amigdas.com

Refacerea smalțului dinților: metode de restaurare a smalțului dinților

Caracteristicile restaurării smalțului dințilorCea mai bună acoperire a dintelui, care costă 96% din substanțele anorganice, se numește smalț. În plus, structura compoziției sale include apă doar 3 și 1% materie organică. Structura cea mai solidă a corpului uman este smalțul dinților, care are un nivel minim de apă. Dar, în ciuda tuturor acestor lucruri, adesea suficientă smalț dinte pentru a se deteriora și cum să restabilească smaltul dinților, excită multe. Să analizăm această problemă în detaliu.

Cauze ale deteriorării smalțului dinților

Descrierea posibilelor cauze ale deteriorării smalțului dințilorÎn ciuda faptului că smalțul dinților este una dintre cele mai puternice componente ale corpului nostru, acesta are un strat minim de grosime. În medie, nu poate depăși două milimetri și jumătate.

În spatele smalțului este un alt strat puternic - acesta este dentina. Este distrus de bacterii patogene. Prin urmare, este suficient este important să păstrați emailul sănătos și nu încercați să-l expuneți la carii sau alte boli.

Cum și de ce să strici smalțul dinților? Stomatologi dau afară o varietate de motive, pentru care este necesară restaurarea smalțului dinților. Dar mulți oameni sunt îngrijorați în legătură cu întrebarea, cum sa întâmplat că emailul a fost răsfățat și cum să restabilească acum smalțul dintelui?

Luați în considerare principalii factori care conduc la abraziunea acoperirii dentare:

 • predispoziția genetică la acest lucru;
 • probleme fiziologice, boli ale organelor interne și, ca o consecință, daunele la smalț pot deveni destul de des;
 • o cantitate mică de fluor în pasta de dinți;
 • o structură specială a dinților și fălcilor;
 • creșterea rigidității periuței de dinți;
 • compoziția și cantitatea de saliva;
 • consumul excesiv de citrice în dieta, precum și sucuri.

În plus, smaltul risipește adesea de la ecologie rea, proasta hrană și obiceiurile proaste.

Simptomele distrugerii și restaurării smalțului dinților

Simptomele smaltului dintelui deterioratÎn ciuda puterii cele mai înalte, este vulnerabilă și poate fi distrusă de unii factori. Trebuie remarcat faptul că defectele smalțului și subțierea acestuia pot duce la deteriorarea dinților.

Și, de asemenea, riscul de distrugere carioasă a tuturor țesuturilor crește. Aceste situații sunt periculoase, deoarece acoperirea dinților nu poate fi ajustată independent. Pentru a-și restabili compoziția, utilizați doar o cale artificială.

Grosimea sa nu este identică, este diferită pe suprafața dintelui. În același timp, se va extinde până la rădăcina dintelui. Suprafața dinților de mestecat aveți nevoie de o acoperire fermă, deoarece au o încărcătură uriașă. Dar, împreună cu aceasta, zonele rădăcinilor dintelui rămân o zonă vulnerabilă în care se multiplică diferite microorganisme care provoacă destrămarea dinților.

Astfel, distrugerea sa trece treptat de la dinte la pulpă, schimbând astfel structura moale. Mai mult, începeți în cavitatea orală se formează fracturi carioase. Când ajung la o scară largă, este necesară restabilirea completă a dinților, iar acest lucru, poate, numai cu ajutorul protezelor.

Pentru a ști ce se întâmplă la începutul distrugerii, trebuie să vă concentrați asupra următoarelor simptome.

 • Sensibilitatea pronunțată a dinților. Poate fi o durere agitată asupra mâncărurilor reci și calde. Și, de asemenea, cu utilizarea de sucuri de fructe, băuturi și stres mecanic asupra dinților de mestecat.
 • Cu o iritare minimă, durerea poate fi însoțită de procesul de respirație.
 • Emalii pot obține o nuanță gri și strălucire.
 • Prezența petelor galbene sau dispariția emailului.

La o leziune carioasă a unui dinte într-un stadiu incipient nu există schimbări. Și pe suprafața ulterioară devine și ea dură baza dintelui se întunecă și apar cavități carioase.

Indicații pentru restaurarea smalțului dinților

Deteriorarea este întotdeauna însoțită de anumiți factori concomitenți. Cunoscându-le este posibil să se evite o procedură de restaurare neplăcută sau o înlocuire completă a dintelui artificial.

