amigdas.com

Coroane din zirconiu: principalele avantaje ale materialului

Cum coroane de dioxidInovațiile moderne care sunt utilizate în stomatologie, uimesc cu diversitatea și abundența. În prezent, există o mare varietate de proteze care diferă în materialul de fabricație, mecanismul de fixare, modul în care sunt purtate și siguranța acestora.

Cel mai popular material care este folosit pentru a face protezele, este considerat zirconiu. Coroanele fabricate din acest material sunt considerate nu numai cele mai durabile și mai fiabile, dar și pe deplin biocompatibil cu țesăturile, astfel încât acestea sunt dincolo de orice concurență.

Ce este o coroană realizată din oxid de zirconiu?

Este sigur să spun asta proteze dinti, din dioxid de zirconiu - aceasta este metoda cea mai inovatoare de protetică în stomatologia modernă. Acest material este o analogie a metalului, dar cu o mare diferență - este nu numai mai puternică și mai durabilă, ci și mai atractivă din punct de vedere estetic.

Cu ajutorul unui material, cum ar fi oxidul de zirconiu, este posibil să restabilească nu numai un dinte, odată decupat dintr-un motiv sau altul, ci și o dentiție întregă. Mai mult, coroana de zirconiu datorită fabricarea de echipamente high-tech, poate fi folosit cu ușurință ca o proteză pentru partea din față și din spate și dinții posteriori laterali.

În ceea ce privește compoziția unei astfel de coroane, ea are două straturi principale:

 • primul strat este intern, este baza unui cadru cu rezistență ridicată, care este realizat direct din zirconiu;
 • iar cel de-al doilea strat - exterior, este o bază de porțelan, care este produsă pe baza cadrului protezei.

Sunt posedate coroane de astfel de material proprietăți antialergice, și sunt pe deplin compatibile cu diverse materiale biologice. Oxidul de zirconiu are o translucență excelentă, necesară pentru a obține efectul translucției inerente dinților naturali.

Coroane de dioxid de zirconiu: indicații pentru instalarea de coroane din acest material

Trebuie remarcat faptul că acest material pentru proteze nu poate fi utilizat în toate cazurile. Pentru aplicarea structurilor din oxid de zirconiu, există o serie de indicații, pe care medicul dentist le ia în considerare înainte de a alege un material pentru proteze.

 1. Coroana din dioxid de zirconiuEste recomandabil să folosiți acest material atunci când dinții pacientului au un aspect inestetic și, prin urmare, necesită restaurarea și aspectul estetic.
 2. Puteți instala coroane din oxid de zirconiu în cazul în care pacientul nu are unul sau mai mulți dinți.
 3. Se recomandă utilizarea materialului dacă pacientul suferă de traumatisme dentare sau are leziuni carioase.
 4. Un astfel de material este excelent dacă pacientul are contraindicații obiective față de alte tehnici de proteză.
 5. Acest material este de neînlocuit în prezența patologiilor endocrine la pacient.
 6. O opțiune excelentă pentru coroane din zirconiu va fi pentru acei oameni care au reacții alergice la alte tipuri de materiale.
 7. Indicația este prezența defectelor specifice ale fiecărui pacient sau a unei dentite întregi.
 8. Este posibil să se aplice proteze din oxid de zirconiu, dacă se efectuează prin intermediul unor mecanisme telescopice.
 9. De asemenea, este important să se utilizeze acest material în cazurile în care este necesar să se înlocuiască mai mult de patru dinți frontali sau laterali.
 10. Puteți utiliza oxid de zirconiu în cazurile în care pacientul preferă să păstreze pulpa pe dinții din față.

Când nu este recomandat să instalați coroane din zirconiu?

Există anumiți factori care constituie o contraindicație directă pentru proteze folosind acest material.

 1. Coroane bazate pe dioxidNu instalați proteze din zirconiu la femeile însărcinate.
 2. Dacă pacientul are o mușcătură puternică.
 3. Nu este recomandat să instalați coroane dacă pacientul are dinți foarte mici.
 4. Nu faceți proteze atunci când pacientul are bruxism.
 5. Contraindicația este o încălcare a psihicului pacientului.
 6. Refuza în instalarea de coroane folosind zirconiu pentru acei pacienți care au în momentul protezelor boli severe inflamatorii sau infecțioase în cavitatea bucală.
 7. Coroanele din zirconiu nu pot fi instalate dacă o persoană are o pierdere puternică de sănătate din cauza unei boli grave anterioare.

