amigdas.com

Tratamentul candidozei la nivelul limbii (aftoasă) la adulți

Tratamentul candidozei la adulțicandidoza

, pe care oamenii o cheamă sturz se poate manifesta ca simptome în diferite părți ale corpului. Cauzează boala ciuperci de drojdie din genul Candida. Aceste microorganisme sunt menționate microflora patogenă condiționată. Influența lor patologică nu se manifestă întotdeauna, ci numai sub influența anumitor factori. Apoi vorbesc despre afine. Să analizăm mai detaliat o astfel de patologie ca candidoză a limbii la adulți.

Soiuri de ciuperci Candida

Candidoza limbii la adulțiCiuperca conține în structura sa o singură celulă și este cea mai simplă. Există mai mult de 150 de specii de Candida, numai 20 dintre ele provoacă manifestări ale bolii în corpul uman. Pornind de pe membranele mucoase ale gurii, agentul patogen poate coloniza amigdalele, cavitățile carioase ale dinților, cerul.

Datorită dispozitivului său cel mai simplu, acest tip de ciupercă nu este capabil să formeze un miceliu plin, sporii se formează în "pungi" speciale care se află în cușcă. Noile celule candida sunt introduse în straturile membranei mucoase a gurii și a faringelui, provocând anomalii în starea sa. O persoana incepe sa se simta arzand, durere, uscata, exista o scurgere albica coapsa - aceasta este ciuperca pe limba.

Când o ciupercă atacă

Iritația apare din cauza unor probleme în sistemul imunitar. Candidoza limbii este promovată de:

 • producerea insuficientă a celulelor imune;
 • un fond hormonal special în timpul sarcinii;
 • slăbirea corpului prin diabet zaharat, tuberculoză, infecție cu HIV;
 • luând anumite medicamente;
 • efectul antibioticelor asupra microflorei;
 • lipsa vitaminelor din grupa B, C și PP;
 • obiceiuri proaste care distrug imunitatea;
 • radioterapia (în unele cazuri, poate provoca candidoză);
 • primirea contraceptivelor hormonale;
 • foci de infecție în cavitatea bucală, microfraguri;
 • selectarea necorespunzătoare a protezelor dentare.

Populația cavității orale cu o ciupercă poate contacta purtătorul de infecție cu candidoză în timpul unui sărut, un contact sexual neprotejat, când se folosesc prosoape comune. Copiii sunt infectați cu candidoză, trecând prin procesul de naștere prin mama canalului de naștere, care are afecțiune. Copiii pot ridica o ciupercă de la animalele de companie.

Manifestări de aftere în limbă

Candidoza limbii poate fi acută și cronică. Cel mai adesea, boala se manifestă la copii și la vârstnici, datorită faptului că sistemul lor imunitar este mai slab. Celelalte sunt promovate de bolile infecțioase și motivele enumerate mai sus.

Ciuperca, care penetrează în cavitatea orală și utilizează rezistență slăbită, începe să erodeze țesuturile limbii, evidențiind o enzimă specială. Procesul este însoțit de roșeață și umflături. Limba începe să dureze, mâncând și arzând. În diferite părți ale mucoasei apar focare, constând din boabe albe, similare cu brânza de vaci. Atunci când particulele de alimente și epiteliu aderă la placă, ciuperca începe să se multiplice în mod activ.

În etapa următoare, în absența tratamentului, focile individuale se îmbină în peliculă albă sau plăci masive. Apoi începe separarea fulgilor și fulgilor albi, ca urmare a procesului care acoperă nu numai limba, ci și întreaga cavitate orală și buzele. În stadiile inițiale ale candidozelor, limbajul este ușor de curățat. Apoi, pe suprafața mucoasei începe formarea de ulcere. Mancarimea si arderea sunt mai rau cu mancarea si inghitirea saliva.

La unii, aftele pe limbă pot provoca o creștere a temperaturii, ca reacție a organismului la acțiunea enzimelor Candida. O acumulare mare a agentului patogen poate provoca simptome de otrăvire.

Ce doctor ar trebui să merg cu candidoza limbii?

Trebuie evitată auto-tratamentul bolilor fungice. Stomacul netratat trece într-o formă cronică și este dificil de supus unui tratament ulterior. Candidoza limbii trebuie să meargă la un dentist sau la un parodontist. Medicul va examina, va lua o răzuire din vatră pentru teste de laborator.

Dacă ciuperca este prezentă în alte părți ale corpului, trebuie să faceți o vizită la specialistul în boli infecțioase sau la micolog. Pe baza rezultatelor analizei, medicul dezvoltă tactici de tratament, luând în considerare alte boli și caracteristici ale corpului în ansamblu. Dacă se repetă candidoza, este necesar să se efectueze o examinare pentru prezența bolilor cronice ale sistemului digestiv, a diabetului zaharat și altele. Și dacă se găsesc, faceți un tratament.

