amigdas.com

Spider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor calde

Păianjeni de falangUn grup de arahnide include aproximativ 1 mie de specii de diferite falangi. Majoritatea oamenilor folosesc numele "phalanx", deși va fi mai corect să numiți această ordine comună a arachnidelor - "salpuga".

Traducerea exactă a numelui "salpuga" înseamnă "fugind de soare".

În diferite regiuni aride locuite solpugi sau obișnuiți să spun, falanga, ele sunt numite în mod diferit. În Africa de Sud, de exemplu, acestea sunt numite „frizeri“, pentru că, în conformitate cu locuitorii din zonă, sunt în măsură să taie o falangă de oameni și animale de blană de păr pentru a le moale cuib subteran face.

Descrierea și caracteristicile

Dacă descrieți falaxia mai detaliat, atunci se poate spune că este vorba de artropode mari. Solpuga, care locuiește în Asia Centrală atinge o lungime de până la 7 centimetri. Întregul corp și membrele sunt acoperite cu un fir de păr lung. Anterioară "tentacule", numite pedipalps, arată de asemenea ca labe, iar când se mișcă își îndeplinesc funcțiile, numai ele sunt mai lungi decât membrele "mersului". În total, falangele are 10 picioare.

Două pedipalpi exercită o funcție tactilă, dar picioarele posterioare ale falangei au gheare tenace. Între ele există vilii asemănătoare aspirației, datorită cărora păianjenii se urcă ușor pe suprafețele aranjate vertical.

Solpugi foarte repede și sunt prădători de noapte. Toate falangii sunt carnivore sau, mai degrabă, omnivore, astfel încât mâncarea lor este termite, gândaci diferiți și chiar artropode mici. Dar uneori vânează șopârle.

Ochii păianjenului phalanx sunt aranjați ca cei ai tuturor păianjenilor arthropodi: în față - doi ochi rotunzi complicați și pe fiecare parte a cefalotoraxului încă un ochi. Doar ochii "în perspectivă" nu au nici un saltpau. De ce păianjenii au nevoie de ochi complexi? Ei reacționează la lumina și mișcarea diferitelor obiecte. Prin urmare, este nevoie doar de o fracțiune de secundă pentru ca saltpa să reacționeze la abordare. Acest lucru îl face un vânător mare, și rareori când este prada.

chelicer

Cum arăta un păianjen phalanx?Semnele cele mai vizibile ale unei falange sunt chelicerae puternice. Acestea sunt astfel de anexe orale. Dintre toți păianjenii, sarele sunt înzestrate cu două chelote puternice capabile să muște unghiile, chelicerae care seamănă cu ghearele crabilor. Pe chelicerae există dinți, numărul cărora este determinat de specia păianjenului. Puterea lui Helicer este atât de mare încât devine clar de ce africanii se tem atât de mult de ei. Ei nu numai că pot să taie lâna și păr, dar tăiați pielea și chiar oasele păsărilor.

Când atacurile falangează, produce o scânteie caracteristică, asemănătoare cu o ciripitură de piercing. Acest efect este obținut prin frecarea cleicerului unul față de celălalt.

Distribuția speciilor

Ceea ce este o falangă nu este cunoscută de locuitorii zgomotoși ai zonelor fierbinți și deșerturilor. Habitatul lor este foarte larg. În Rusia, sunt peste tot răspândite pe peninsula Crimeei și în Caucaz. Multe specii de săpun trăiesc în Kazahstan, Tadjikistan și alte regiuni din Asia Centrală. Acest tip de păianjen, ca și peștele sărat, este, de asemenea, cunoscut în Europa, în special în Grecia și Spania.

O insectă mică nu poate mușca pielea unei persoane, dar o falangă mare este capabilă de acest lucru, iar senzațiile sunt foarte dureroase. În cele mai multe cazuri, mușcăturile de sare să treacă fără consecințe. Dar există cazuri când se formează inflamații, care sunt destul de greu de suportat. Phalanxul nu are glande otrăvitoare, dar mâncarea putrezită rămâne în chelicerae, care intră în rană când mușcă și provoacă infecții.

Solpugi - păianjeni tip foarte comun și de aceea au multe nume științifice. Oamenii, observând viața păianjenilor și obiceiurile lor, le-au dat nume comune. Printre acestea:

  1. Solfugi.
  2. Phalanx.
  3. Bihorki.
  4. Un păianjen de cămilă.

Ceea ce se numește și phalanx păianjen"Vântul Scorpionului" și multe alte "nume" sunt direct legate de viața acestor insecte. Solpuga se mișcă foarte repede. Forma corpului lor le permite să dezvolte viteze de până la 16 kilometri pe oră și, de asemenea, să sară până la 1 metru înălțime. Pentru viteza păianjenului și numit "scorpionul vântului".

