amigdas.com

Cele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuție

Poison în păianjenPăianjenii obișnuiți pot afecta doar insectele obișnuite, de exemplu, zboară. Dar există specii care pot ucide o persoană. Ei trăiesc practic pe întreg teritoriul pământului, în special în tropice. Acest articol va vorbi despre cei mai periculoși păianjeni din lume, iar unii dintre ei au o otravă mortală.

În toată lumea există aproximativ 40.000 de specii. Dar o mică parte poate constitui un pericol pentru oameni. Mulți păianjeni încep să fugă la cea mai mică amenințare, un astfel de instinct se răspândește la indivizi otrăviți, mușcă numai atunci când este necesar. Dar există și specii agresive, iar otravirea lor poate provoca moartea.

Păianjenii galbeni își încarcă cuștile

Specia este larg răspândită în multe continente ale lumii. Are un nume diferit - „Infractor“, acest lucru se datorează faptului că poate ataca brusc și mușcă. Muscatura amintește de mușcătura păianjenului Hermitului, dar spre deosebire de cea de-a doua specie, otravă nu este atât de puternică. Toxina, care intră în sânge, provoacă efectul distrugerii celulare, dar procesul se termină cu senzații dureroase la locul mușcăturii și umflării.

lycosidae

Cele mai otrăvitoare păianjeniNu strălucește cu dimensiuni înspăimântătoare, cum ar fi, de exemplu, tarantulele și tarantulele, care îi pot speria aspectul. Această specie de arahnide poate provoca daune semnificative oamenilor, deși otravă lor nu este fatală și nu are proprietăți paralitic. dar muscatura unui păianjen de lup provoacă edeme și mâncărime incredibile. Acest arahnid nu este cel mai periculos din lume.

Sandale cu paianjeni cu șase ochi

Oamenii de știință încă nu cunosc numele de otravă toxică care se acumulează în cârpă, se referă la specii Sicarius hahni. Dar efectul său este cunoscut de mulți. Dacă toxinele intră în sânge, atunci corpurile roșii și sistemul circulator al vaselor sunt distruse. Au fost înregistrate doar 2 decese din mușcătura păianjenului nisipos cu șase ochi, întâlnirea letală a dus la hemoragie internă.

Această specie este comună numai pe teritoriul african și sud-american. Deși rezultatul letal a fost înregistrat de medicamente, nu se știe câte statistici neoficiale au fost reumplete de unul dintre cei mai periculoși păianjeni din lume.

Tinerii roșii

Această persoană are un nume diferit - văduvă australiană, a fost mediul original de distribuție, dar în curând zona de habitat sa extins pe mai multe continente, cu excepția poliilor acoperite cu zăpadă. Otrava Spiderului Spiderului Roșu nu conține toxine puternice, prin urmare, nu poate afecta rezultatul fatal. Cu toate acestea, dacă ar fi o mușcătură, atunci senzațiile vor fi neplăcute. Vor începe următoarele simptome:

  • convulsii;
  • amețeli;
  • transpirație severă;
  • slăbiciune în corp.

Brown păianjeni pustnici

Această specie are un al doilea nume - vioara păianjen, și este distribuită pe teritoriile de sud ale Statelor Unite ale Americii și în zonele de nord ale Mexicului, astfel încât oamenii care locuiesc acolo sunt întotdeauna foarte atenți atunci când se întâlnesc cu ei. Aspectul păianjenului nu este foarte bun, dar are o caracteristică diferită pentru sine - otravă. Când o mușcă are un efect necrotic, dar totul depinde de cantitatea de toxină care a intrat în sânge. Există 3 etape ale înfrângerii:

  • inflamația ușoară a zonei afectate;
  • pe țesutul uman este un efect necrotic profund;
  • rezultat fatal.

Păstorul de păstoros brun este inclus în categoria celor mai periculoase specii de arahide.

Pâlnie din Sydney

Muscatura unui păianjen otrăvitorSpecii de Arahnoid - Atrax robustus. Dacă o persoană intră în ochiul acestui păianjen, el arată o agresiune puternică și poate ataca mai întâi. Otrava sa constă într-o proteină-delta-atracotoksina, poate provoca moartea nu numai a primatelor, ci și a oamenilor. Acțiunea sa este de a paraliza plămânii și sistemul nervos central. Din numele este clar că această specie mortală este distribuită în Sydney și împrejurimile ei pentru 100 km.

Acest artropod este periculos pentru că își alege casele de dormit în capcană, în care este calm și rece. O persoană, neștiind despre invitații neinvitați, poate suferi de o întâlnire bruscă cu un păianjen. Stațiile de sănătate din Australia stochează suficient vaccin, așa că, după fabricarea sa în 1891, decesul nu a mai avut loc din cauza mușcăturii acestui păianjen periculos din lume.

Vaduvele roșii

Acest tip se referă la la văduve. Distribuția văduvei roșii intră pe Florida. Nu are un temperament agresiv și injectează o mică cantitate de otrăvire. Simptomele includ vărsături, crampe și dureri musculare. Pentru un adult, moartea este un fenomen rar, în principal copiii sunt expuși la pericol.

