amigdas.com

Chihuahua: întreținerea și îngrijirea catelului

Chihuahua DogCâinii mici provoacă încântarea și dorința de a le lua în brațe. Iar acesti copii sunt excesiv de hiperactivi, gelosi si sunt caracterizati de o lingurita frecventa, admiratorii de caini mici nu o opresc. Chihuahua este un reprezentant tipic pentru rasele miniaturate. Sociabilă și afectuoasă, se străduiește întotdeauna să-l lingă pe proprietar chiar în față și, în același timp, complet nemanipulat în viața de zi cu zi. Chihuahua este foarte îndrăgit de ochii lor, mai precis, o vedere dificil de transmis în cuvinte.

Cum să ai grijă de o Chihuahua

Este trist și, în același timp, foarte inteligent. Un copil cu ochi mari trist nu poate ajuta decât ca viitorul proprietar. Prin urmare, odată ce vedeți această rasă, oamenii tind să o cumpere.

Puiul pentru părinți

Puii sunt foarte curioși și, având în vedere dimensiunea lor mică, se străduiesc și ei pentru a urca în toate fisurile. Înainte de a aduce un cățeluș în casă, pregătiți casa în avans. Închideți toate ieșirile la balcon și verandă, asigurați-vă că animalul de casă nu se încadrează de la o înălțime. Catelusii le place sa urce sub mobilier, unde isi pot distruge spatele si apoi expunerile pentru ei pot fi inchise. La urma urmei, în conformitate cu standardul acestei rase, spatele chihuahua nu ar trebui să fie concav sau saggy.

cățelușinstabil obiectele pot deveni o adevărată calamitate pentru astfel de câini mici. Lucrurile care sunt considerate dimensiuni mici pentru ei sunt pur și simplu uriașe. Acești câini au un loc problematic - un fontanel care nu depășește. În cazul în care un obiect cade pe cățeluș și îl dăunează, consecințele vor fi teribile.

În plus, de acum înainte, va trebui să fiți atent. Mutarea în jurul casei, aveți grijă să nu calce pe animalele de companie, și atunci când stai jos pe canapea, verificați pentru a vedea dacă copilul a intrat în pliurile pături sau o pernă.

Ce este necesar pentru catelus

necesar obiecte, care sunt necesare pentru conținutul Chihuahua, sunt aproximativ următoarele:

 • Misochki pentru hrană și apă. Va fi nevoie de cel puțin două bucăți.
 • Toaletă cu umplutură.
 • Prezența unei case de câine ar fi ideală. Având în vedere dimensiunea câinelui, această casă va arăta compactă și într-un apartament relativ mic. Vă puteți limita la canapeaua unui câine.
 • Jucarii mici.
 • Alimente pentru câini.
 • Pieptene și sampon.

Înființarea unei case de câine, puneți-o în partea de jos cald carouri. Coșul sau aragazul trebuie să fie fabricat din material durabil. Alegerea modelelor de case sau paturi este imensă și va satisface orice gust.

Bowls pentru un câine mic ar trebui să fie la fel de mici. Ei bine, dacă sunt făcute din metal. Deci, ele sunt mai ușor de spălat și metalul nu lasă microbii în zgârieturi.

Cât mai curând posibil, obișnuiți animalul cu animalele la toaletă. Tava ar trebui să aibă părți laterale, astfel încât copilul să se poată urca confortabil în ea și să aducă animalul în loc, să pună hârtie încurcată acolo.

Longhair DogDacă sunteți obișnuiți să mergeți la toaletă pe stradă, atunci mers pe jos câini cel puțin de două ori pe zi. Lasă-l să-și facă treaba imediat și apoi să joace. Nu uitați să-l lăudați și să-i arătați aprobarea după fecalele catelusului. Lăsați-l să știe ce vor de la el în timpul plimbării. Câini de mers pe jos, de obicei după masă.

Chihuahua este foarte jucaus, asa ca ai grija de jucarii pentru animalul tau. Acestea ar trebui să aibă o dimensiune corespunzătoare, care nu este prea mare, dar nu mică, altfel câinele îi va înghiți. Cele mai bune sunt potrivite pentru diferite pishchalki moi. Petul va fi fericit să le mestece și să uite de lucrurile tale.

