amigdas.com

Opțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru proteze

Opțiuni pentru înlocuirea dințilorÎn cazul în care unul dintre dinți a fost pierdut, atunci este necesară instalarea unei proteze

. Această procedură este necesară nu numai pentru a restabili atractivitatea unui zâmbet. În cazul în care unul din dinți cade, atunci restul încărcăturii crește. Astfel, dinții adiacenți nu vor dura mult timp. Absența unuia dintre dinți duce la malocluzia și la deteriorarea sănătății cavității bucale.

Opțiuni pentru înlocuirea dinților: proteze, tipuri și caracteristici

În funcție de fiecare caz, clinica dentară poate oferi diferite opțiuni pentru înlocuirea dinților.

 1. Poate fi implantarea unui implant, care Înlocuirea dințilorva fi instalat ca înlocuitor artificial pentru dintele pierdut.
 2. Se pot folosi coroane, dar numai dacă rădăcina este prezentă.
 3. Medicul poate instala o proteză de pod. Dar atunci proteza va fi fixată pe dinții sănătoși din vecinătate.

Oferind o imagine generală, dentistul studiază întotdeauna imaginea clinică și diagnostichează pacientul pentru posibila prezență a diferitelor patologii dentare. În cazul în care a căzut și rădăcina a fost lăsată, atunci coroana se va potrivi cu tine. Dar dacă dintele este îndepărtat, medicul va alege cea mai reușită variantă de implantare.

Materiale pentru înlocuirea dinților

Opțiuni pentru proteticăimplantare și protezare - acestea sunt metode diferite de înlocuire a dinților. Implantarea este stabilită prin coroane sau fixată pe zona coroanei dintelui. Astfel, designul poate fi atașat implantului, care va efectua funcția de bază. Sau poate fi purtat pe restul dintelui. Apoi este fixat cu ajutorul unui bolț și mărit cu ajutorul unui material de umplere sau cu o duză specială.

Coroanele din aceste versiuni nu diferă una de cealaltă. Principalele materiale pentru implantare pot fi fabricate din ceramică ceramică, metalică sau nemetalică. Alegerea materialelor va depinde de imaginea clinică a pacientului și de capacitățile financiare.

Opțiuni pentru înlocuirea dinților

Tipuri și caracteristici ale protezeiPrima opțiune de înlocuire este includerea coroanelor din metal. Ele pot fi reprezentate.

 • Cu aur placare.
 • Culoarea metalului lustruit.

O astfel de opțiune de înlocuire poate fi utilizată numai pentru a reconstrui funcția de masticare. Astfel de dinți sunt invizibili la deschiderea gurii.

Practic, acest material este aruncat de la crom-cobalt. Avantajele acestei metode ar trebui atribuite.

 1. 12 ani de viață.
 2. Rezistența și fiabilitatea materialului.
 3. Un preț mic.

A doua opțiune de înlocuire poate fi - cermet. Coroane de cermete aparțin clasei de mijloc în ceea ce privește caracteristicile externe și prețul. Acestea pot fi realizate din cadru metalic și acoperire din ceramică. Astfel, cadrul este responsabil pentru forța și stabilitatea și pentru acoperirea esteticii. Coroanele din cermets au următoarele avantaje.

 1. 10 ani de viață.
 2. Nivel ridicat de rezistență și fiabilitate.
 3. Performanță externă bună.

Dar, împreună cu beneficiile, cermet are dezavantajele sale. Acestea includ următoarele puncte.

 1. Fundația are nevoie de răsturnare suplimentară din toate părțile.
 2. Danturile trebuie să fie depoluate.

Unii medici sugerează instalarea de proteze hibride. Ele constau din coroane și pot fi fabricate dintr-o varietate de materiale. Astfel, prețul protezelor este redus de mai multe ori. Ortodontiștii folosesc o varietate de materiale pentru a face astfel de proteze. Aceasta poate fi o combinație de cermet și oțel curat. Dar este de remarcat faptul că puterea lor este mare, iar prețul este mai mic cu 40%.

O altă opțiune pentru înlocuire este coroanele de porțelan. Nu au un cadru din oțel, ci sunt fabricate din materii prime cu rezistență ridicată. Produsele din portelan sunt potrivite numai pentru pacienții care au coroane singulare. Produsul este recoltat în mai multe moduri. Aceasta poate fi turnarea prin injecție sau aplicația strat-cu-strat. Coroanele din porțelan au următoarele avantaje.

 1. Este identică cu dinții adevărați.
 2. Rezistență la diferite influențe.

O alternativă la coroanele din porțelan pot fi coroanele din zirconiu. Acestea constau dintr-un cadru din masă de zirconiu și porțelan. Astfel de coroane sunt puternice. În plus, estetica unui astfel de material este de câteva ori mai bună decât cea prezentată mai sus. Ele au durabilitate și rezistență. Este de remarcat faptul că au calități estetice excelente. Datorită aspectului său, coroana poate fi păstrată mult timp. Dar dezavantajele coroanelor din porțelan și zirconiu reprezintă costul ridicat al acestora.

