amigdas.com

Caracal desert lynx: descriere și îngrijire de stepă cat

râsPrintre animalele sălbatice se găsesc cele care sunt destul de accesibile la domesticire. Ce se întâmplă cu succes și face niște îndrăgostiți de exotici originari. De-a lungul timpului, a fost vorba de a începe veverițe de casă, nurcă, nunți, ratonii și alte animale aparent nepotrivite pentru mediul acasă. Printre domesticiile feline sunt ghepardele și caracalele

.

caracal - un prădător mic din familia pisicilor. În sălbăticie, locuiește în deșert. Acest animal se distinge prin îndrăzneala inerentă tuturor prădătorilor și iubitorilor de libertate, dar totuși veți fi uimiți de frumusețea și harul acestui animal.

În natură, acești prădători se găsesc în deșerturi africane, în Asia și în coasta Mării Caspice. Există caracal turkmen și indian. În Rusia, în Dagestan există o mică populație de răsărit de stepă. Cuvântul "Karakal" în limba turcă înseamnă "urechea neagră". Ei trăiesc în năluci sau în creveți de pietre și conduc mai ales viața de noapte. Koty-Karakals sunt înotători excelenți și, spre deosebire de rudele lor - pisicile domestice - nu se tem de apă.

Din păcate, populația de caracalii dispar treptat. Vina pentru totul este debutul treptat al civilizației. În țările în care locuiesc aceste pisici elegante, o persoană își ia în mod activ spațiu de la animale. Caracalii de salvare de la dispariție cu ajutorul rezervelor și, de asemenea, multe dintre ele sunt ținute în grădini zoologice din toate țările lumii.

Acasă caracal

După ce a intrat în robie, caracalele au fost ușor și fără probleme înrădăcinate și domesticite. Dacă luați un pisoi din grădiniță, atunci nu va fi deloc dificilă. Conține aceste pisici sălbatice va fi ciudat. Comportamentul lor, desigur, este diferit de pisicile domestice obișnuite, dar atunci ele sunt animale sălbatice.

Aspect și caracter

Râsul de stepa, după cum se numește caracalul, poate fi de mai multe tipuri, dar diferențele dintre ele sunt minime. O persoană care nu are cunoștințe zoologice pentru a recunoaște speciile este puțin probabil să fie capabilă. Caracteristici comune:

 • Caracteristici și caracteristiciCap lung cu urechi înguste și lungi. Pe capetele urechilor sunt perii negre. Urechile sunt erecte, cu o distanță mare una față de cealaltă.
 • Animalul este mare și subțire. Din acest motiv, se pare elegant și ușor.
 • Membrele sunt lungi și uscate, iar corpul este scurt.
 • Coada este mobilă și jumătate mai scurtă decât corpul.
 • Lame mari.
 • Scurt păr roșu de culoare nisip. Datorită acestei culori, se ascund în deșert de dușmanii lor: leii și tigrii.
 • Haină este puțin mai lungă pe abdomen decât pe spate și picioare.
 • Înălțimea la greaban este de 50 de centimetri, iar greutatea animalului ajunge la 20 de kilograme.
 • Ochii sunt în formă de migdale, galbene, cu o margine neagră frumoasă.

Există un râs de stepă de aproximativ 15 ani, dar la domiciliu, speranța de viață este ușor crescută. Caracalul îmblânzit devine credincios și dobândește un caracter calm și echilibrat. Proprietarii acestor animale își notează învățătura ușoară și bunătatea față de oameni. Caracalii sunt extrem de curioși și jucăuși. Această pisică sălbatică nu se va culca pe canapea, jumătate din timpul petrecut în jocuri active zgomotoase.

După cum povestește povestea, pisicile din Karakal au fost instruite de oameni înainte. În antichitate, ei puteau înlocui câinele vânătorului în timpul vânătorii. Ei știau cum să vâneze un iepure, un fazan și chiar niște antilope mici. În India, lingurile domestice erau numite "ghepard pentru săraci", pentru că spre deosebire de vânătorii bogați, săraci au folosit serviciile unui caracal, nu un ghepard. Până în prezent, oamenii nu folosesc abilitățile de vânătoare ale râsului de stepă.

