amigdas.com

Scurgerea scurgerilor pentru băi - ceea ce este mai bine

Cum se instalează o chiuvetă în cadaToți ne obișnuim cu multe lucruri și obiecte în viața de zi cu zi și de cele mai multe ori nu le mai observăm prezența. Noi începem să le acordăm atenție numai atunci când eșuează. La aceste articole de uz casnic poate fi atribuită o chiuvetă pentru baie, numită adesea un sifon. Scopul său principal este de a oferi un sigiliu de apă care să împiedice mirosurile de canalizare să pătrundă în locuința dumneavoastră. Vom vorbi despre sifonul din acest articol, aici vom analiza tipurile de dispozitive, vom încerca să răspundem la întrebarea: cum să alegeți corect sifonul. De asemenea, ne vom familiariza cu tehnologia de înlocuire a sifonului, ceea ce vă va ajuta să vă înlocuiți dispozitivul la domiciliu.

Deci, cum funcționează supapa pentru cadă?

Nu știți cum funcționează prunele din baie, nu puteți rezolva unele situații de zi cu zi, cum ar fi, de exemplu, cât de rău pleacă apa din baie sau miros rău.

Sigur că toată lumea știe asta în baie există două găuri - Superior și inferior. Drenarea inferioară și scurgerea superioară. Prin urmare, acestea sunt așa-numitele scurgere-deversare.

Dispozitivul de deversare pentru o cadă de baie este de fapt destul de simplu. Produsul poate fi împărțit în 4 părți (dacă luați în considerare elementele de conectare suplimentare, puteți obține mai multe părți), care nu au nici un înțeles special, cu excepția comodității de conectare și asamblare.

 1. Goliți gâtul - se află pe partea inferioară a băii și este alcătuită din 2 părți. Partea inferioară este o conductă de ramificație cu extensie și o piuliță integrată. Partea superioară este realizată sub forma unei pahare de crom. Aceste părți sunt situate în partea superioară și inferioară a băii și sunt conectate între ele printr-un șurub metalic lung. La o astfel de etanșare se atinge etanșeitatea printr-o garnitură specială de etanșare.
 2. Overflow Throat - în principiu, are același dispozitiv ca și canalul de scurgere. Singura diferență este că robinetul pentru apă nu este direct, ci lateral. Este conceput pentru a elimina excesul de apă din baie, dacă brusc băiatul este supraîncărcat în mod incontrolabil. Dar nu conta pe gaura de supratensiune pentru 100%. Conducta de scurgere este de dimensiuni mici și nu poate face față unui cap mare de apă.
 3. Care scurgere este mai bunăsifon - poate fi făcută în diferite configurații, dar aproape întotdeauna este o țeavă de ramificație detașabilă, în care rămâne întotdeauna apă. Aceasta este exact poarta de apă, care împiedică intrarea unui miros neplăcut de canalizare. Aici merită menționat un factor important - importanța volumului porții de apă. Dacă ventilația conductei de canalizare nu funcționează bine, atunci această apă (și dacă nu este suficientă) poate fi aspirată din sifon, în acest caz vă este oferit un miros incredibil. Este mai bine să alegeți un sifon cu o etanșare mai adâncă a apei, în care să se potrivească nu mai puțin de 300-400 ml de lichid.
 4. Furtun ondulat pentru conectare - este folosit pentru a devia apa din preaplin în sifon. Pe acest amplasament, presiunea apei este relativ scăzută, astfel încât cel mai adesea acest furtun este întins pe duze speciale (perii) fără îndoire. La sifoanele mai serioase de acest tip, racordul de scurgere și furtun este etanșat cu o garnitură și o piuliță de strângere.
 5. Conducta ramificată pentru conectarea sifonului la canalizare - poate fi de 2 tipuri: ondulat și rigid. Primul este mai convenabil de conectat, dar cel de-al doilea este mai fiabil. În plus, avantajul tubului ondulat este lungimea, care poate fi ajustată în funcție de nevoile dvs.

Vom dezasambla în detaliu descărcarea excesului pentru o baie

Sifon pentru cadăAm enumerat toate părțile pe care le puteți împărți aproape toate suprapunerile băilor de prune oferite astăzi. Singurul lucru pe care trebuie să-l cunoașteți pentru a colecta un canal de scurgere este supraîncărcarea pentru baie - este vorba despre modalitățile de conectare a unor părți separate. Montarea poate fi de 2 tipuri: cu garnitură plată și cu con. În ambele cazuri, se utilizează o piuliță pentru a asigura secțiunile de scurgere.

