amigdas.com

Difuzor elicoidal pentru dacha

Tipuri de separatoare de lemnDistribuitorul de lemn din dacha este soluția la multe probleme. Tăierea unei cantități enorme de lemn de foc cu un topor este o sarcină dificilă care durează mult timp. Prin urmare, majoritatea locuitorilor care locuiesc în afara orașului folosesc acum numai despicatori de lemn. Adevărat, o mașină specială gata făcută este scumpă, astfel încât comandanții înșiși fac acest echipament, folosind părți și ansambluri de la alte mașini sau alte echipamente.

Până în prezent, există două tipuri de despicători de lemn, la baza cărora există două unelte de lucru diferite. Acest cleaver (ascuțit, sub formă de cuțit, o placă așezată vertical), pe care un împingător se deplasează cu lemne din copac cu eforturi. Un astfel de agregat este numit rack. Și un con, pe care se poate tăia firul cu filet. Pentru a crea tu și un alt splitter de lemn, aplicând desenele, nu o problemă. Cel mai important lucru este să găsești toate detaliile necesare, dintre care principalul sunt motorul și corpul de lucru.

Asamblarea structurii

Cum se asamblează un despicător de lemnDintre cele două tipuri discutate mai sus, cea mai ușoară versiune este un agregat de lemn de foc cu șurub. Acesta este un design comun fără noduri complicate. Se compune dintr-un motor electric, un conul elicoidal, mai multe rulmenți, un arbore și un reductor. Apropo, acesta din urmă poate fi sub forma unei transmisii cu lanț, poate fi folosit ca set de unelte din fabrică.

În ceea ce privește motorul, cea mai bună opțiune este cea electrică, deși este posibil să se furnizeze o benzină dacă va fi construită o mare fabrică de ardere a lemnului. Amintiți-vă că pentru o mașină mică puteți lua motorul de la o mașină de spălat inutilă, care funcționează la o tensiune de două sute douăzeci de volți. El și cu capacitate slabă, dar, după ce a stabilit un reducator calitativ, este posibilă creșterea puterii sale de câteva ori. Este important să selectați toate elementele corect. De exemplu, puteți pune o roată mică pe arborele motorului și instalați o rolă de diametru imens pe arborele pe care este amplasat conul. Și cu cât crește diferența dintre diametre, cu atât mai puternic va fi dispozitivul.

Nu uita! Un indicator foarte grav este viteza de rotație a instrumentului de lucru. Nu trebuie să depășească 500 rpm. Prin urmare, trebuie să alegeți cutia de viteze corectă pentru motorul electric.

Selectarea rulmenților

Care sunt duzele pentru despicatorul de lemn?Acum despre selecția rulmenților. În principiu, orice poate apărea, cel mai important, astfel încât arborele creat sub ele să se potrivească sarcinilor care acționează asupra lui.

Pentru separatoarele mici de lemn, puteți pune un arbore cu un diametru de 25 mm. În consecință, sub aceasta sunt achiziționate lagăre cu diametrul interior care se potrivește diametrului exterior al unui anumit arbore.

Rulmenții înșiși sunt montați pe dispozitiv într-un corp special din fontă.

Carcasa poate fi separată pentru fiecare rulment sau una pentru două în același timp. Puteți cumpăra un caz de la comandant, dar este mai bine să cumpărați modele vechi care pot fi găsite întotdeauna în orice grămadă de resturi.