Caracteristicile principale ale personajului:

 • Caracal și caracteristicile saleÎn ciuda instinctelor dăunătoare, caracalele domestice sunt moi și blânde, ca pisicile domestice.
 • Stropi de activitate în ele sunt înlocuite de o leneșie lungă. După un meci tumultuos, se poate dormi toată ziua.
 • Senzație de teritoriu. După un timp puteți vedea cum această pisică își protejează teritoriul de alte animale. Dar nu este nimic de îngrijorat, un nou animal de companie se va descurca bine cu toate animalele care locuiesc în casă sau apartament.
 • Curiozitatea a ruinat pisica - spune proverbul englezesc. Și această pisică era evident un caracal. El va reacționa la fiecare rugină și va fi mai aproape de gazdă mai repede. Dacă soneria sună, prima persoană apropiată va fi, desigur, caracal. Râsul de stepă probabil depășește toate animalele de companie care au locuit vreodată un om cu curiozitatea lui.
 • Zburdalnicie. Ca partener al jocurilor, caracalul vede o persoană. Prin urmare, nu fi surprins dacă animalul dvs. de companie va merge după tine și apuca în mod constant.

Cum sa alegi un pisoi

Prețul său este destul de ridicat și decide să cumpere un trot de stepă, poate nu toată lumea. Încercați să luați animalul viitor, nu din incintă, ci cât mai mult posibil domesticite. Acum mulți oameni se angajează în reproducerea râsului de stepă. Pisicile care sunt obișnuiți cu mâinile unui bărbat se vor simți mult mai bine cu tine decât o păsărică.

Inspectați cu atenție pisoiul. Ar trebui să aibă o haină și o piele strălucitoare, fără răni și fulgi. Ochii într-un pisoi sănătos nu trebuie să se întoarcă acru, iar urechile miros de mirosuri neplăcute.

Îngrijirea și

prețDobândiți un pui la vârsta de șase luni. O dată este necesar să se definească cu acțiunile ulterioare. Dacă nu intenționați să reproduceți caracalii, atunci pisoiul ar trebui să fie imediat castrat. Altfel, având în vedere dimensiunea sa, un bărbat matur vă va transforma casa într-un hambar mirositor. După ce ați castrat un bărbat, îl veți lipsi și de agresiunea inerentă a tuturor prădătorilor.

Aveți grijă dacă familia are copii. Începeți un caracal, atunci când familia este un copil mic, este nerezonabilă. Copiilor adulți ar trebui să li se explice că nu este sigură să jigniți și să remorcați lynxul domestic.

Faceți toate vaccinările necesare. Grijă pentru el nu este diferit de îngrijirea altor animale domestice. Și, de asemenea, este necesar să pieptănați lâna de caracal în timpul măcinării, să curățați urechile și să ștergeți ochii, dacă este necesar. Lăsă Caracal toate cele douăsprezece luni ale anului. Acest proces este deosebit de vizibil în timpul verii. Achiziționați o perie sau o mănușă de silicon și o conduceți prin corpul animalului. Ghearele se taie periodic cu ajutorul pensetei.

Asta nu va mai fi probleme, așa că este vorba de scăldat. Pisicile ca caracalii iubesc procedurile de apă, în sălbăticie sunt înotători excelenți.

Caracal dieta:

 • Asigurați-vă că includeți carnea brută în dieta caracalului. Amintiți-vă că este un prădător și fără carne stomacul va suferi. Din carne, preferați carnea de vită și păsările de curte.
 • Pentru a exclude boala Aujeszky, nu dați carnea de porc porcului.
 • O dată pe săptămână, distrugeți oul său brut.
 • Alimentele uscate aleg calitatea bună fără conservanți și vopsele.
 • Dați vitamine animalelor de companie.
 • Alimentele sarate și condimentate sunt extrem de dăunătoare unui prădător domestic.

