amigdas.com

Câți dinți la un adult

Numărul de dinți la un adult, împreună cu dinții de înțelepciune - 32Dinții umani, ca și alte mamifere, au o funcție importantă. Ei pot mușca și mesteca mâncare. Participarea lor la formarea vorbirii și pronunțarea sunetelor este dovedită. În funcție de funcția pe care o au, au forme și locații diferite. Formate din țesuturi tari, ele sunt durabile și persistă mult timp. În același timp, aceștia se află ușor sub factorii negativi și au nevoie de îngrijire regulată de igienă. Dacă o persoană are dinți sănătoși, aceasta indică sănătatea sa puternică.

Geneticienii și medicii stomatologi au observat că în procesul de evoluție, dinții au suferit mutații. Primii oameni au mâncat alimente crude și crude. Fălcile lor erau mai puternice și toți dinții erau implicați în mestecare. Acum, mâncarea este foarte diferită de cea pe care strămoșii noștri o mâncau, iar maxilarul inferior al unui om modern a devenit mult mai mic. Acum, nu toți molarii au suficient spațiu și adesea nu au suficient spațiu pentru a trece, iar numărul de dinți al unei persoane moderne poate fi diferit.

Câți dinți are o persoană

În timpul vieții sale, o persoană reușește să schimbe un set. Primele produse lactate apar aproximativ patru luni după naștere. Acestea sunt dinții de lapte și la trei ani sunt 20 dintre ei. Începând cu vârsta de șase ani, fabricile de lapte încep să scadă, iar în locul lor erupe permanent.

Pe masura ce un copil creste treptat 20 dinti de lapteÎn funcție de caracteristicile lor, perlele de lapte sunt foarte asemănătoare cu perlele indigene. La întrebarea: "Câți dinți are un bărbat?" S-a spus deja că 20. Dar există încă unele diferențe între ele: dimensiunea, cantitatea și culoarea. Perlele sunt situate mai vertical, iar rădăcinile lor sunt mai scurte.

La fete, dinții molari apar mai repede decât băieții și până la 13 ani au deja 28 de piese. Alți doi, pe fiecare maxilar, cresc până la treizeci de ani. Total dentiția completă include:

 • 4 canini
 • 8 incisivi
 • 8 mici indigene
 • 12 mari indigene

Se pare că dinți totali într-o persoană 32. Trebuie să explodeze toată lumea? Al treilea molar, care sunt la fel, în număr de 4 bucăți, erupt pe ultimul și nu pe toate. Oamenii cu un set incomplet în ultimii ani, din ce în ce mai mult, și nu se tem să schimbe evoluția care le-a atins. Principalul lucru este să fie sănătoși și lipsiți de importanță, 28 dintre aceștia sau 32.

Structura și tipurile

Trebuie să știți câți dinți are un adult, precum și structura produselor lactate și permanente.

Principalele părți și structuri ale dinților:

 1. Rădăcina.
 2. Sheika.
 3. Crown.
 4. Desna.
 5. Emaila de dinți.
 6. Dentina este un os dentar.
 7. Pulpă de dinți.
 8. Ciment dentar și periost.
 9. Olveola este o celulă dentară.

Structura dintelui arată că este alcătuită din mai multe straturirădăcină Este partea dintelui care se află în celula dentară. Poate avea de la una la trei rădăcini și are o formă conică. Acoperirea, în care este localizată rădăcina, constă dintr-un ciment asemănător cu osul. Acestea sunt interconectate prin numeroase fibre, cu care dintele este ținut în loc, păstrând în același timp mobilitatea necesară. Acest "clei" reduce probabilitatea de rănire în timpul mâncării. Cuttere și canini au o rădăcină, iar molarii au 2 sau 3 rădăcini.

În interior, există o mică cavitate, care trece în rădăcină printr-un canal, deasupra căruia există o deschidere. Înăuntru este umplut pulpă. În pasta sunt plasați nervi și vase. Pur și simplu trec printr-o gaură mică în rădăcină. Funcția principală a rădăcinii este atașarea dinților la maxilar cu un aparat ligament.

coroană Este o parte importantă. Este așezată deasupra gumei și acoperită cu smalț. În poziția corectă, ar trebui să se retragă ușor de pe gingie. Acesta conține o cavitate care curge în canalul dentar și există o pulpă în cavitate. Pulpa umple nu numai partea coroanei, ci și partea de rădăcină.

gât - această parte îngustă în locul în care vine în contact cu guma. Este sub gingie sau, mai degrabă, sub margine și trece în cimentul rădăcinii și începe în cazul în care smalțul se termină.

smalț - aceasta este principala apărare, de calitatea acesteia depinde de starea și sănătatea dintelui. Ca și celulele nervoase, smaltul dintelui nu este restabilit. Puterea sa poate scădea de la atitudinea de prejudiciu și de neglijență, de asemenea poate fi:

 • Emaila sanatoasa - cea mai buna protectie a dintilorperioada de sarcina;
 • slăbirea generală a corpului;
 • compoziția saliva;
 • lipsa mineralelor esențiale în organism;
 • și alte motive.

