amigdas.com

Păstarul german de câine ciobănesc - câine de blană

Păstorul german pufosMulți crescători de câini cred că păstorii germani cu părul lung sunt mai atractive cu părul scurt. Într-adevăr, acești câini arată bine. Dar trebuie să ne amintim că pentru ca haina lungă să rămână mereu șic și frumoasă, trebuie să aveți grijă de ea zilnic. Apariția acestor câini de oi ridică încântare și admirație. Dar, pe lîngă lîna lungă, ele nu diferă în nici un fel de păstorii germani cu păr scurt. Toți păstorii germani sunt animale îngrijitoare și iubitoare, credincioși și foarte inteligenți.

Scurt istoric al originii rasei

Plimbarea germana cu parul lung cu searaRasa a fost cunoscută încă de la începutul secolului al XX-lea. Anterior, ciobănești cu păr lung au fost considerate căsătorii, astfel de catelusi nu au fost recunoscuti nicaieri. Dar era imposibil să controleze aspectul unor astfel de pui, deoarece ar fi putut fi născuți la câini cu păr scurt. Mulți crescători de câini au ajuns la concluzia că puiul alungit și un substrat de culoare rară sunt un defect de dezvoltare și au început să respingă acești câini. Unii crescători au susținut că nu erau potriviți pentru muncă datorită unui mic substrat.

De mult timp, acești câini de oaie nu erau recunoscuți ca crescători și crescători, dar situația sa schimbat în 1984. Era un prim club de păstori germani cu păr lung. Astăzi există numeroase astfel de cluburi în întreaga lume. Mulți crescători de câini reproduc numai acești câini de oi. Rasa are mulți fani. În 2010, standardul de rasă a fost adoptat oficial.

Principalele caracteristici ale ciobanului german cu păr lung

După cum sa menționat mai sus, câinii de oaie cu păr lung nu se deosebesc de câinii cu păr scurt. Ei au același caracter și același caracter, la fel capacitatea mare de a învăța și de a antrena. Cu excepția cazului în exterior, ele sunt mult mai elegante și mai frumoase.

Rasă standard

Parametrii de bază ai standardului rasei:

 1. Creșterea la greabă a bărbaților nu trebuie să depășească 65 cm, femelele - 60 cm. Greutatea bărbatului este de 35-45 kg, femelele - 23-33 kg.
 2. Capul este în formă de pană. Ochii sunt în formă de migdale, de culoare închisă.
 3. Urechile sunt verticale față de profil, sunt paralele între ele, de dimensiuni medii.
 4. Dinții diferă în ceea ce privește sănătatea și forța, în conformitate cu standardul ar trebui să fie totul.
 5. Gâtul este muscular, bine dezvoltat, suspensia este absentă.
 6. Coada are o lungime medie, nu se îndoaie mai mult decât linia din spate când se mișcă.
 7. Picioarele din spate paralele, ușor înapoi. Lamele frontale drepte sunt de asemenea paralele.

Lana și culoarea sa

Rularea catelus-fuzzyGena din lână lungă este recesivă, astfel încât puii cu pui de somn lung pot fi născuți ca și câini cu păr lung și câini cu păr scurt. Dacă numai persoanele cu păr lung sunt implicate în legare, vor avea copii cu păr lung. Adesea, pentru a obține descendenți cu cruci de lână gros (cu păr scurt) și bărbați (cu păr lung), ale căror pui maturi primesc apoi scoruri mari la expoziții.

În 2,5 luni, puii sunt foarte pufos, dar după molotare (15-16 săptămâni), ei par frați cu păr scurt.

Păstorul german cu păr lung în zăpadăPăstori germani cu păr lung au fire de păr drepte, lungi și rigide. Subacoperire puternic pronunțată, dar nu întotdeauna densă. Cufere pe urechi, extremități, în special volumetrice pe coapse. Păr scurt pe labe, cap, suprafața interioară a urechilor, partea din față a membrelor.

La indivizi fără substrat o coajă de păr lungă, moale și ușor aderentă. Pe urechi și membre - păr lung, care formează otisysy. Coada este mărginită de o grămadă lungă și moale, cu agățare. Pe spate se formează o despărțire evidentă. Astfel de ciobani nu participă la reproducere.

Păstrăvul german de păr negru cu păr lung la expozițieCuloarea ciobanilor cel mai adesea negru sau negru. La reproducere, luați persoane negre, cremă, zonate. Culorile inadmisibile - foarte ușoare și albe (patologia genelor), culoarea capacului de lână nu depinde de lungimea grămezii.

Lăzile și pieptul ciobanescului german sunt în cea mai mare parte roșcate, deși umbra poate fi mai deschisă sau mai închisă (roșu sau roșu-închis, paie sau cupru de foc). Spatele animalului este mult mai întunecat.

Caracter și pregătire

Păstorul german cu părul lung este un câine rapid și flexibil, sportiv și inteligent. Profil puternic și puternic. Această rasă este reprezentată de indivizi mari, puternici, apărători excelenți și gardieni.

temperament

Un câine din această rasă este ideal în orice, se adaptează perfect la orice condiții de viață. Un sistem nervos puternic și stabil, o bună stare de sănătate și o inteligență ridicată îl fac universal.

Ciobanescii sunt implicați activ în activitățile armatei și poliției, lucrează ca salvatori și paznici.

Câine ciobănesc german Puteți începe cu siguranță într-o familie în care există copii mici. Animalul este licit și tendător față de copiii mici și, dacă este necesar, îi va proteja întotdeauna. Câinele va fi de asemenea partenerul perfect pentru o singură persoană. Curaj natural și curaj, vă permit să rămâneți fără stăpânul vostru de mult timp și așteptați cu răbdare pentru el. Pentru ei nu este lătrat fără obișnuit și daune la proprietatea gospodăriei.

