amigdas.com

Care este diferența dintre punerea la pământ și zero

Grounding și zeroÎn epoca tehnologiei și a electrificării mondiale, mulți oameni se confruntă cu probleme de siguranță personală atunci când se ocupă de aparatele electrice. Prin urmare, cunoașterea principiilor-cheie ale unei astfel de securități este pur și simplu necesară. La urma urmei, aceasta depinde nu numai de viața proprietarului aparatului electric. Luarea în considerare a problemei fundamentării și a zanunenii și în ce diferență vor ajuta la evitarea problemelor.

Sisteme de protecție

Cei care doresc să se protejeze de șocuri electrice ar trebui să cunoască denumirile de bază ale dispozitivelor de împământare din rețea. Lista indică explicații ale mărcilor de scrisori dispozitive similare:

  • PE - dispozitivul este echipat cu un conductor de împământare;
  • N - conductor neutru neutru, protecție prin un teren neutru neutru direct de la sursa de energie electrică;
  • T - conectarea directă a sursei de energie electrică la sol, împământarea echipamentelor sub tensiune;
  • I - toate părțile care sunt sub curent sunt izolate de la sol;
  • Protecția S cu denumiri PE și N sunt efectuate prin cabluri diferite;
  • C - pentru protecție un fir este utilizat atât pentru protecția, cât și pentru zero.

Recomandările tehnice pentru toate tipurile de sisteme de protecție sunt în GOST R 50571.2-94. În prezent sunt utilizate următoarele scheme: IT, TN-C-S, TN-C, TN-S.

pregătireÎn secolul al XX-lea, sistemul de protecție TN-C era foarte popular, uneori se găsește încă în instalații vechi. Cu toate acestea, această schemă sa supraviețuit din cauza unei serioase lipse de securitate. În acest sens, s-au dezvoltat scheme mai fiabile, care sunt acum aplicate universal - acestea sunt TN-C-S și TN-S.

Pentru dispozitivele în care este necesară o fiabilitate specială a dispozitivului, se utilizează IT. De exemplu, pentru echipamente electrice în spitale. Circuitul TT conectează carcasa instalației la sol? complet izolate de la neutrul generatorului sau transformatorului.

Pentru sistemele de zero, cel mai popular PNG. Se utilizează pentru circuite electrice trifazate.

Principalele diferențe

Având în vedere sistemele de protecție electrică de bază, mulți vor întreba, deci ceea ce este fundamentarea diferită de zero. Principala diferență în metoda de protecție. Chiar și zero este aproape întotdeauna inclus în schema de orice fundament. În plus față de principalele diferențe, există o serie de alte diferențe:

  • Tensiunea generată pe carcasă este legată la pământ atunci când este legată la pământ și când este zero la zero în ecranul instalației electrice;
  • Împământarea asigură o mai mare siguranță pentru cei care folosesc echipamente electrice;
  • Ansamblul circuitului de zero este responsabilitatea unui electrician, iar împământarea poate fi făcută acasă de oricine știe cel puțin puțin despre sistemul electric;
  • Împământarea asigură siguranța în caz de accident datorită unei scăderi bruște a tensiunii, iar în sistemul de zeroare această problemă este rezolvată prin oprirea alimentării cu energie electrică.

Datorită amenințării constante a arderii prin sârmă zero, sistemul trebuie să fie monitorizat în mod regulat pentru a fi dezactivat, deci este mai puțin sigur și utilizat numai în cazul în care nu există nicio modalitate de a face o punere la punct de încredere. De exemplu, în clădirile cu apartamente. În toate celelalte cazuri, se utilizează o bază mai sigură, care include zeroarea.

Instalare hardware

disparițiePentru împământare, un obiect, pe care va fi descărcat tensiunea. Obiectul trebuie să aibă o conexiune la pământ. Există două opțiuni: primul - realizat de sine, cel de-al doilea - un obiect metalic gata făcut în pământ, de exemplu, o conductă.

La alegerea celei de-a doua metode este necesar să se ia în considerare disponibilitatea altor servicii pentru obiect și posibila întrerupere a conexiunii cu obiectul în timpul înlocuirii acelorași conducte.

Oricine deține abilitățile inițiale de prelucrare a metalelor va putea să facă bucla de împământare să taie o bucată de țeavă sau un colț de lungime suficientă și să găsească o gaură pentru a conecta firul cu adezivul. Uneori nu este necesar, găsiți materialul potrivit și îngropați-l în pământ.

Pentru a seta zero este necesară cunoașterea electricianului, fără acestea nu este necesară instalarea acestui sistem. Toți cei care au decis să ia acest pas ar trebui să țină cont de faptul că reducerea la zero nu este atât de eficientă în asigurarea securității pentru viața umană, dar servește mai mult pentru a proteja echipamentul de eșec.

Tensiune la acest sistem de protecție este alocat unui scut special în transformator și la o tensiune bruscă de tensiune deconectează sursa de curent. Cu toate acestea, dacă tensiunea nu depășește limitele, această schemă permite ca tensiunea nominală să curgă spre corpul echipamentului, ceea ce poate cauza inimii unei persoane care a atins această parte a dispozitivului să se oprească.

După ce au stăpânit regulile de bază de instalare a sistemului de legare la pământ și de zero, toți persoanele interesate vor putea să asigure lucrul cu dispozitivele și mașinile conectate la sursa de alimentare. Problema nu va fi o șansă să-i superi pe vizitatori. În același timp, cei care ignoră regulile elementare ale riscului de siguranță electrică plătesc pentru nepăsarea lor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este siguranța electrică: concepte de bazăCe este siguranța electrică: concepte de bază
Cum să măsurați rezistența la pământ și să verificați prizeleCum să măsurați rezistența la pământ și să verificați prizele
Cum să instalați un întrerupător montat pe perete sau o priză de pereteCum să instalați un întrerupător montat pe perete sau o priză de perete
Simboluri grafice și literale în circuitele electriceSimboluri grafice și literale în circuitele electrice
Priză trifazată pentru 380 de volțiPriză trifazată pentru 380 de volți
Conceptul de neutral neutru neutru și diferențe de la un izolatConceptul de neutral neutru neutru și diferențe de la un izolat
Curenții rătăciți și protejarea conductelor de apă împotriva coroziuniiCurenții rătăciți și protejarea conductelor de apă împotriva coroziunii
Rolul și funcția firului neutruRolul și funcția firului neutru
Caracteristicile de utilizare a autobuzului principal de împământare (gzsh)Caracteristicile de utilizare a autobuzului principal de împământare (gzsh)
Conectarea sobei electrice în funcție de schemă în apartament și în casa privatăConectarea sobei electrice în funcție de schemă în apartament și în casa privată
» » Care este diferența dintre punerea la pământ și zero
© 2021 amigdas.com