amigdas.com

Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori

Descrierea câinelui ciobanescOdată cu apariția și răspândirea creșterii animalelor, o persoană are o întrebare: cum poate un păstor să facă față pășunatului întregului șeptel fără a pierde din vedere prădătorul sau persoanele care au scăpat din grup. Apoi a început răspândirea activă a câinilor de păstori, a cărei sarcină a fost de a asista proprietarul și de a avea grijă de bovine. Această perioadă poate fi considerată o perioadă de apariție a câinilor ciobanzi, care au primit o astfel de răspândire până în prezent.

Cum au apărut câinii ciobănești?

Se crede că patria de câine ciobănesc - Asia, unde primii reprezentanți ai acestui tip de animale domestice au condus prădători departe de triburile nomade și de vitele lor. În Europa, ei au analizat abilitățile și abilitățile câinilor și au decis că pot și ar trebui să fie dezvoltate. Potrivit europenilor, culoarea animalelor trebuia să le distingă de pradă - așa că câinii vor fi vizibili în turmă și nu vor deveni ținta păstorului. Pentru a realiza acest lucru, crescatorii au inceput sa-si creasca cainii de viata cu ei. Există o opinie că romanii au învățat animalele pentru a lupta împotriva prădătorilor.

Astfel, este posibilă identificarea mai multor țări care au devenit "strămoșii" păstorilor specie:

 • Ungaria - de aici erau rase precum comandantul, gloantele, pumi etc. Acesta din urmă este cel mai tânăr și provine de la spitz și gloanțe. Pumi nu numai că este capabilă să protejeze bovinele - acestea ajută și la exterminarea rozătoarelor și sunt folosite ca câini de pază.
 • Elveția - creatorul celor patru specii tricolore de culoare - un munte caine de talie mare, Bernese Mountain Dog, Appenzeller Sennenhund și Entlebucher Ciobanescul. Aceste animale pot fi numite pur reprezentanți ai rasei ciobănești de câine de la apariția sa.
 • Răsfoiți chuvach-ul slovacSpania - Aici au apărut câini de oi pirineeni, fiind unul dintre cei mai străluciți reprezentanți ai rasei lor.
 • Slovacia - în ciuda absenței unui teren montan, în această țară a fost introdus un chuvash slovac.
 • Belgia este creatorul de rase de renume mondial de renume mondial: Grünendal, Tervenuren, Malinois, Lakenen.

Cum de a distinge un câine ciobanesc de ceilalți?

Reprezentanții asistenților păstori includ câini cu următorii calități:

 • Rezistența fizică și musculatura dezvoltată, care este necesară pentru ca câine să-și desfășoare munca de zi cu zi.
 • O haină groasă, cu un strat subțire dens - pentru ca un cioban mic să reziste schimbărilor de temperatură și condițiilor meteorologice nefavorabile.
 • Neîncredere de străini, capacitatea de a proteja efectivul.
 • Instinctul de vânătoare slab dezvoltat - nu trebuie să fie distras de mirosurile și iritanții străini.
 • Prin devotament și încredere față de stăpânul său.
 • Fearlessness și sensibilitate, care, dacă este necesar, va ajuta un câine ciobănesc să urmărească un prădător.

Un caine ciobanesc ca animal de companie

Aceste animale sunt îngrijorate în natură, precaute cu privire la străini, dar sunt foarte prietenoși și prietenoși cu familiile lor. În compania cu oameni noi se simt nesigure, astfel încât în ​​comportament pot fi văzute trăsături agresive. Dar nu vă faceți griji - este doar o teamă de un posibil pericol ca câinele să poată depăși cu ușurință proprietarul. Pentru a evita dezvoltarea stresului la câine, puteți să vă socializați de la vârste fragede, jucând în locuri aglomerate - animalul se va comporta mai calm și nu va fi atât de timid necunoscut oameni.

Câinii ciobănești le place să servească o voce - astfel încât să demonstreze că lângă "turma" lor există un gardian, iar în caz de atac, prădătorul va primi o rebutură. Adesea, vocea fericită a câinilor poate fi o problemă dacă familia locuiește într-o clădire de apartamente.

În timp ce încă sunt cateluși, păstorii sunt capabili să acționeze în funcție de instinctul lor și să se joace cu gospodăria, imitând pășunatul. Fiind distrați cu copiii, câinii tineri, în virtutea instinctului lor, pot alerga în jurul lor, ușor mușcați și urcând pe tocuri. Pentru ca animalele de companie să nu deterioreze copilul, este important să nu le lăsați singuri fără supraveghere și să monitorizați astfel de jocuri.

rasăCâinelui trebuie să i se ofere suficient timp și să ofere sarcini fizice și mentale fezabile. Îi plac competițiile și exercițiile, adoră însoțirea proprietarului în timpul ciclismului, sportului sau recreerii active. Toți reprezentanții raselor de câini de păstori pot fi instruiți cu ușurință și pot îndeplini cu plăcere comenzile, mai ales dacă pot fi recompensați cu delicatețe pentru acest lucru.

Una dintre trăsăturile principale ale câinilor ciobănesc este dorința de a observa - îi place să aibă propriul loc unde puteți ascunde și urmări tot ce se întâmplă în casă. Câinele își poate percepe familia pentru restul vieții sale ca "turmă", care necesită o supraveghere și o îngrijire constantă, deci este important să dovedești în timp util independența elevului.