Din primele zile ale aparitiei casei, animalul de companie alege intuitiv un lider pe care il va asculta fara indoiala pentru tot restul vietii.

pregătire

Păstorul german cu păr lung și educația eiRegulile pentru ridicarea unui câine german cu părul lung nu se deosebesc de instruirea unui ciobanesc normal. Animalul crește foarte mult, așa că ascultarea este foarte importantă. Făpușii fără pășune pot fi periculoși pentru ceilalți. De la primele zile de apariție a unui câine în casă, este necesar să se înceapă treptat să se pregătească.

Prima regulă pe care un cățel trebuie să o înțeleagă - porecla și locul. Nu puteți lăsa un câine să se culce pe o canapea, într-un pat, și cu atât mai mult cu proprietarul. Ciobanescul va crește, așa că ar trebui să aibă propriul loc liber de a dormi și de a se odihni. La rata generală de formare ar trebui să înceapă la vârsta de șase luni de la animale.

Păstorul german cu părul lung, sărind pe iarbăNatura le-a înzestrat pe acești câini cu înaltă învățătură, eficiență și ingeniozitate. Pentru a aduce un câine este necesar. Cu fiecare etapă de pregătire, câinii dobândesc noi abilități, dezvoltă inteligența. Mulți reprezentanți ai acestei rase au un trecut eroic.

Se întâmplă că în procesul de învățare există dificultăți, apoi recurg la ajutorul unui specialist. El va lua programul de formare și instruire. Dacă câinele stăpânește cu ușurință cursul general de formare, atunci în viitor puteți trece la metode mai grave de îmbrăcare.

Informații suplimentare

Primul cioban a fost instruit în munca oficială și, de asemenea, a fost folosit ca păstor pentru oi. Dar, de-a lungul timpului, câinele acestei rase a început să se încheie ca un animal de companie obișnuit și însoțitor. Astăzi, reprezentanții rasei sunt foarte populari la diverse expoziții. Criteriul principal este aspectul natural al animalului.

Întreținere și îngrijire

Conținutul păstorilor germani cu păr lungCel mai bun loc pentru acest câine mare - incintă în curtea unei case particulare. Dar există și excepții. Adesea, ciobanul se descurcă foarte bine în apartament, pe care îl percepe ca un obiect de protecție și protecție. Grijă primară:

 1. Că părul nu scade mult, ar trebui să fie pieptene de două ori pe săptămână. Pentru aceasta, utilizați o perie specială. Și, de asemenea, pieptănate cu atenție substrat.
 2. Ciobanesc german dulce cu păr lung, odihnitorPentru a scăpa de un câine este necesar în procesul de poluare.
 3. Ghearele pe labele lor sunt tăiate dacă câinele nu le coase pe asfalt.
 4. alege mijloace pentru îngrijire și hrană trebuie să fie responsabile, deoarece reprezentanții rasei sunt susceptibili la reacții alergice.

Câinii sunt buni pentru alte animale, dar cu condiția să trăiască cu ei de mult timp. Cu animale necunoscute se comportă cu prudență.

Sursă de alimentare

Cu ciobanesc german cu păr lung - cap mareO componentă importantă a regimului câinelui - produs proteic. Sub interdicție, făină și produse dulci. Astfel de hrană este slab digerată și poate dăuna corpului câinelui. Adesea, câinii de ovine se balonează, astfel încât câinele trebuie monitorizat cu grijă pentru a fi hrănit. Un moment important este o mare parte a alimentelor. Animale de companie nu ar trebui să supraviețuiască, dar malnutriția este, de asemenea, dăunătoare.

Clever Longhair German Shepherd Dog fotografieCând alimentați hrană naturală, dieta câinelui include:

 • carne, pește, terci;
 • produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi;
 • ouă, legume și fructe.

Atunci când hrăniți alimente naturale, trebuie să adăugați un complex vitamin-mineral la alimente.

Mulți aleg alimente uscate pentru a hrăni câinele. Această hrană este de înaltă calitate, echilibrată și nutritivă. Proteinele și carbohidrații trebuie să fie prezenți în cantități mari, dar grăsimea este mai mică.

Boli și sănătate

Câine ciobănesc german - câinele este puternic, dur și puternic, cu o sănătate destul de puternică. Dar, ca și alți câini, există și alții bolile pedigree:

 • displazia articulațiilor șoldului și cotului, adesea boala este diagnosticată la tineri;
 • diverse boli oculare;
 • alergii, tendință la dermatită;
 • Câinii de culoare neagră sunt mai predispuși la placă decât indivizii de alte culori.

Speranța medie de viață este de 11 ani.

Pui cu păr lungAstfel, ciobanescul german cu părul lung - un apărător excelent și un prieten de încredere. Cine nu se teme de îngrijirea constantă a părului și dorește să ofere mult spațiu și timp pentru mers, atunci aceasta este rasa ta. Și câinele, la rândul său, îl va înzestra pe stăpân cu dragoste și devotament infinit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câine ciobănesc germanCâine ciobănesc german
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
Australian vindecător: o descriere a unui câine ciobănescAustralian vindecător: o descriere a unui câine ciobănesc
French Shepherd: o descriere a raseiFrench Shepherd: o descriere a rasei
Turul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turcTurul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turc
Descrierea rasei de câini shitsu: standarde, caracter și îngrijireDescrierea rasei de câini shitsu: standarde, caracter și îngrijire
Caracteristicile rasei Germane yaggter terrierCaracteristicile rasei Germane yaggter terrier
Rase principale și descrierea câinilor de gardăRase principale și descrierea câinilor de gardă
» » Păstarul german de câine ciobănesc - câine de blană
© 2021 amigdas.com