amigdas.com

Ventilatoarele duct sunt cea mai bună opțiune pentru hota de interior

Descrierea nuanțelor unității de extracție pentru ventilarea încăperilorCamerele diferite au nevoi diferite de ventilație. De exemplu, în baie fără întindere nu se poate face, dar în dormitor puteți renunța la deschiderea regulată a ferestrelor. Acest lucru se datorează nu numai scopului camerei, dar și multor alte caracteristici ale camerei.

Funcția funcțională a hotelor

Funcția funcțională a hotelorÎn absența fluxurilor de aer în cameră, condensul se așează pe pereți. Mai ales această problemă se referă la camere mici, fără ferestre și cu umiditate ridicată. Condensarea afectează în mod negativ finisajul pereților și slăbește încet mobila.

În plus, în încăperile prost ventilate există un miros. În cel mai bun caz, este mirosul de umezeală, dar dacă lipsește hota, de exemplu, în toaletă, atunci se vorbește despre "parfumuri" complet diferite și mai neplăcute.

Lipsa schimbului de aer de asemenea, dăunătoare pentru sănătatea umană. Aerul "stagnant" poate să rănească căile respiratorii sau să provoace reacții alergice.

O încăpere neventilată face posibilă formarea de mucegaiuri, ciuperci și alți agenți patogeni cu intensitate mai mare. Cea mai bună și cea mai bună soluție pentru această problemă -instalarea unui design de evacuare pentru ventilarea spațiilor.

Dar nu toate camerele trebuie să fie epuizate. De exemplu, în camerele rezidențiale, schimbul de aer se realizează datorită faptului că acestea deschid adesea ușile și ferestrele. Și dacă camerele sunt dotate cu aer condiționat sau cel puțin periodic ventilate, atunci acest lucru este suficient.

Dar aici, în baie, în bucătărie, în depozite industriale, magazine și alte spații prezența capului necesar.

Tipuri de modele de capotă

Descrierea tehnică a tipurilor de hoteO capotă este un design care este instalat într-o gaură în perete sau tavan de diferite diametre, care în profunzime ajunge la sistemul de ventilație al casei.

Design-ul în sine este un fan care îndepărtează aerul din încăpere, corpul, panoul (pentru a ascunde designul) și butonul pornit / oprit.

Instalați profesioniștii în designul de evacuare, deoarece, datorită instalării necorespunzătoare, pot apărea diverse probleme: scurtcircuit, circulație insuficientă a aerului sau invers - curenți.

Tipuri de fani în hotele moderne:

 • Fereastra. Designul acestora vă permite să le instalați în locul unei ferestre sau a unei ferestre întregi. Ele oferă schimb de aer direct de pe stradă. Există modele care "suge" aerul de pe stradă, eliberează aer din încăpere sau pot face ambele și apoi (ventilatoare reversibile).
 • Ventilatoare de acoperiș. Ele sunt montate pe acoperișul clădirii, nu sunt influențate de fenomene atmosferice și sunt complet ermetice. Particularitatea acestui tip este că zgomotul din munca lui nu este auzit în interiorul camerei.
 • Fanii ductului. Acestea sunt cele care sunt instalate direct în conductă. Astăzi, există multe modele diferite de mărime, putere și performanță diferite.

Fanii canalului de astăzi sunt o alegere excelentă pentru multe premise, atât rezidențiale cât și industriale și depozitare. Prin urmare, merită acordată atenție acestui tip.

Fanii ductului

Lista și caracteristicile tipurilor de fani ai canaluluiLamele lor sunt realizate din plastic sau metal de înaltă rezistență, care afectează nu numai rezistența structurii, ci îi protejează de umiditate sau de substanțele chimice corozive din aer.

Fanii canalului sunt din următoarele tipuri: rotund, dreptunghiular și pătrat.

Alegerea acestui ventilator de canal depinde de forma canalului de aer din încăpere.

În scopul ventilatoarelor canalului sunt împărțite în următoarele tipuri:

 1. Fanii canalului de uz casnic sunt utilizați în camere mici: într-o baie, un depozit mic, un dulap. Productivitatea lor, de obicei, nu depășește 3000 m3 / oră și o dimensiune de până la 40 cm.
 2. Ventilatoarele cu canale industriale au o capacitate mai mare de 50000m3 / h și mai mari în mărime - până la 3m. Acestea sunt instalate în ateliere și zone de lucru mari.

De asemenea, fanii canalului sunt împărțiți după tipul de construcție:

 • Ventilatoare axiale duale - lamele structurii transportă aerul de-a lungul axei sale de rotație. Acest tip de construcție se folosește la fabricarea răcitoarelor pentru mașini, ventilatoare de uz casnic (desktop sau podea), hota, unele tipuri de motoare de aeronave și așa mai departe.
 • ventilatoare centrifugale duct - un rotor (al motorului) aspiră aer și duze spirală pentru filare rotor prin intermediul forței centrifuge, și, astfel, direcționarea aerului în cameră. Acest design permite utilizarea unui ventilator în conducte curbate.

