amigdas.com

Caracteristicile vieții unei albine negre (albastre)

Caracteristicile vieții unei albine negreNegrul albastru diferă de ceilalți membri ai familiei în dimensiuni mari de corp (27 mm). Toți indivizii sunt identificați în genericul Xylocopa. Insectul are o culoare complet negru, cu efectul reflexiilor violete. La prima vedere, locuitorilor li se pare că au o muște în fața lor. Albinele albastre trăiesc singure, fără a crea familii mari de lucru conduse de un uter autoritar.

Caracteristicile insectei și habitatului

 • albină are un temperament destul de calm și nu va ataca persoana care trece. Cu toate acestea, puterea muscării unei albine albastre (albastre) este de câteva ori mai mare decât cea a unui insect obișnuit cu miere.
 • Un cap mare cu o nuanță purpurie afectează dimensiunea sa; pe lângă aceasta, albastrul albastru are fălci foarte puternice. Datorită capacului unic lipicios al picioarelor, aceste creaturi colectează o cantitate mare de polen din plante, copaci și flori.
 • Ei au fost numiți dulgheri, deoarece preferă să construiască o locuință pe trunchiuri și în mansardele locuințelor oamenilor. Capabil să distrugă tuneluri lungi pe acoperișurile caselor.
 • În cuiburi sale de insecte construi partiții speciale, în cazul în care, aduna o cantitate suficientă de polen, depun ouă și sunt angajate în mișcări în casele lor de etanșare.
 • Larvele albinei albastre (albastre) se maturează pe cont propriu și, prin eclozare, încep să străpungă calea către libertate.
 • Atunci când această insectă activă este ocupată cu activitățile sale, o persoană care se odihnește liniștit, aude un sunet destul de puternic.

La nota!

Apicultorii mult timp prețuite speranța domesticirea această insectă și să-l arate ca albinele de miere, dar toate încercările de a imblanzi un temperament sălbatic încă mai au nici un succes.

Bumblebee negru este foarte rară în natură și este listată în registrele cărții roșii. Speciile prezente locuiesc în teritoriile centrale și de vest ale lumii vechi. Gama habitatului său se găsește în spațiile deschise din Asia Centrală, în Transcaucazia montană și în țările fertile din Orientul Mijlociu. Cel mai potrivit moment pentru activitatea insectelor este primavara. Din mai până în iunie, albinele muncitoare colectează cu grijă nectar dintr-o varietate de plante și flori (salcâm alb, salcie, trifoi roșu).

Cum se reproduce bumbacul negru?

Bumblebee negruOamenii de știință compară comportamentul unui cuplu de dragoste cu albinele cu jocuri de împerechere la unele specii de păsări. Animalul masculin se ridică cu curaj la suprafața înălțimii și pentru o lungă perioadă de timp cu mare curaj, păzind teritoriul de la incendiile altor bărbați. Mamele viitoare ale puiilor încearcă, de asemenea, să ocupe înălțimi, unde se vor întâlni cu un potențial partener.

Colectarea polen cu labele lor lipicioase, bondar albastru-l transporta în propria casă. Acolo, el stochează recolta bogată din partea de jos a celulelor speciale, iar apoi umectează nectar nutritiv. Ouăle depuse în amestecul rezultat. Progeniturile închis de perete, care servesc drept bază pentru construirea celula următoare. Astfel, albina neagră umple pasajul, pe care a săpat înainte. Se pare că embrionul se dezvoltă în fiecare secțiune și în jurul iubitor și abundent de nectar care servesc ca hrană pentru persoanele nou-născuți. Tatăl și mama a familiei, care acoperă intrarea în cuib, lăsându-l pentru totdeauna.

Specii de albine

 • Bunicuța obișnuită este uneori confundată cu persoane, pe corpul căruia sunt de asemenea observate benzi galbene. Albinele au un temperament calm și rareori înțepesc o persoană.
 • copii de miere sunt mai muncitori, deci sunt foarte solicitați în rândul apicultorilor. Pe burta lor sunt dungi de culoare maro și aurie. Mierele albinelor variază în obiceiurile lor alimentare și funcțiile vitale.
 • Black Bumblebee de pe continentul american este un colector productiv al nectarului. Acest specimen este înzestrat cu un caracter activ și nervos, începe să fluture pasionat atunci când apicultorul deschide stupul.
 • albinăGermană albină se caracterizează printr-o imunitate puternică și printr-un moral mai calm. În familie există o mare stratificare: unii creează familii colosale, unii păstrează pustnici.
 • Insectele din regiunile nordice ale Africii sunt mult mai agresive decât oricine altcineva din stupină. Specia este renumită pentru fertilitatea sa. Atunci când păstrează insectele, apicultorii folosesc mijloace individuale de protecție, deoarece mușcătura unei bumblebee negre este destul de sensibilă.
 • Copii din Europa Centrală în toamnă și primăvară sunt implicate activ în reproducere. Dotat cu imunitate puternică împotriva bolilor populare ale speciei. Dacă sunt tulburați, încep să se comporte iritabil și sever.
 • Negre siciliană Bumblebee are un lung proboscis și un caracter iubitor de pace. Nu vă lăsați niciodată să furați consumabilele altor persoane.

La nota!

Știința cunoaște o mare varietate de albine negre. Fiecare specie are o trăsătură unică a comportamentului, culorii și structurii corpului. Apicultorii îi prețuiesc pe acei indivizi care colectează nectar cu desăvârșire și îl duc în stupină, unde primesc miere medicină.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum fac albinele de miere miere?Cum fac albinele de miere miere?
Rase de albine cu fotografie și descriereRase de albine cu fotografie și descriere
Cum să faci o capcană pentru albine cu mâinile taleCum să faci o capcană pentru albine cu mâinile tale
Dragostea - cum și pentru ceea ce face de fapt albineleDragostea - cum și pentru ceea ce face de fapt albinele
Rase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albineRase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albine
Care este nevoia de retragere artificială a albinelor regine?Care este nevoia de retragere artificială a albinelor regine?
Albastrul albastru este cel mai mare animal din lumeAlbastrul albastru este cel mai mare animal din lume
Vor fi cărțile de vis răspunsul la întrebarea despre ceea ce oamenii visează despre albine?Vor fi cărțile de vis răspunsul la întrebarea despre ceea ce oamenii visează despre albine?
Carne de albine: caracteristicile rasei și caracteristicile albinelorCarne de albine: caracteristicile rasei și caracteristicile albinelor
Care pasăre este oul albastruCare pasăre este oul albastru
» » Caracteristicile vieții unei albine negre (albastre)
© 2021 amigdas.com