Dacă vorbim despre garnituri conice, acestea sunt montate cu o margine ascuțită de piuliță. Partea subțire trebuie să meargă în partea opusă, dar nu invers. Dacă, dimpotrivă, vor începe scurgerile, va trebui să utilizați siliconul și, în cele din urmă, totul se va termina cu un apel sanitar și va trebui să plătiți bani în plus. Din păcate, astfel de situații apar destul de des.

Acum, să examinăm tipurile de sifoane de drenare pentru o baie. Nu sunt foarte multe. Dacă nu țineți cont de unele dintre caracteristicile de proiectare și tehnologice, sifoanele pot fi împărțite în convențional cu o mașină de oprire și de scurgere-deversare. Ele diferă în deschiderea plută, care constă în răsucirea pârghiei de pe preaplin. Acest sistem vă permite să obțineți plută de la chiuveta de baie fără să vă îndoiți. Va trebui doar să întoarceți maneta rotundă, care se află în partea superioară a băii. În ceea ce privește descărcarea de gestiune simplă, acestea pot forme diferite de duze (forma pot fi rotunde sau dreptunghiulare), o metodă de fixare a sistemului de canalizare (pipe tare sau flaut) și tipul de atașament (drepte sau garnitură conică) de etanșare.

Diferențele de sifon automate și semi-automate

În scurgerea de presiune semi-automată, dopul de scurgere inferior este ridicat datorită cablului care leagă unitatea de scurgere și de scurgere. Trebuie doar să rotiți capacul de scurgere pentru a închide / deschide gaura de scurgere. Mecanismul este foarte simplu.

 • Prin dezavantaje se poate atribui faptului că în fals sau în modele ieftine, cablul poate fi blocat după un timp.
 • Plusurile includ aspectul prezentabil al dispozitivului și faptul că nu mai trebuie să vă aplecați în jos pentru a deschide / închide gaura de scurgere.

În drenarea automată a debitului - ștecherul de scurgere inferior este ridicat datorită mecanismului încorporat în ștecherul propriu-zis. Cu un singur clic pe ștecher puteți deschide / închide gaura de scurgere.

 • Contra: pentru a împinge fișa de golire, trebuie să vă îndoiți.
 • Pro: aspect atractiv.

Există, de asemenea, un alt tip de debit automat de scurgere, echipat cu o funcție de umplere. Dacă nu aveți ocazia să instalați un mixer pentru a umple baia, atunci acest tip vă va ajuta. Acest lucru se realizează din conducta mixerului și umplerea băii se va face datorită orificiului de scurgere.

Cu teoria, ne-am dat seama că acum e timpul să trecem la practică.

Cum să instalați corect sifonul

Reguli pentru instalarea sifonului

Acum să luăm în considerare subtilitate și principiu de instalare scurgere sifon.

În principiu, dacă urmați instrucțiunile de asamblare oferite în mod obișnuit de companiile producătorilor acestor dispozitive, atunci ar trebui să o obțineți în cel mai bun mod posibil. Dar destul de des, oamenii se confruntă cu o mulțime de probleme. Unii dintre noi au gândire tehnică, unii au gândire economică, iar alții au umanitate. Deci, ca un simplu sifon și un sifon semi-automat sunt colectate aproape identic. Să examinăm procesul de la început până la sfârșit asupra elementelor, astfel încât fiecare să înțeleagă cum să facă acest lucru.

