amigdas.com

Semnele care indică infecția câinelui cu viermi

Cum să tratați helmințiiEste aproape imposibil să se excludă contactul animalului cu helminții. Ouă de viermi pot intra în apartamentul unde locuiește câinele, pe talpa pantofilor. Larvele de paraziți pot fi, de asemenea, în mâncarea animalului. Riscul de infecție este destul de ridicat chiar și pentru acei câini care nu merg pe stradă. Lipsa prevenirii necesare și ignorarea simptomelor de viermi la câini duce la intoxicarea severă a organismului cu produsele activității vitale a parazitului. În formă neglijată, patologia poate provoca moartea.

Semne de helmintioză

Scăderea activității și a apetitului un prieten cu patru picioare ar trebui să fie o scuză să se uite mai atent la comportamentul și starea lui. Infecția cu viermi nu se limitează la schimbări de comportament și este însoțită de următoarele simptome:

 1. Care sunt simptomele viermilorDiaree. Poate dura o lungă perioadă de timp, indiferent de natura alimentelor sau înlocuită periodic de constipație.
 2. Mucus și sânge în fecale.
 3. Segmente de viermi. La prima vedere, ele arata ca orezul. Acestea pot fi observate în fecale sau în lâna de lângă anus.
 4. Vărsături.
 5. Umflarea, urmată de o mângâiere.
 6. o pierdere accentuată a greutății corporale.
 7. Pierderea netedă a părului și stralucirea părului.
 8. Paloare, slăbiciune a gingiilor.
 9. Tuse și dificultăți de respirație.
 10. Căderea părului.
 11. Umflarea abdomenului.
 12. Anxietatea și anxietatea cauzate de sindromul durerii.

Unul dintre cele mai evidente semne de viermi la un câine este considerat a fi lovirea lui pe teren. Acest comportament este asociat cu mâncărime severă, cauzate de paraziți în anus.

Câinii sunt predispuși la infecții cu diferite tipuri de viermi, ceea ce provoacă apariția diferitelor simptome. Cea mai dificilă determinare la domiciliu este prezența parazitilor care trăiesc în inimă. Simptomele patologiei sub forma scurgerii respirației, părului care se încadrează, tusei apar deja în fazele de dezvoltare târzii, adesea după declanșarea proceselor ireversibile.

Important să vă amintiți, că la cățeluși semnele de helmintioză apar mai repede și mai luminoase decât la câinii adulți. De îndată ce micul animal de companie și-a pierdut activitatea, a început să piardă în greutate și părul a încetat să strălucească, este necesar să luați imediat un curs de tratament cu medicamentele corespunzătoare.

Tipuri de viermi la câine și modul în care sunt infectați

Viermii la câini sunt de trei tipuri: flukes, roundworms and tape. În funcție de ce parazit otrăvește corpul animalului cu produsele activității sale vitale, sunt înregistrate bolile corespunzătoare.

trematode

Pentru atașarea pe corpul naturii transportatorului cu condiția ca fluke-ul să fie prevăzut cu două ciocane speciale. La câini, acest tip de vierme este înregistrat cel mai des. Printre aceste patologii se numără:

 • Modul în care câinele devine infectat cu viermiAlyarioz. Este cauzată de viermi mici, a căror dimensiune nu depășește 4 mm. Pentru infecție, beți dintr-un rezervor cu apă dulce sau mâncați o broască. Semne de activitate a viermilor în intestin este apariția vărsăturilor, șuierături, diaree, febră mare și lipsă de apetit.
 • Opisthorchiasis. Cauzează viermi, a căror creștere nu depășește 10 mm. Larvele penetrează pancreasul, ficatul și vezica biliară după consumarea peștelui brut contaminat sau a scăldat în apă dulce. Simptomele bolii sunt reduse la procesele inflamatorii din pancreas, ficat. Membranele mucoase devin gălbui. Constipația se suprapune cu vărsături.
 • Pargonimoz. Sursa de infecție cu viermi ovale plate, a căror mărime nu depășește 13 mm, este considerată a fi carnea de animale bolnave și crustacee. Simptom de viermi la câine este apariția febrei, însoțită de crampe, vărsături, diaree și tuse.

cestode

Viermele de bandă are un corp circular segmentat, pentru care au primit un nume neoficial pentru lanț. Acești viermi pot ajunge la o dimensiune mai mare de 10 m. Cestodes provoacă următoarele patologii:

 1. Tipuri de viermi la câiniDiphyllobothriasis. Parazitul crește cu mai mult de 10 metri în lungime. Câinele suferă de intoxicație severă. Infectia are loc ca urmare a consumului de peste crud. Simptomele sunt reduse la apariția bruscă la animal a apatiei, slăbiciune, balonare, vărsături și diaree.
 2. Dipilidioz. Parazitul, capabil să atingă o dimensiune de 40 cm în forma adultă, este purtat de insecte care suge de sânge. Pentru a începe boala, este suficient să înghiți transportatorul, care poate fi un purici banal. Simptomele infecției sunt scăderea apetitului, vărsături, diaree și convulsii.
 3. boala hidatic. Viermii sunt localizați în intestin. Dimensiunea lor nu este mai mare de 10 mm. Când sunt afectate cățeluși sau tineri, se observă intoxicații severe.

