amigdas.com

Îndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferior

Îndepărtarea recomandării dintelui la procedurăDinții mai mici de înțelepciune apar într-o persoană mai târziu. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea la vârsta de 25 de ani. În marea majoritate a cazurilor, apariția opturilor inferioare este însoțită de o mulțime de senzații neplăcute. Mai mult decât atât, cele opt mai mici, cel mai adesea dinții de înțelepciune superioară cresc incorect și devin inflamați, deci trebuie să fie eliminați.

Îndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferior este o procedură mai complicată decât eliminarea celor opt. Faptul este că țesutul osos al maxilarului inferior este mai dens.

Când este necesar să scoateți dintele de înțelepciune pe maxilarul inferior?

Ștergerea celor opt este necesară fi sigur în următoarele cazuri:

 • Sepsis datorită inflamației dintelui sau a țesuturilor din apropiere.
 • Osteomielita din maxilarul inferior.
 • Parodontită acută cauzată de inflamația infecțioasă în dintele de înțelepciune.
 • Tumorii.

De asemenea, scoateți dintele de înțelepciune inferior recomandat în următoarele situații:

 • În timpul perioadei de creștere a dinților, dentistul identifică evoluția procesului inflamator. Aceasta înseamnă că dintele crește greșit și, de asemenea, se inflamează. În acest caz, este mai bine să preveniți complicațiile mai severe și să eliminați cifra opt.
 • Înțelepciunea dințilorDintele erupe de la muncă sau creste prea lent. Această stare de lucruri poate fi judecată prin viteza cu care coroana celui de-al treilea molar apare deasupra gumei. În unele cazuri, nu apare deloc. Ca o regulă, cu o creștere lentă, acest dinte poate provoca senzații neplăcute atunci când mănâncă și vorbesc.
 • Dintele de înțelepciune de jos nu are suficient spațiu. Dacă e și el mare, dar poate presa pe țesuturile înconjurătoare și dintele adiacent. Acest lucru cauzează adesea disconfort sever la pacient. Mai mult, dacă molarul este în formă neregulată, poate provoca căderea danturii.
 • Membranele mucoase ale gurii care înconjoară dintele sunt inflamate. Acest lucru se întâmplă atunci când capota gingiei este prea aproape de suprafața părții coroanei dintelui. Din cauza acestui aranjament, mâncarea cade în spațiul dintre dinte și gingie, declanșând creșterea agenților patogeni.

Dintele de înțelepciune de pe maxilarul inferior cauzează adesea mușcătura obrazului. Datorită traumelor permanente în locul deteriorării membranelor mucoase, se pot forma ulcerații. Cu timpul, ulcerația poate duce la transformarea celulelor maligne. Pentru a preveni acest lucru, medicii recomandă eliminarea dinților de înțelepciune pe maxilarul inferior în scopuri profilactice.

Nu uitați că, cu cursul prelungit al procesului inflamator, produsele de dezintegrare și patogene bacterii pot intra în sânge și limf. Aceasta înseamnă că există un risc grav de a dezvolta intoxicații severe și sepsis. Bineînțeles, în această situație, medicii vor insista să scoată figura-opt pe maxilarul inferior.

Contraindicații

Nu există contraindicații absolute pentru procedură. Aceasta este, dacă există o oportunitate de a amâna chirurgie, atunci medicul o va face în următoarele cazuri:

 • Boala ARVIPacientul a suferit recent o intervenție chirurgicală gravă asupra inimii.
 • Cu ARVI, gripa si herpes.
 • În timpul sarcinii.
 • La presiune crescută.
 • Dacă bolile tractului digestiv se agravează.

Când amânarea operației este imposibilă, atunci aceste contraindicații sunt ignorate.

Cum să eliminați figura de pe maxilarul inferior?

Ar trebui să știți că primele opt sunt mult mai ușor de îndepărtat decât cele inferioare. Faptul este că structura maxilarului inferior este mai densă, iar dinții înșiși au adesea rădăcini complexe.

Operația de eliminare a opturilor inferioare este cea mai bună realizare dimineață. Pacientul în acest moment este mai energic și mai ușor de tolerat de interferențe grave. În plus, dacă eliminați dintele de înțelepciune pe maxilarul inferior dimineața, durerea postoperatorie va dispărea în seara și pacientul va putea să doarmă liniștit.

Înainte de operație, pacientul trebuie să mănânce fără probleme. Dar trebuie să faceți asta în câteva ore. Aceasta va crește coagulabilitatea sângelui.

