amigdas.com

Giants din lume canine - câini din rasa Irlandez Wolfhound

Descrierea aspectului unui lupÎn vechile segmente ale Irlandei, puteți găsi o mențiune a câinilor imense. Comportamentul lor eroic a fost cântat în balade și cântece despre campaniile cavalerești. Rădăcinile lupului irlandez se întorc în secole. Descrierea câinilor irlandezi irlandezi a fost găsită încă din anul 400 î.Hr. Puține rase de reprezentanți

lumea canină poate fi comparată cu antichitatea istoriei.

Exteriorul lupilor irlandezi nu este strălucitor, ci foarte impresionant. curajul și devotamentul lor întruchipat în motto-ul care împodobea panourile publicitare Irlanda Knights: „Gentle - ca răspuns la o mangaiere, îngrozitor - ca răspuns la provocarea“ «Lenis - - respondentem amplex DIRA respondentem provocat», care poate fi tradus ca

Istoria rasei

Irlandeză insula dank plin cu pietre, dar cu flori vai de iarbă neagră păstrează tradiția de rătăcire în jurul insulelor din Marea Britanie și Irlanda, celții de câini zhestkoshorstnye gigant. Prima înregistrare a acestor câini, datată în anul 391 î.Hr., a fost scrisă de consulul Romei, iar în primul secol al epocii noastre era deja o rasă complet formată.

Impact asupra rasei invaziilor cuceritorilor Irlandei

Invazia romană a insulelor britanice a împins triburile celtice nomade în insulele nordice ale Irlandei. Trofeul Irlandeză au fost aduse de legionari romani. După aceea, descrierea câinilor giganți exoți a apărut în manuscrisele romane. Celulele luptice celtice cu lână tare au fost aduse în mod regulat în Imperiul Roman. În arena Colosseumului, acești câini rari pentru Roma au fost folosiți pentru persecuția brutală a spectatorilor. Nu tuturor aristocraților li sa permis să posede un astfel de câine. În ciuda părții inestetice a luptelor, aceasta a contribuit la selectarea celor mai puternici și mai rapizi.

Lupul irlandez, precum și dirhound-ul scoțian, se referă la câini asemănători cu Borzo. Triburile celtice le-au folosit pentru a vâna lupi, vierii, vierii, elci și pentru a-și proteja casele. Este climatul aspru al Irlandei care a cauzat lâna tare în rasă. La momentul selecției, calitățile de lucru s-au apreciat în principal:

  • Dimensiuni.
  • Forța.
  • Rezistența.
  • Fearlessness.
  • Viteză.

Pentru a combate cuceritorii vikingilor secolului al X-lea și a secolului al XII-lea de către războinicii englezi, irlandezii au folosit cu succes lupi de vânătoare. Marele Păstor îndrăznea cu îndrăzneală inamicul, agățându-se de gât și reușind să-și strecoare singur un călăreț de la un cal. Imaginea câinilor de război fără teamă este imprimată pe scuturile și bannerele irlandeze. Cuceritorii au apreciat în mod deosebit calitățile de luptă ale rasei, caracterizându-le ca fiind puternice, neînfricate, furioase.

Rise și cade

Structura corpului și greutatea câineluiImigranții "irlandezi" au fost crescuți cu succes în Anglia. Un cadou prețios pentru curțile regale și cardinali ai Angliei, Spaniei, Franței, șeicilor centrali și khans din Asia Centrală este o pereche de lupi irlandezi neobișnuite de creștere gigantică. Cererea a crescut, mulți au vrut să aibă un câine atât de impresionant. Dar cu exterminarea lupilor, vânătoarea pe care era principala activitate a câinilor din rasa de lupi și creșterea cererii în străinătate a dus la faptul că la sfârșitul secolului al XVII-lea au existat foarte puține dintre ele. Rasa era pe punctul de a dispărea.