Vaduve negre din America de Nord

Acest nume a fost asociat de mult cu cei mai periculoși păianjeni din lume. Înainte de inventarea vaccinului (1908), fiecare al 20-lea american a murit din cauza muscării unei văduve negre. Și de la această dată recent, potrivit rapoartelor medicale, 13 morți. Dar această specie nu este considerată cea mai toxică, deși aparține categoriei periculoase. Poison afectează oamenii în felul următor: pătrunde în întregul sistem limfatic și provoacă o reacție puternică la alergie prin excitarea anticorpilor de sânge. În afară de SUA, văduvele negre locuiesc și în Australia, Noua Zeelandă și Canada. Site-ul mușcat de văduva neagră este normalizat timp de 3 luni.

Brown văduve

Această specie este clasificată ca văduve australiene, roșii spinoase și negri. Vaduva brună este distribuit pretutindeni, cu excepția părților pământului rece din lume. Spiderul injectează o mică doză de otrăvire, dar este mai puternic decât toxina văduvei negre. Așa cum sunt stabilite de natură, bărbații sunt mai puțin periculoși decât femeile datorită faptului că au dimensiuni diferite. Efectul otravului este o paralizie scurtă și este însoțită de durere în mușchi. Decesele sunt destul de rare.

Steppen negru văduve - Karakurts

În ciuda dimensiunilor lor mici, de aproximativ 20 mm, ele produc cea mai puternică otrăvire, care conține o neurotoxină de proteine ​​naturale periculoase. După o mușcătură de karakurt apar următoarele consecințe:

  • mușcătura este cea mai puternică durere acută;
  • după aproximativ 30 de minute, otravă se dispersează în tot corpul;
  • simptomele suplimentare apar sub formă de vărsături, amețeli și slăbiciune.

Aceste simptome pot apărea timp de câteva zile. O persoană se confruntă cu o depresie foarte profundă și își poate pierde mintea. În acest caz, nu trebuie să ezitați, trebuie să fiți la timp pentru a oferi asistență nu mai târziu de cinci zile de la mușcătura, altfel persoana vătămată va depăși moartea.

Recent, Karakurts au început să migreze în țările din Rusia. Dar există oa doua latură a monedei. Bărbații nu dau o amenințare, dimensiunea lor nu depășește 7 mm, doar femelele mari sunt periculoase. Astăzi se găsesc în teritoriile de sud ale Ucrainei și Federației Ruse, în special în Marea Neagră și în Marea Azov. Karakurt locuiește, de asemenea, în stepele din Kârgâzstan și Kazahstan. Acesta este unul dintre cei mai otrăvitori păianjeni din lume, care este comun în țările CSI.

Brazilieni de călătorie

Consecințele unei mușcături a unui păianjen otrăvitorAceasta este cea mai otrăvită specie de păianjen (Phoneutria fera) și este considerat cel mai activ, el este destul de agil, sărind și repede. Otrava conține proprietățile neurotoxinei PhTx3. Brazilienii rătăciți brazilieni oferă un pericol semnificativ pentru populația din sudul și centrul benzii de America tropicală. Este capabil să penetreze imperceptibil în case, pungi, mașini, buzunare și haine. El este înregistrat în cartea Guinness ca fiind cea mai periculoasă și otrăvitoare specie din întreaga lume.

Acest păianjen nu este înclinat să tese o țesătură. Potrivit statisticilor, oamenii supărați supraviețuiesc cu o probabilitate de 97,7% dacă antidotul este introdus în timp. Proprietățile lor toxice au o probabilitate mare de deces. Intrat în sânge otravă provoacă o reacție musculară paralitic și provoacă sufocare. Omul se simte sentiment teribil în timpul otrava, și dacă un artropodelor mușcă un om, este în pericol de a deveni impotent si vindeca boala va fi foarte problematică. Brazilienii rătăciți brazilieni preferă să locuiască printre banane. În ultimii ani, un număr mare de sud-americani au murit de mușcăturile sale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum arată, unde trăiește păianjenul de karakurt și cum îl mușcă?Cum arată, unde trăiește păianjenul de karakurt și cum îl mușcă?
Structura exterioară a păianjenului. Abilități speciale de supraviețuireStructura exterioară a păianjenului. Abilități speciale de supraviețuire
Spider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor caldeSpider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor calde
Consecințele unei mușcături a unei bondari. Ce ar trebui să fac dacă aș mușca o bumblebee?Consecințele unei mușcături a unei bondari. Ce ar trebui să fac dacă aș mușca o bumblebee?
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
Brown crab pustnic: aspect, mod de viață și reproducereBrown crab pustnic: aspect, mod de viață și reproducere
Care sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeniCare sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeni
Câte picioare are păianjenul și de ce nu este atât de clarCâte picioare are păianjenul și de ce nu este atât de clar
Spider tarantula acasăSpider tarantula acasă
Organele păianjenului și întrebarea importantă sunt câte ochi auOrganele păianjenului și întrebarea importantă sunt câte ochi au
» » Cele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuție
© 2021 amigdas.com