amigdas.com

Apicultura si apicultura

Stoc pentru apicultoriInventarul pentru apicultură este necesar pentru oricine decide să intre în albinele de reproducere. Ce va fi necesar în acest caz? Ce elemente sunt necesare pentru îngrijirea albinelor și pentru colectarea mierei? Aceste întrebări vă îngrijorează pe cei care fac primii pași într-o afacere atât de interesantă ca apicultura. O persoană fără experiență fără cunoștință, visând să devină apicultor, ar trebui mai întâi să învețe cum este aranjat totul.

Întregul inventar este împărțit în trei categorii: obiecte pentru întreținerea și reproducerea insectelor, pentru menținerea stupilor și îngrijirea albinelor, precum și pentru prelucrarea și depozitarea produselor apicole. De asemenea, aveți nevoie de haine speciale.

Inventarul necesar pentru păstrarea și reproducerea albinelor

La echipamentele obligatorii pentru apicultură se numără:

 • plase de ochi (sau costum), mănuși;
 • dalta, cilindru pentru naveshavaniya, cuțit, fum;
 • urticarie;
 • cadre și ceară.

Mai întâi de toate, crearea stupilor va necesita urticarie. Există mai multe varietăți ale acestui design și depinde de diverși factori: rasele de albine, regiunile de distribuție a apiculilor, direcțiile de apicultură și așa mai departe.

Sistemul de stupi poate fi împărțit în două categorii:

 • verticale - extinderea cuiburilor de albine se face în sus, cu ajutorul magazinelor suplimentare cu rame sau carcase;
 • orizontala - expansiunea se intampla in partea cuiburilor existente.

Nu este suficient să cumperi un stup. Aceste echipamente pentru apicultură trebuie să fie echipate cu accesorii suplimentare:

 • Ce trebuie să aveți un apicultorStand. Insectele nu pot fi ținute la pământ, așa că stupul trebuie așezat pe suporturi mici (până la 30 cm înălțime). Acestea pot fi fabricate din metal, din lemn și pot fi combinate. Designul poate fi integral sau cu picioarele pliabile.
 • Sotoramki. În primul rând, albinele ocupă foarte puțin spațiu, dar după o perioadă de dezvoltare a familiei de albine, va trebui să fie adăugat cadrul. Este mai bine să cumpărați imediat un set complet sau chiar cu o marjă.
 • Lap. Este un material țesut care separă cadrele de locuința principală. Tablourile sunt situate în partea de sus sub capacul stupului, după care loja este acoperită cu un capac.
 • Alimentatoare. Ele sunt necesare pentru a hrăni insectele și a le trata.
 • Apa. Este necesar pentru albine nu numai pentru băut, ci și pentru menținerea microclimatului în stup. Datorită lipsei de lichid, productivitatea întregii familii de albine este semnificativ redusă.

Ce altceva ai avea nevoie?

Apicultorii ar trebui să achiziționeze, de asemenea, următoarele dispozitive:

 • Roovnya. Aceasta este o cutie de design arbitrar. O parte a acestuia este închisă bine de o rețea, iar cealaltă este acoperită cu o pânză. Rovniaa este necesară în cazul în care va fi necesar să se colecteze și să se pună înapoi în locuință un roi de roiuri.
 • Celula uterină. Este necesară transportarea albinelor regine sau întreținerea lor temporară.
 • Colivii de stup. Acestea sunt necesare dacă aveți nevoie să transportați stupii de la un stup în altul. Cu ajutorul unui astfel de dispozitiv, în timpul transportului, stupii nu se vor deteriora sau se vor deteriora.

Pentru ca albinele să supraviețuiască în timpul iernii, trebuie să păstrați o temperatură confortabilă în interiorul cuibului. În acest scop, se recomandă izolarea urticară pentru iarnă. Acest lucru trebuie făcut în jurul perimetrului, folosind perne cu materiale de încălzire sau covoare din paie sau trestie.

Inventarul necesar pentru întreținerea stupilor și îngrijirea albinelor

Ce este necesar pentru apicultori?Apicultorul trebuie să aibă grijă de albine și să aibă grijă de ele în mod corespunzător. Pentru a vă monitoriza mijloacele de trai, asigurați asistență în timp util și creați condiții optime pentru inspectează regulat stupii și albinele care sunt acolo, determină starea lor și efectuează toate lucrările de îngrijire necesare.

În același timp, este necesar să lucrați foarte atent, pentru a nu face rău prin acțiunile dvs. neglijente. În acest scop, utilizați echipament special pentru o întreținere confortabilă a stupilor.

fumător

Albinele sunt insecte destul de agresive, care protejează zelos stocurile și nu le dau nimănui. Acest lucru este valabil pentru apicultor. Pentru a începe orice lucrare în stup, trebuie mai întâi pentru a alunga albinele de la el. În acest scop, utilizați echipamente cum ar fi fumul, care este un cilindru metalic, care are un ghilot alungit pe o parte, și blănuri de piele într-un cadru de lemn, pe de altă parte.