Sub influența factorilor negativi, smaltul este distrus, suprafața este șters și poate fi restaurată artificial doar în cabinetul medicului dentist.

dentină Este un țesut dens, dur, galben, care formează cea mai mare parte a dintelui. Acesta își determină forma și are o elasticitate ridicată. Dentina se formează înainte de erupție și afectează dimensiunea viitoare.

Tipuri de dinți

 1. tăietori. Fiecare persoană are patru incisivi pe maxilarul superior și inferior. Sunt situate în centru și în față. Funcția lor principală este confiscarea și mușcarea hranei. Se prezintă în 4-6 luni, apoi se schimbă permanent la aproximativ 6 ani.
 2. canini. Există doar patru dintre ele și au muchii ascuțite. Conceput pentru a îndepărta hrana tare și tare. Fangii izbucnesc la vârsta de 20 de luni și apoi cresc sub formă de indigeni de la 9 la 13 ani.
 3. Dinții sunt împărțiți în mai multe tipuri, în funcție de funcțiipremolari. Sunt doar opt dintre ei. Patru erup pe o parte a maxilarului, iar patru pe cealaltă. Sunt destinate pentru șlefuirea hranei în bucăți mai mici. De obicei, premolarii încep să izbucnească de la 9 la 11 ani.
 4. molarilor. Fiecare persoană are 8 molari. Creșteți patru bucăți pe fiecare maxilar. Sarcina lor este să mestece alimente și să apară la 7 și 13 ani.
 5. Al treilea molar. Acestea sunt ultimele care apar într-o persoană. Un nume mai familiar este dinții de înțelepciune. Există patru dintre ele, una câte una, din rândurile de sus și de jos. Începeți să izbucni după 17 ani și continuați să vă târăsați la 25 de ani. Acestea sunt cele mai dificile dinți de erupție, astfel încât pot provoca dureri, creșterea temperaturii corpului și pot provoca aglomerarea dinților. Deseori apar incorect sau incomplet. Uneori sunt necesare spitalizare și intervenție chirurgicală.

Când dinții de înțelepciune erup, puteți simți astfel de simptome:

 • durere severă, dificil de îndepărtat chiar și cu medicamente pentru durere;
 • abraziunile și fisurile din gingii;
 • edem, inflamație sau umflături la sfârșitul dentiției finale;
 • dureri de cap;
 • sângerare;
 • scăderea eficienței și letargia;
 • intoxicația generală a corpului.

Dinții de înțelepciune iau parte la mestecarea și tocarea mâncării și, cu o creștere și o poziție corespunzătoare, cresc eficiența de mestecat. Îndepărtarea celor trei molari în astfel de cazuri este o practică obișnuită aplicată la nivel mondial.

Când dinții încep să cadă la un adult

Cu cât este mai în vârstă persoana, cu atât mai puțin cu dinții. Dar toate acestea depind de factori precum igiena orală slabă, obiceiurile proaste, în special fumatul și ereditatea. Cineva la vârsta de 19 ani nu are deja unul și cineva la 35 deține totul. În vârstă înaintată, mulți au deja o maxilară falsă sau 10-20 de bucăți. Emaila și coroana se uzează complet, iar după 70 de ani numai gâtul și rădăcinile rămân.

Cum să vă păstrați dinții sănătoși

Pentru a le menține sănătoși, aveți nevoie să aibă grijă de ei din momentul înfățișării. Nu toată lumea știe cum să le monitorizeze în mod corespunzător pentru a-și păstra cantitatea și sănătatea cât mai mult posibil. Iată câteva recomandări care vă vor ajuta să vă îngrijiți corespunzător:

 1. Pentru a menține dinții sănătoși este important să aveți grijă în mod corespunzător și în mod regulat după eiPeriuța de dinți trebuie să aibă peri moi.
 2. Pentru a folosi un ață dentară.
 3. Puteți înlocui peria obișnuită cu o perie electrică.
 4. Curățați de două ori pe zi.
 5. După o gustare clătiți-vă gura.
 6. Curățați-le cu două minute, folosind mișcări circulare și nu le presați puternic.

Dacă urmați aceste reguli simple și vizitați un medic dentist la timp, vă puteți prelungi tinerețea dinților și vă puteți bucura mai mult de mâncărurile preferate. În plus, numărul de dinți o persoană depinde direct de îngrijirea lor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când apar dinții indigeni la copii?Când apar dinții indigeni la copii?
De ce visezi să-ți speli dinții într-un vis, ce spun cărțile de vis?De ce visezi să-ți speli dinții într-un vis, ce spun cărțile de vis?
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?
Când copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliatăCând copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliată
Anatomia structurii dinților, maxilarului superior și inferiorAnatomia structurii dinților, maxilarului superior și inferior
Numerotarea dinților în stomatologie: schemele utilizateNumerotarea dinților în stomatologie: schemele utilizate
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Tipuri și denumiri ale dinților la omTipuri și denumiri ale dinților la om
Jurnal de dinți la copiiJurnal de dinți la copii
» » Câți dinți la un adult
© 2021 amigdas.com