amigdas.com

Totul despre durerea din gumă după extragerea dinților

Senzații dureroase după extragerea dințilorTot o dată la un moment dat a trebuit să se ocupe de un medic dentist pentru a scăpa de dinte copil, și mulți își amintesc încă faptul că după ce dintele a apărut în mâinile noastre, durerea nu a oprit pe tot parcursul zilei, iar apoi încă o săptămână rănit guma de mestecat si a fost foarte incomod pentru a mânca. Asemenea amintiri de durere după extracția dinților persistă foarte bine dacă se îndepărtează colții și puțin mai bine dacă se elimină incisivii.

Este necesar să se înțeleagă informațiile despre consecințele extragerii dinților și, de asemenea, să se reamintească normele cele mai necesare pentru îngrijirea gingiei și de ce ar trebui respectate.

Cauze de durere la nivelul gingiilor după extracția dinților

Durerea după extracția dinților este o senzație concomitentă a procesului de inervare (formarea proceselor nervoase în maxilar și dinți). După ce ați scăpat de dinte, terminațiile nervoase încep să se formeze în gingii, învelind rădăcina dintelui.

În maxilarul inferior, ca și în maxilarul superior, se vor forma treptat următoarele structuri invazive:

 • Ce trebuie să faceți dacă după extragerea dinților gingia rănește mult timpgume;
 • țesuturile care înconjoară rădăcina dentară (numite și parodonțiu);
 • Nervii și vasele dentare care intră în pulpa dintelui cu un conector special, care se află în rădăcina dentară.

În timpul operației de îndepărtare a dintelui, medicul dentist scoate din nefericire dintele, dar în același timp distruge și nervii din dinți. De aceea, în gaura formată există terminații nervoase care au fost deteriorate în timpul defectării, iar acum sunt într-o stare iritată, motiv pentru care dintele doare după îndepărtare.

Care este durata durerii?

Odată cu îndepărtarea calitativă a dintelui, durerea poate fi resimțită timp de 4 zile până la 1 săptămână. Dar există un număr de factori care afectează foarte mult durata durerii, cum ar fi:

 1. Dificultate în timpul îndepărtării. Durata durerii este în mare măsură dependentă de ce fel de dinte (daltă, canină, rădăcină), cum este dintele dinte înrădăcinat cu nervi și care este lungimea rădăcinii.
 2. Implementarea recomandărilor de mai sus dentist să aibă grijă de gumă și rană. Pentru a evita durerea maximă și a nu complica vindecarea plăgii, este foarte important să se abordeze tratamentul soclului pe gingie.
 3. Experiență doctorală. O influență foarte mare asupra procesului de îndepărtare și asupra senzațiilor dureroase ulterioare este afectată de modul în care medicul va îndepărta dintele și cum va trata rana.
 4. Prezența în cabinetul stomatologic toate instrumentele necesare și echipamentul modern. În timpul procesului, nu trebuie să se limiteze doar la forceps.
 5. Când puteți începe să mănânci după extracția dințilorCaracteristici individuale organismului fiecărei persoane. Deși în majoritatea cazurilor toți oamenii simt aceleași senzații, dar totuși există unele caracteristici ale corpului care afectează pragul de durere. Dacă o persoană poate simți durere timp de 5 zile, o altă persoană, după ce a scos același dinte, poate simți durerea timp de două săptămâni.
 6. Prezența cusăturilor. Uneori, rana suturată și după o anumită perioadă de timp, ei trebuie să fie eliminate, pentru că nu se poate folosi întotdeauna suturi absorbabile, deoarece acestea sunt capabile de a trage împreună, și, astfel, răni mucoasa.

Ce trebuie făcut dacă durerea nu dispare după o perioadă lungă de timp?

Se va lua în considerare decizia cea mai rezonabilă - o re-vizită la medicul dentist. Dar dacă dintr-un anumit motiv o călătorie la medic nu poate fi efectuată în viitorul apropiat, atunci un anestezic poate servi ca o priză temporară.

Vindecarea soclului

În tabel sunt prezentate etapele detaliate ale vindecării prelungirii gingiilor.

număretapedescriere
1Prima ziFormarea unui cheag de sânge, care nu poate fi atins. Acest cheag este necesar pentru vindecarea sănătoasă a rănii. Gingiile se opresc pulsând.
2A treia ziÎnceputul procesului de vindecare a rănilor. Fântâna începe să fie acoperită cu un strat mic de epiteliu gingival.
3A patra ziRana începe să se strânge treptat, astfel că există un țesut conjunctiv de granulare, necesar pentru vindecarea ulterioară a plăgii.
4Optă ziAnterior, un cheag de sânge vizibil este aproape complet strâns cu un țesut conjunctiv. În exterior, apar noi straturi de epiteliu, iar în interior începe formarea țesutului unei pisici.
5Două până la trei săptămâniAcoperirea completă cu un strat de epiteliu, în interiorul cheagului de sânge complet dizolvat, și în loc de acesta există un țesut conjunctiv complet format prin care țesutul osos deja germă.
6Treizeci de zileActivează umplerea tuturor găurilor cu țesut osos.
7Două până la trei luniFântâna a fost complet îngroșată și înfundată cu o cârpă inertă.
8Patru luniȚesutul osoasă, care este în gaură, începe să se formeze și să se structureze, cum ar fi o maxilară.