 • Indicații pentru restaurarea smalțului dințilorApariția fisurilor și deteriorărilor poate fi un semn al lipsei de minerale de fluor, precum și de calciu. În plus, poate exista o lipsă de vitamine.
 • Excesul de fluor, în care petele apar pe suprafața smalțului.
 • Hipersensibilitatea dinților, inclusiv prin inhalarea aerului. Atunci când se folosesc paste de dinți agresive sau utilizarea acasă a sodiului sau a acizilor fructiferi poate provoca daune.
 • Predispoziția este ereditară.
 • Nerespectarea măsurilor de igienă. Chiar și o utilizare abuzivă elementară a periuței de dinți poate duce la subțierea smalțului.
 • Utilizarea continuă a unei diete cu o aciditate ridicată.
 • Încărcarea constantă a dinților. Aceasta poate fi deschiderea sticlelor cu sticle, mestecarea semințelor sau crăparea piulițelor.
 • Obiceiuri dăunătoare, cum ar fi alcoolul sau fumatul.
 • Consumul excesiv de băuturi dulci sau carbogazoase. În plus, emailul distruge cafeaua și ceaiul puternic.
 • Caracteristicile anatomice ale structurii dinților.
 • Boli ale organelor interne care afectează starea generală a corpului.
 • Compoziția chimică a saliva, în care flora bacteriană a cavității bucale nu este protejată.
 • Probleme cu sistemul digestiv.

Cum se restabilește smalțul dintelui: fluoridarea

Metoda de fluorurare pentru restaurarea smalțuluiCum de a restabili smalțul dinților? Se observă subțierea la acei oameni care nu dispun de fluor suficient. Pentru a face acest lucru, mulți producători de produse de igienă în compoziția lor fac fluor. Și clinicile dentare oferă de multe ori să-l restabilească cu ajutorul fluorizării.

Această procedură ajută la restabilirea compoziției minerale cu fluor. Astfel, reduce daunele și împiedică subțierea și fisurile. Ca măsură preventivă, aceasta este este un ideal. În plus, procedura va ajuta la eliminarea hipersensibilității la efectele alimentelor reci, căldură, dulce și acru.

În unele orașe din țara noastră, apa de la robinet este fluorurată. Astfel, pierderea cariilor dentare ale locuitorilor locali are loc cu 60% mai puțin frecvent decât în ​​altele. Dar, în ciuda tuturor delicatelor acestei metode, este demn de remarcat acest lucru excesul de această substanță este de asemenea periculos.

Astfel, pacienții pot suferi din cauza întunecării smalțului, aspectul de pete galbene și maronie pe acesta. În plus, apa este folosită cel mai bine numai pentru nevoile interne. În condițiile clinicii se efectuează fluorurarea o dată la șase luni, nu mai des.

Restaurarea smalțului dinților: remineralizare

Descrierea metodei de remineralizare a dinților pentru restaurarea smalțuluiO altă opțiune pentru restaurarea smalțului este procesul de remineralizare. Procedura se realizează folosind un lac special. Acesta conține multe componente utile care restabilește compoziția smalțului și previne distrugerea acestuia.

Frecvența remineralizării se efectuează la fiecare șase luni. Avantajele includ riscul minim de infiltrare a fluorului. Pentru a restabili complet acoperirea dinților, este necesar să efectuați un curs de tratament cu remineralizare și numai după aceea puteți vedea efectul real.

Restaurarea emailului dentar grav deteriorat

Modalități de a restabili deteriorarea puternică a smalțului dințilorÎn cazul în care daunele sunt nesemnificative, atunci toate metodele anterioare de restaurare sunt suficiente. Dar dacă defectele sunt destul de evidente și grele, atunci procedura simplă de aplicare a lacului nu este suficientă. În acest caz, este mai bine să utilizați alte metode mai eficiente pentru a le restabili. Să luăm în considerare principalele.

implantare - o procedură modernă dentară, care constă în aplicarea compoziției de bază la smalț, care este similară cu acoperirea naturală a dintelui. La nivel celular, este stabilit un strat protector cu acesta. Astfel, dinții devin uniformi și strălucitori fără defecte mici de zgârieturi și chipsuri. Arată natural.

Dezavantajele procedurii sunt costul ridicat și popularitatea insuficientă. Dar, din păcate, nu fiecare clinică dentară va fi de acord să o conducă corect.

Compoziție restaurată - această procedură elimină zgârieturile și așchii și, prin urmare, o restaurează cu ajutorul materialelor compozite, care sunt utilizate pentru etanșarea dinților. În acest caz, compozitul este aplicat pe suprafața deteriorată și se răcește sub o lampă specială.

Dar, înainte de a restaura smaltul, trebuie să mănânci dintele. Avantajele acestei metode includ prețul minim, posibilitatea de a corecta deteriorarea gravă a smalțului și o perioadă lungă de timp. Durata de viață a stratului de acoperire este de cel puțin cinci ani. Dezavantajele sunt daunele pentru smaltul dintelui. Astfel, compozitul schimba acoperirea protectoare a dintelui si o distruge.

