri de momeliDuza pentru ascuțirea burghiilor este destinată mai mult editării marginilor "podsevshih". Dacă îl folosiți pentru o măcinare completă a produselor grele, roata de șmirghel nu va dura mult timp.
 • Majoritatea modelelor nu au o fixare deosebit de fiabilă pe cartuș.
 • Unghiul sub care este ascuțit burghiul este încorporat în construcția dispozitivului, iar acest parametru este aproape imposibil de schimbat.
 • Atunci când cumperi o duză, nu o poți încerca mereu pe un patron cu un model specific de foraj. În acest sens, cartușul rotativ atinge adesea suprafața interioară a adaptorului.

Dacă nu utilizați un suport de casă prin care se înregistrează burghiul în timpul funcționării, complet cu atașament, utilizați dispozitivul nu este deosebit de convenabil: ambele trebuie să dețină burghiului manual, porniți-l și oprit, iar de altă parte, pentru a manipula cu un burghiu, instrument de ghidare în gaura, care este în capacul dispozitivului.

Criterii de selecție și de aplicare

Cum să alegeți duzaPrimul lucru cu care se acordă atenție la alegere este compatibilitatea diametrului orificiului de montare din cuplare și diametrul mandrinei pe care va fi montat. Este important un unghi de ascuțire a sculei furnizate de acest dispozitiv.

Mulți producători de momeli includ o piatră de măcinat, cu care burghiele pot fi ascuțite dintr-un unghi diferit. Că funcționalitatea dispozitivului a fost mai largă, este mai bine să alegeți modelul cu o grindă suplimentară.

Nu încărcați cu greu dispozitivul, dacă doriți să dureze mai mult. Duza este indispensabilă în condițiile unui atelier mic, unde nu există întotdeauna o mașină de șlefuit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege puncherul potrivit pentru munca casnicăCum de a alege puncherul potrivit pentru munca casnică
Cum sa alegi un burghiu pentru placi ceramiceCum sa alegi un burghiu pentru placi ceramice
Cum să eliminați un mandrator de acțiune rapidă dintr-o mașină de găuritCum să eliminați un mandrator de acțiune rapidă dintr-o mașină de găurit
Ascuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturiAscuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturi
Masina de spalat pentru metal: caracteristici si tehnologie de contorizareMasina de spalat pentru metal: caracteristici si tehnologie de contorizare
Unelte de foraj cu mâinile propriiUnelte de foraj cu mâinile proprii
Duză autocolantă (cerc) pentru mașina de lustruitDuză autocolantă (cerc) pentru mașina de lustruit
Fabricarea unei mașini de găurit cu mâinile taleFabricarea unei mașini de găurit cu mâinile tale
Pistole pentru puțuri proprii: desene și montajPistole pentru puțuri proprii: desene și montaj
Cum se taie firul manualCum se taie firul manual
» » Aplicarea unui burghiu de foraj
© 2021 amigdas.com