Lână chihuahua urmează pieptene de două ori pe săptămână, și dacă un câine cu o haina lunga, apoi mai des. Peria trebuie să fie specială pentru părul câinelui, pieptenul dvs. pentru păr nu va funcționa.

trăsătură rasa:

 • Capul câinelui acestei rase are o formă neobișnuită sub forma unui ou.
 • Urechile și ochii sunt mari.
 • Lungimea corpului este de aproximativ douăzeci de centimetri, iar greutatea nu depășește două kilograme și jumătate.
 • Culoarea stratului poate fi roșu, negru, alb sau maro. Culoarea cea mai rară și mai scumpă a chihuahua este albastru-argintiu. Prețul unui astfel de catelus este mai mare de zece mii de dolari.

Ar trebui spus că o varietate de culori Chihuahua sunt obligate să treacă cu alte rase. Deci cainii cu par scurt sunt rezultatul trecerii cu terrierii, iar cainii cu par lung au aparut din cauza amestecului cu spitzul.

Grijă de Chihuahua

Vet cu câinePentru a avea grijă de părul animalului, proprietarii trebuie regulat și cu atenție, indiferent de lungimea sa. Cainii pe deplin sunt baieți de patru ori pe an, o dată pe zi vă puteți spăla picioarele după o plimbare, față și urechi, dacă sunt contaminate. În timpul spălării, asigurați-vă că apa nu intră în urechi și săpun în ochii animalului. Nu poți scăpa de câine după vaccinare.

În timpul molirii, care are loc la fiecare șase luni, încercați să oferiți catelului o dietă fortificată sau doar vitamine. Asigurați-vă că forfecați ghearele în mod diferit, animalul va începe să introducă incorect labele și mai târziu curbarea extremităților este posibilă.

Urmăriți dinții câinelui, verificați-i în mod regulat și curățați-i. Pietrele de pe dinți ale chihuahua din cauza particularităților organismului se formează destul de repede. Începând cu vârsta de șapte luni, ele au erupția dinților. În această perioadă, datorită lipsei de calciu, urechile pot cădea. Încercați să monitorizați dieta câinelui și să îl completați cu oligoelementele necesare. Îngrijirea dentară ar trebui să devină permanentă.

Una dintre caracteristicile rasei este cea slabă schimbarea dinților. Uneori, dinții copilului stau mult timp, fără a permite rădăcinii să stea în locul lor. Câinii în astfel de cazuri strică o ocluzie. Contactați medicul veterinar pentru a vă ajuta catelul. Nu putem rezolva această problemă noi înșine.

Proprietarii chihuahua notează unele viclenie și capriciositatea animalelor lor de companie în timpul mesei. În ciuda unui apetit bun, un câine poate fi capricios și poate cere ceea ce îi place. Uneori capriciile sunt întârziate, dar proprietarii ar trebui să arate rezistență și să nu meargă în contul unui mic șantaj. La urma urmei, în cele din urmă, produsele alimentare ar trebui să fie sănătoase și utile, și nu doar delicioase.

Chihuahua Health Care

Acești câini nu au o stare bună de sănătate și necesită îngrijire constantă. După cum am menționat deja, au probleme cu dinții de la naștere. Dinții din lapte nu cad prea mult timp, iar saliva chihuahua nu îndepărtează suficient gingiile. Temperatura obișnuită a corpului este de 37-39 de grade.

Chihuahua poate avea fracturi, deoarece săriturile de la orice înălțime pentru acești copii sunt problematice. Și, de asemenea, din cauza stresului, uneori crește presiunea, care, la rândul său, provoacă vărsături. Este foarte important să păstrați un kit de câine în casă pentru a avea grijă de câine, care va conține următoarele obiecte:

 • Iod, zelenka și furatsilin pentru tratamentul de urgență al rănilor.
 • Valocord, cordiamină și amoniac.
 • Cărbune activat pentru cazuri de otrăvire. Suprastin și Regidron. O soluție de mangan este de asemenea potrivită.
 • Din plante, păstrați coaja de stejar și musetel.
 • Trebuie să fie vată de bumbac și bandaj. Și, de asemenea, o pipetă, o seringă și un termometru.

Pregătire ValocordinÎn cazul în care câinele are o problemă la nivelul stomacului, dați-i o picătură de iod pe 50 mililitri de apă și adăugați tincturile valeriene la soluție.

Dacă dintr-o dată animalul vostru a luat viermi, medicamentul va ajuta Drantal.

