amigdas.com

Cameră de vopsea pentru mașini

Cameră de uscare a vopseleiVopsirea cu autoturisme este un proces tehnologic complex, care trebuie efectuat într-un spațiu excepțional de pregătit pentru astfel de locuri de muncă. Aplicați primer și vopsea corect numai cu echipament special.

Pentru a exclude posibilitatea impactului asupra mediului Lucrări de zugrăvire, se creează o cameră de vopsit pentru mașini, care trebuie să fie făcută în conformitate cu cerințele pentru spații similare.

În cazul aranjamentului cabinei de pulverizare buget mic, atunci dacă o vrei, poți să o faci singur. O astfel de opțiune bugetară poate îndeplini, de asemenea, toate standardele stabilite și poate fi aplicată pentru lucrări de vopsea și lacuri de calitate.

Echipamentul necesar

O cameră de vopsea pentru o mașină poate fi creată numai dacă este disponibilă anumite echipamente și materiale. Pentru ao organiza, veți avea nevoie de:

 • Garaj sau altă cameră unde puteți pune mașina. Este demn de remarcat faptul că alte lucrări în garaj după crearea camerei de vopsea nu va ține. Acest lucru se datorează faptului că nu ar trebui să existe praf sau altul poluanți, Deoarece acestea pot ajunge pe acoperire și să-i reducă calitatea.
 • Generator termic. Uscarea suprafeței vopsite poate dura mult timp. Este posibil să se accelereze în mod substanțial un astfel de proces prin instalarea unui generator termic. În plus, nu uitați că vopselele și vopselele pot fi realizate numai la temperatură în plus. Prin urmare, fără generator termic Va fi aproape imposibil să faci muncă în timpul iernii.
 • Căldura de încălzire este, de asemenea, proiectată să furnizeze aer cald. Adesea este realizată sub forma unei structuri portabile, datorită căreia este posibilă furnizarea de aer cald pe anumite suprafețe.
 • Sistem de ventilație. Din cauza faptului că izolarea camerei de vopsea este izolată, pulverizarea cu oxigen devine mai puțin atunci când vopseaua este pulverizată. Pentru a vă asigura cel mai mult condiții favorabile pentru realizarea lucrărilor de vopsire și lacuri, se creează un sistem de ventilație care furnizează aer proaspăt purificat. Trebuie avut în vedere faptul că sistemul de alimentare trebuie să filtreze aerul de alimentare.
 • Porți ermetice. Recent, versiunea de ridicare a versiunii, care oferă acces rapid la spațiul de garaj, este foarte populară. Construcții similare au destul de des ușile încorporate cu etanșare mărită.
 • O cantitate destul de mare de lumină este necesară în timpul funcționării. În lumină slabă, comandantul poate face o greșeală, care va apărea ulterior uscarea completa vopsea.
 • Direct dispozitivele în sine, care sunt proiectate pentru a aplica vopsea pe suprafață.

Echipamentul utilizat pentru aplicarea vopselei este, de regulă, achiziționat în magazin specializat, dar puteți face-o singură.

Cerințele așteptate pentru camere

După cum sa observat anterior, un număr destul de mare de cerințe se aplică camerelor de vopsea:

 • Zidurile camerei trebuie să fie lavabile, etanșe și ignifuge. De aceea apar foarte multe dificultăți la terminarea garajului.
 • Podeaua nu trebuie să reacționeze la efectele diferitelor materiale de vopsea și substanțe chimice. În plus, materialul trebuie să fie ignifug.
 • Toate ușile și ferestrele în prezența lor ar trebui să aibă un grad ridicat de etanșeitate. Această recomandare se datorează faptului că praful microscopic de intrare reduce semnificativ calitatea stratului de acoperire obținut.

O atenție deosebită este acordată umiditatea aerului și gradul de iluminare a cutiei, deoarece acești parametri influențează rezultatul final.

Aranjarea spațiului interior

Vopsirea autoturismelor se desfășoară în spațiile echipateCe fel de material puteți acoperi suprafața pereților? De mai mulți ani, am folosit căptușeală. Experții nu recomandă utilizarea unui astfel de echipament material de finisare, deoarece se aprinde rapid și ușor.

În majoritatea cazurilor, la finisarea încăperii, folosiți materiale izolante din oțel inoxidabil și necombustibile. Această combinație permite:

 • Asigurați etanșeitatea necesară.
 • Asigurați un grad înalt de siguranță împotriva incendiilor.
 • Creați condițiile cele mai favorabile pentru muncă.

Vopsea camera cu mâinile.Nu uitați că camerei i se interzice utilizarea materialelor care pot colecta praf.

În plus, atenția este acordată alegerea vopselei, care va fi folosită pentru pictarea zidurilor și tavanelor. Se recomandă acest lucru vopsea pulbere culoarea albă. Oferă o reproducere corectă a culorilor, ceea ce simplifică foarte mult sarcina de a picta mașina.