În plus, fanii canalului au parametri diferiți, care sunt selectate în funcție de nevoi.

Parametrii tehnici

Atunci când alegeți echipamentul, este important să țineți cont de parametrii camerei, de scopul și de diametrul canalului.

 • Recomandări ale experților cum să alegeți ventilatorul potrivit pentru evacuarePerformanță. Acest parametru indică cantitatea de aer pe care o deplasează pe unitate de timp. De obicei este indicat în m3 / oră.
 • Presiunea este ceea ce aerul se mișcă prin structură. Acest parametru este măsurat în pascale (Pa).
 • Putere. Aceasta se referă la puterea motorului electric, care rotește lamele. Acest parametru este măsurat în W.
 • Frecvența de rotație este numărul de rotații pe care le face un ventilator pe unitate de timp.
 • Diametrul este dimensiunea ventilatorului cu cutia, nu grilele care sunt instalate pe acesta. Astfel, diametrul trebuie să se potrivească cu ieșirea de aer.
 • Nivelul de zgomot este măsurat în dB (decibeli). Volumul de proiectare depinde de motor și lame, iar pentru o ședere confortabilă în cameră nu trebuie să depășească 35 dB.

Printre alți parametri vor fi cei care nu afectează în mod direct funcționarea echipamentului: adâncimea, culoarea, tipul de rețea decorativă și echipamentul suplimentar.

În plus, capota poate fi instalată detectoare de mișcare (Deci, hota pornește automat atunci când camera este cineva), Timer-capota sine este pornit și oprit, la un anumit moment sau o supapă de control pentru a preveni intrarea aerului în încăpere atunci când hota este oprit.

În plus, mulți producători specifică anumiți parametri în litere în numele modelului. C - modele cu supapă de reținere - model R cu timer - H - cu higrostat - D - înseamnă prezența unui senzor de mișcare.

Dar parametrii ventilatorului canalului pentru un cumpărător ignorant nu spun nimic despre nimic, deci trebuie să înțelegeți cum să alegeți un ventilator pentru fiecare cameră.

Cum de a alege un ventilator

În funcție de scopul și dimensiunea camerei, se determină frecvența schimbului de aer - numărul de ori în care aerul din încăpere trebuie să fie actualizat.

În funcție de asta Performanța este determinată ventilator adecvat pentru canal.

 1. Este necesar să se determine volumul camerei. Pentru a face acest lucru, multiplicați lungimea, lățimea și înălțimea camerei. De exemplu, înălțimea toaletei este 2,5, lățimea 3 și lungimea 3. 2,5 * 3 * 3 = 22,5 m3.
 2. Mai mult, este necesar să se cunoască multiplicitatea normativă a schimbului de aer. Pentru baie și duș este 7-9, WC 8-10, bucătărie 6-8, garaj 4-8 și așa mai departe. Dacă camera este adesea folosită de mulți oameni - alegeți cea mai mare rată, dacă camera este folosită rar - mai puțin. Alegem cifra medie pentru toalete - 9.
 3. Mai mult, este necesară multiplicarea volumului camerei cu multiplicitatea normativă a schimbului de aer. 2,5 * 9 = 202,5. Astfel, performanța ventilatorului trebuie să fie de cel puțin 202,5 ​​m3 / h.

Când alegeți fanii pentru hote, este cea mai bună opțiune - construcția canalului. O varietate de dimensiuni și caracteristici de pe piața de materiale de construcție de astăzi vă va permite să alegeți opțiunea potrivită pentru fiecare cameră individuală.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege o hota buna in bucatarie?Cum de a alege o hota buna in bucatarie?
Cum să scape de mirosul de umezeală în apartamentCum să scape de mirosul de umezeală în apartament
Cum se face ventilația într-un termCum se face ventilația într-un term
Cum se măsoară umiditatea în apartament: cum trebuie măsurată?Cum se măsoară umiditatea în apartament: cum trebuie măsurată?
De ce ferestrele din plastic sunt transpirațiiDe ce ferestrele din plastic sunt transpirații
Cum să scape de mucegai în apartamentCum să scape de mucegai în apartament
Cum se face în mod corespunzător ventilarea în baieCum se face în mod corespunzător ventilarea în baie
Cum de a crea confort: ventilație în apartamentCum de a crea confort: ventilație în apartament
Cum sa alegi capota potrivita pentru bucatarie: detalii si sfaturiCum sa alegi capota potrivita pentru bucatarie: detalii si sfaturi
Ventilatoare pentru desen în baie - descriere tehnicăVentilatoare pentru desen în baie - descriere tehnică
» » Ventilatoarele duct sunt cea mai bună opțiune pentru hota de interior
© 2021 amigdas.com