Trebuie spus că eficacitatea utilizării zirconiului se datorează în mare măsură prezența indicațiilor și absența contraindicațiilor la momentul protezelor.

Coroane din zirconiu: principalele avantaje ale materialului

Spre deosebire de alte materiale similare, atât de des folosite în stomatologie pentru proteze, zirconia are câteva avantaje importante:

 • Avantajele coroanelorabsența unei componente metalice în proteză;
 • Excelent aspect, care este aproape o sută la sută identic cu dinții naturali;
 • pentru instalarea structurilor în care se folosește un material cum ar fi zirconiu, nu există o îndepărtare obligatorie a nervilor dentari;
 • materialul are o forță fără precedent;
 • zirconiul are o compatibilitate biologică excelentă;
 • absența reacțiilor alergice din organism la material;
 • adaptarea operativă a organismului la material;
 • fabricarea protezelor are o acuratețe uimitoare, obținută prin utilizarea tehnologiilor moderne în fabricarea de proteze în funcție de parametrii individuali ai pacientului;
 • La realizarea coroanelor, culoarea personală a cadrului este întotdeauna selectată, care este cea mai asemănătoare cu cea a dinților naturali;
 • acest material nu reacționează deloc la schimbări de temperatură puternice;
 • structurile din zirconiu nu sunt supuse deformării chiar și în timp;
 • O coroană din acest material are o greutate mică;
 • la proteze, se efectuează o întoarcere minimă a dinților;
 • marginile gingiilor nu se întunecă cu timpul, când se instalează o proteză din zirconiu;
 • materialul are un grad ridicat de rezistență la uzură;
 • procesul de realizare a structurilor nu ia mult timp, ceea ce se realizează prin utilizarea tehnologiilor și echipamentelor complet automatizate.

În ceea ce privește neajunsurile, atunci el este singur și constă doar în costul foarte ridicat al materialului.

Coroane din dioxid de zirconiu: etape de fabricație

Structuri de zirconiu sunt întotdeauna făcute numai prin utilizarea tehnologiilor moderne de înaltă precizie, ceea ce face posibilă excluderea completă a celor mai mici inexactități și neajunsuri. În acest caz, procedura de fabricație constă întotdeauna în mai multe etape de bază.

 1. Avantajele materialuluiÎnainte de a începe să creați un model de coroană, specialistul efectuează o examinare completă a cavității orale și, dacă din acest motiv, duce gura într-o stare normală de igienă.
 2. După aceasta se face o scanare completă a cavității orale pentru crearea preliminară a unei structuri tridimensionale prin intermediul unui program special pe computer.
 3. Mai mult, prin utilizarea tehnologiei informatice speciale, un specialist produce un model de construcție descendentă. Pentru aceasta, scheletul și baza coroanei viitoare sunt modelate împreună cu toate straturile de acoperire ceramică.
 4. Etapa imediată de producție a cadrului începe cu lucrul la un echipament special de frezare a computerului - mașina, care încarcă modelul tridimensional al proiectului creat anterior. Întregul proces are loc exclusiv în modul automat.
 5. Apoi, pentru a da un design de rezistență, se coace într-un cuptor special.
 6. Următoarea etapă este aplicarea straturilor ceramice în cadrul rezultat - această procedură se face manual.
 7. După aceasta, structura este din nou supusă prăjirii într-un cuptor la o temperatură foarte ridicată.
 8. În concluzie, structura din zirconiu fabricată este acoperită cu vopsele speciale pentru a conferi designului culoarea potrivită, care este la fel ca smalțul natural al dinților. Dupa care este ars pentru ultima data pentru a fixa rezultatul.

În ceea ce privește perioada de serviciu a protezei, realizate dintr-un material precum zirconia, specialiștii le oferă o garanție de cel puțin cinci ani. Cu toate acestea, cu îngrijirea corespunzătoare a protezei și a cavității bucale, aceasta poate dura mai mult de cincisprezece ani.