Asigurați-vă că faceți examene medicale anuale și faceți toate vaccinările necesare. Prima inoculare a câinelui se face în două luni. De asemenea, se recomandă ca de patru ori pe an, Imunofan să fie injectat subcutanat.

Urmăriți comportamentul câinelui și acordați o atenție deosebită în timp. Unii vă pot părea șocant. De exemplu, un câine poate începe să-și mănânce propria lui. Aceasta înseamnă că îi lipsesc oligoelementele. Adăugați suplimente de vitamine la furaje și totul va fi restabilit într-o perioadă.

hrănire

Există trei tipuri hrănire câini și pisici:

 • Mâncare naturală. Aceasta este ceea ce tu te vei pregăti pentru el.
 • Alimente uscate, cumpărate la un magazin de animale de companie.
 • Canine conserve.

Cum să hrăniți cu ChihuahuaDintre toate aceste specii, cea mai nedorită este alimentul uscat. Păstrați animalul în mod constant pe astfel de alimente nu este foarte bun pentru sănătatea animalului de companie. În primul rând, dinții uscați suferă de dinți.

În ceea ce privește produsele alimentare conservate, acestea sunt mai bune decât alimente uscate, dar prea monotone.

perfect alimentele sunt considerate alimente naturale. Acesta poate include piureuri, carne, legume și produse lactate. Din carne este mai bine să alegeți carne de vită sau pui. Nu poți da în fiecare zi, destul de bine de trei ori pe săptămână. Puteți adăuga câteva bucăți mici de carne în terci.

Din porridge pentru un câine Hercule sau orez se apropie perfect. Se adaugă untul în gata preparat. Asigurați-vă că dați produselor lactate animale: kefir și brânză de vaci.

Din legume, câinii preferă vinetele, cartofii fierți și morcovii. Iar morcovii ajută la prevenirea apariției viermilor.

Mergând cu o Chihuahua

chihuahuaAvând în vedere dimensiunea câinelui, el umblă mai des în mâinile proprietarului. Păstrează-l bine. Se recomandă să sprijiniți mâna stângă de piept, iar cea dreaptă sub scaun. Nu-l puteți apuca de piele și de coaste.

Începeți zilnic padoc poate fi de la șase luni. Asigurați siguranță în timpul plimbării către copil. Datorită mărimii sale, oamenii nu o pot observa. Contact nedorit cu alte animale - pentru Chihuahua este nesigur.

Lăsați locul pe care îl alegeți să fie cât mai departe de drum posibil. Utilizați o leșie care va descuraja câinele de la ispite pentru a alerga după pisici sau alți câini. Pentru a conține câinele există o echipă de "fu", care trebuie să învețe în mod necesar câinele. Nu utilizați rudeness! Pentru orice animal domestic, acest stres, pentru că vrea să vadă în tine un proprietar și un prieten grijuliu.

De asemenea, asigurați-vă că urmăriți ce face câinele, mai ales dacă mănâncă sau doar mestecă. Utilizați comanda "fu" pentru a opri animalele de companie.

Câinii mici au nevoie iarnă haine. Dacă e geroasă afară, iar câinele trebuie să fie dus la plimbări, să-i faci haine speciale pentru câini. Pe lângă îngheț, razele soarelui sunt, de asemenea, periculoase pentru un câine decorativ la prânz. Poate suficienta o insolatie.

Încurajați Chihuahua la guler treptat, fără violență, și după un timp vei fi fericit de a conduce omul tău frumos mic în lesă.

Într-un cuvânt, îngrijirea pentru Chihuahua nu este deloc deranjantă și uneori chiar plăcută și plăcută.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce fel de rasa de caini cu par scurt pentru a alege?Ce fel de rasa de caini cu par scurt pentru a alege?
Varietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturiVarietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturi
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Până la ce vârste cresc câinii, dezvoltarea fiziologicăPână la ce vârste cresc câinii, dezvoltarea fiziologică
Cele mai bune rase de câini: specie și descriereCele mai bune rase de câini: specie și descriere
Câine de câine de papillon: continentală că spanielCâine de câine de papillon: continentală că spaniel
Rasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a JaponieiRasa Akita Inu este o descriere a comorii naționale a Japoniei
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Numele raselor mici de câini și caracteristicile lorNumele raselor mici de câini și caracteristicile lor
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
» » Chihuahua: întreținerea și îngrijirea catelului
© 2021 amigdas.com