Pregătiri pentru candidoza de acțiune generală

Preparate pentru candidozăDrogurile de acțiune generală îndepărtează ciuperca în toate organele și sistemele, acționând prin sânge. Aceste fonduri includ antibiotice polienice și imidazoli.

 • Levorinum și nistatin aparțin grupului de antibiotice polienice, sunt convexe sub formă de tablete. Schema de primire presupune primirea pastilelor de 4-6 ori pe zi într-o săptămână. Îmbunătățirea are loc în a cincea zi. Rănile încep să se strângă, raidul dispare.
 • Dacă boala are un stadiu sever, se utilizează agenți antifungici mai puternici - Amphoglucaminum în comprimate sau Amfotericină sub formă de injecție intravenoasă. Tratamentul poate dura până la două săptămâni.
 • Grupul de imidazoli include medicamente miconazol, clotrimazol, econazola. Medicamentele au un curs de 1 până la 3 săptămâni, în conformitate cu instrucțiunile.
 • Există medicamente de acțiune combinată, care au simultan acțiune antiparazitară și antimicrobiană. Acestea includ fluconazolul. Multiplicitatea administrării - de două ori pe zi într-o doză de 200-400 ml.

Drogurile eficiente împotriva drojdiilor în limbajul adulților sunt, de asemenea, Diflucan, Nizoral, caramelul Decamona. Nu trebuie să uităm de remedii care îmbunătățesc munca imunității. În plus, sunt luate complexe de vitamine.

Pentru a ameliora simptomele de alergii, luați Gluconat de Calciu, Suprastin, Dimedrol, Fenkarol. Reaprovizionarea deficitului de fier va ajuta fonduri precum Ferroplex și Conferon. Pentru o recuperare precoce, medicii folosesc un vaccin antifungic și preparate pentru a crește producția de gamma globuline Pentoxyl și metiluracil.

Terapia locală

Tratamentul local al candidozei la adulțiPreparatele topice au un efect curativ direct pe membrana mucoasă sau pe piele, nu există nici o aspirație la sânge. Aceste medicamente nu ucid ciuperca din interiorul corpului, dar se pot descurca bine cu tratamentul simptomelor. Îndepărtează arsurile și mâncărimile, diminuează roșeața, anesteziază, opresc răspândirea infecțiilor fungice.

În acest scop, se utilizează soluții de Fukorcin, verde strălucitor, Lugol, Iodicirin. Ca agent antibacterian, se folosește medicamentul Lizak sau Lizozima. Dacă există focuri pe buze, acestea sunt lubrifiate cu Nystatin sau Levorin unguent.

În plus, necesitatea de a monitoriza igiena orală generală, se clătește gura dupa masa, de două ori pe zi spalatul pe dinti, in prezenta lor protezei de spălare și se ocupe de agenți antifungici. Când limba candidoză și clătiți gura se realizează cu soluții de acid boric, bicarbonat de sodiu, borax sau soluție slabă trebuie yoda.Poloskat gura la fiecare 3-4 ore, precum și după mese și la culcare, timp de 2 săptămâni.

Dieta în candidoză

Drojdie și zahăr sunt un teren de reproducere pentru ciuperca, este necesar pentru un timp pentru a reduce sau a exclude utilizarea de dulciuri, produse de panificație. Alimentele acide și acide vor provoca și mai multă iritație a mucoasei, deci ar trebui să fie și aruncate. Condimentele temporar nu se adaugă la alimente.

Alimentele nu ar trebui să fie fierbinți. Preferăm alimente calde semifluid. După tratament, introduceți produsele nedorite treptat, nu mai devreme de 3 luni după recuperare. Pentru a preveni revenirea ciupercii la limbă, evitați grăsimea, dulceața, sifonul, băuturile spirtoase.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care sunt leziunile albe din gură?Care sunt leziunile albe din gură?
Cum să tratați amigdalele candidozei fungice la un copilCum să tratați amigdalele candidozei fungice la un copil
Candidoza stomatitei la copii și adulțiCandidoza stomatitei la copii și adulți
Este o boala periculoasa trecuta de la femeie la omEste o boala periculoasa trecuta de la femeie la om
Ciuperca pe degete: simptome și fotografie a boliiCiuperca pe degete: simptome și fotografie a bolii
Afecțiuni fungice în gât: cauze de candidoză, simptome și tratamentAfecțiuni fungice în gât: cauze de candidoză, simptome și tratament
Mai degrabă decât pentru tratarea aftoasă în timpul sarciniiMai degrabă decât pentru tratarea aftoasă în timpul sarcinii
Soluție Candide: instrucțiuni de utilizare, analogi și recenziiSoluție Candide: instrucțiuni de utilizare, analogi și recenzii
Afumă în gură în tratamentul copiluluiAfumă în gură în tratamentul copilului
Candidoza cavității orale: tratamentul gurii la adulțiCandidoza cavității orale: tratamentul gurii la adulți
» » Tratamentul candidozei la nivelul limbii (aftoasă) la adulți
© 2021 amigdas.com