Vierme de bandă provoca o lovitură serioasă corpului câinelui. Fără asistența la timp și prevenirea necesară, animalul se confruntă cu o moarte rapidă și dureroasă. Viermele de bandă absorb în cantități uriașe oligoelementele necesare pentru animal, distrugând și otrăvind corpul din interior.

nematode

Viermii rotunzi au un număr foarte mare de subspecii, dar câinii afectează doar 4 dintre ei.

 1. Viermi la câiniHookworm. Dimensiunea unui adult este de 1-2 cm. Viermii penetrează corpul cu alimente slab procesate sau prin răni deschise. Parazitul se hrănește cu sânge, care provoacă treptat anemie. În stadiile incipiente, patologia continuă fără simptome evidente. În formă neglijată, există slăbiciune, probleme digestive și sânge în fecale.
 2. Toksaskardioz. Viermii cu dimensiunea de 80 mm, având o culoare galben pal, afectează puii esofagului, ficatului, intestinului și vezicii biliare. Infecția se produce în locuri unde câinii merg pe jos când sunt expuși la sol sau plante. Atunci când există slăbiciune, diaree, pierderea apetitului, vărsături, convulsii și anemie, tratamentul urgent este necesar. Altfel - un rezultat letal.
 3. Toxocarioza. Infecția cu viermi galben pal, crescând la 200 mm, câinele poate în locurile de mers pe jos. Larvele folosesc sânge ca sistem de transport pentru a ajunge la ficat, inimă și plămâni. Simptomele infecției cu astfel de viermi la un câine sunt reduse la epuizare, convulsii, bronșită, vărsături, pierderea apetitului, pneumonie și diaree.
 4. Dirofilariasis. Din cauza dificultăților de diagnostic, acești viermi la un câine sunt considerați cei mai periculoși. Patologia este adesea confundată cu insuficiența cardiacă, a cărei tratament agravează numai starea animalului, duce la un rezultat fatal. Simptomele includ umflarea labei, afectarea circulației sângelui, slăbiciune, scădere gravă în greutate, dermatită, febră, mâncărime.

Reguli de tratament

Toate mijloacele de îndepărtare a viermilor din corpul câinelui trebuie achiziționate în farmacii veterinare. Fondurile eliberate pentru oameni sunt, în majoritatea cazurilor, ineficiente în combaterea paraziților la animale.

Pentru tratamentul calitativ se recomandă efectuarea de teste în departamentul local al serviciului veterinar. Deja pe baza rezultatelor obținute, un specialist poate prescrie cel mai eficient medicament. În practica veterinară cele mai populare sunt:

 • Helmin folosit împotriva nematodelor și a tenilor;
 • Milbemax, activ împotriva viermilor și a viermilor rotunzi (folosiți în principal pentru tratamentul câinilor de rasă mică);
 • Dronzitul, ca cel mai eficient remediu împotriva paraziților intestinali.

Aceste medicamente pot fi administrate numai adulților pentru tratamentul sau prevenirea helmintiozelor. Mai puțin populare sunt Canikvantel, Drontal Plus, Vermox, Azinox Plus.

Tratamentul căței este permis nu mai devreme de vârsta de 14 zile. Pentru aplicare helminthization numai medicamente special concepute, de exemplu:

 • Tratamentul viermelui la câiniDirofen;
 • Prazitel, este numit cu 14 zile de viață pentru a combate orice tip de viermi și cu o infecție mixtă;
 • Drontal junior, care este permis de la 14 zile pentru combaterea nematozilor;
 • Suspendarea suspensiei permisă pentru puii de peste 21 de zile pentru tratamentul pescarilor și nematodelor.

Celor li se administrează medicamente antiparazitare în scopuri preventive sau curative cel târziu cu 2 săptămâni înainte de vaccinare. În caz contrar, eficacitatea vaccinării este redusă la zero. Pentru a preveni dezvoltarea unor forme grave de patologie, câinilor li se recomandă să administreze medicamente antiparazitare de cel puțin 2 ori pe an. Dacă este necesar, medicamentele sunt prescrise de medic în fiecare trimestru.

Chiar și câinii viermi care nu ies pe stradă se pot infecta cu viermi. De la un proprietar atent și îngrijitor este necesar să nu se ignore semnele de patologie. Tratamentul în timp util preparatele corecte au permis salvarea unei vieți și a sănătății elevului. Experții insistă asupra necesității de a preveni și de a folosi numai medicamentele de uz veterinar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Medicamentul în comprimate ca o soluție eficientă pentru viermiMedicamentul în comprimate ca o soluție eficientă pentru viermi
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
Pratel pentru câini: manual de instrucțiuniPratel pentru câini: manual de instrucțiuni
Asinox Plus pentru câini: instrucțiuni de utilizareAsinox Plus pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Enterita la câini: simptome și tratamentEnterita la câini: simptome și tratament
Medicamente și preparate din viermi pentru copii: tablete, picăturiMedicamente și preparate din viermi pentru copii: tablete, picături
Punga pentru câini: semne, simptome, tratamentPunga pentru câini: semne, simptome, tratament
Micoplasmoza la câini: simptome și tratamentMicoplasmoza la câini: simptome și tratament
Acarianul acarian la câini, tratamentul acarienilorAcarianul acarian la câini, tratamentul acarienilor
Milbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizareMilbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizare
» » Semnele care indică infecția câinelui cu viermi
© 2021 amigdas.com