amigdas.com

Longhair toy terrier: descrierea rasei, caracterul

Terrier de jucărie cu păr lung: îngrijireParul rus cu părul lung este o rasă relativ tânără, care se îndrăgostise repede de admiratorii câinilor decorativi. Aceasta este o creatură fermecătoare, în care surprinzător combinat dimensiunea buzunarului, sănătatea excelentă, sociabilitatea, pacea, aspectul dulce și emoționant. Câinele, deși nu are nevoie de îngrijire specială, nu trebuie să ignore principalele recomandări.

Un pic de istorie

Originile rasei se întorc în Evul Mediu, când în Anglia terrierii, al căror scop a fost redus la vânătoare pentru vânat și șobolani, erau foarte populare. De la începutul secolului al XIX-lea, terieri au apărut în Rusia, unde merită imediat dragostea aristocraților, care au folosit acești câini ca decorațiuni vii ale casei.

Parul rus cu părul lung, ca rasă, a apărut în Rusia în anii 50 ai secolului trecut, datorită eforturilor lui Moscovite EF Zharova. În acel moment, Cluburile de creștere a câinilor au câștigat popularitate, în care au fost create secțiuni de câini ornamentali.

Strămoșii din Moscova că terrierul sunt câini de trofee importați în țară în funcție de fizicul lor, foarte asemănători cu cei englezi. Câinii străini nu au respectat standardele pedigree acceptate și nu aveau un pedigree, așa că persoanele nou dobândite au fost separate într-un grup separat, sub care a fost creat un standard complet nou, radical diferit de engleza. Deci lumina a apărut o tânără rasă de câini decorativi, numită rusul cu părul lung al terrierului.

Descrierea rasei

Terrierul de jucărie rusesc este un câine cu picioare lungi și elegant, cu un schelet subțire. Caracteristica rasei este miniatură - greutatea corporală nu depășește 3 kg, cu o creștere de 20-28 cm. Dimensiunea redusă a jucăriei este ușor compensată de capacitatea incredibilă de a manipula oamenii și de încrederea exagerată în sine.

Terrierul cu jucării cu părul lung are nevoie de plimbăriCel rusesc are două soiuri - cu un semi-lung și Lână scurtă. Ele sunt expuse în diferite grupuri, cu toate acestea, reproducerea lor este realizată în comun. Degetele cu părul scurt au adesea pui cu păr lung, dar aici imaginea inversă este rară. În ceea ce privește natura și aspectul diferențelor dintre cele două specii nu se observă.

Deși un astfel de câine își poate petrece toată viața într-un apartament și se poate deznădăjdui pe un scutec, totuși nu este necesar să o privești de plimbări și de activități fizice fezabile. Altfel, devine agresiv, intruziv și iritabil. Cu grija adecvata, jucatorul rus cu parul lung se comporta in mod pasnic si este minunat pentru mentinerea in familii cu copii.

Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că strămoșii săi erau terieri reali. Câinele nu va tolera un tratament neechilibrat, iar atitudinea lipsită de respect poate mușca dureros copilul tău. În plus, acestea (în special în cazul bărbaților) manifestă adesea agresiune față de alți câini, motiv pentru care suferă și chiar mor, atacând un câine mai mare.

Un termen este adesea menționat ca fiind că pitic. Acestea sunt câini mici, greutatea și înălțimea cărora sunt în contact cu limita inferioară a standardului rusesc. Aceste animale au o coloană vertebrală destul de fragilă, un fontanel dezgropat și multe alte caracteristici care sunt asociate cu dwarfismul lor.

Standardul rasei este cu părul lung, că terrierul corespunde următoarelor caracteristici:

 • Șef de formă rotundă de dimensiuni armonioase.
 • Fruntea este convexă, cu obraji umpluți slab și orbite de dimensiuni medii. O tranziție bruscă de la bot până la craniu este evidentă.
 • Urechile sunt subțiri, cu cartilagine elastice, în formă triunghiulară, așezate vertical.
 • Muscatura este obisnuita, dintii sunt verzi, sunt strict verticali.
 • Un nas de dimensiuni mici, negru sau corespunzător nuanței de bază a lânii de culoare.
 • Corpul are forma unui pătrat. Pieptul este oval, adânc, cu coaste elastice. Gâtul este lung cu mușchii uscați și o îndoire pronunțată. Coapsa este rotunjită, spatele cade în crăpătura. Crupa este rotunjită, oblică. Greabanul nu este aproape exprimat.
 • Adulți cu părul lung de jucărie-terrierExtremitățile cu musculatură bine dezvoltată, chiar. Lamele sunt scurte, puțin pronunțate. Pastele și încheieturile sunt verticale. Picioarele posterioare sunt mai largi decât liniile de trunchi. Coapsele sunt largi, dezvoltate, au articulații slabe. Picioare colectate, ovale în formă, cu degete îndoite. Culoarea ghearelor corespunde nuanței stratului sau nasului.
 • Coada este deasupra coloanei vertebrale, are forma semiluna, lungimea - pana la coapse. Este tăiat la 2-3 vertebre.
 • Simptomele sexuale sunt slab exprimate, se manifestă doar în comportamentul animalului.

