amigdas.com

Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat

Peștii care au legătură cu codulPestele din familia codului, de regulă, locuiesc în rezervoare saline situate în partea de nord a planetei. Există aproximativ 100 de specii de codfish, dar dintre aceștia un singur reprezentant poate trăi în apă dulce. E vorba de burbot. Peștii rămași aparțin locuitorilor mării. Mulți oameni, folosind peștele lor, nu pot chiar să ghicească că pot aparține familiei de cod. Acest articol vă va spune cum este familia.

Aspect și dimensiuni

Această specie din regiunea din spate poate avea două sau trei aripioare. În zona anal, de regulă, există, de asemenea, mai multe aripioare. Foarte bine în zona coada. Pentru peștii din această familie, caracteristica distinctivă este că absolut toate aripioarele fără raze spinoase.

Toți indivizii sunt înzestrați cu găuri mari pentru branhii și o antenă mică în regiunea bărbiei. pește familie de cod se caracterizează prin cântărițe superficiale. Practic, toți peștii, pe lângă burbot, preferă să trăiască în turme mici și să rămână aproape de fund.

Codul de pește poate fi mareDimensiunea și greutatea pot fi foarte diferite. De exemplu, persoanele care se hrănesc exclusiv cu plancton, sunt mult mai puțin reprezentanți ai acestei familii. Din codul de cod, cea mai mică specie este un gadiculus de adâncime. Lungimea medie acest pește este de 12 centimetri. O puteți întâlni în partea de nord a Atlanticului. Una dintre cele mai mari specii este codul Atlantic. Dimensiunile sale pot ajunge până la 1,8 metri în lungime.

habitat

Aceste pești trăiesc peste tot în emisfera nordică. Aproximativ cinci specii se găsesc în partea de sud a planetei. Tot codul trăiește în apă de mare. O excepție de la reguli a fost doar bruma, care se simte minunat în apele dulci din Europa, Asia și America. Cel mai mare număr de locuitori este situat în estul Atlanticului. Și, desigur, apele ecuatorului au devenit un habitat comun pentru această familie.

rație

Întrucât în ​​această familie există prădători și iubitori de delicatese de legume, atunci dieta lor este destul de diversă. Dintre toți reprezentanții merită menționați pollock și cod. Preferă să mănânce crustacee și chiar pe cele mari. Grăsimea, obținută atunci când mănâncă alimentele animale de către prădători, este depozitată în ele în ficat.

Răsărit și pescuit

Specia reproduce, de regulă, în apă sărată. Unii reprezentanți preferă pentru această acțiune mai multă apă desalinizată. Și doar un număr mic de specii folosesc terenul râului pentru reproducere.

Maturitatea sexuală la pești are loc după 3 ani. Unele specii, de exemplu codul, sunt gata să continue genul numai după 8 ani de viață.

Reproducerea durează destul de mult, ceea ce durează câțiva ani. Datorită fertilității sale, cod pește capabil să economisească aproximativ un milion de ouă. Dar nu toți membrii acestei familii sunt capabili să producă atât de mulți "pești mici". De exemplu, Navaga, nu contează mai mult de două mii de ouă la un moment dat.

Putassu - pește din familia coduluiPerioada de reproducere are loc în sezonul rece. Fie în timpul iernii, fie în primăvara devreme. Temperatura apei nu trebuie să depășească 0 grade.

Imediat din primele zile ale existenței sale, cea mai mare parte a prăjirii sunt purtate de curent, ceea ce le permite să se răspândească peste tot.

Această familie de pești este considerată foarte populară și răspândită datorită prezenței în ea a multor minerale utile. În fiecare an, sunt prinși până la 10 milioane de pești de cod.

Cele mai des întâlnite tipuri de pești sunt:

 • eglefin;
 • cod negru;
 • Pollock;
 • Codul Atlanticului.

Foarte popular este fileul acestei familii, precum și ficatul, saturat cu o cantitate uriașă de vitamine utile.

Tipuri de cod

Există o mulțime de specii de gadoide în lume. Dar cele mai renumite sunt:

 • un obiect gadget;
 • merlan;
 • Pollock;
 • Molva;
 • navaga nordică;
 • burbot:
 • Codul Atlanticului.

Gadikul

Gadikul - ce este acest peșteGadikul este considerat cel mai mic reprezentant al familiei sale. preferă pentru a trăi în adâncuri. O caracteristică distinctivă a acestei specii sunt ochii mari care ocupă cea mai mare parte a capului.