În interiorul unui astfel de inventar există un geam încorporat, în care este așezat materialul de formare a fumului. Este pus în foc și declanșează focul fanilor. Fumul, care se formează în timpul arderii, îndepărtează bine albinele din zonele împădurite.

Dălți de pilă

Dalta este a o bandă de oțel de 20 cm lungime cu capete ascuțite și mărite, dintre care unul este îndoit în unghi drept. Dacă faceți un propil într-un astfel de inventar, acesta poate fi folosit ca un nail când trebuie să împărțiți cutia de stup în părți. În plus, fără un astfel de instrument, nu puteți face fără a efectua o muncă care necesită un efort.

Răvășitoare și perie lungă

Apicultorul trebuie să aibă o lopată de lopată, care este necesar pentru a curăța partea de jos a stupilor de submersiunea acumulată, plachete de ceară și alte resturi. De asemenea, în apicultură utilizați o perie lungă cu peri moi, care va fi necesară în timpul examinării cuibului pentru a îndepărta albinele rămase pe cadru și în alte părți ale stupului.

Captură pentru cadre și o cutie portabilă

Instrumente pentru apicultoriUrmătorul inventar - aderență pentru cadre, care este o construcție a două pereți laterali din oțel, două mânere de lemn, precum și două elemente care le rețin. Datorită mânerului puteți obține cu ușurință cadrul necesar din stup.

O cutie portabilă, realizată din plăci subțiri sau placaj, este utilizată pentru plierea și transferul cadrelor cu faguri finite, ceară și colectarea de ceară. Este, de asemenea, utilizat pentru a stoca și a transporta o varietate de instrumente necesare pentru apicultură. În plus, veți avea nevoie de inventar pentru a încadra cadrele.

Inventarul pentru prelucrarea și depozitarea produselor apicole

Când fagurele sunt umplute complet cu miere coaptă, apicultorul are timp să recolteze "recolta". Pentru ca produsul apicol să fie transferat cu succes din cadru în recipientul pregătit, sunt necesare următoarele dispozitive:

 • Cuțit. Este necesar să tăiați capacele de ceară ale fagurilor înainte de pomparea mierei.
 • O cutie cu un capac, care este necesară pentru a transporta faguri finite din stupi în camera unde se va pompa mierea.
 • Extractor. Atribut foarte important al apiculturii, fără de care este imposibil să se obțină un produs dulce. Principiul de acțiune al unui astfel de dispozitiv este acela că un container rotativ creează o forță centrifugă care scoate mierea din celulele celulare. Se începe să se acumuleze în partea inferioară a extractorului de miere, de unde se toarnă prin gura în recipientul pregătit.
 • Ceara de parafină este un abur. Aceasta este o capacitate în care materiile prime de ceară sunt procesate rapid și eficient.
 • Tare pentru colectarea mierei și depozitarea acesteia.

Apicultura

Apicultorul trebuie să aibă un mijloc de protecție personală împotriva albinelor - costum de apicultură, care cuprinde următoarele elemente:

 • Set pentru apicultoriÎmbrăcămintea exterioară este fie o jachetă, fie o combinație de jachetă cu pantaloni, un costum dintr-o bucată cu cataramă din față și un vârf scurt fără mâneci și cu umeri în jos. Îmbrăcămintea exterioară este confecționată dintr-o țesătură de lână puternică, benzi elastice sunt plasate de-a lungul liniei taliei și în manșete pentru o fixare strânsă, iar un fir subțire este introdus în gura largă.
 • Față de plasă. Este o pălărie calico obișnuită, cu un caprină subțire de culoare neagră, cusută în jurul marginilor.
 • Mănuși de piele sau sintetice, care completează mânecile lungi.

Astfel, ocupația prin apicultură poate aduce un venit bun, deoarece mierea este mereu în cerere. Dar pentru a obține un volum mare de produse, trebuie să efectuați toate lucrările necesare privind conținutul albinelor. Acest lucru necesită un inventar tipic pentru apicultură și echipament pentru furaj.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Faceți o capcană pentru albine cu propriile mâiniFaceți o capcană pentru albine cu propriile mâini
Rase de albine cu fotografie și descriereRase de albine cu fotografie și descriere
Cum să faci o capcană pentru albine cu mâinile taleCum să faci o capcană pentru albine cu mâinile tale
Stăpânim acasă cu ceara de mâiniStăpânim acasă cu ceara de mâini
Dragostea - cum și pentru ceea ce face de fapt albineleDragostea - cum și pentru ceea ce face de fapt albinele
Rase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albineRase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albine
Care este nevoia de retragere artificială a albinelor regine?Care este nevoia de retragere artificială a albinelor regine?
Apicultura la domiciliuApicultura la domiciliu
Carne de albine: caracteristicile rasei și caracteristicile albinelorCarne de albine: caracteristicile rasei și caracteristicile albinelor
Boli ale albinelor: descriere și tratamentBoli ale albinelor: descriere și tratament
» » Apicultura si apicultura
© 2021 amigdas.com