Avantajele și dezavantajele rasei

Rasa are următoarele calități pozitive:

 • aceasta este o gardă excelentă, în ciuda înălțimii sale mici;
 • la preocupările exterioare cu neîncredere;
 • adecvat pentru întreținerea unui apartament oraș;
 • nu are nevoie de multa hrană;
 • ușor de făcut fără o plimbare lungă;
 • perfect devine împreună cu toți membrii familiei.

Printre neajunsurile rasei se numără:

 • semne de culoare;
 • pete albe pe piept și degete;
 • drept muscatura;
 • de multe ori există câini cu caracter isteric, prea agresiv sau laș;
 • to-terrierii au tendința să manifeste diverse boli și alergii;
 • în sezonul rece, câinii sunt foarte reci;
 • un animal de companie mic preia adesea rolul de antrenor în raport cu proprietarul;
 • câinii sunt foarte pretențioși și capricioși în ceea ce privește hrănirea;
 • Toy-terrierii sunt ușor răniți.

Caracter și caracteristici

Caracteristica principală a rasei rusești cu păr lung cu acel terrier este dimensiunea sa. Ca orice alt câine mic care necesită o activitate fizică constantă și un contact regulat cu o persoană. Animalele mici achiziționează repede capacitatea de a manipula stăpânul lor. Ei încep să aleagă și să aleagă în alimente, pot marca teritoriul în întregul apartament (acest lucru se aplică persoanelor fizice de ambele sexe), necesită o atenție constantă de la proprietari.

Toy-terrier ar trebui protejat de cădere chiar și de la o înălțime micăConținutul și educația rușilor terrieri ar trebui să se bazeze pe principiile aderării la regulile ferme, în combinație cu afecțiunea și grija pentru animalul dvs. de companie.

Prin urmare, este potrivit doar pentru persoanele foarte responsabile, serioase, care au suficient timp liber.

De la o vârstă fragedă, puii ar trebui să fie învățați să se comporte corect față de semenii lor, și anume să nu se angajeze în certuri cu câini mai mari, deoarece aceasta poate duce la traume frecvente și chiar duce la moarte. De asemenea, ar trebui să fie protejați de sărituri pe pat, canapele etc.

pregătire

Cu toate că, în afară, jucăria din Moscova pare destul de inofensivă, ea diferă în tendința sa de neascultare și neascultare. Prin urmare, atunci când cresc un animal de companie trebuie să respecte următoarele reguli:

 • Este permis animalul dormi doar în locul rezervat pentru el.
 • Nu lăsa animalul să urlească și să manifeste agresiune pentru orice motiv. Acest comportament trebuie suprimat imediat de către echipă, oferindu-l cu voce tare.
 • Pe călătorii lungi, câinele ar trebui să fie într-o pungă specială de transport.
 • În toate ușile, câinele intră numai după proprietar. Acest lucru va ajuta la suprimarea naturii inerente a instinctului conducătorului.

Terrier cu jucării cu păr lung la plimbareO atenție deosebită trebuie acordată fetei în cazul în care decideți să o legați. Sarcina și nașterile ulterioare sunt un stres uriaș și o încărcătură incredibilă pentru un câine mic.

Ei bine, dacă animalul dvs. de companie nu este foarte mic și are un pelvis larg, atunci nașterea puilor va trece fără probleme. Mamele prea mici nu se pot naște singuri și vor avea nevoie în mod necesar de ajutorul unui medic veterinar.

O caracteristică caracteristică care prezintă o problemă gravă este apariția alopeciei (chelie) la persoanele cu par scurt.

Cel mai adesea ele apar în urechi și pe bot. Uneori supraaglomerate atunci când câinele atinge vârsta de 1,5-3 ani.

Îngrijirea și

După cum am menționat mai devreme, acești câini mici necesită multă grijă și atenție din partea proprietarului. Nu presupune că dobândirea unui cățeluș al acestui terrier, veți aduce în casă o jucărie dulce afectivă care va trăi singură, fără a aduce probleme.

Curiozitatea și activitatea excesivă a copiilor pot duce la consecințe destul de grave. Că fără frică examinează apartamentul, fericit să ajungă sub dulap sau canapea, unde poate muri. În plus, în absența atenției umane, animalele poate difuza foarte mult pielea până la apariția eczemelor. În mod ideal, un câine din această rasă ar trebui să fie în contact permanent cu oamenii, iar activitatea și vigoarea acestuia sunt mai bine folosite pentru a se antrena și a efectua trucuri.

Cum să aibă grijă de blănurile cu părul lung cu părul de jucărieÎn ciuda faptului că Moscova este proprietarul unei haine frumoase lungi O îngrijire specială pentru ea nu este necesară. Este suficient doar de 1-2 ori / o saptamana pentru a pieptii lana cu o perie, iar dupa mersul pe jos, baieti cu apa curenta. Când apar patch-urile chel, folosesc agenți locali, care se freacă în patch-uri cheli. Poate fi ulei de brusture sau preparate speciale pentru creșterea lânii (de exemplu, tinctură de piper amar). Tratamentul este completat cu ulei de somon, adăugându-l la alimente cu câteva picături, precum și vitamine speciale pentru lână.

