amigdas.com

Jurnal de dinți la copii

Tabelul tăierii dințilorProcesul de dentiție în copil are loc într-o anumită ordine și aproape întotdeauna în perechi. Cu alte cuvinte, doi dinți identici ar trebui să apară pe o maxilară (de exemplu, doi incisivi sau o pereche de canini). Datorită faptului că fiecare organism se dezvoltă în felul său, la unii copii dinții nu erupe sincron, ceea ce nu corespunde calendarului și standardelor dentiției dinților de lapte. Acest lucru nu trebuie să cauzeze anxietate părinților. Cauza acestui factor poate fi caracteristica cursului sarcinii sau infecției, pe care copilul la suferit mai devreme.

În jur de 14-21 de zile, primele semne de, că în curând va apărea dintele. În zona respectivă pe gingie, unde trebuie să apară dintele, indiferent dacă este lactată sau indigenă, apare un mic con, umplut cu o nuanță transparentă sau albăstruie de lichid. Dacă crește și copilul simte disconfort, atunci poate fi tăiat ușor pentru a elibera lichidul.

Diagrama apariției dinților din lapte

De îndată ce copilul apare pe această lumină, s-au format deja douăzeci de foliculi în maxilarul inferior și superior, din care vor apărea dinții copilului. Și există 16 foliculi arpagic indigen. Și aici sunt încă 16 foliculi ai dinților radicalului format în fălcile copilului cu vârsta.

Schema de erupție a dinților din lapte este după cum urmează:

 1. Incizorul central pe maxilarul inferior apare în 6-10 luni, în partea de sus - la 8-12.
 2. Incisivii laterali de pe maxilarul superior cresc la 9-13, iar in partea de jos - la 10-16 luni.
 3. Rădăcini molari pe maxilarul superior apar în 13-19, iar pe maxilarul inferior apar la 14-18 luni.
 4. Caninele superioare erupe la 16-22, iar cele mai mici în 17-23 luni.
 5. Al doilea radical și pe maxilarul inferior și superior apar în perioada 23-31 de luni.

Inițial, dinții sunt arătați, foliculii cărora se află pe maxilarul inferior. Emaila dinților copilului este mai puțin puternică și mai puternică decât cea a molarilor. Este poros și ușor dur. Acest lucru se datorează faptului că coeficientul de umplere a microelementelor este foarte mic. Aceste microelemente la un adult mai mult. Cauza principală a dezvoltării la copiii cu carii este smalțul. Se poate acoperi imediat mai mulți dinți. Pentru a evita această situație, trebuie să aveți întotdeauna grijă de dinții laptelui copilului. Această îngrijire implică atât curățarea regulată, cât și hrănirea și prelucrarea corectă a dinților din lapte cu produse de igienă specializate care accelerează mineralizarea.

Atunci când dinți rădăcini sunt erupți

Cum se taie dintiiDinții rădăcini apar la anumite intervale de timp și în funcție de un anumit tipar. Începe cu un copil cu aspect de molari, care se află la sfârșitul dentiției. Ele sunt foarte predispuse la carii datorită faptului că pe suprafața în care copilul mestecă alimente, pictorii au depresiuni semnificative. În aceste depresiuni, alimentele pot fi amânate, creând astfel un mediu excelent pentru dezvoltarea cariilor.

Este necesar să se țină seama de acest fapt, că atunci când dinții molari ai unui copil apar în smaltul lor conține un minim de minerale. La un adult, cantitatea de minerale și puterea smalțului este cu 90% mai mare decât cea a unui copil.

De aceea, îngrijirea dentară ar trebui să se adreseze procedurilor igienice pentru persoanele indigene. Imediat ce bebelușul are dinți indigeni, la fiecare trei luni pe tot parcursul anului trebuie să fie tratați cu specialități dentare care întăresc și mențin smalțul dinților.

Simptomele dentiției

Cu trei sau cinci zile înainte de apariția primilor dinți la sugari, există semne ale acestui proces. Aceste semne nu se vor opri până în acel moment, până când dintele apare prin mucoasa gingiilor. Toți părinții trebuie să fie pregătiți pentru acest lucru. Aceste simptome includ:

 1. Primii dinți ai lapteluiÎn jurul gurii și în zona toracică există erupții, provocând o salivare crescută.
 2. Perfectarea cardiacă a gingiei, din cauza căreia copilul are nevoie întotdeauna de ceva pentru a fi rostit.
 3. Intensificarea salivării.
 4. Apetitul scade.
 5. În locul unde ar trebui să apară dintele, există edeme și o ușoară umflare.
 6. Bad vis.
 7. Copilul devine mai iritabil.

