amigdas.com

Caracteristicile tuturor tipurilor de plante din stepă

Plante de stepăStepele sunt un tip de vegetație reprezentată de o comunitate de plante erbacee perene rezistentă la secetă, cu o superioritate a ierburilor de gazon, mai puțin de șorțuri și arcuri.

Acestea sunt distribuite acolo unde precipitațiile sunt foarte mici, iar clima este moderat cald.

habitat

Katran TatarDacă analizăm locația geografică a reliefurilor de stepă de pe glob, se va constata că se formează cele mai comune stepi în zonele interioare ale continentului.

Stepa regiunile temperate ale emisferei de nord și de sud se califica TREELESS bazinele hidrografice climate calde si uscate, dominația verde de cereale pentru terenurile de sol maro și negru întuneric.

Stepele predomină în regiune, modificate de digresiunea pășunilor și prezintă comunități cu pășuni joase, cu predominanță de păpădie și pelin. Printre altele, stepa include mirodenii mixte și diverse arbuști. În plus față de stepele muntoase, pe fragmente mici de plante solide de stepă, cum ar fi pelin, anisol, etc., au rămas mici. Pentru stepă pe dărâmături, cimbru, albăstrău și alte plante sunt specifice.

sistematizare

Conform cercetării lucrătorilor științifici, în funcție de clasificarea plantelor, stepele pot fi împărțite în două tipuri:

  • lunca (în zona pădurii-stepă);
  • tipic (în zona de stepă).

Există o mulțime de plante diferite, vom lua în considerare doar câteva dintre ele în detaliu:

Morgă

MorgăPlante erbacee bienale sau perene. Înălțimea plantei este de aproximativ un metru și jumătate. Stalk singular, drept, răspândit în sus. Frunzele înfipte, mari, cu lungimea de la 10 la 25 cm și lățimea de la 4 la 10 cm. Frunze rozeta cu un petiol, sesil, stalobescomplex.

Verdele sunt pe partea de sus, iar partea de jos este acoperită cu pâine albă de zăpadă, există spini mici de-a lungul marginilor. Florile sunt colectate în inflorescențe sferice de culoare alb-albăstrui. Diametrul capului globular este de 4-5 cm. Fructele sunt achene. Creste printre arbusti în văi ale râurilor, pe râuri și pe margini.

Șorț comun

Șorț comunPlante perene - familie Compositae cu tulpină erectă. Înălțimea sa variază de la 45 la 62 cm. Frunzele de caulină sunt împărțite în formă de pin, împărțite într-un număr mare de lobuli. Inflorescență - corymbose.

Flori mici, cu zăpadă albă (roz-liliac sau roșu). Blossoms foarte mult timp în iunie-august, crește pe dealurile de pretutindeni, poate crește și pe stepă de luncă. Adesea cade pe pante abrupte.

Asparagus officinalis. Asparagus officinalisO planta erbacee perena - familia este crin. Talpa de sparanghel este în poziție verticală, înălțimea este de până la 150 cm, ramificată. Frunzele sunt pliate în cântare, lăstarii modificați se formează în sinusurile tulpinei, asemănătoare cu frunzele. Cambulă de camuflaj este chiar, luminos, care formează lăstari.

Ele sunt folosite ca plante de legume. Florile sunt de smarald-galben. Fruct - culoare stacojie (boabe). Infloreste in iunie - iulie. Sparanghelul poate crește în pajiști, printre păduri mici, în stepi și, bineînțeles, pe versanții munților.

Adonis Spring

Adonis SpringPlanta erbacee a familiei Ranunculaceae. Se distinge prin înflorire timpurie (de la 40 la 50 de zile). Primele flori, ca întotdeauna, sunt mari, galben pal, chihlimbar, apical.

La începutul înfloririi (înălțimea tufișului este de la 10 la 15 cm), iar în timpul fructării atinge 35 - 65 cm. Apare aproape peste tot:

  • în fiecare tufă de la 3 la 15 generativ;
  • și de la 4 la 22 de procese vegetative.

Glechoma hede-. Glechoma hede;Planta este din familia de labiate. Are un tulpină târâtoare și ramificată. Rădăcini, care formează noi tulpini. Frunzele sunt rotunde, în formă de rinichi, petiolate. Flori pentru 3-5pcs. sunt în axilii frunzelor mijlocii, sunt mici, violet-albastru sau liliac azuriu.

