amigdas.com

Descrierea și caracteristicile lamei de ferăstrău pentru metal

Ferăstrău pentru metalFerastrau pentru metal este proiectat pentru taierea foilor rotunde, profilate si benzi metalice. Lăcătușul constă din ferăstrău cu ferăstrău

pentru metal și rame (mașini-unelte). La un capăt al mașinii se află un cap staționar cu un colac și un mâner, pe de altă parte - un șurub de tensionare, un cap mobil și o piuliță pentru tensionarea lamei. Panza este inserată în sloturile din capete și atașată cu știfturi.

Cadrele sunt făcute alunecoase, ceea ce vă permite să fixați diferite lungimi ale pânzei. Pentru a extinde ferăstrăul, genunchii se îndoaie, până când nitul părăsește decupajul. Nitul se duce la o altă decupare, iar genunchii se îndreaptă. Masini-unelte cu suport mobil include un alt pătrat cu mâner, prin care suportul este fixat și mutat.

Descrierea panzei

Oțel îngust subțire cu două găuri și dinți pe o margine. Poate fi manuală și mașină, în funcție de destinație. Pentru fabricarea acestor elemente se utilizează următoarele oțeluri:

 1. U10A;
 2. P 9;
 3. X 6VF.

Lama de ferăstrău este o placă îngustă și subțireDuritatea materialului ar trebui să fie HRC 61-64. În cadru sunt inserate de către dinți înainte. Practic întotdeauna folosit pentru ferăstrău manual cu o lungime de 250-300 mm, grosime 0,65 și 0,8 mm, înălțime 13 și 16 mm. Lucrarea lamei diferă în funcție de condițiile de lucru ale tăietorului, ceea ce explică diferența valori unghiulare.

Atunci când tăiați o piesă de metal de o lățime mare, puteți face tăieturi lungi: fiecare dinte îndepărtează rotisorul, care trebuie să umple spațiul cipului, până când punctul dintelui nu părăsește tăierea. Cantitatea de spațiu depinde de pasul S al dinților, din colțurile din față (Y) și din spate (A). În funcție de duritatea piesei de prelucrat colțul din față poate fi zero, negativă sau pozitivă. Eficiența tăierii de către un ferăstrău cu o lamă cu unghi zero este mai mică în comparație cu cea a cărei unghi este mai mare de 0 °. Pentru tăierea materialelor, elementele cu un unghi mare de ascuțire a dinților (sunt mai rezistente la uzură) sunt folosite mai ferm. Pentru a reduce materialele moi, acest indicator ar trebui să fie mai mic.

Numărul de dinți

În majoritatea cazurilor, pentru tăierea metalelor, se folosesc pânze cu un pas de 1,3-1,6 mm, cu o lungime de 25 mm din dinți, cu 17-20. Cu cât materialul este mai prelucrat, cu atât este mai mare dinții și viceversa. Pentru diferite metale, sunt necesare panze cu următorul număr de dinți:

 1. Metale moi - 16;
 2. Duritate medie a oțelului dur - 19-,
 3. Fontă, oțel de scule - 22;
 4. Oțel puternic, unghiular și solid - 22.

Bara de 300 mm

Ferastrau pentru metalÎn procesul de lucru, trebuie să fie implicați doi sau trei dinți. Pentru a evita confiscarea cârpei în metal, dinții sunt crescuți. Așezarea este realizată astfel încât lățimea tăieturii realizată de un ferăstrău de găurit să fie puțin mai mare decât grosimea lamei. Datorită acestui fapt, blocarea tăieturii lamei este împiedicată și se facilitează munca.

În cazul panelor cu un pas de 0,8 mm (admisibil de 1 mm), cablajul trebuie să fie ondulat, adică fiecare dinți doi adiacenți sunt îndoiți în direcții opuse aproximativ 0,25-0,6 mm. Elementul de lucru cu un pas mai mare de 0,8 este divorțat de un dinte (divorț ondulat), doi sau trei dinți sunt deviate spre stânga și spre dreapta. La un pas mediu, un dinte este luat spre stânga, al doilea nu este retras, al treilea este retras în dreapta. Cu un pas mare, un dinte este luat spre dreapta, iar celălalt spre stânga. Este recomandabil să distribuiți dintele la o treaptă de 1,6 și 1,25 mm. Cablarea trebuie realizată la o distanță de cel mult 30 mm de la capăt.

Etapa pregătitoare

Ferăstrău MINI pentru metalMai întâi, materialul care trebuie prelucrat este fixat ferm în viciu. Și trebuie să fie fixat astfel încât să fie convenabil pentru muncitor să lucreze. Mai mult, în funcție de duritatea, forma și dimensiunile piesei tăiate, este selectată lama de ferăstrău. Dacă rafturile sunt lungi, ar trebui să fie cu un pas mare de dinți, dacă este scurt - cu unul mic.

