amigdas.com

Dependența de greutatea plăcii de oțel pe tipul de metal laminat

Greutatea foiiDintre toate produsele de rulare din metal este mai ușor pentru a determina greutatea tablei de oțel: o formulă pentru a găsi volumul unui paralelipiped dreptunghiular, care este placa este cunoscută de la rata elementară școală: lungime, lățime, înălțime. Rămâne să se înmulțească produsul rezultat prin densitatea metalului și va fi obținută greutatea calculată. Dar, în unele cazuri, o astfel de schemă de calcul nu funcționează.

Dependența de greutatea pe dimensiune

Când cumpărați tablă, trebuie să lucrați cu o masă de plăci individuale, dacă acestea sunt achiziționate de numărul sau greutatea totală a suprafeței de oțel pe care doriți să o construiți. Această necesitate se referă nu numai la stabilirea prețului, ci și la angajarea echipamentelor de ridicare la efectuarea operațiunilor de încărcare. De obicei, calculele sunt efectuate de calculator în ordine:

 • se stabilește greutatea specifică a foii de material - dacă este din oțel, densitatea este de 7,85 t / m3;
 • determinarea volumului plăcii unității și înmulțirea cu numărul sau suprafața totală a metalului - cu grosimea;
 • rezultatul final - greutatea calculată a oțelului este obținută prin formula P = V * 7,85 cu dimensiunea în tone, dacă valorile au fost luate în metri.

Greutatea tablului de oțel

Exemplu: tablă de oțel, greutatea unei plăci de 1 m² cu o grosime de 10 mm va fi de 1 * 0,01 * 7,85 = 0,0785 t sau 78,5 kg. În fabricarea plăcilor, sunt stabilite toleranțe pentru abaterile dimensionale maxime față de parametrii nominali. Ca urmare, se obțin erori între valorile calculate ale masei metalului și valorile reale obținute ca urmare a cântăririi. Cu cât este mai mare diferența, cu atât este mai mare toleranța.

Un alt factor care afectează greutatea oțelului foaie - prezența acoperirilor pe produsele metalice zincate sau ondule și perforarea pe anumite mărci de produse. Pentru a ajuta cumpărătorii, producătorii și furnizorii de pe site-urile lor să pună un calculator automat, simplificând foarte mult calculul.

Dacă este cunoscută greutatea plăcii metalice, nu este dificil să se calculeze numărul de plăci dintr-o tonă sau un pachet cu indicarea masei.

Materiale din tablă

Produsele plate sunt utilizate în multe industrii, atât în ​​structuri purtătoare, cât și în scop decorativ și de finisare. În plus față de oțel, ca materie primă pentru producția sa:

 • aluminiu;
 • cupru;
 • zinc;
 • aliaje.

Tabelul greutății din tablă

Adesea, foliile metalice sunt utilizate ca un acoperiș, fixând plăcile împreună prin pliuri manual sau prin intermediul unor unelte. Toate materialele listate sunt potrivite în acest scop. Pe langa zinc, care în forma sa pură este utilizat: este pulverizat pe oțel sau splavlivayut cupru si titan - primesc așa-numitul zinc titan. `

Firește, greutatea fiecăruia dintre produsele din metal vor diferi în mod considerabil, deoarece densitatea aluminiului 2,72, 8,3-8,9 cupru, zinc - 7,13, titan 4,51 t / m3.

Soiuri de oțel plate

Datorită proprietăților sale structurale excelente, aliajele de fier laminate plate au devenit omniprezente. Există mai mulți parametri pentru separarea oțelului:

 • Dependența de greutatea plăcii de oțel pe tipul de metal laminatgrosime - plăci subțiri de 0,35-3,99 mm și mai groase de patru până la 160 mm;
 • tehnologie - laminate la cald și rece cu marcaje ХК, ГК, tablă zincată, inox și expandată;
 • - electrice, navale, armuri, cazane, refractare și alte tipuri de oțel;
 • profilul poate fi drept, ștanțat sau ondulat, inclusiv sub plăci de acoperiș.