Urechile permanente de păr lung ale terrierului sunt bine ventilate, dar încă acestea trebuie inspectate în mod regulat pentru detectarea otitei sau acarienilor. Îngrijirea ochilor constă în inspecția lor periodică, precum și în îndepărtarea tuturor tipurilor de contaminare din colțuri.

Cei mai mulți terieri cu păr lung nu-și pot auto-tăia ghearele, așa că este necesar să fie în mod regulat tăiați-le. Datorită dimensiunilor mici, este dificil să se mențină temperatura corpului și, prin urmare, în perioada de toamnă-iarnă animalul ar trebui să se plimbe într-o jachetă sau salopetă.

Animalul de companie trebuie să aloce un colț separat în apartament, unde să-și instaleze propria casă. Pentru a face acest lucru, puteți folosi o canisa moale din cauciuc spongios și țesătură sau o cutie mică. Este necesar să aveți o locuință într-un loc retras, dar în așa fel încât câinele în timpul restului să nu piardă contactul cu gospodăria.

Alimentația și hrănirea terrierului Toy Toy din Rusia

Toți câinii pitici au un sistem digestiv foarte sensibil, pe lângă faptul că mănâncă destul de mult despre greutatea lor. Dacă alegeți alimente uscate pentru hrănirea animalului dvs. de companie, atunci nu vă faceți griji cu privire la proteinele suficiente. Este necesar doar să alegeți un produs adecvat super-premium pentru animal și să asigurați acces permanent la apă.

Terrier cu jucării cu păr lung: cum să echilibrezi nutrițiaÎn cazul în care câinele primește alimente naturale, trebuie avut grijă să aveți suficientă proteină, deoarece metabolizarea intensivă este imposibilă fără suport proteic. Degetele din degetul rusesc pot fi hrănite cu hrișcă, orez sau fulgi de ovăz, cu toate acestea, numărul total de cereale din dietă nu trebuie să fie mai mare de 25-30%. Bazele dietei terrierului sunt carnea proaspătă. Jucătorul de jucărie din Moscova nu poate fi hrănit cu următoarele produse:

 • ou alb;
 • dulciuri, pâine albă și produse de patiserie;
 • unt și smântână;
 • Produse afumate;
 • cârnați;
 • condimente.

Indiferent de modul în care vă decideți să vă hrăniți animalul de companie, totuși, la prima dată după mutarea la domiciliu, nu trebuie să schimbați dieta la care câinele este obișnuit în timp ce la crescător. Pentru a evita stresul alimentar, este necesar, treptat, timp de 1,5-2 săptămâni, să obișnuim animalul la un alt aliment.

Toy-terrierul are nevoie de un aport constant de vitamine și dacă animalul dvs. mănâncă fructe și legume, atunci va fi foarte bun. Morcovi și mere dăruiește formă de dragoste, dovlecei, sparanghel și dovleac - numai în tocană sau fiartă. Legumele coapte trebuie umplute cu ulei de amarant, de măsline sau de somon. Acest lucru ajută la creșterea digestibilității acestora și îmbunătățirea stării vaselor.

Produse lactate fermentate pentru animale de companie mai bine pregăti propriile mese folosind lapte proaspăt și iaurt sau chefir ferment special, care va proteja animalul de indigestie.

Jucăria rusă trebuie să fie obișnuită cu scutecul sau tava, pentru a nu forța animalul să tolereze o plimbare. Acest lucru va ajuta la prevenirea dezvoltării bolilor de vezică urinară și rinichi la câine.

În ciuda faptului că rus longhair Terrier necesită multă atenție și este extrem de pretențios în întreținere și îngrijire, rasa devine din ce în ce mai populare în rândul crescători din țara noastră și în străinătate. La urma urmei, acești câini drăguț elegant, nu sunt doar în măsură să acționeze în sus, dar, de asemenea, destul de bine pentru a distra toți membrii familiei și oaspeții lor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este o rasă de câini `boston terrier`, cum să alegi un cățelușCe este o rasă de câini `boston terrier`, cum să alegi un cățeluș
American Nude Terrier: Caracteristicile raseiAmerican Nude Terrier: Caracteristicile rasei
American Black Pit Bull Terrier - un câine ucigaș sau un partener?American Black Pit Bull Terrier - un câine ucigaș sau un partener?
Australian silky (mătăsos) terrierAustralian silky (mătăsos) terrier
Terrier Toy Terrier: descriere și îngrijire a raseiTerrier Toy Terrier: descriere și îngrijire a rasei
Dachshund Dachshund: întreținere și îngrijireDachshund Dachshund: întreținere și îngrijire
Red Set irlandez: descrierea și caracterizarea raseiRed Set irlandez: descrierea și caracterizarea rasei
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Coate Retriever: o descriere a naturii apartamentuluiCoate Retriever: o descriere a naturii apartamentului
Giants din lume canine - câini din rasa Irlandez WolfhoundGiants din lume canine - câini din rasa Irlandez Wolfhound
» » Longhair toy terrier: descrierea rasei, caracterul
© 2021 amigdas.com