amigdas.com

Care este diferența dintre miramistină și clorhexidină, cu excepția diferenței de preț

Miramistin și clorhexidină: Care este diferența?Miramistin și clorhexidina sunt agenți topici populari pentru combaterea agenților patogeni bactericizi și virale. Ele sunt considerate echivalente funcționale de amoniu monohidrat benzyldimethyl care servesc ca substanță activă Miramistin și digluconat de clorhexidină, clorhexidina este prezent în mare parte au efecte similare. Diferența dintre substanța activă determină diferențe în modul în care sunt utilizate medicamentele.

Indicații pentru utilizare

Miramistin și clorhexidina sunt prescrise pentru scopuri preventive și curative cu patologii ginecologice și dentare. De asemenea, medicamentele sunt utilizate în antiseptice, aseptice și în tratamentul bolilor de ORL.

Deoarece indicațiile pentru utilizare pentru ambele medicamente au indicat:

 • patologia cavității bucale, cauzată de acțiunea ciupercilor sau a procesului inflamator;
 • afectarea pielii ca rezultat al tăieturilor, arsurilor, abraziunilor, degerăturilor;
 • Afecțiuni ale ORL;
 • Miramistine: instruiredeteriorarea membranelor mucoase și a pielii cauzate de activitatea ciupercilor;
 • procese inflamatorii în sistemul reproductiv feminin;
 • eroziunea colului uterin;
 • boli cu transmitere sexuală;
 • uretrita;
 • uretroprostatit;
 • Mănuși de tratament și instrumente medicale în scopul dezinfecției.

O gamă largă de aplicații este asigurată de eficacitatea Miramistin și Chlorhexidinei în combaterea etiologiilor virale, a florei microbiene și a micozelor. În acest caz, medicamentele nu pot fi folosite ca analogi între ei. Ei se comportă diferit în anumite cazuri specifice.

Caracteristici ale clorhexidinei

Clorhexidina pe rafturile de farmacie este prezentată sub formă de vase, soluții, gel sau spray. Substanța activă a medicamentului rămâne activă în contact cu sângele, exsudatul și secreția purulentă.

Siguranța utilizării clorhexidinei în oricare dintre trimestrele de sarcină este dovedită. Medicamentul este prescris pentru salvarea canalului de naștere imediat înainte și după naștere. De asemenea, medicamentul este eficient în prevenirea infecțiilor vaginale. În ginecologie, clorhexidina este utilizată sub formă de supozitoare vaginale sau o soluție cu o concentrație de 0,05%.

Clorhexidina: caracteristicile medicamentuluiSub formă de gel, medicamentul este utilizat activ în stomatologie după operație și înainte de procedurile terapeutice. Gelul este adesea folosit ca parte a tratamentului complex al acneei. Această formă de eliberare sa dovedit a fi o metodă de tratare a membranelor mucoase și a pielii.

O soluție cu o concentrație de 0,05% este un instrument popular pentru dezinfecția abraziunilor și a diferitelor răni. În instalațiile medicale și de sănătate, clorhexidina este utilizată ca o soluție cu o concentrație de 1% pentru a trata suprafețele, sculele și echipamentele în scopuri aseptice.

Dezavantaje ale medicamentului

Miramistin și clorhexidină: care este diferența în aplicare? Miramistin este un remediu mai modern, la care un set mai larg de agenți patogeni părea sensibil. Chlorhexidina prezintă stabilitate:

 • Pseudomonas aeruginosa provocând infecții nosocomiale;
 • Proteine ​​care provoacă boală alimentară;
 • Bastonul Koch și alte microorganisme cu acțiune acidă;
 • spori de bacterii.

Alegerea dintre Miramistin sau Clorhexidina, trebuie avut în vedere că ca prevenire a bolilor cu transmitere sexuală Clorhexidina poate fi utilizată numai în caz de urgență. Cu tratamentul obișnuit al tractului genital cu un medicament fără recomandările medicului, pacientul riscă să primească arsuri chimice din clorhexidină.

Studiind modul în care Miramistin diferă de clorhexidina, luați în considerare:

 1. În cazul în care se utilizează MiramistinPosibilitatea utilizării în pediatrie. Utilizarea produsului se limitează la dezinfectarea rănilor și tăieturilor. Pentru tratamentul bolilor ORL și a patologiilor dentare, se recomandă înlocuirea clorhexidinei cu un analog din cauza riscului ridicat de ingestie. Substanța activă afectează în mod negativ sistemul digestiv. În unele cazuri, copilul poate necesita lavaj gastric. De asemenea, agentul are un gust neplăcut, care, în viitor, poate complica procesul de tratare a copilului.
 2. Aplicarea în oftalmologie. Medicamentul afectează agresiv conjunctiva.
 3. Combinarea cu alte medicamente. Soluția alcoolică de iod reduce semnificativ eficacitatea substanței active Clorhexidina.