Ordin de falangă Aceasta este o armată mare de păianjeni, care constă din 13 familii. Are 140 de genuri și o mie de specii.

Datorită dimensiunilor destul de mari ale corpului, acoperite cu peri și "fire de păr" și cu mișcări de fulgere, falangul pare foarte intimidat adversarului său. Și în combinație cu sunetul produs, spectacolul poate sperieri pe oricine.

Culoarea flancului depinde de habitat. Din moment ce sarele sunt locuitori ai regiunilor deșertice și aride, majoritatea au o culoare de la albicioși până la maro. Cel mai adesea - sunt tonuri gălbui. Excepție sunt persoanele fizice, având o culoare strălucitoare.

Cele mai frecvente tipuri de falangi

  • Descrierea falangelor păianjeniSolpuga Ordinary sau Galeod obișnuit. Insecte mari, cu burtă gălbuie și spate gri sau maro. Un rezident activ care se ascunde sub roci sau în găuri lăsate de alte animale mici. Vânătoare pe timp de noapte pe insecte mici, inclusiv scorpioni și alți artropodi. Această specie este menționată în Cartea Roșie.
  • Solstuga caspică are un abdomen gri și un spate roșu maroniu, cu benzi întunecate. Dimensiunea ajunge la 7 centimetri. Această specie de păianjen de cămilă trăiește în principal în Kazahstan și Kârgâzstan.
  • Smoky Smokey este cel mai mare reprezentant al acestei specii de păianjeni. Dimensiunile sale sunt mai mari de 7 centimetri. Culoarea acestui individ are o nuanță de fum de măslini. Cefalotoraxul este colorat în culoare oculară. Trăiește în principal în Turkmenistan.

reproducere

Când începe sezonul de împerechere, falangul masculin își găsește un miros ales. După împerechere, "adoratorul" trebuie să "plece" destul de repede, partenerul său începe un atac de agresiune și poate să-și mănânce prietenul. Alimentând ferm tot timpul, în timp ce apariția unor mici falangi apare în pântece, femeia găsește un loc, săpătură nurca și apoi pune 200 de cuticule. Cuticulele sunt ouă, în care sunt copiii ei. Mama este cu ei până când încep să se miște independent. Și se întâmplă la două săptămâni după apariția lor. Tot timpul, mama îi aduce mâncare.

Falangele sunt strict predispuse la sezoanele naturale. În timpul iernii, adorm, trăind astfel de frig. Odată cu apariția căldurii, viața reia.

În concluzie

Poisonous Phalanx SpiderRecent, a devenit o ocupație la modă, pentru a păstra terasa acasă cu animale exotice. Spanalele falangă sunt în mare cerere. Pentru a le menține, aveți nevoie de un terariu spațios, cu o sursă de căldură. Partea inferioară trebuie căptușită cu pietricele și nisip. Este necesar să puneți acolo frunze, crengi, astfel încât păianjenii să se poată ascunde. Trebuie să bea.

Este important să ne amintim că păianjenii, deși nu sunt otrăviți, dar poate face rău muscatura, atunci când curățați în terariu. Prin urmare, iubitorii de exotici ar trebui să fie foarte atenți în îngrijirea și întreținerea salinei.

Trebuie să fie hrăniți moderat. Falajele, care trăiesc în captivitate, pot mânca în mod constant și au existat cazuri de moarte din cauza supraalimentării. Prin urmare, trebuie să știți regulile cum să păstrați în mod corespunzător acești arahniți magnifici acasă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Snake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nuSnake python - cum arată, fie că este otrăvitoare sau nu
Poreclele de companie: cum se numește o pisicăPoreclele de companie: cum se numește o pisică
African struț. Descriere. Unde locuieste?African struț. Descriere. Unde locuieste?
African struț - în cazul în care cea mai mare pasăre trăiește în lumeAfrican struț - în cazul în care cea mai mare pasăre trăiește în lume
Duck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesantDuck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesant
Rugăciunea mantis: trăsăturile unui monstru de mareRugăciunea mantis: trăsăturile unui monstru de mare
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
Care sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeniCare sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeni
Câte picioare are păianjenul și de ce nu este atât de clarCâte picioare are păianjenul și de ce nu este atât de clar
Organele păianjenului și întrebarea importantă sunt câte ochi auOrganele păianjenului și întrebarea importantă sunt câte ochi au
» » Spider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor calde
© 2021 amigdas.com