amigdas.com

Dintele durează cu presiune sau înțepătură

Dantură dințată în dreaptaDurerea dentară nu trebuie să fie permanentă, pentru a aduce o persoană la "căldură albă". În unele cazuri, durerea poate apărea la anumite momente, interferând cu viața normală. De exemplu, mulți oameni au o durere de dinți când mănâncă. În mod natural, este foarte dificil să se mănânce în astfel de condiții.

Dar este surprinzător: oamenii, simt durerea de dinți, nu părăsesc dintele singur și nu merg la medicul dentist, ci încep să verifice dacă durerea apare la apăsare. În acest scop, strângeți fălcile mai strâns, apăsați dinte bolnav cu limba și așa mai departe. Bineînțeles, astfel își agravează starea.

De ce durează dintele cu presiune? Ce să faci? La această întrebareAcest articol va răspunde.

Cauze posibile ale durerii cu presiune asupra dintelui

Pentru a scăpa de senzații dureroase este posibilă numai după ce se dezvăluie motivul durerii. Cele mai frecvente cauze pot fi găsite mai jos.

Sigiliile greșite

Durerea de dinți la dreaptaDe regulă, stomatologii măsoară cu precizie necesarul cantitatea de material de umplere, dar, uneori, se întâmplă să o pună în exces. Ca rezultat, pacientul nu-și poate închide normal maxilarul. Uneori, umpluturile în exces sunt șterse în timpul alimentării și pacientul uită de problemă, dar uneori durerea atunci când apăsați pe dinte devine mai puternică. Dacă se întâmplă acest lucru, probabil medicul a făcut următoarele greșeli:

 • Doctorul a supraestimat sigiliul, prin urmare provocând o tulburare de ocluzie, care, la rândul său, au dus la o creștere a încărcăturii dintelui. Excesul de sarcină provoacă iritarea țesuturilor din apropiere. În viitor, acest lucru duce la apariția durerii atunci când apăsați pe dinte.
 • În timpul umplerii, dintele a fost supraîncălzită. Astăzi pentru etanșare folosiți materiale polimerice, care necesită încălzire cu o lampă specială. Dacă păstrați o astfel de lampă prea mult timp, aceasta poate provoca arsuri de pulpă și distrugerea în continuare a vaselor de sânge și a nervilor.
 • În timpul lucrului cu dintele, medicul a folosit acid sau alcaline. Această substanță a lovit dentina și a lăsat o arsură.
 • Umplerea materialului a fost instalat incorect, în urma căruia a existat un spațiu între umplutura și pereții dinților, în care bacteriile au ajuns în ele și au provocat dezvoltarea procesului inflamator.
 • Doctorul nu este suficient de bun curățat cavitatea carioasă ca rezultat, o carie secundară se poate dezvolta sub sigiliu. Cel mai adesea devine motivul pentru care dintele doare atunci când se zbate.

Inflamația țesuturilor moi

Inflamația țesuturilor moi de gumăAdesea, în timpul procedurilor de vindecare, țesuturile moi din jurul dintelui sunt rănite. Acest lucru este bine dacă instrumentele medicale au fost sterilizate corespunzător. În caz contrar, chiar și un prejudiciu mic poate deveni a cauza inflamației grave, care va provoca senzații dureroase.

Apropo, se poate dezvolta inflamația țesuturilor moi și cu supracolerarea banală a corpului sau cu o scădere a imunității.

În cazul în care inflamația în sine dintele a fost neatins, atunci problema poate face față rapid cu clătiri medicale.

Leziuni la țesutul osos

Leziuni ale țesutului osos al dinteluiUnii oameni nu observă că aceștia continuă să roșească obiecte grele: pixuri, cuie, nuci, bomboane, etc. Mai mult, există persoane care folosesc dinții ca deschizători pentru sticle de bere, cutii, diverse ambalaje din plastic. Ei nu cred că un astfel de efect este rău pentru smalț. Atunci când efectul fizic este excesiv, pe acesta se formează fisuri și camere microscopice care ajung în pulpă. În plus, puteți os namyat corny.

Cu astfel de răniri, durerea nu va persecuta pacientul în mod constant. Dar o durere de dinți atunci când faceți clic pe dinte va veni constant.

Hipersensibilitatea dinților

Este posibil ca pacienții să nu fie conștienți de evoluția proceselor patologice în gură, până când într-o zi dinții își vor aminti de o durere ascuțită atunci când consumă alimente fierbinți sau reci. Și, uneori, poate apărea o durere de dinți chiar și cu o ușoară depresie în timpul periajului de dinți de dimineață.

Cauza acestei patologii este cel mai adesea procesele inflamatorii din gingii.

Bolile dentare grave care provoacă durere atunci când sunt presate

Toate problemele descrise mai sus nu merg la nici o comparație cu aceste patologii, care vor fi discutate mai jos. Toate acestea pot provoca, de asemenea, durere în dinți cu presiune și nibbling.

parodontită

Suprasolicitarea maxilarului inferiorAceastă patologie este o inflamație a bolii parodontale. Cel mai adesea se dezvoltă după o terapie de calitate slabă, cu carii adânci. Mai rar boala se dezvoltă după o leziune a maxilarului.

Patologia cauzează microorganismele care pătrund în rădăcina dintelui. Acolo se înmulțesc și provoacă un proces inflamator grav.