Rulmenții sunt fixați pe cadru cu șuruburi. Cadrul în sine instalarea trebuie să fie destul de puternică, așadar în piesele de montare aflate sub carcasele lagărului este plasat profilul metalic (unghi, canal), care este sudat pe separatorul de lemn prin sudură electrică. Baza principală a mașinii este realizată din țevi sau colțuri.

con

Cum arată un splitter de lemn?Și cel mai important element al unui dispozitiv cu șurub cu un motor de două sute douăzeci de volți este un con. Să începem cu faptul că este fabricat din oțel de scule foarte puternic. Prin urmare, este foarte dificil să vă creați singur - chiar și pentru un maestru - acasă. Dar acest lucru nu trebuie făcut, deoarece conurile cu șuruburi sunt acum vândute în mod liber. Amintiți-vă că trebuie să alegeți mărimea potrivită, deoarece depinde de ce pot fi tăiate. Aici este raportul dimensiunii conului cu dimensiunile materialelor tăiate la o lungime a sculei:

  • diametrul este de șaptezeci de mm, mărimea teșiturii este de 1,1. Cu aceste caracteristici, adâncimea despicării va fi de aproximativ 450 mm;
  • diametrul este de optzeci de mm, înclinarea este 1,2, adâncimea crăpăturilor este de 550 mm;
  • diametrul este de o sută de mm, înclinarea este de 1,5, adâncimea despicării este de 750 mm.

Șurub de separare a lemnuluiO atenție deosebită trebuie acordată direcției de atingere. Trebuie să rămână. Adică, la instalare, conul trebuie să se odihnească de un jurnal și să-l tragă pe el însuși. De fapt, prin intermediul unei mișcări auxiliare de sculptură a unui detaliu - se face în față. Se pare că elementul de lucru însuși se va roti.

Acest lucru este foarte important pentru ferestrele din lemn în formă de con, deoarece nu vor avea un nod special pentru hrănire. Totul se va face manual. Această opțiune va oferi condițiile în care nu va fi necesar să se aplice o presiune enormă asupra bucății de lemn tăiate.

Alegerea conului va depinde de designul acestuia. Există doar două tipuri:

  • cu coadă;
  • cu o gaură internă specială.

În prima variantă, este scos o gaură de la capătul arborelui, la care va fi așezat conul, sub dimensiunile și diametrul tijei. Ultimul este introdus în orificiul arborelui și fixat în el cu ajutorul unui șurub de blocare, care este instalat dintr-o parte. În a doua variantă, arborele în sine este introdus în gaura de montare a conului, unde este fixată cu două șuruburi de blocare.

Șurubelnițe
Clasificarea despicatoarelor de lemnCaracteristicile despicatoarelor de lemnCare sunt tipurile de despicatoare de lemnCum să lucrați corect pe o mașină de decupatCum se asamblează un despicător de lemnConstrucția despicătorului de lemnClearingul elicelorȘurub de separareTipuri de separatoare de lemnCare sunt avantajele unui splitter de lemn?Scopul splitter-ului de lemn cu șurubCum să utilizați o mașină de debitatDescrierea dispozitivului
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cât de corect să tăiați tavanul din tavan în colțuri?Cât de corect să tăiați tavanul din tavan în colțuri?
Descrierea cleiului electric și mecanic pentru lemn de focDescrierea cleiului electric și mecanic pentru lemn de foc
Sfaturi pentru alegerea unui dispozitiv pentru tăierea lemnului de foc cu mâinile taleSfaturi pentru alegerea unui dispozitiv pentru tăierea lemnului de foc cu mâinile tale
Caracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemnCaracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemn
Alegerea competentă a unui cleaver pentru tăierea lemnului de focAlegerea competentă a unui cleaver pentru tăierea lemnului de foc
Cum sa faci un separator mecanic de lemn cu mainile taleCum sa faci un separator mecanic de lemn cu mainile tale
Facem dispozitivul pentru împărțirea lemnului de foc cu mâinile noastreFacem dispozitivul pentru împărțirea lemnului de foc cu mâinile noastre
Cum se face un tăietor pentru prelucrarea lemnului cu mâinile taleCum se face un tăietor pentru prelucrarea lemnului cu mâinile tale
Axa în sine: cum se face corect un mâner axAxa în sine: cum se face corect un mâner ax
Fabricarea separatorului hidraulic de lemn cu mâinile propriiFabricarea separatorului hidraulic de lemn cu mâinile proprii
» » Difuzor elicoidal pentru dacha
© 2021 amigdas.com