Direcția principală a consumului de droguri este dezinfectarea suprafețelor, echipamentelor, uneltelor și mâinilor personalului medical din clinici și spitale. Este folosit ca o alternativă la tratamentul standard într-o autoclavă.

Caracteristici Miramistin

Drogul a apărut pe piața farmaceutică rusească la începutul anilor 2000. Lucrările la crearea sa au început în 1980, când a devenit clar că clorhexidina are o serie de deficiențe și contraindicații. Dintre un număr de analogi, a fost aleasă o monopreparație cu un minim de efecte secundare și având versatilitate de utilizare.

Determinat, Miramistin sau Chlorhexidine, care este mai bine, să acorde o atenție cel mai adesea numai la nivelul de siguranță și domeniul de aplicare. Miramistin este activ în lupta împotriva cocilor patogeni, agentul cauzator al tetanosului, botulismului, tuberculozei micobacteriene. Medicamentul este eficient împotriva bacteriilor care formează spori și a microorganismelor rezistente la acțiunea antibioticelor, care se găsește în spitale.

Miramistin nu are analogi full-fledged, capabili să combată patologiile din zona ginecologică, stomatologia, otolaringologia. Ea suprimă în mod activ infecția în răni și promovează regenerarea țesuturilor după degeraturi sau arsuri.

O gamă largă de aplicații în combinație cu efectul ușor al medicamentului face în majoritatea cazurilor o alegere în favoarea Miramistin. Dar chiar și el are unele dezavantaje:

 1. Admiterea în comun cu antibiotice. Combinația dintre Miramistine și medicamente antibacteriene crește rezistența microorganismelor la acestea.
 2. Reacții alergice la substanța activă.

Miramistin și clorhexidina, cu o listă similară de indicații pentru utilizare, nu pot fi considerate medicamente interschimbabile. Clorhexidina poate provoca disconfort în formă de mâncărime sau senzație de arsură la contactul cu membranele mucoase, este ingestia invalidă, chiar și în cantități mici, gustul neplăcut al unui medicament nu permite utilizarea sa pentru clatirea gurii și gâtului copiilor.

Spectrul Miramistin este mult mai larg, nu are efecte sistemice asupra organismului. Cu o aplicare corespunzătoare, preparatul nu numai că suprimă activitatea agenților patogeni, inclusiv ciupercile, dar facilitează, de asemenea, restaurarea rapidă a țesuturilor deteriorate.

Înlocuirea clorhexidinei cu Miramistin este permisă numai în tratamentul tăieturilor, abraziunilor, rănilor. În alte cazuri, numai medicul curant poate da permisiunea pentru o astfel de acțiune. Diferența de preț între preparate este cauzată de specificitatea acțiunii lor și de numărul contraindicațiilor, și nu de intrigiile companiilor farmaceutice.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Clorhexidina: instruire cum se aplică în ginecologieClorhexidina: instruire cum se aplică în ginecologie
Miramistin pentru gât - instrucțiuni de utilizareMiramistin pentru gât - instrucțiuni de utilizare
Instrucțiuni privind utilizarea Miramistin SprayInstrucțiuni privind utilizarea Miramistin Spray
Miramistin pentru inhalare de către un nebulizatorMiramistin pentru inhalare de către un nebulizator
Care este diferența dintre faringită și laringită? Semne de laringofaringitaCare este diferența dintre faringită și laringită? Semne de laringofaringita
Unguent miramistin - compoziția unguentului, instrucțiuni de utilizareUnguent miramistin - compoziția unguentului, instrucțiuni de utilizare
Numai analogii ieftini ai medicamentului anti-septic miramistinNumai analogii ieftini ai medicamentului anti-septic miramistin
Care este diferența dintre analogii buni ai myramistinei și clorhexidineiCare este diferența dintre analogii buni ai myramistinei și clorhexidinei
"Miramistin" la sarcină în gât: instrucțiunea de aplicare"Miramistin" la sarcină în gât: instrucțiunea de aplicare
Lumânări cu clorhexidină: instrucțiuni privind utilizarea hexiconuluiLumânări cu clorhexidină: instrucțiuni privind utilizarea hexiconului
» » Care este diferența dintre miramistină și clorhexidină, cu excepția diferenței de preț
© 2021 amigdas.com