Simptomele individuale Dentiția poate include:

 1. În ce ordine sunt tăiate dințiiCreșterea temperaturii corpului. Medicii sunt înclinați la faptul că atunci când dinții copilului sunt tăiați, temperatura corpului trebuie să se încadreze în limitele normale. Dacă observați că temperatura a crescut, atunci acest lucru indică faptul că, împreună cu erupția dinților, procesul inflamator continuă să apară. Aceste două procese nu sunt legate în vreun fel între ele. Poate că febra este rezultatul stomatitei virale sau a bolilor respiratorii. La temperaturi ridicate, examinați mucoasa orală. Cu stomatita, veti vedea gumele, inflamate, rosii aprinse, mici eroziuni, aproape de care mucus rosu si inflamat, bule mici in care exista un lichid transparent sau turbid.
 2. Apariția semnelor de vânătăi pe gingii. În unele cazuri, apariția dinților unui copil este însoțită de apariția pe gingiile tumorilor mici, în care culoarea cianotică și în aspect seamănă cu hematoamele. Dacă nu sunt foarte mari, atunci nu trebuie să fie atinse. Dar dacă încep brusc să aducă disconfortul copilului, atunci puteți să le tăiați puțin. Acest lucru se face astfel încât lichidul din interior să fie eliberat.
 3. Apariția vărsăturilor la copil. Reflexul gag poate apărea la copil doar din cauza salivării ridicate. Acest lucru se întâmplă deoarece copilul a înghițit o cantitate mare de salivă. Acesta este singurul fapt care explică aspectul unui reflex de vărsături. Dar dacă un copil, cu excepția vărsăturilor, are diaree și febră, atunci ar trebui să vizitați imediat un specialist. Cel mai probabil, vorbim despre o boală virală care trăiește în gură.
 4. Tuse cu dentiție. Când un copil are dinți, nu ar trebui să fie o tuse. Dacă este, atunci cel mai probabil este procesul de salivare. Poate că saliva intră în organele respiratorii și nu în esofag, ceea ce provoacă apariția unei tuse la copil.
 5. Apariția unei friguri. Există astfel de situații în care, atunci când dinții sunt erupți, copilul are un nas curbat. Dar aspectul dinților nu este capabil să provoace apariția unei friguri. Cel mai probabil, frigul a prins o răceală și aceasta este cauza frigului comun.

Toți părinții trebuie să-și amintească, că procesul de apariție a puiilor la copii nu poate fi în nici un caz cauza vărsăturilor, creșterea temperaturii corpului și stomacul deranjat. Cel mai probabil, aceste simptome apar din cauza bolilor infecțioase, cum ar fi:

 1. Bacterii din gura copilului.
 2. Infecții intestinale.
 3. Infecție acută respiratorie.

Pentru a determina cauza unui astfel de simptom, merită să contactați imediat un specialist.

Dacă bebelușul are stomatită, îl puteți identifica chiar și fără ajutorul unui medic. Acest lucru se datorează faptului că simptomele acestei boli sunt pronunțate: roșeața întregii gingii, umflarea caracteristică, eroziunea în zona gingiei și veziculele cu lichid. În acest caz, trebuie să contactați imediat un medic dentist pediatru.

Îngrijirea gurii și dinților copilului

Cum să aveți grijă de cavitatea bucalăPractic, de la prima zi a apariției copilului, este necesar să se monitorizeze starea cavității orale și a igienei acestuia și nu în momentul în care deja apar dinții. Gumele la sugari trebuie eliminate cel puțin de două ori pe zi (și mai mult). Este necesar să utilizați vârfuri degete speciale din bandaj sau țesătură sterilă. Puneți degetul pe deget Punctați-l și umeziți-l în apă pre-fiartă.

După apariția primului dinte, aceste măsuri nu vor fi suficiente. Dar în magazinele moderne de astăzi puteți găsi toate elementele necesare pentru a respecta procedurile de igienă în gura copilului.

Astfel de articole includ perii speciale pentru copii mici, paste de dinți pentru copii, spumă pentru păstrarea dinților laptelui curat. În general, astfel de mijloace sunt limitele de vârstă de la 0 la 4 ani.