Laminarea la cald este folosită în principal în construcția de mașini și în construcția de structuri. Cerințele pentru tabla de metal sunt determinate de condițiile în care va fi utilizat.

Caracteristicile plăcilor de oțel

În practică, clasificarea este cel mai adesea utilizată pe baza tehnologiei de fabricație. Caracteristicile scurte ale laminării oțelului plat:

 1. Dependența de greutatea pe dimensiuneTipul galvanizat este fabricat din aceleași metale. Ferrofluidul este acoperit cu elementul Zn complet sau pe o parte. Ele produc mai multe tipuri: carton ondulat, foaie netedă și ondulat.
 2. Calitățile laminate la rece sunt plăci și benzi de oțel St10-St45 cu o grosime de câteva microni până la 3 mm. Livrat de la producător în rulouri și foi cu marginile tăiate.
 3. Plăcile laminate la cald sunt fabricate din clasele St0-St5. Se produc, de asemenea, plăci subțiri de dimensiune de 0,5-3,9 mm.
 4. Clasa de evacuare (PVL) este produsă prin metoda operațiilor simultane: pe foaie, se fac tăieturi și se prelungesc, se formează celule. Datorită acestei tehnologii, greutatea produselor plate este redusă cu 70% față de întregul produs.
 5. Tipul ondulat oferă o foaie netedă de proprietăți antiderapante. Este fabricat din oțel carbon obișnuit St0-St3, adesea produce produse decorative din oțel inoxidabil. Proeminențele cu lanț sau lenticular sunt de 0,1-0,3 din grosimea foii și sunt aplicate sub formă de model. Dimensiuni de ondule 30x70 cu intervale între ele până la 20-30 mm.

Proiecțiile măresc greutatea tablului. Tabelul de masă a produselor laminate neted și a două tipuri de oțel ondulat este prezentat mai jos. Valorile sunt indicate prin fracțiunea pentru plăci: fără o margine, cu panglici de linte, romb:

Foaie de oțelGreutate 1 m², exprimată în kilograme
Grosimea metalului în milimetri - 323.55 / 24.15 / -
431,4 / 32,2 / 33,5
539,25 / 40,5 / 41,8
647,1 / 48,5 / 50,1
862,8 / 64,9 / 66,8
1078,5 / - / -

Tabelul prezintă masa calculată a condițiilor: densitatea oțelului este de 7,85 t / m3, dimensiunile și distanțele dintre proiecții sunt medii. Înălțimea onduleului este de 0,2 de grosimea plăcii netede.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să alegeți tabla în funcție de scopCum să alegeți tabla în funcție de scop
Cum se determină greutatea specifică prin formulaCum se determină greutatea specifică prin formula
Greutatea și greutatea metalului: așa cum se găsește în tabele și de către oaspeți pentru…Greutatea și greutatea metalului: așa cum se găsește în tabele și de către oaspeți pentru…
Cum de a alege tipul și dimensiunea metalului pentru construcțiiCum de a alege tipul și dimensiunea metalului pentru construcții
Cum se calculează cubatura unei fundații pentru diferitele sale tipuriCum se calculează cubatura unei fundații pentru diferitele sale tipuri
Cât cântă o vacă, cum se calculează greutatea în viu a bovinelorCât cântă o vacă, cum se calculează greutatea în viu a bovinelor
Densitatea specifică și greutatea specifică a cupruluiDensitatea specifică și greutatea specifică a cuprului
Cât va cântări un metru cub de beton?Cât va cântări un metru cub de beton?
Greutatea și greutatea specifică a armăturii de 12 mm pe baza tabelului GOSTGreutatea și greutatea specifică a armăturii de 12 mm pe baza tabelului GOST
Domeniul de aplicare și avantajele foii laminate la caldDomeniul de aplicare și avantajele foii laminate la cald
» » Dependența de greutatea plăcii de oțel pe tipul de metal laminat
© 2021 amigdas.com