amigdas.com

Un ham pentru câini și cățeluși din diferite rase

Materiale pentru câiniHamul este un fel de muniție pentru câini care înlocuiește gulerul. Modelul nu este atașat de gât, ci de corpul câinelui. Acest dispozitiv

este realizat din curele din pânză sau din piele care trec sub piept și se conectează pe spate între lamele. În acest aranjament, animalul dvs. de companie se va simți mult mai bine, deoarece hamul, spre deosebire de guler, nu provoacă disconfort animalului și nu dăunează.

Tipuri de bucle

Toate hamurile sunt împărțite pe mai multe subtipuri în funcție de destinație:

 1. Coarda zilnică de mers pe jos - este fabricată din materiale rezistente cu o durată lungă de viață - cel mai adesea este din nailon sau din piele.
 2. Cablu de veste medical. Acest dispozitiv este destinat plimbărilor cu un animal bolnav sau rănit. Astfel de modele acoperă cea mai mare parte a corpului câinelui și sunt atașate în apropierea picioarelor posterioare, ceea ce permite animalului să se miște, sprijinindu-se pe labele din față.
 3. O varietate de produse pentru animale de rase mari. Până de curând, sa constatat că aceste accesorii sunt destinate doar mersului pe câini de rasă mică. Cu toate acestea, industria modernă oferă hamuri pentru câini de talie mare. Aceste modele sunt construite într-un mod special și nu permit animalului să tragă pe lesa. Este foarte convenabil atât pentru animal, cât și pentru gazdă.
 4. Un ham pentru câini de rase mici. Este pentru aceste rase care astăzi se produce cel mai mare număr de modele.
 5. Produse pentru pui mici. Acest tip de muniție poate fi folosit în scopul de a mers pe jos puii nu mai devreme de 6 - 9 luni. În acest moment, catelul va forma un schelet și va întări mușchii. Dacă astfel de muniție nu este pusă la timp - poate afecta copilul.
 6. Adaptări pentru expoziții și competiții. Astfel de adaptări subliniază perfect demnitatea aspectului animalului. De obicei, aceste accesorii sunt împodobite cu fitinguri frumoase și au un design inteligent.
 7. Harness pentru câini de echitatie. Aceste dispozitive sunt destinate pentru malamute, husky sau samoyeds și, prin urmare, au un design special. Deoarece acesti caini pot salva o persoana intr-un blocaj de zapada sau dupa o avalansa, produsele pentru ei ar trebui sa fie deosebit de durabile si confortabile in constructie.
 8. Curelele de câine de mână sunt concepute pentru a pregăti câinii și a le pregăti pentru concursuri. Echipat cu marfă suplimentară. Ele sunt realizate în două variante - încărcătura este atașată la ham, care va fi trasă de câine sau greutatea diferitelor mase este pusă în buzunare speciale.
 9. Pentru rasele mici de animale de companie cu blană scurtă, se fac modele sub forma unei veste de încălzire.

Astfel de accesorii nu sunt destinate pentru rasele de combatere a animalelor - pitbull terriers, amstaffs. Aceste animale se pot simți libere și pot dăuna pe cineva. În timpul mersului cu astfel de animale de companie, o botă este obligatoriu pus pe ele.

Din ce material se fabrică

Printre altele, este foarte important să se acorde atenție materialului accesoriului achiziționat. Este deosebit de importantă acolo, unde vorbim de pietre mari.

 1. Tipuri de bucleProdusele din material sintetic sunt foarte practice. Ele nu sunt atât de susceptibile de a uda și sunt foarte ușor curățate cu spălări obișnuite. Astfel de produse se caracterizează prin creșterea rezistenței și durabilității.
 2. O opțiune foarte bugetară este un ham pentru câinii de pânză. Această opțiune este cea mai ieftină, dar banda de pânză este mai predispusă la uzură. Un alt dezavantaj al prelata este capacitatea sa de a se usca rapid si se usuca foarte mult timp.
 3. Produsele cele mai frumoase și cu aspect estetic din piele naturală. Cu toate acestea, ei își pot pierde forma și se pot întinde după ce se udă. Pielea uscată se poate sparge și poate deveni foarte dură. Astfel, hamurile de piele pentru câini sunt produse foarte scumpe și nepractice. Ar trebui să fie purtat pentru o plimbare pe vreme umedă și ploioasă.

Luați muniție pentru animalul dvs. de companie ar trebui să fie numai cu montaj, dar nu în absentia de fotografie. Un animal nu poate fi abordat prin proiectarea hamului sau a dimensiunii sale. Majoritatea magazinelor de animale de companie permit montarea produselor atunci când sunt achiziționate.

Când ai nevoie de un ham pentru câini

Pentru a pune pe animalul dvs. de companie un ham poate fi în desfășurarea activității sale specifice sau într-o serie de alte situații.