În ciuda caracteristicilor comune ale tuturor raselor de câini ciobănești, există nuanțe specifice fiecărei rase individuale.

Care sunt rasele câinilor ciobanesti?

Câinii ciobănești sunt mulți și variate pe toată durata existenței speciei. Pentru fiecare localitate, modul de viață și compoziția turmei, există rase diferite de câini de păstori: pufos și cu păr scurt, mare și mic, tare și liniștit, care lucrează doar ca păstori sau care au mai multe funcții. Astăzi, sunt populare diferite tipuri de câini de oi, sennenhund, precum și hibrizi de câini de rasă și sălbatică.

Câine ciobănesc australian (vindecător australian)

Răsfoiți vindecătorul australianCei mai fiabili călăreți de bovine care au nevoie de muncă constantă. Energia neecranată se transformă în agresiune, huliganism, auto-voință. Cel mai bine este să vă simțiți pe o ședere permanentă în aer liber, deci nu este de dorit să stați într-un apartament. Ei nu se descurcă foarte bine la copii. Vindecătorii sunt creați pentru a lucra de la zori până la amurg.

Australian Kelpie

Unul dintre cei mai buni câini păstori. Are un unghi larg de vizionare care, atunci când pășunatul, îi permite să controleze spațiul fără a-și întoarce capul. Există o opinie că rasa a apărut mulțumită trecere collie frontală și dingo sălbatic. În ciuda controversei, kelpie posedă trăsăturile inerente unui animal sălbatic - când pășune, își înclină capul spre pământ, ca și cum ar fi pregătit pentru un atac.

Câine azorean

Rasă foarte rară, deoarece din cauza izolării centenarului sa păstrat o puritate absolută aproape completă. Reprezentanții pot fi găsiți în Azore sau la expoziții sau concursuri. Azorele au nevoie de o sarcină constantă pentru a simți că ele sunt utile și sunt necesare. Excelentă face față pășunatului, ascultați de comandant. Mai bine simțiți atunci când trăiți într-o zonă privată, unde nu numai păstorul poate fi realizat, ci și potențialul de paznic.

Ciobanesc australian (Aussie)

Breed Shepherd australianO rasă uimitoare, diferită de rudele de vânătoare, nu numai cu inteligența ei, ci și cu o culoare neobișnuită. A apărut ca urmare a traversării păsărilor de piraeană cu un collie de frontieră. Aussii nu suportă singurătatea și au nevoie în mod constant de atenția și aprobarea proprietarului. Acest cioban va participa cu bună știință la odihnă activă împreună cu membrii familiei, însă dacă nu îi oferiți tot timpul să-și piardă energia, ea va fi foarte obrază.

Ciobănesc portughez

Rasa a apărut în Portugalia. Există dovezi că câinele provine din păstorii Briar, Pyrenean și Catalan. câini modest în alimente, au calități excelente de veghe. Ciobanii portughezi pot tolera aproape orice condiții meteorologice - sunt foarte rezistenți. O trăsătură distinctivă a acestor păstori este că pot monitoriza orice fel de animale - de la oi la cai. Datorită crawl lor de cireadă, câinii realizează că animalele nu se dispersează și se simt în siguranță.

Ciobănesc caucazian

Una dintre cele mai vechi rase de câini de păstori, și una dintre cele mai mari. Puternic, sălbatic, cu un caracter puternic - aceasta este impresia produsă de un păstor la prima întâlnire. Câinele este excelent pentru serviciul de pază și păstor datorită rezistenței sale și curajului. Prin natura lor, ciobanii caucazieni sunt destul de agresivi și răi - care ar trebui să fie câini de pază.

Câine de munte Bernus

Rasă de câine de munte BerneseCâinii cei mai versatil. Inițial, sennenhund-urile au fost derivate ca țărani asistenți - în atribuțiile lor nu era numai pășunatul, ci și protecția caselor, transferul de bunuri. Acești câini au fost folosiți chiar și ca putere de proiect. Câinii de munte din Berna au un caracter extraordinar: simpatic, afectuos, sociabil, ușor de predat la antrenament. Berners sunt extrem de rezistenți, ascultați și diligenți - muncitori adevărați.

Fiecare rasă are propriul magazin de caractere, fie că este un ciobănesc portughez, un câine de munte Bernese, un Kelpie sau un ciobănesc australian. Oricine poate deveni un tovarăș vrednic, un paznic, un membru al familiei, dacă este îngrijit corespunzător și nu uită că scopul original al fiecăruia este de a ajuta o persoană în pășunatul și protecția bovinelor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Începutul celor mai puternici câini din lumeÎnceputul celor mai puternici câini din lume
Clicuri pentru câini de băieți de rasă de păstori germaniClicuri pentru câini de băieți de rasă de păstori germani
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Afișarea Hyenic Wild Dog din AfricaAfișarea Hyenic Wild Dog din Africa
Câți ani locuiesc rușii în terrierul ăstaCâți ani locuiesc rușii în terrierul ăsta
Australian vindecător: o descriere a unui câine ciobănescAustralian vindecător: o descriere a unui câine ciobănesc
Turul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turcTurul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turc
Rase principale și descrierea câinilor de gardăRase principale și descrierea câinilor de gardă
Câine de munte din Berna - o descriere a rasei, caracteristicile câineluiCâine de munte din Berna - o descriere a rasei, caracteristicile câinelui
Câți ani sunt păstorii germaniCâți ani sunt păstorii germani
» » Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
© 2021 amigdas.com