Durerea cu nibbling este primul și principalul simptom al patologiei. Mai târziu, următoarele simptome sunt adăugate la senzațiile dureroase:

 • Senzația de deplasare a dinților este mai mare sau mai mică.
 • Slăbiciune generală.
 • Insomnie.

Trebuie remarcat faptul că, cu parodontită, durerea dentară nu dă niciodată țesuturilor vecine. Acesta este întotdeauna localizat într-un singur loc.

periostită

Depășiți maxila inferioarăAceastă boală este o inflamație a periostului. Aceasta este o patologie secundară care se dezvoltă ca o complicație a inflamației țesuturilor moi ale cavității orale, parodontitei, infecțiilor tractului respirator superior și cariilor. Mulți pacienți notează că periostita se dezvoltă în ele după suprasolicitare sau răceală. Există chiar și astfel de oameni care au un flux care se manifestă după un stres intens.

În stadiul inițial, boala se manifestă prin apariția unei mici compacții în gingiile dintelui afectat. Apoi, există senzații dureroase atunci când nakusyvaniem și presiunea pe gumă. Apoi apare roșeața și umflarea membranelor mucoase. La vârful dezvoltării patologiei, pacientul prezintă următoarele simptome:

 • Hipertermie.
 • Umflarea gravă a țesutului moale al gâtului și maxilarului.
 • Durere severă la nivelul gâtului.
 • Tumora pe obraji din partea leziunii.

Cu periostită, o persoană are nevoie de o îngrijire medicală urgentă.

parodontită

Parodontita maxilarului inferiorAceastă boală este a proces inflamator, a capturat țesutul parodontal. Aceasta determină slăbirea aparatului ligament și deformarea țesutului osos.

Parodontita se întâmplă cel mai adesea atunci când o persoană nu își perie dinții suficient de bine și, în același timp, fumează, consumă o cantitate mare de băuturi dulci și de colorat.

Dacă nu vă periați dinții în timp, atunci se formează o placă, care devine un mediu nutritiv excelent pentru agenții patogeni. Cei care se află în procesul de reproducere produc în mod activ acid lactic, smaltul corodat.

Placa este inițial moale, dar sub influența saliva se poate transforma în piatră. Toothstone se acumulează la gingia și chiar devine sub ea, formând buzunare parodontale. În plus, aceste formațiuni pietrificate mișcă guma.

În condiții acute, pacientul începe să simtă durerea când apasă pe dinți individuali, iar apoi senzațiile dureroase acoperă întreaga maxilară. Acest simptom este agravat prin mâncare.

La parodontita, se remarca si urmatoarele manifestari clinice:

 • Miros neplăcut din gură.
 • Pus apare la granița dintre gumă și dinte.
 • Gingiile sunt roșii și umflate.

Dacă începi să tratezi această patologie în timp, îți poți pierde dinții.

Primul ajutor pentru durere

Scopul acestui articol nu este de a descrie tratamentul fiecăreia dintre bolile descrise mai sus, dar vorbind de durere, nu se poate ajuta să spuneți cum să eliminați acest simptom neplăcut înainte de a vizita medicul dentist.

Pentru a reduce sentimentele dureroase, puteți face următoarele:

 • Clătiți gura cu decocții de plante medicinale. Vorbim despre infuzii și supă pe mușețel, calendula, salvie. Aceste fonduri vă vor ajuta să așteptați rândul dvs. la medicul dentist. Pentru un efect mai mare, acestea trebuie clătite cel puțin o dată la fiecare 40 de minute.
 • Clătiți gura cu un amestec de sare și sifon.
 • Luați un medicament anestezic. Poate că aceasta este cea mai bună versiune disponibilă de asistență pre-spitalicească. Medicamentul va elimina rapid durerea. Cel mai bine este să utilizați medicamente precum: Cetarol, Dexalgin, Baralgin, Nurofen.
 • Puneți vata de vată cu picături de dinți pe dintele bolnav. Acestea includ menta și valerian. Adevărat, acest lucru se poate face numai persoanelor fără tendințe la alergii.

Chiar dacă a fost posibilă eliminarea durerii, nu este o scuză să refuzi să vizitezi medicul dentist. Fără ajutor calificat, se va întoarce.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a citi un complot dintr-o durere de dințiCum de a citi un complot dintr-o durere de dinți
De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?
Cum de a calma o durere de dinți la domiciliu?Cum de a calma o durere de dinți la domiciliu?
Cum sa rupi un dinte fara durere si teamaCum sa rupi un dinte fara durere si teama
Efectele pilulelor de durere dentarăEfectele pilulelor de durere dentară
Totul despre durerea din gumă după extragerea dințilorTotul despre durerea din gumă după extragerea dinților
Ce să faceți dacă dintele de înțelepciune crește și ginga doareCe să faceți dacă dintele de înțelepciune crește și ginga doare
Ce să faceți dacă dintele este bolnav sub umpluturăCe să faceți dacă dintele este bolnav sub umplutură
Ce ar trebui să fac dacă am dureri de dinți acute?Ce ar trebui să fac dacă am dureri de dinți acute?
De ce durează dintele după umplere și ce ar trebui să fac?De ce durează dintele după umplere și ce ar trebui să fac?
» » Dintele durează cu presiune sau înțepătură
© 2021 amigdas.com