Înlocuirea dinților - proteză detașabilă

Tipuri de protezeCe ar trebui să fac pentru un pacient care și-a pierdut majoritatea dinților sau întreaga serie?

În acest caz, protezele detașabile sunt ideale. Faltele false sunt împărțite în mod convențional în mai multe grupuri. În funcție de imaginea clinică a pacientului, pot fi atribuite următoarele substituții.

 1. Proteză detașabilă pe plăcile din plastic.
 2. Proteze detașabile parțiale.
 3. Poduri suspendate condiționate.

Pacienții, la bătrânețe, folosesc adesea proteze din plastic din acril. Acestea sunt relativ ieftine și ușor de îngrijit. Acestea sunt solicitate nu numai pentru pacienții vârstnici. Aceste modele sunt prescrise pentru pacienții care și-au pierdut complet sau parțial dinții. Astfel de structuri sunt instalate și detașabile. Ele pot fi fabricate sub presiune sau prin turnare. Astfel de proteze pot fi purtate în mod constant sau pot fi instalate temporar.

Înlocuirea unui dinte - reconstrucție

Caracteristici ale protezelor dinților Destul de des, pacienții au nevoie de o proteză detașabilă pentru un dinte. În unele cazuri, este destul de greu să ne imaginăm cum va arăta și cum un design detașabil afectează estetica. În cazul în care fundația este distrusă sau îndepărtată, medicul va instala o coroană de cermete. Dar, uneori, nu este posibilă efectuarea unei astfel de instalări. Apoi, medicul poate oferi instalarea unei proteze amovibile.

Poate avea o parte curbată internă. Va închide dintele stricat. Dar în cazul în care țesutul osos nu este restabilit, stomatologii aplică un singur dispozitiv. Această opțiune poate fi rezolvată în mai multe moduri. În plus, poate fi o specie diversă. În funcție de imaginea clinică a pacientului, acesta va fi selectat individual.

Un tip cunoscut de astfel de sistem este o proteză pe clapete. O astfel de proteză detașabilă este realizată dintr-o bază, cea mai artificială proteză și mai multe încuietori, care vor fi prinse pentru dinții naturali învecinați. Bazele și încuietorile pot fi fabricate din plastic, nailon sau orice alt material. Este de remarcat faptul că culoarea și textura protezei artificiale sunt identice cu gingiile naturale. Atunci când se instalează o astfel de proteză detașabilă pentru o unitate, este dificil de observat caracterul său nenatural.

Îngrijirea dinților artificiali

Îngrijirea corectă a dinților artificialiProtezele dentare trebuie curățate în mod regulat. Este recomandat să faceți această procedură înainte de a merge la culcare și dimineața. Pentru proteze detașabile, se selectează perii speciale și paste de dinți speciale. Suprafața protezei este curățată zilnic. Și puteți utiliza și alte metode de curățare a protezei, poate fi curățarea comprimatelor sau a gelurilor speciale. Aceste fonduri pot fi cumpărate în rețeaua de farmacii.

Protezele nemonibile trebuie curățate în același mod. Dar numai principala diferență este că dezinfecția însăși nu este posibilă. Prin urmare, în fiecare lună trebuie să vizitați medicul dumneavoastră pentru a efectua salvarea cavității bucale. Astfel, dentistul va elimina proteza și va curăța.

Pretul pentru inlocuirea dintilor

Reconstrucția dințilorMerită menționat faptul că proteza este un serviciu costisitor. Dar, în același timp, medicul va lua întotdeauna materialul pentru tine, în conformitate cu capacitățile tale financiare. Dacă nu există contraindicații speciale, apoi opriți-vă privirea pe o proteză din plastic, va trebui să plătiți nu mai mult de o mie de ruble.

În privat, oferă adesea serviciile lor în fabricarea de proteze. Astfel de servicii nu sunt prea scumpe și accesibile pentru oricine dorește. Principalul lucru în acest caz nu este banii, ci sănătatea pacientului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este o proteză imediată și când este prescrisăCe este o proteză imediată și când este prescrisă
Cum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lorCum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lor
Proteze detașabile parțiale, structuri dentareProteze detașabile parțiale, structuri dentare
Proteze dentare complete, tipuri și costuri dentareProteze dentare complete, tipuri și costuri dentare
Proteze fixe: tipuri, prețProteze fixe: tipuri, preț
Coroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermețiCoroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermeți
Coroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestoraCoroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestora
Implantarea imediată a dinților: prețurile și descrierea metodeiImplantarea imediată a dinților: prețurile și descrierea metodei
Coroane din zirconiu: principalele avantaje ale materialuluiCoroane din zirconiu: principalele avantaje ale materialului
Implantare toate pe 4: toate pe 4 tehnologie, avantajeImplantare toate pe 4: toate pe 4 tehnologie, avantaje
» » Opțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru proteze
© 2021 amigdas.com