Hrăniți animalul de două ori pe zi, deci va avea întotdeauna un apetit bun. Carnea va avea nevoie de aproximativ 0,4 kg pe zi. Alimentele fără hrană sunt imediat îndepărtate. Ocazional, aranjați zilele de descărcare a animalelor dvs. de companie, dar nu mai des decât o zi în două săptămâni.

reproducere

Dragă petCaracalii au nevoie în plimbări. Acestea sunt animale active, care sunt aglomerate într-un apartament oraș. Pentru siguranta, asigurati-i o lesa convenabila si incercati sa va plimbati pe pradator de la caini, deoarece caracalul neinfricat si se straduieste sa intre in lupta cu ei. Dacă locuiți într-o casă privată, faceți-i o incintă, unde ar putea să alerge și să bea mult.

Luați-le jucării și unghiile de cauciuc. Dacă aceasta este o casă privată, puneți un jurnal în incintă. El se va urca pe el și își va ascuți ghearele.

Karakal devine repede obișnuit cu lesa și spre deosebire de pisicile domestice, cu pași de plăcere alături de proprietar. Ia-i un guler anti-bloc.

De asemenea, lynx-ul domestic este obișnuit rapid cu tava de toaletă. Se toarnă umplutura de lemn și se pune într-un loc îndepărtat, liniștit, departe de ușă. Tava curata in fiecare zi.

Sănătatea pisicilor sălbatice, de regulă, este excelentă, având un sistem imunitar puternic și problemele pe care le pot începe numai cu îngrijire necorespunzătoare și nutriție inadecvată. În rest, caracalii tinere nu apar până la bătrânețe. Este suficient să se efectueze vaccinări în timp util și examinări preventive cu un medic veterinar.

Prima inoculare se face în trei luni, iar după o lună sunt revaccinate. Asigurați-vă că ați vaccinat caracalul împotriva rabiei, rinotraheitei, pancreatice și calcevirozei. La fiecare șase luni se recomandă efectuarea unui examen fizic cu un medic veterinar.

Dacă intenționați să reproduceți caracalii, rețineți că în timpul sezonului de împerechere comportamentul lor devine agresiv și complet imprevizibil.

O karakala de sex feminin dă de obicei 2-3 pui, în cazuri rare, numărul lor poate ajunge la șase. Ele se dezvoltă mai încet decât pisicile domestice. De exemplu, își deschid ochii doar o săptămână după naștere, iar de la vârsta de zece zile pisoii învață să meargă. Femelele hrănesc puii cu lapte timp de șase luni. Carne poate fi început să dea copiilor în 50 de zile de la data nașterii.

Prețul pisicilor karakal nu este mic. Deci, un pisoi poate fi achiziționat pentru 400 de mii de ruble. Încercați să cumpărați pisoi la vârsta de șase luni și să aveți un crescător dovedit. În acest caz, pisoiul va fi deja obișnuit cu tava și alimentele solide. În plus, toate vaccinările necesare vor fi deja efectuate.

Într-un cuvânt, nu trebuie să vă fie frică de acești prădători. Este suficient să se prevadă măsuri de precauție în ceea ce privește tratarea acesteia, în special pentru copii. Caracalii - pisici mari afectioase, mai jucause si mai mobile decat rudele lor lenese. Acest animal este pentru aceiași oameni activi care nu tolerează monotonia chiar și în alegerea unui animal de companie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Leopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportamentLeopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportament
Un puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o pumaUn puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o puma
Pisica Barkhan: descrierea pisicilor de nisipPisica Barkhan: descrierea pisicilor de nisip
Wild manul de pisici: cine este el?Wild manul de pisici: cine este el?
Familie de feline - specii de animaleFamilie de feline - specii de animale
Prădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilorPrădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilor
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Pasul pisicii - aspect, comportament, caracteristici distinctivePasul pisicii - aspect, comportament, caracteristici distinctive
O rasă de rasă domestică și alte pisici similareO rasă de rasă domestică și alte pisici similare
» » Caracal desert lynx: descriere și îngrijire de stepă cat
© 2021 amigdas.com