Ogarul a început să scoată din țară în număr atât de mare încât care vine la mijlocul secolului al XVII-lea la putere Cromwell a trebuit să emită un decret, care a impus o interdicție privind exportul de rasa din afara Angliei. Acest lucru a oprit declinul populației pentru o vreme.

O altă lovitură a ciobanului irlandez (lăcuscă) a primit-o în timpul marelui foamete din Irlanda, care sa întâmplat la mijlocul secolului al XIX-lea. Ele devin o raritate chiar și acasă în Irlanda. perseverența irlandeză Wolfhound este necesară eforturile dedicate de fani și crescători rasa Richardson, John de putere, care în anii înfometați au încercat să păstreze fondul genetic al acestor giganți maiestuoase.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, căpitanul George Graham a avut o treabă extraordinară pentru a revigora aspectul și statuia lupilor irlandezi. Colecționând pe toate insulele britanice și irlandeze adevărații reprezentanți ai rasei, el a fost destul de norocos să achiziționeze câteva animale tipice în Irlanda. Pentru a păstra lupul irlandez, el folosește injecția de sânge de la alte rase de câini:

  • Dirhound-uri din Scoția.
  • Ochi de câine din Rusia.
  • Danezi mari danezi.
  • Păstorii de munte din Pirinei, poate alți câini de oi.

Caracteristicile raseiPrin selecție atentă Graham încearcă să obțină același tip de lupi de câine, din punct de vedere exterior și temperament repetând strămoșii lor, păstrând toate cele mai bune trăsături ale rasei. Scutul de tranziție al lui Graham este recompensa pe care o merită cei mai buni reprezentanți ai rasei. Din 1879, lupi irlandezi participă la expoziții. În Regatul Unit, clubul de rasă a existat încă din 1885. În același timp, a fost creat un singur standard al rasei, care a fost folosit astăzi aproape neschimbat. Lupul irlandez este mândria vie a Irlandei, fiind simbolul ei. O mare popularitate se bucură și fanii acestei rase de alte țări.

Ca o rasa de servicii de caini, lupii de rasa sunt folositi numai in Anglia. Cainii lupilor irlandezi pot fi văzuți în serviciul Gardei "Clover Leaf". Aceștia participă la parade și la evenimente oficiale însoțite de Regina Marii Britanii, acțiuni de caritate. În alte țări este vorba de animale de companie, participanți la expoziții și spectacole. Nu sunt agresivi, prietenoși și nobili. Dimensiunile înfricoșătoare îi ajută să facă față cu succes protecției casei. Cu toate acestea, în cazul în care pericolul amenință proprietarul, disprețuirea dispare și trăsături care le-au câștigat gloria luptei împotriva câinilor: neînfricată, curaj și ferocitate.

Cerințele standardului

Wolfhound-ul irlandez aparține grupului al zecelea câine de caini de cânevi grei, fără teste obligatorii de lucru. Având o dimensiune gigantică și un aspect impresionant, acești câini nu ar trebui să facă impresia grele și lente. Un fizic puternic trebuie combinat cu harul și libertatea de mișcare. La reproducere, este necesar să se facă eforturi pentru o dimensiune mare, fără a compromite proporționalitatea, agilitatea și forța.

Dimensiunea câinilor

limitele standard fixe de creștere minime care constituie 79 de masculi, succinat de la 71 de cm. Întotdeauna în stâncă pentru a menține înălțimea la greabăn de 81 la 86 cm la câini masculi. Greutatea este, de asemenea, limitată de limita inferioară de 54,5 kg pentru masculi, 40,5 pentru femele. Dimorfismul sexual nu este foarte pronunțat. La bărbați, ambii testicule ar trebui să fie în scrot.

carcasă

Rasă de câini Wolfhound irlandezTrunchiul trebuie alungit format cu piept foarte adânc, moderat larg și nervuri abrupte. Gâtul este ușor arcuit, lung, puternic și bine musculos. Ar trebui să fie uscat și să nu fie agățat sau slăbit. Withers nu sunt foarte pronunțate. Spatele este lung și robust, nu foarte lat, cu o spate inferioară ușor curbată, care se extinde într-o crupă largă, ușor înălțată. Abdomenul este strâns moderat, dar nu este strâns. Coada lungă, îmbrăcată în lână, este ușor îndoită de partea laterală, mică.