Furnir ceramic, care sunt plăci mici. O structură subțire este atașată la suprafața frontală a dintelui. Astfel, este posibil să se ascundă defectele și să se corecteze multe alte deficiențe. În plus, o distanță mare între dinți și curbura creșterii lor.

Din punct de vedere estetic, furnirul este o opțiune ideală. Dar, în ciuda atracției vizuale, durata de viață a structurii este de zece ani, cu o utilizare corespunzătoare. După această perioadă, vor trebui să fie înlocuite cu altele noi. Partile negative sunt costul prea ridicat atât a produselor, cât și a instalațiilor. În plus, merită remarcată deteriorarea lor ireversibilă.

O astfel de construcție este necesară protejați-vă de orice daune minore, deoarece acestea sunt fragile. În plus, merită acordată atenție faptului că, dacă instalați furnirul, atunci va trebui să vă duceți cu toată viața. Restaurarea lor va fi destul de costisitoare. Se remarcă faptul că, după îndepărtarea fețelor, stratul de suprafață al dinților devine lipsit de apărare și reacționează negativ la orice stimul, atât chimic cât și extern.

Ce să faci pentru a salva emailul și prețul restaurării sale

Prevenirea prevenirii deteriorării smalțului dințilorDupă cum știți, orice tratament necesită nu numai timpul și dorința dvs., ci și banii. De aceea, merită să ne gândim de mai multe ori înainte de a petrece zeci de mii de tratamente stomatologice și restaurarea lor. La urma urmei, respectarea regulată a regulilor elementare va contribui la evitarea acestor cheltuieli inutile.

O regulă importantă este de a vizita examene preventive la dentist la fiecare șase luni. Această abordare va evita complicațiile grave și va rezolva problema în stadiul inițial de dezvoltare. În plus, în prima etapă de restaurare a smalțului cu ajutorul remineralizării va ajuta la salvarea tratamentului cariilor dentare sau restaurării dinților.

Este deosebit de important să nu ignorați elementar regulile de igienă orală. Chiar dacă sunteți într-o călătorie de afaceri sau în vacanță, trebuie să aveți o periuță de dinți cu rigiditate și paste optime. Cel mai bine este să nu cumpărați paste cu conținut ridicat de fluor sau cu un efect de albire.

De asemenea, se recomandă utilizarea gelurilor speciale care vor ajuta la prevenirea distrugerii smalțului și a smalțului utilizați agent de clătire pentru cavitatea orală, întărirea emailului.

O condiție prealabilă este aderarea la dieta corectă. Nu introduceți în produsele alimentare acele produse care au un efect negativ asupra smalțului. Poate fi fructe acide, sucuri din ele. În plus, pentru a limita consumul de băuturi alcoolice, băuturi dulci carbonate.

Abuzul de cafea sau de ceai puternic și de fumat afectează în mod negativ și acoperirea dinților. Nu vă mușcați unghiile, faceți clic pe semințe sau deschideți flaconul cu dinții. Cel mai bine este să saturați corpul cu vitamine și, de asemenea, să luați un complex multivitaminic în funcție de sezon.

În cazul în care nu respectați toate regulile de mai sus, nu puteți evita procedura de restaurare a smalțului dinților. La etapa inițială - este remineralizarea sau fluoridarea cu compuși speciali. Veți avea nevoie să vă îmbrăcați cincizeci de ruble pentru un dinte. Acest preț este valabil numai pentru procedură.

În plus, va trebui să examinați și să diagnosticați problema. Este posibil să se efectueze restabilirea în stadiul inițial numai în zone problematice. În cazul deteriorării grave a smalțului, va fi necesară restaurarea dintelui, iar acesta este de la 3.000 de ruble pe dinte sau instalarea de furnir, ceea ce merită aproximativ zece mii de ruble.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a întări smalțul dinților în cazul pierderii la domiciliuCum de a întări smalțul dinților în cazul pierderii la domiciliu
Cum sa scapi de sensibilitatea dintilor acasaCum sa scapi de sensibilitatea dintilor acasa
Metode de albire rapidă a dinților: recomandări și precauțiiMetode de albire rapidă a dinților: recomandări și precauții
Eroziunea smalțului dinților: cauze, simptome, tratamentEroziunea smalțului dinților: cauze, simptome, tratament
Remineralizarea dinților la domiciliu: indicațiiRemineralizarea dinților la domiciliu: indicații
Carii dinților anteriori: cauzele și tratamentul boliiCarii dinților anteriori: cauzele și tratamentul bolii
Dinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenireDinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenire
Este albirea dintilor sigura?Este albirea dintilor sigura?
Restaurarea dinților: trăsături de restaurareRestaurarea dinților: trăsături de restaurare
Ateu dentar ceară: beneficii și utilizăriAteu dentar ceară: beneficii și utilizări
» » Refacerea smalțului dinților: metode de restaurare a smalțului dinților
© 2021 amigdas.com