amigdas.com

Descrierea oaspetelui 380-2005 pe oțel carbon

Aplicarea oțeluluiCa oricare altul, GOST 380-2005 se formează conform unei anumite scheme. Schematic, documentul este alcătuit din mai multe părți. Fiecare dintre ele poartă o anumită încărcătură semantică. Înainte de text, puteți citi data de introducere a GOST, precum și cifre alfanumerice. Numele indică faptul că acesta este un standard interstatal. Stampilele, pentru care se extinde efectul, se referă la structura carbonului de calitate obișnuită.

Componentele GOST

Pagina de titlu și preambulul

În colțul din dreapta sus, sub titlu, scrieți "Grupa B20“. Aceste icoane arată imediat ce aparține industriei. Toate standardele de stat sunt împărțite în grupuri. Grupul "B" unește documentele din "Metale și produse metalice". Numărul 20 înseamnă "Clasificare, nomenclatură și norme generale".

În conformitate cu clasificatorul internațional de standarde i sa atribuit codul ISS 77.080.20 (situat la stânga sub nume). ОКП 08 7010 - codul său pe clasificatorul de producție al tuturor rușilor. Aceste coduri sunt unice. Cunoscându-le, puteți găsi cu ușurință un document.

Dezvoltatorul și țările sunt indicate. Organismele naționale responsabile de standardizare au votat să adopte acest document. Aceasta înseamnă că în teritoriu toate aceste stări acest standard este relevant. Aici puteți afla despre condițiile de funcționare a acestuia, în care sunt publicate informații despre modificări, introducere, anulare a acestui document. Există referințe la standardele internaționale și naționale, cărora le corespunde. Se oferă recomandări privind utilizarea acestora. Aceasta indică standardul utilizat înainte de adoptare.

Partea de fond

Graficul oțeluluiAici puteți găsi toate informațiile necesare direct de gradul de oțel, compoziția sa (inclusiv impuritățile nocive), deoxidarea, limitările, gradul de deoxidare, metodele de prelevare a probelor, etichetarea și alte detalii necesare.

Conținutul conține următoarele elemente:

  1. Domeniul de aplicare. Această secțiune prezintă întreaga gamă a aliajelor de mai sus.
  2. Referințe normative. Iată o listă a tuturor documentelor normative care sunt implicate atunci când lucrează la acest GOST. Astfel, clientul și producătorul au aceleași informații cu privire la mijloacele de determinare a compoziției chimice, a metodelor de testare și a unor etape precum eșantionarea, transportul și ambalarea produselor finite.
  3. Tabelul chimieiMarca. Această secțiune explică numele tuturor mărcilor enumerate. Deci, puteți afla că "st" atunci când scrisul este oțel, cifra după care arată conținutul de carbon. Gradul de dezoxidare este arătat prin două litere din cuvintele: fierbere (kp), jumătate liniștită (ps) și calm (cn). De fapt, aceste semne indică conținutul de oxigen rezidual, care este considerat o impuritate dăunătoare. În ceea ce privește manganul, acesta este același ca și în alte mărci, denumite "G".
  4. Cerințe privind compoziția chimică a oțelului. În tabelul corespunzător, care arată procentajul fracției de masă a substanței, puteți vedea valorile elementelor principale pentru fiecare marcă. Procentul altor elemente prezente în metal este fixat în notele la clauza 4, iar prezența lor este încadrată într-un tabel special de abateri limită. Din tabelul de compoziție chimică este clar că pentru oțelul 3 în GOST 380-2005, în funcție de dacă este fierbere, semi-calm sau calm, procentele de siliciu sunt diferite. Deoxidarea mai profundă a metalului a fost expusă, cu atât mai mult acest element conține. Conținutul de mangan este practic același. Este clar că carbonul este în același interval pentru orice st3, GOST 380-2005, ceea ce confirmă acest lucru (altfel este un alt brand). Acest model este menținut, de asemenea, atunci când alte oțeluri cu niveluri diferite de deoxidare sunt comparate.
  5. Metode de control. Această secțiune enumeră metodele pentru determinarea compoziției chimice a aliajelor cu precizia necesară, precum și metodele de eșantionare pentru analiză.
  6. Marcarea produselor. Produsele finite din metalurgie sunt marcate, de obicei, cu o ștampilă sau etichete fierbinți. Există urme și se topesc. În unele cazuri, la cererea clientului, o culoare diferită a vopselei este aplicată produselor. Standardul este furnizat și descris.

Aplicații și bibliografie

Pentru a facilita munca dintre reprezentanți din întreprinderi diferite țări au dezvoltat aplicații, din care puteți afla ce standarde internaționale corespund GOST. În Anexa A sunt scrise denumirile mărcilor în conformitate cu GOST și ISO corespunzătoare. Anexa B clarifică compoziția chimică pentru substanțele de bază, precum și abaterea maximă în chimie în produsele laminate finite.

ISO (ISO 630-80 și ISO 1052-82) poate fi văzută în secțiunea "Bibliografie" ca referință și recomandată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Gost pe oțel hexaedric, dimensiuniGost pe oțel hexaedric, dimensiuni
Care sunt tipurile și tipurile de circuite și cum să le folosiți?Care sunt tipurile și tipurile de circuite și cum să le folosiți?
Cablu de oțel: criterii de clasificare și selecție pentru cabluCablu de oțel: criterii de clasificare și selecție pentru cablu
Cablurile de oțel dublu de către oaspetele 2688-80Cablurile de oțel dublu de către oaspetele 2688-80
Caracteristicile cablurilor din oțel conform stării 2688-80Caracteristicile cablurilor din oțel conform stării 2688-80
Piulițe conform GOST 5927-70: elemente de fixare și standardizarePiulițe conform GOST 5927-70: elemente de fixare și standardizare
Burghiu spiralat 10903 77Burghiu spiralat 10903 77
Conducte sudate din oțel electric conform GOST 10704 91Conducte sudate din oțel electric conform GOST 10704 91
Alegerea terenuluiAlegerea terenului
Standardul standard 8240 97 pe canalul de oțel laminat la caldStandardul standard 8240 97 pe canalul de oțel laminat la cald
» » Descrierea oaspetelui 380-2005 pe oțel carbon
© 2021 amigdas.com