Posibile discrepanțe și disfuncționalități în dentiție

Încălcarea programului de apariție a laptelui și molarilor

Când dinții copilului sunt tăiațiAtunci când întârzierea procesului de apariție în cauza copilului zubikov poate fi o boală pe care a suferit-o la o vârstă fragedă sau o boală a unei mame în perioada de a purta un copil. Boli amânate poate provoca deformarea oaselor maxilarului copilului. Aceasta creează o lipsă de spațiu pentru erupția normală a dinților.

Pentru a rezolva această problemă, consultați un medic dentist pediatru, faceți un copil o radiografie a sistemului maxilarului și efectuați o examinare aprofundată. În fiecare caz, există o trăsătură individuală, din acest motiv recomandările generale sunt lipsite de sens. Datorită tabelului adecvat și a programului de dentiție, părinții pot fi ghidați de cât de mult este momentul în care aspectul dinților este exact în copilul lor.

Emaila dinților este susceptibilă la hipoplazie

Această boală poate fi văzută cu ochiul liber la un fel de suprafață de dinte apărut numai. Pe ea puteți vedea pete intercalate, a căror umbră variază de la alb la maro închis. Și totuși este posibilă apariția brazurilor, situate orizontal, benzi proeminente sau gropi de dimensiuni mici. Acest lucru este posibil din cauza patologiei când purtați sau dați naștere unui copil.

Care ar putea fi cauza eșecului apariției dinților

Formarea smalțului dinților și a altor componente ale dinților bebelușului este afectată de o varietate de afecțiuni pe care mama le-a suferit în primul și al doilea trimestru de sarcină. Acestea includ:

 1. Simptomele inciziei dințilorBoli ale sistemului renal din mama.
 2. Boală respiratorie acută severă sau pneumonie.
 3. În timpul primului și al doilea trimestru de sarcină, au fost semne puternic toxice.
 4. Mama a dat naștere unei infecții herpetice, toxoplasmozei sau rubeolei.
 5. Copilul poate fi, de asemenea, afectat negativ de situații stresante severe.

Există și alte motive, complicând procesul dentiției la copil și afectând încălcarea calendarului, care sunt considerate standard. Printre acestea se numără:

 1. Imediat după naștere, copilul a dezvoltat sepsis.
 2. Crampe la mama.
 3. Bolile respiratorii acute acute, care sunt rezultatul pneumoniei.
 4. Toxicoza care a apărut în intestin.
 5. Hrănirea artificială și refuzul total al alăptării.
 6. Diferența dintre factorul Rh al copilului și al mamei.
 7. Nu la timp copilul născut (mai târziu sau mai devreme de data stabilită).

Cum să vă ajutați copilul în timpul dentiției

Fiecare părinte experimentează că bebelușul său suferă de durere atunci când apar dinții și vrea să-l ajute oricum. Există mai multe metode pentru aceasta:

 1. Cum să vă ajutați copilulÎnainte de apariția dinților copilul are nevoie de o dietă strictă. Dacă îl hrăniți cu ora, mergeți la un program gratuit de hrănire. Dar copiii mai mari ar trebui să primească alimente ușoare ca alimente complementare: cereale lichide sau supe de lapte. În această perioadă, trebuie să creșteți cantitatea de ceai din plante, dar numărul de legume și sucuri este mai redus.
 2. Aplicați geluri speciale anestezice pentru tratamentul gingiilor.
 3. Cumpărați două inele pentru dinți, le fierbeți bine și puneți-le în frigider. Pe măsură ce încălzirea le dă copilului în mod alternativ pentru a le mesteca. Nu cumpărați inele cu lichid în interior. Copilul îi poate călca și apa va cădea în gură (nu există nici o garanție a purității ei).
 4. Umflarea gingiilor cu un deget curat sau o lingurita rece - procesul de eruptie se va accelera ca rezultat al presiunii usoare pe locul durerii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum cresc copii dintii: ordine si consistentaCum cresc copii dintii: ordine si consistenta
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?
Când copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliatăCând copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliată
Când dinții încep să fie tăiați la copiiCând dinții încep să fie tăiați la copii
Dentiția în copil: programul și caracteristicile procesuluiDentiția în copil: programul și caracteristicile procesului
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Termeni pentru erupția dinților permanenți: momentul erupției dinților din lapteTermeni pentru erupția dinților permanenți: momentul erupției dinților din lapte
Jurnal al dinților sugarilor: descriereJurnal al dinților sugarilor: descriere
Primii dinți la sugari: ce ar trebui să fac?Primii dinți la sugari: ce ar trebui să fac?
» » Jurnal de dinți la copii
© 2021 amigdas.com