Cum se instalează coroane din zirconiu

Etapa pregătitoare înainte de instalarea coroanelor este tratamentul complet al pacienților cu dinți și cavitatea bucală. Prin urmare, dacă pacientul are carii sau canale dentare proaste - la început totul este vindecat și numai atunci are loc procesul de instalare a structurii.

Instalarea are loc în mai multe etape de bază

 1. Cum se utilizează coroane din zirconiuPrima procedură, care se produce în mod necesar sub influența anesteziei - este o întoarcere minimă a dinților, care va fi instalată în coroane.
 2. După aceea, se realizează turnarea dinților din maxilar, se selectează o nuanță de coroane în tonul dinților naturali, iar datele obținute sunt trimise la laborator.
 3. Laboratorul dezvoltă un cadru dentar folosind tehnologii inovatoare de calculator.
 4. După ce a fost făcut modelul protezei, pacientul va trebui să aplice mai întâi o proteză de zirconiu. Dacă corespunde complet impresiei, atunci nu este nevoie să fie ajustată.
 5. După montarea protezei, aceasta se fixează pe o bază specială cimentată.

La început, după instalarea structurii, pacienții pot prezenta un sentiment de disconfort, scapi de ceea ce poți, dacă respecti toate prescripțiile medicului. Dacă senzațiile neplăcute nu trec, o perioadă lungă de timp și pacientul nu se poate obișnui cu noul design, ar trebui să consultați un specialist care va ascuți ușor marginile coroanei.

În ceea ce privește apariția defectelor la proteze, acestea sunt cazuri excepționale, care apar extrem de rar și numai prin vina specialistului implicat în proteză. În alte cazuri, construcția de oxid de zirconiu, bine aclimatizată și uzată îndelungată.

Coroane din dioxid de zirconiu: îngrijire competentă

Pentru ca nu exista nici un sentiment de disconfort si coroanele au durat mai mult, trebuie să urmați niște reguli de îngrijire a acestora și a cavității orale:

 • Avantajele materialului pentru fabricarea coroanelorprocedurile igienice pentru curățarea dinților trebuie efectuate cel puțin de două ori pe zi;
 • utilizați pentru curățare, o pastă specială cu o cantitate minimă de solide;
 • alegeți o perie specială, concepută pentru a curăța proteza;
 • după fiecare masă, se recomandă să utilizați întotdeauna clătiri speciale;
 • de asemenea, după masă, ar trebui să utilizați un ață dentară pentru curățarea venelor interdentare;
 • atunci când purtați proteze din oxid de zirconiu, este mai bine să renunțați la paste cu un nivel ridicat de abrazivitate;
 • nu abuzați de alimente extrem de solide;
 • pentru prevenirea examinării de mai multe ori pe an de către un medic dentist;
 • în cazul în care pacientul are bruxism, el ar trebui să informeze dentistul în prealabil cu privire la acesta, astfel încât să poată face o dinți specială pentru dinți în cel mai scurt timp posibil.

Dacă urmați aceste reguli simple de îngrijire orală, Probabilitatea deteriorării integrității protezei va fi minimizată, și vor dura mulți ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care este această oprire standard și individuală: tipuri și descriereCare este această oprire standard și individuală: tipuri și descriere
Medic dentist ortopedist - cine este și ce vindecăMedic dentist ortopedist - cine este și ce vindecă
Cerul dinți: ce este, avantajele coroanelor ceramiceCerul dinți: ce este, avantajele coroanelor ceramice
Cum să faci un zâmbet de la Hollywood: o descriere a metodelor și a prețului procedurilorCum să faci un zâmbet de la Hollywood: o descriere a metodelor și a prețului procedurilor
Fila în caracteristicile și caracteristicile dinteluiFila în caracteristicile și caracteristicile dintelui
Coroane de zirconiu în stomatologia modernăCoroane de zirconiu în stomatologia modernă
Fișa culturii pe dinte: informații de bazăFișa culturii pe dinte: informații de bază
Coroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermețiCoroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermeți
Coroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestoraCoroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestora
Restaurarea dinților: trăsături de restaurareRestaurarea dinților: trăsături de restaurare
» » Coroane din zirconiu: principalele avantaje ale materialului
© 2021 amigdas.com