amigdas.com

Selectarea mânerului pentru ușa balconului din plastic

Cum de a alege un mâner pentru ușăO ușă modernă nu poate fi imaginată fără un astfel de element ca un mâner. Și se referă nu numai la ușile de intrare, dar și la ușile interioare și balcoane din PVC. Dacă proprietarul dorește să folosească ușa în mod confortabil, atunci este necesar să se tragă o abordare aprofundată a alegerii nu numai a structurii ușii, ci și a mânerului.

Caracteristici de design

Toate butoanele instalate pe uși de plastic pot fi împărțit în mai multe grupuri:

 • staționare;
 • rotative;
 • împinge.

Acest accesoriu are orice ușă din plastic, instalată în clădiri în diverse scopuri. Ele sunt echipate cu uși atât în ​​case particulare cât și în locuri publice.

Cu o zăvoare montată pe ușa din plastic, un mâner al tipului de împingere este conectat direct. Când este presat în interiorul mecanismului de blocare, limba este ascunsă și frunza se deschide. Iar atunci când mânerul este apăsat, limba intră în cuibul său, amplasată pe placa contra. În acest caz, frunza va fi în poziția închisă.

Conform principiului său de funcționare, butonul rotativ, conceput pentru o ușă din plastic, este similar cu o piesă de împingere. Principala diferență este în metoda de blocare a blocării. Se face prin rotirea mânerului. În forma unui buton, majoritatea modelelor de astfel de mânere au un mâner. La unele modele de uși din plastic, producătorul instalează butoane, în mânerul cărora există o gaură de chei, iar butonul de blocare se află pe interiorul frunzei.

specie

Tipuri de mânere pentru uși din material plasticMerită menționat faptul că pe ușile din plastic pot fi montate ambele fețe unilaterale și cele două fețe. Atunci când se utilizează un accesoriu cu o singură parte, mânerul pivotant sau împingător este instalat pe partea interioară a materialului și din exterior montat "petal".

Șuruburile cu șuruburi automate sunt utilizate pentru a fixa acest element de mâner pe exteriorul frunzei. Datorită "petalei" instalate pe ușa balconului din PVC, puteți ieși cu ușurință în aer și fără dificultate închideți ușa din spatele dvs. Acest lucru va împiedica intrarea frigului în cameră.

Piața oferă un număr mare de modele de uși, care utilizează fitinguri bidirecționale, fixate pe foaia de ușă. Utilizarea sa elimină necesitatea unei zăvorâri sau a unei "petale". Sincronizarea lucrului este principala caracteristică a fitingurilor bidirecționale. Prin urmare, frunza se închide strâns, și nu doar strâns, ca pe o fitinguri cu sens unic.

Metoda de atașament

Mânere proiectate pentru instalarea pe uși din plastic, sunt împărțite în două grupuri în funcție de modul în care sunt fixate:

 • aeriene;
 • Mortice.

Numai pentru dispozitivele fixe poate fi utilizat un mijloc de atașare. Montarea acestor mânere are loc pe folia ușii cu ajutorul șuruburilor cu auto-filetare.

Metoda de fixare prin mortis poate fi utilizată atât pentru modele staționare, cât și pentru tipuri de mâner rotativ și de împingere. În timpul instalării, procesul include următoarele lucrări:

 • Mai întâi de toate, gauri sunt forate în cercei;
 • apoi știftul este introdus în gaura creată;
 • După aceasta, mânerele sunt introduse de ambele părți ale știftului. Când acest lucru se face, ele sunt fixe.

Material și culoare

Selectați după culoare și materialFitingurile instalate pe ușile din plastic prezintă sarcini mari în timpul funcționării ușii. Prin urmare, nu numai că ar trebui să fie fiabilă, dar și puternică. Plastic și metal - două materiale de bază care sunt folosite pentru a realiza accesorii pentru structurile de ușă din PVC.

Principalul avantaj al plasticului este că este rezistent la uzură. Prin urmare, mânerele din acest material pot servi fără a-și pierde caracteristicile timp de mai mulți ani. Cea mai bună soluție pentru astfel de accesorii este pentru blocurile de intrare instalate în gospodării particulare, apartamente sau birouri mici.