Ferăstrăul cu ferăstrău este instalat în fanta capului astfel încât dinții să nu fie direcționați spre mâner. Capătul lamei este introdus în capul fix și fixat cu ajutorul fișiere pin, apoi un al doilea capăt al păturii este plasat în fanta pinului, care este fixată cu un bolț. Stofa este întinsă manual (nu puteți folosi un viciu sau o pereche de clești) prin rotirea piuliței. Feronerul trebuie ținut departe de față.

Cu o ușoară distorsiune, țesătura se întinde strâns și, cu o presiune semnificativă, ușor tensionată duce la o inflexiune, din cauza căreia este posibilă o pauză. Gradul de tensiune este verificat prin apăsarea degetelor din lateral: dacă nu există o deformare, tensiunea este suficientă.

Procesul de tăiere

În procesul de tăiere se efectuează două mișcări:

 1. Uneltele de lucru se deplasează înainte de lucrător.
 2. Idle - ferăstrăul se mișcă la muncitor.

La pornire, instrumentul nu este apăsat, în consecință, dinții alunecă numai. În timpul cursei de lucru cu ambele mâini, este prevăzută o presiune ușoară, iar ferăstrăul se mișcă rectiliniu.

Reguli de funcționare

Canvas pentru metal pentru ferăstraie de sabrăÎn timpul tăierii înaintea viciului, este necesar să stați ferm, drept și liber, cu jumătate de rotație pe axul piesei de prelucrat sau la fălcile viciului. Piciorul stâng este proiectat ușor înainte de-a lungul liniei piesei de prelucrat, iar corpul este susținut de aceasta. Etapele trebuie să fie stabilite astfel încât să formeze 60-70 ° (cu distanța dintre tocuri).

Poziția corectă a lucrătorului poate fi luată în considerare atunci când mâna dreaptă cu instrumentul, poziționată în poziție inițială și îndoită la cot, formează un unghi drept între cot și umăr. Mânerul este prins de mâna dreaptă, astfel încât mânerul se sprijină pe palma mâinii. Acesta este cuplat cu patru degete, iar degetul mare este plasat pe partea de sus a mânerului.

Degetele mâinii stângi apucați capul mobil al ferăstrăului și al piuliței. În procesul de tăiere se observă o coordonare strictă a eforturilor, adică o creștere corectă a presiunii. Mișcarea sculei trebuie să fie orizontală. Împingeți-l cu ambele mâini, dar se face un ușor efort cu mâna stângă, iar mișcările cu mișcări reciproce se efectuează în principal de către mâna dreaptă.

 1. Scurturile scurte sunt tăiate în partea cea mai largă. La prelucrarea profilurilor unghiulare, canale și T, este mai bine să schimbați poziția piesei de prelucrat și să nu tăiați pe partea îngustă.
 2. Tăierea ar trebui să se efectueze fără probleme, fără să se facă nici o mișcare, în decurs de un minut, nu mai mult de 40-60 de lovituri duble.
 3. Întreaga pânză trebuie să fie cuplată.

Cea mai mare dificultate pentru începători este ruperea elementului de lucru. În cazul unor astfel de probleme, ar trebui să verificați starea dispozitivelor de fixare - îndoirea poate indica o strângere insuficientă a "mielului". Spre deosebire de instrumentul de tâmplărie, nu putem ascuți unul nou de unul nou, trebuie să îl schimbăm.

Atunci când este necesar să faceți o tăietură într-un loc greu de ajuns, este mai bine să folosiți un ferăstrău pentru metal.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Lemn tăiat manual: numire, varietăți și sfaturi de alegereLemn tăiat manual: numire, varietăți și sfaturi de alegere
Caracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemnCaracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemn
Avantajele și caracteristicile ferăstrăului electric pentru lemnAvantajele și caracteristicile ferăstrăului electric pentru lemn
Cum sa faci o fabrica de la un ferastrau cu mainile taleCum sa faci o fabrica de la un ferastrau cu mainile tale
Cum se face o circulară staționară sau manuală cu mâinile taleCum se face o circulară staționară sau manuală cu mâinile tale
Principiul trupei a văzut și cum să vă faceți propriile mâiniPrincipiul trupei a văzut și cum să vă faceți propriile mâini
Cum să faci o lopată pentru recoltarea zăpeziiCum să faci o lopată pentru recoltarea zăpezii
Criterii de alegere a unei piese de lemn pentru lemnCriterii de alegere a unei piese de lemn pentru lemn
Tipuri de ferăstrău - manual, benzină, scule electriceTipuri de ferăstrău - manual, benzină, scule electrice
Mașină de tăiat benzi pentru metalMașină de tăiat benzi pentru metal
» » Descrierea și caracteristicile lamei de ferăstrău pentru metal
© 2021 amigdas.com