 1. Tipuri de hamuriDacă animalul este foarte activ și întotdeauna încearcă să spargă lesa, provocând un prejudiciu pentru sine.
 2. Pentru câinii care au circumferința gâtului mai mult circumferința capului, gulerul nu este cea mai potrivită opțiune pentru a ieși. Cu înclinația capului, gulerul alunecă dintr-un astfel de cap.
 3. Este mai practic să folosiți hamul atunci când vine vorba de rasele pitice de animale de companie - teroare de jucărie sau terieri Yorkshire.
 4. Cainii care au o naturala scurta bot de la natura pot experimenta probleme de respiratie, iar gulerul poate provoca disconfort. În hamul unor astfel de rase de animale de companie, respirația este mult mai ușoară.

Este permisă punerea pe un ham pentru animale de rasă mică de la vârsta de șase luni. Câini mai mari "îmbrăcați" în acest accesoriu de la 8 -10 luni. Dacă utilizați un ham prea curând - poate provoca deformarea articulațiilor membrelor anterioare.

A provoca o astfel de afecțiune patologică poate fi atașarea necorespunzătoare a hamului la animal. Dacă centura de fixareü trece prea aproape de cavitatea frontală axilară - acest lucru afectează negativ starea sistemului musculo-scheletic. Această fixare necorespunzătoare începe să provoace durere și disconfort, ceea ce determină ca câinele să iasă necorespunzător pe coate pentru a-și ușura starea. După câteva săptămâni de astfel de purtare, animalul strică setarea labei și puteți uita de mult timp participarea la expoziții.

Cum să alegeți și să puneți în mod corespunzător un ham

Pentru a alege corect un ham pentru câini în funcție de mărimea animalului de companie, se elaborează mese speciale. Pentru a le folosi, aveți nevoie de următoarele măsurători ale câinelui.

 1. Un ham pentru un cățelușLungimea spatelui este măsurată de la baza cozii la greabăn.
 2. Circumferința gâtului.
 3. Circumferința toracelui - măsurată imediat în spatele coatelor animalului. La figura primită adăugați 1 sm pentru rasele mici de câini și 2 cm pentru mari.
 4. Pentru rasele de câini, se măsoară și distanța de la stern la greabăn, lungimea pieptului și distanța de la capătul sternului până la începutul cozii.

Cu selecția potrivită, produsul nu va apăsa câinele, dar nu va mai fi atârnat. Sub hamul corect uzat palma umană ar trebui să treacă.

Când se potrivește, este important să știți cum să puneți în mod corespunzător un ham. Pentru aceasta, există o instrucțiune detaliată pas cu pas.

 1. Coliere și hamuri pentru câiniDacă câinele este prea activ sau agresiv, acesta trebuie mai întâi fixat înainte de montare. Puteți fixa trunchiul animalului între picioarele din zona din spate.
 2. Harnașul se îndreaptă astfel încât partea sa moale să fie înăuntru.
 3. Partea inelului închis al designului este pusă pe animalul de companie și ajustată în funcție de dimensiunile corpului animalului.
 4. Cureaua hamului este reglabilă pe toată lungimea corpului câinelui.
 5. Lena câinelui este ținută în spațiul dintre inelul închis și căptușeala.
 6. Podul este ținut prin pieptul animalului.
 7. Dacă produsul este purtat corect, o parte a câinelui rămâne liberă. Este necesar să o puneți pe laba stângă a câinelui și să fixați cureaua.
 8. După punerea în aplicare, este necesar să puneți animalul pe podea și să verificați dacă curelele produsului nu apasă pe gât și în același timp se află suficient de strânse. În cele din urmă, trebuie să verificați dacă toate cataramele sunt blocate.

Mai întâi montarea hamului poate fi destul de consumatoare de timp și de muncă dificilă. Cu toate acestea, după câteva donații, animalul se obișnuiește complet cu această procedură, iar proprietarul are suficientă experiență pentru ao face rapid și cu încredere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pro și Contra Electro guler pentru câini: Cum de a alege un gulerPro și Contra Electro guler pentru câini: Cum de a alege un guler
De ce avem nevoie de un ham și o lesa pentru o pisică?De ce avem nevoie de un ham și o lesa pentru o pisică?
Cum să predați cățelului gulerul și lesa?Cum să predați cățelului gulerul și lesa?
Care este greabantele unui câine, pentru ce este și unde este?Care este greabantele unui câine, pentru ce este și unde este?
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
Cum să îmbrăcați corect un ham de câineCum să îmbrăcați corect un ham de câine
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Caracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câiniCaracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câini
Collars `antilay`: modele pentru câini miciCollars `antilay`: modele pentru câini mici
Punga pentru câini: semne, simptome, tratamentPunga pentru câini: semne, simptome, tratament
» » Un ham pentru câini și cățeluși din diferite rase
© 2021 amigdas.com