Selecție în funcție de material

Dacă selectați fitinguri pentru blocuri de intrare din plastic instalate în școli, centre comerciale și alte locuri publice, caracterizate de trafic intens, se recomandă utilizarea armăturilor metalice. Astfel de mânere sunt făcute Aluminiu și aliaje de alamă și oțel. Prin urmare, ele se disting prin calități precum rezistența ridicată, fiabilitatea și greutatea redusă.

În plus, mânerul atașat la balcon sau alt bloc de intrare din plastic poate avea soluții color diferite. Există multe opțiuni gamma. Puteți alege în favoarea stilourilor albe. Dacă doriți să dați blocului de intrare un aspect original, puteți prefera modelele cromate ale acestui accesoriu.

Aspecte suplimentare

 • Set de mânere pentru ușiAtunci când alegeți un mâner pentru ușă de balcon pentru un produs din plastic de ușă, este necesar să verificați dacă modelul ales îndeplinește toate cerințele;
 • Trebuie să vă asigurați că are o mișcare ușoară și ușoară;
 • Ar trebui verificat dacă poate fi fixat într-o anumită poziție.
 • În kit trebuie să existe o tijă metalică;
 • O garanție trebuie furnizată pe elementul hardware.

Producătorii mari care produc componente de ușă declară că mânerele lor pot rezista până la 2000 de rotații.

Caracteristici de îngrijire

În plus, în procesul de selectare a acestui element este necesar să consultați un consultant din magazin despre caracteristicile de îngrijire a produsului. De obicei, nu apar complicații cu acest lucru. Întreținerea corespunzătoare a fitingurilor pentru uși include următoarele:

 • este necesară inspectarea regulată a mânerului ușii;
 • dacă este necesar, reglați mecanismul.

Dacă există probleme serioase cu hardware-ul, atunci în acest caz, cea mai bună soluție este să schimbați accesoriul la unul nou. Rețineți că ajustarea și înlocuirea fitingurilor este o sarcină simplă pe care orice proprietar al camerei o poate face.

concluzie

Mâner pentru ușă din plastic - accesoriu necesar, asigurând confortul utilizării produsului. Pentru a nu simți nici un disconfort, chiar și în etapa de alegere a unui produs de ușă, este necesar să găsiți un mâner potrivit pentru acesta. Nu este necesar să salvați și să cumpărați accesorii ale unor producători necunoscuți. Deci v-ați risipit banii și apoi trebuie să mergeți la magazin și să cumpărați accesorii. Prin urmare, este mai bine să alegeți accesorii în prealabil, ceea ce va demonstra fiabilitatea în funcționare și va oferi confort atunci când utilizați ușa.

Pe piață în momentul de față se oferă o gamă largă de accesorii pentru uși de plastic. Prin urmare, nu va exista probleme cu căutarea acestui element al hardware-ului. Instalați mânerul pe ușa dvs. cu propriile mâini. După ce a executat calitativ această lucrare, puteți folosi în siguranță ușa de mai mulți ani fără să întâmpinați probleme.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Lecție video, cum să tăiați independent o încuietoare în ușile interioareLecție video, cum să tăiați independent o încuietoare în ușile interioare
Cum de a alege ușa din față într-o casă privată?Cum de a alege ușa din față într-o casă privată?
Stânga sau dreapta: cum să definiți corect pânzaStânga sau dreapta: cum să definiți corect pânza
Am nevoie de un mâner din plastic cu o încuietoare?Am nevoie de un mâner din plastic cu o încuietoare?
Nuanțe de utilizare a mânerului de zăvor pe ușile interioareNuanțe de utilizare a mânerului de zăvor pe ușile interioare
Tipuri de protecție pe ferestre din plastic de la copiiTipuri de protecție pe ferestre din plastic de la copii
Sfaturi video pentru ferestre de plastic autoportanteSfaturi video pentru ferestre de plastic autoportante
Încuietori pentru ușile din lemnÎncuietori pentru ușile din lemn
Ușă de intrare la o casă privată - design, fotografieUșă de intrare la o casă privată - design, fotografie
Mânere pentru ușile interioare: tipurile și construcția construcției pe fotografieMânere pentru ușile interioare: tipurile și construcția construcției pe fotografie
» » Selectarea mânerului pentru ușa balconului din plastic
© 2021 amigdas.com