Cap de câine

Capul este lung, fruntea este aproape uniformă și paralelă cu o botă lungă. Craniul nu este foarte lat, tuberculul occipital aproape nu iese în evidență. Trecerea de la frunte la bot este exprimată. Botul lung, ușor îngustat cu fălcile puternice, buzele uscate întunecate și nasul negru mare.

Dinți, ochi și urechi

Setul complet este alcătuit din 42 de dinți. Foarfece de foarfece, drept - de exemplu.

Irisul ochilor ar trebui să fie întunecat, tăiat - oval. Urechile mici, cu înălțime mare, sunt în formă de roz, dispuse pe larg.

Picioarele din spate și din spate

Membrele sunt musculare și osoase. Când privim din față și din spate, linii drepte. Câteva umăr înclinat. Coatele sunt sub piept, nu sunt întinse nici în afară, nici în interior. Suporturile musculare se termină în labele masive cu degetele colectate.

Șolduri lungi cu un genunchi bine definit. Câteva simplitate. Rasetele joase nu sunt rotite. Picioarele cnidiforme cu formă rotunjită au gheare puternice.

Coat și haina

Lana are o structură tare și grosieră. Sprancenele și barba sub maxilarul inferior se caracterizează printr-un fir de păr deosebit de rigid. Corpul părului este oarecum ondulat.

Câinii pot fi de culoare gri, alb, negru, roșu, brindle.

de circulație

Mișcări libere, energice, în care câinele are un cap și o coadă înaltă.

Defecte și dezavantaje

În funcție de gravitatea abaterilor de la cerințele standard, fiecare caracteristică este evaluată.

Caracteristicile personajului și îngrijire

Wolfhound irlandezLupul irlandez este un cățeluș surprinzător de binevoitor și inteligent, sub supravegherea căruia nu este îngrozitor să părăsească copiii. Totuși, folosind bunătatea câinelui, copiii ei înșiși o pot răni. Perfect obține împreună cu alte animale de companie. Sunt puternic atașați de proprietar și de membrii familiei. Minunat, dar în momente de pericol devine o fiară formidabilă. Având în vedere dimensiunea enormă, câinele trebuie să fie instruit din primele zile de la apariția catelului în casă. Câinele trebuie să învețe să asculte și să-l recunoască pe maestru, atunci în viitor nu vor mai fi probleme. Pentru un câine atât de mare, o casă cu o curte unde puteți merge este mai bună.

Corpurile rigide protejează bine corpul unui lup. Îngrijirea părului este în tuns de două ori pe an - în toamnă și primăvară. Decuparea oferă forței necesare câinelui, în timp ce pieptenește părul mort și substratul. Pentru a îmbunătăți circulația sângelui se recomandă ca de două sau trei ori pe săptămână să se perie haina câinelui.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Descrierea căprioarei irlandeze cu picior mareDescrierea căprioarei irlandeze cu picior mare
Red Set irlandez: descrierea și caracterizarea raseiRed Set irlandez: descrierea și caracterizarea rasei
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Basenji este o rasă de câini care nu latrăBasenji este o rasă de câini care nu latră
Coate Retriever: o descriere a naturii apartamentuluiCoate Retriever: o descriere a naturii apartamentului
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Irish Soft Coated Wheaten TerrierIrish Soft Coated Wheaten Terrier
Coline de furaj pentru câini de toate vârsteleColine de furaj pentru câini de toate vârstele
Trei soiuri principale de caini TerrierTrei soiuri principale de caini Terrier
Câini asemănătoare cu lupii: istorie și soiuriCâini asemănătoare cu lupii: istorie și soiuri
» » Giants din lume canine - câini din rasa Irlandez Wolfhound
© 2021 amigdas.com