Iluminarea corectă

Un aparat de fotografiat vopsea auto ar trebui să aibă, de asemenea, un profesionist Mașina de vopsire este un proces în mai multe etape, cu forță de muncă intensăiluminat bun. În majoritatea cazurilor, instalarea lămpilor de zi. Conform cerințelor specificate, gradul de iluminare al camerei de vopsire ar trebui să corespundă la 600-1000 lux. În acest caz, sursele de lumină trebuie amplasate corect în cameră.

Pentru particularitățile organizării corecte a iluminării pentru vopsirea vehiculelor, se pot include următoarele puncte:

 • Cel mai potrivit loc pentru plasarea surselor de lumină este considerat plafonul și partea superioară a pereților. Pentru a exclude posibilitatea de aprindere la suprafață, sunt instalate mai multe lămpi suplimentare de-a lungul peretelui. Ele vor oferi, de asemenea, nivelul necesar de iluminare a părții inferioare a mașinii.
 • Pentru cabinele de pulverizare se potriveste garajului dimensiuni de cel puțin 4 x 6 metri. Prea aproape de localizarea surselor de lumină din mașină poate crea o mulțime de probleme.
 • Nu uitați că lampa ar trebui protejate din vopsea. Cu timpul, un strat mare de picături de vopsea reduce semnificativ transparența protecției instalate.
 • La conectarea surselor de lumină, se recomandă să se acorde atenție puterii lor. Cablarea trebuie proiectată pentru sarcină.

De regulă, numai după o serie de experimente privind amplasarea surselor de lumină se poate obține o variantă optimă.

Sistem de ventilație

Cameră de vopsea în garaj.Pentru a asigura condiții de muncă favorabile, trebuie acordată atenție creării unui sistem de ventilație de calitate. După cum sa menționat anterior, ar trebui să fie cu un filtru, să efectuați curățarea aerului în interior și să îndepărtați vopseaua de ceață. În funcție de tipul de echipament instalat, există două tipuri de spații:

 • Single-motor. În acest caz, este instalat un sistem care pompează aerul de sus. Sub presiunea creată, vopseaua de ceață se așează pe podea și este îndepărtată prin găuri speciale.
 • Twin-motor. Camere similare au două sisteme: unul furnizează aer, al doilea îl retrage. O astfel de ventilație este mult mai costisitoare, dar și mai eficientă.

Camera pentru vopsirea autoturismelorSistemul de ventilație creat trebuie să aibă un filtru de înaltă performanță, care este proiectat pentru a îndepărta praful și vopseaua din aer. Se recomandă instalarea unor filtre în două faze: acestea se efectuează îndepărtarea prafului din aer în două etape, ceea ce determină eficiența ridicată.

La proiectarea sistemului, se ia în considerare și indicatorul de performanță, sub care este selectat un filtru cu o anumită lățime de bandă. Viteza de ventilație recomandată pentru cabina de pulverizare este de 20-25 cm / s.

Un filtru conceput pentru purificarea aerului care este scos din incinta va deveni rapid contaminat. De aceea ar trebui să fie posibilă o înlocuire rapidă.

Este important să se poziționeze corect sistemul de alimentare și evacuare, deoarece în unele cazuri poate apărea un efect de turbulență în cameră. În plus, mișcarea prea rapidă a aerului din cameră poate afecta trecerea vopselei. De regulă, ajustarea presiunii se realizează prin găuri speciale.

Uscarea mașinii

Orice cabină de pulverizare trebuie proiectată astfel încât să se poată usca suprafața. Generatoarele moderne de căldură pot lucra pe o altă sursă de energie: electricitate, gaz, combustibil sau ulei uzat. Alegerea generatoarelor de căldură se efectuează în funcție de zona din cameră. În plus, pe piață există echipamente care pot funcționa în modul automat.

La echiparea camerei de vopsire, se acordă atenție uniformității distribuției aerului fierbinte furnizat. Nu supraîncălziți suprafața, deoarece aceasta va duce la o deteriorare a calității vopselei datorită uscării sale inegale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este vopseaua alchidicăCe este vopseaua alchidică
Cum de a picta tapet pentru pictura pe tine însuțiCum de a picta tapet pentru pictura pe tine însuți
Cum să pictezi bine o sticlă cu o rolăCum să pictezi bine o sticlă cu o rolă
Cum de a alege un compresor de aer pentru picturaCum de a alege un compresor de aer pentru pictura
Airless Painting: principiul pulverizării tehnologiei și aplicăriiAirless Painting: principiul pulverizării tehnologiei și aplicării
Realizarea unei camere de uscare a vopseleiRealizarea unei camere de uscare a vopselei
Cum să faci un pistol de pulverizare acasăCum să faci un pistol de pulverizare acasă
Cum sa faci un banc de lucru intr-un garaj cu mainile taleCum sa faci un banc de lucru intr-un garaj cu mainile tale
De ce aveți nevoie de o vopsea magnetică de perete?De ce aveți nevoie de o vopsea magnetică de perete?
Vopsea de latex pentru tavan și perețiVopsea de latex pentru tavan și pereți
» » Cameră de vopsea pentru mașini
© 2021 amigdas.com