Pediceluri de cinci ori mai scurte decât calicul, prevăzute cu bracturi. Înălțimea tulpinilor variază de la 10 la 35 cm, iar în perioada mai-iunie. Rusty poate de-a lungul râurilor și pe versanții dealurilor.

Sf. Ioan a fost perforat

Sf. Ioan a fost perforatPlanta erbacee planta - familie Sealer. Stalk drept, vysyu de la 45 la 75 cm, gol, cu 2 fațete. Frunzele sunt alungite - sesile. Pe frunzele împrăștiate cu containere punct, care arătau ca niște găuri, de aici numele de sunătoare de sunătoare.

Florile sunt numeroase, galben-auriu, colectate într-o inflorescență aproape paniculată, aproape ecranată. Sepalele sunt evidențiate cu o margine holistică. Petalele sunt de două ori sepale, înflorite în iunie-iulie. Radhomul nu este gros și tulpinile îl lasă.

Veronica lemn de stejar

Plante erbacee perene. Lăstarii verzi sunt păstrați pe tot parcursul anului. Frunzele sunt plasate opus. Există un pistil și două stamine în floare. Fructul lui Veronica este cutie comprimată. Creste in locuri de lunca.

troscot. troscotPlanta hrișcă familii, Înălțimea variază între 15 și 40 cm. Frunzele sunt lanceolate sau eliptice, mici, cu o coloană vertebrală scurtă. Florile sunt prezente în axilii frunzelor și sunt împărțite de-a lungul întregii plante. Corolă a floarei este plicticoasă. Fructul este o piuliță (triede).

Infloreste din mai pana in octombrie. Se dezvoltă pe căi, pe bulevarde, în curți, pe pășuni. Apropo, pe pășuni, în cazul în care există o supraîncărcare uriașă a animalelor, toate variantele de plante suferă, totuși, numai, nu litter.

Ripe Common

creson de iarnăPlanta erbacee aparține familiei crucials. Rozete de struguri strălucitoare, verzui, din frunze intinse de pinate. Se dizolvă în mai-iunie.

Cu o abundență de umiditate și soare din zăpada topită în viol fulger rapid un proces purtând flori este întins cu o pensulă de flori galbene.

Fructul este multi-semănat, puternic. Mierea este excelentă.

violet

Se referă la familia violet. Stema atinge aproximativ 30 cm. Pețiolele frunzelor mari, cu inimă largă (canelată). Stipulele sunt mari, roșii ruginite. Ea crește pe un deal, în locuri cu acoperire de iarbă scăzută. De asemenea, va crește frumos în zonele pietroase ale suprafeței.

pelin. pelinFamilie (Compositae). Rădăcina este lemnoasă, verticală, formând procese ramificate cu flori și mișcări drepte, neuniforme, roșii, înflorite.

Frunze procese și tulpina de jos trei ori pinnatisect, segmente de 3-10 mm lungime (îngust liniare), usor ascutit, tulpina superior și mijlociu frunze sesile, scurt, ingust-lineare. Frunzele exterioare sunt ovale, aproape rotunjite, din material plastic, verde pe spate, în interior - cu margini de carne.

Se consideră zona de stepă una dintre principalele biomase de sushi. Plantele din stepă sunt suficient de rezistente la clima aridă și de mult timp pot coexista cu un deficit de umiditate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Bull vultur: cum arată și ce se hrăneșteBull vultur: cum arată și ce se hrănește
Iepure-iepure: descriere, habitat, ce hrănește și cum se înmulțeșteIepure-iepure: descriere, habitat, ce hrănește și cum se înmulțește
Pasăre de cocoș negru: unde trăiește și mănâncăPasăre de cocoș negru: unde trăiește și mănâncă
Cum arată câmpul hamsteri, habitatul lorCum arată câmpul hamsteri, habitatul lor
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Iarba de gazon: soiuri, cerințe de selecție a semințelorIarba de gazon: soiuri, cerințe de selecție a semințelor
Vipera obișnuită: descriere cu fotografie, tipuri de vipers otrăvitoareVipera obișnuită: descriere cu fotografie, tipuri de vipers otrăvitoare
Rase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albineRase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albine
Descriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcțiiDescriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcții
Pasul pisicii - aspect, comportament, caracteristici distinctivePasul pisicii - aspect, comportament, caracteristici distinctive
» » Caracteristicile tuturor tipurilor de plante din stepă
© 2021 amigdas.com