În medie, peștele ajunge la o dimensiune de numai 12 centimetri. În rare excepții, poate fi de 15 centimetri.

Habitatul principal este Marea Mediterană.

cretă

Merlang - habitatAceastă specie trăiește în principal în apropierea coastei Europei. Uneori îl puteți vedea în Marea Neagră. Lungimea medie a acestei specii este de aproximativ 50 de centimetri.

Principala hrană constă în raci și pești mici, ca un gerbil. De cele mai multe ori trăiește în adâncimi mici. Maturitatea sexuală are loc în 2 ani.

Alaska Pollock

Una dintre cele mai cunoscute specii de codfish - Alaska PollockUn grup mare de specii de pește se află în partea de nord a Oceanului Pacific. Apare exclusiv în apă rece la o adâncime de aproximativ 600 de metri. Numai în timpul reproducerii, este selectat până la coastă. Pregătit pentru reproducere de la 3 ani.

Dimensiunea medie a speciei este de aproximativ jumătate de metru. Este considerat cel mai numeroase pește din familia sa.

Molva

Acesta este unul dintre reprezentanții rasei carnivore. Preferabil trăiește pe fund. Individul poate ajunge 1,8 metri în lungime. În comparație cu alte specii de cod, molia este gata pentru reproducere mult mai târziu. De obicei, acest lucru se întâmplă după 8 ani.

Northern Navaga

Navaga de Nord - habitate și trăsăturiReprezentanții acestei specii trăiesc în mod predominant în mările Alb și Kara. Încercați să vă apropiați de țărm. Are o particularitate de a intra în râuri în timpul reproducerii. dar procesul de reproducere se efectuează direct în apa de mare. Din cauza iubirii de frig, peștele se înmulțește numai în timpul iernii, sub un strat gros de gheață. Ouăle amânate rămân la sol. Dezvoltarea lor are loc în 4 luni.

Lungimea medie a peștelui este de 30 de centimetri. Favoritele favorite pentru ele sunt viermi și pești mici. Ei capturează navaga, de regulă, în perioadele de toamnă și de iarnă.

burbot

Peștele de pește se referă la codAcesta este singurul pește de acest gen care trăiește în apă dulce. Habitatele sunt rezervoarele situate în emisfera nordică.

Preferabil, alege locurile de reședință într-un corp de apă curată al cărui fund este împrăștiate cu pietre. În timpul verii, burbotul hibernează, trezindu-se în mijlocul toamnei. Propagă numai iarna. Nu-i place lumina zilei.

Lungimea medie a burbotului este de 50 centimetri. Greutate de aproximativ un kilogram și jumătate. Uneori burbotul poate fi foarte mare, cântărind mai mult de 20 de kilograme și până la 12 metri lungime.

Codul Atlantic

Codul Atlantic - sclavii comercialiAceastă specie de cod se găsește în Cartea Roșie. Lungimea medie este de 60 de centimetri. Se hrănește cu raci mici și cu hering. În cea mai mare parte habitat este Atlantic. Peștele se înmulțește după 8 ani, atingând o greutate de 4 kilograme.

Trebuie remarcat că absolut toți peștii de cod au un gust uimitor. În plus, carnea și ficatul lor sunt nu numai delicioase, ci și utile datorită conținutului unei cantități uriașe de minerale utile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Codul de pește, unde trăiesc acest pește valoros și cum arată?Codul de pește, unde trăiesc acest pește valoros și cum arată?
Pește și macrou de pește, unde trăiesc și ce este diferit?Pește și macrou de pește, unde trăiesc și ce este diferit?
Descrierea peștelui Chekhon: unde se găsește, habitatDescrierea peștelui Chekhon: unde se găsește, habitat
Ce fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturareCe fel de pește este peștele alb: o descriere și trăsături de capturare
Descrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitatDescrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitat
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Minuni de pește: habitate și tehnici de pescuitMinuni de pește: habitate și tehnici de pescuit
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Peștii de pește: speciile fluviale și marine, caracteristicile acestoraPeștii de pește: speciile fluviale și marine, caracteristicile acestora
Râuri și lacuri pentru pescuit în regiunea IvanovoRâuri și lacuri pentru pescuit în regiunea Ivanovo
» » Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
© 2021 amigdas.com