 1. Dacă vorbim despre înlocuirea vechi la noul sifonul, este necesar să se elimine sifonul vechi și sifon spațiu bine curat, cu fixare baie (nimic nu ar trebui să interfereze cu garniturile pentru a-și îndeplini funcțiile lor).
 2. Luați preaplinul inferior, puneți o garnitură în el și puneți-o sub orificiul de scurgere. Între timp, cu mâna liberă, așezați capacul superior pe gaură, introduceți șurubul în el și puneți-l în momeală. Apoi mențineți partea inferioară a gâtului cu o mână și, cu cealaltă mână, strângeți șurubul cu o șurubelniță. Este important să nu exagerați - carcasa din plastic a gâtului poate exploda. Puteți întotdeauna strângeți șurubul mai mult, în cazul unei scurgeri mici.
 3. În mod similar, montați gâtul de supracurent superior. Țeava de ramificație, care asigură îndepărtarea excesului de apă, este mai bine să nu îndreptați vertical, dar ușor spre lateral, mai aproape de tine. Deci, va fi mai convenabil pentru tine să o fixați cu un gât de scurgere.
 4. Conectăm scurgerea și scurgerea cu ajutorul unui furtun ondulat. Nu recomandăm scurtarea și tăierea acesteia, trebuie doar să o îndoiți ușor. Dacă este prevăzută o piuliță pentru a sigila aceste elemente de fixare, nu uitați că garnitura este localizată la capătul de scurgere și de scurgere cu un capăt subțire. Mai întâi, o piuliță este pusă pe ondularea și apoi o garnitură.
 5. Cum se instalează sifonulSub baie, până la gâtul de scurgere, atașăm etanșarea de apă. Aici puteți adăuga o singură clarificare: înainte de a efectua conexiunea, ar trebui să verificați locațiile garniturilor pentru defectele de turnare și de frecare. Tăiați cu un cuțit sau depuneți tot ce poate interfera cu calitatea etanșării. În toate modelele sifoane fără excepții, inclusiv masina de sifon, sigiliu de apă este fixată la gât prin intermediul unei piulițe capac cu un conic sau o garnitură plată.
 6. Conectați țeava sau ondulația la etanșarea de apă pentru a conecta dispozitivul la canal, așa cum ați făcut în paragraful anterior.
 7. Conectăm sifonul la sistemul de canalizare. Aici este de remarcat faptul că în unele dispozitive de acest tip, conexiunea poate fi făcută direct în priza de țevi din plastic, iar în unele - cu ajutorul unui guler de etanșare. Dacă vorbim de canale vechi din fontă, atunci în orice caz nu puteți să faceți fără manșetă.
 8. În acest stadiu, trebuie să verificați calitatea propriului ansamblu. Deschideți apa și umpleți cada. Dacă scurgerea nu apare când ștecherul este închis, înseamnă că ați asamblat corect gâtul.

Verificați scurgeri și soluții

Verificați scurgeriCând colectați o treime din baie (este mai bine să colectați jumătate), deschideți dopul și revizuiți toate celelalte conexiuni. Dacă nu curge nicăieri, atunci puteți folosi baia la deplin. Dacă există o scurgere, atunci ar trebui să strângeți ușor piulițele. Cel mai adesea scurgerea apare din două motive:

 • nu ați ajuns la nuci;
 • compusul este oblică, care își are originea în prezența ceva ce interferează cu instalarea corespunzătoare a elementului (care poate fi spumă poliuretanică, care este utilizat pentru baie de încălzire montate incorect sau furtunuri rigide).

Acesta este modul în care se montează scurgerea pentru baie. Sperăm că informațiile vor fi utile pentru dvs. și veți putea instala singur sifonul fără a recurge la ajutorul instalatorilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a face un duș de scurgere tine: instalarea unei scări în podeaCum de a face un duș de scurgere tine: instalarea unei scări în podea
Cum să curățați chiuveta de obstrucție cu oțet și sifon?Cum să curățați chiuveta de obstrucție cu oțet și sifon?
Coșul de fum - ceea ce este necesar și ce esteCoșul de fum - ceea ce este necesar și ce este
Utilizarea unui aerator sau a unei supape de aer pentru un sistem de canalizareUtilizarea unui aerator sau a unei supape de aer pentru un sistem de canalizare
Instalarea unui sifon pentru chiuveta de bucătărie în bucătărie: instrucțiuni, sfaturiInstalarea unui sifon pentru chiuveta de bucătărie în bucătărie: instrucțiuni, sfaturi
Ce sifon să alegeți pentru un duș cu un palet scăzutCe sifon să alegeți pentru un duș cu un palet scăzut
Instalarea unei bordură cu chiuveta cu mâinile proprii într-o baieInstalarea unei bordură cu chiuveta cu mâinile proprii într-o baie
Spălați mașina de spălat: fotografiaSpălați mașina de spălat: fotografia
Ce trebuie să faceți dacă chiuveta de bucătărie este înfundatăCe trebuie să faceți dacă chiuveta de bucătărie este înfundată
Sifon calcinat și uz casnicSifon calcinat și uz casnic
» » Scurgerea scurgerilor pentru băi - ceea ce este mai bine
© 2021 amigdas.com