Metode de îngrijire a gingiilor și a rănilor

În majoritatea cazurilor și după procedura de îndepărtare, medicul dentist spune ce va fi necesar pentru a evita durerea sau cel puțin pentru a reduce durata acestora.

Lista de bază a recomandărilor standard ale dentistului:

 • Aspectul găurii după extracția dinților după 3 săptămâniNu mâncați și nu beți timp de trei ore după procedură, în timp ce guma continuă să pulseze. Când mănânci sau bea, alimentele pot provoca leziuni dăunătoare plăgii, care pot prelungi vindecarea și durerea pentru o perioadă lungă de timp.
 • Nu beți alcool și nu fumați pentru o perioadă de câteva zile, până când gaura este complet strânsă de un strat minim de epiteliu cutanat al gumei. Este important să știți că fumul de țigară poate spori senzația de durere după extracția dinților.
 • În gaură nu ar trebui să urce limba, astfel încât să nu interfereze cu procesul de vindecare a plăgii și strângere a acesteia cu epiteliul pielii. În cazul în care o bucată de alimente a căzut accidental în gaura, este necesar să nu meargă la degetul, perie sau stick de dinte pentru a trage ei doar încearcă să clătiți bine și a scăpa de particule alimentare.
 • Ar trebui să utilizați apă de gură preparate speciale, dar nu trebuie să faceți acest lucru în primele patru zile. La început, rana trebuie strânsă și numai atunci puteți începe să clătiți.
 • La sensibilitate ridicată gingiile și cu durere severă după extracția dinților, puteți utiliza analgezice speciale, dar înainte de a discuta cu medicul dumneavoastră. Este necesar să aflați ce și ce doză să luați.
 • Nu mestecați sau mușcați acea parte, unde dintele a fost îndepărtat. În cazul în care manipularea a fost efectuată cu incisivi, alimentele trebuie rupte sau tăiate, apoi plasate imediat mai aproape de molari.

Mai degrabă decât să clătești o gură?

După manipulare, medicul vă selectează personal soluția sau medicamentul necesar pentru dumneavoastră. În majoritatea cazurilor, unele dintre medicamentele enumerate mai jos sunt utilizate:

 1. Antiseptic pentru apă de gură clorhexidinăclorhexidină Este un antiseptic care utilizează pentru a trata fântânile.
 2. O soluție de furacilin - un preparat împotriva microbilor (uneori se întâmplă în comprimate).
 3. Baie de apă-sare. Ele sunt folosite numai în caz de inflamație.
 4. Miramistin - antiseptic + antiviral.
 5. Plante medicinale. Poți să-l cumperi în farmacie deja gata. Infuziile au un ușor efect antiseptic.

Principalele tipuri de complicații

Există o listă uriașă de complicații, dar merită remarcate cele mai frecvente:

 • umflarea obrajilor;
 • creșterea temperaturii;
 • inflamarea și uscarea pielii în gaură;
 • sângerarea gingiilor.

Informațiile sunt furnizate pentru familiarizare și nu poartă scopul de a preda o persoană de auto-medicație, care poate duce la consecințe negative. Adresați-vă, în primul rând, medicilor specialiști.

Cum de a calma durerea după extracția dinților?

Mai întâi de toate, trebuie să vă vedeți un doctor - aceasta este regula cea mai importantă. Medicul va examina rana și va prescrie un medicament anestezic care va ajuta pacientul să suporte o perioadă dureroasă de vindecare a rănilor. De asemenea, medicul va prescrie un agent antiseptic și antiviral pentru clătirea cavității bucale, care va accelera procesul de vindecare și va ameliora pulsarea plăgii gingivale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa rupi un dinte fara durere si teamaCum sa rupi un dinte fara durere si teama
Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?
Ce pot fi complicațiile după extracția dinților?Ce pot fi complicațiile după extracția dinților?
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Guma este dureroasă la capătul maxilarului inferiorGuma este dureroasă la capătul maxilarului inferior
Ce tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentistCe tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentist
Ce să faceți dacă dintele este bolnav sub umpluturăCe să faceți dacă dintele este bolnav sub umplutură
Durerea după extragerea dinților, ce trebuie să facețiDurerea după extragerea dinților, ce trebuie să faceți
Ce ar trebui să fac dacă am dureri de dinți acute?Ce ar trebui să fac dacă am dureri de dinți acute?
Ce trebuie făcut dacă obrazul este umflat după extracția dințilorCe trebuie făcut dacă obrazul este umflat după extracția dinților
» » Totul despre durerea din gumă după extragerea dinților
© 2021 amigdas.com