Nu beți alcoolÎn nici un caz nu poate înainte de operația de a bea alcool. Alcoolul reduce adesea coagularea sângelui.

Imediat înaintea procedurii, cu permisiunea medicului, puteți lua sedative ușoare.

Extracția molarilor inferiori constă în aceleași etape ca îndepărtarea dinților de înțelepciune superioară. Principalul distincție - complexitatea tuturor lucrărilor.

 • Medicul tratează gura cu un antiseptic.
 • Se efectuează anestezie profundă. Alegerea anesteziei depinde de starea și vârsta pacientului. Dacă operația este foarte dificilă, poate fi utilizată anestezia generală. În alte cazuri, acestea se limitează la anestezie locală.
 • Chirurgul dissectează gingia cu un bisturiu, un instrument special care separă banda circulară de figura opt și cu ajutorul forcepsului dărâmă dintele.
 • Cele opt sunt extrase din maxilarul inferior.

În situații dificile, medicul trebuie să taie nu numai gingia, ci și țesutul osos. Dacă acest lucru nu este suficient, medicul dentist văd și dintele cu ajutorul unui burghiu și le ia pe fiecare dintre ele separat.

Se încheie cu operarea procesării câmpului de operare cu soluție antiseptică și aplicarea suturilor.

Înțelepciunea dințilorPacientul este eliberat din clinică numai după formarea unui cheag de sânge complet în câmpul de operare. În cazul utilizării anesteziei generale, pacientul rămâne în clinică câteva ore după operație. Anestezistul trebuie să se asigure că anestezia a trecut complet și nu a dat nici o complicație.

Îndepărtarea a 8 dinți de jos: consecințele

După extragerea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferior, consecințele acestei proceduri pot fi reminiscente de ele însele de ceva timp. Acest lucru se explică prin natura mare traumatică a operațiunii.

Cele mai frecvente efecte:

 • Sângerare severă.
 • Intensificarea intensității durerii.
 • Umflarea gingiilor și obrajilor.
 • Procesul inflamator în pereții soclului.
 • Alveolita.

Sângerare severă

După îndepărtarea cifrei opt pe maxilarul inferior, această complicație apare destul de des. Motivul pentru aceasta constă în rețeaua densă de sânge a maxilarului inferior. Vasele sale sunt suficient de mari pentru ca sângele să curgă mult timp.

De asemenea, este util să știți acest lucru sângele din priza dintelui îndepărtat poate merge mai multe ore după îndepărtare. Acest lucru se explică prin faptul că adrenalina, vasele de îngustare se adaugă la compoziția preparatelor pentru anestezie. De îndată ce se va încheia acțiunea, iar acest lucru se produce la 2-3 ore după injectare, vasele se extind și sângerările se deschid.

Sângerări secundare

Sângerări secundareApare atunci când cheagul de sânge se descompune. Apare în gaură după operație. Suprafața sa este acoperită cu acoperire albă în timpul zilei. Arată neplăcut, dar nu este un motiv de îngrijorare. Cheagul în sine acționează ca o barieră naturală la penetrarea infecției adânc în rană.

În unele cazuri cheag pot fi distruse. Acest lucru se datorează cel mai adesea influențelor mecanice.

Ca și în cazul ăsta pentru a opri sângerare? Nu este greu să faci acest lucru:

 • Pentru a strânge un dinte un tampon dintr-o tifon deasupra unui soclu al unui dinte. După 15 minute, sângele se va opri cu siguranță.
 • Dacă sângele nu se oprește, trebuie să luați un alt tampon și să-l înmuiați cu peroxid de hidrogen. Va face sângele.
 • Puteți cumpăra un tub hemostatic special în farmacie și închideți gaura.

Când sângerarea nu poate fi oprită prin oricare dintre metodele de mai sus, atunci trebuie să solicitați asistență medicală de la un medic. Încercarea de a opri sângele cu ajutorul unor rețete folk nu merită nici măcar să încercați. Nu vor fi eficiente.

Senzații dureroase

Dacă pacientul suferă de dureri de cap în primele 24 de ore după intervenția chirurgicală, este normal. De cele mai multe ori aceasta este o consecință a unei operații, nu a unei anestezii.

În cazul în care câmpul chirurgical doare, se recomandă să luați analgezice: Ketanov, Naise, Nurofen și altele.

Cand durerea continua pacientul în termen de câteva zile, aceasta este însoțită de o creștere a temperaturii corpului, și începe să fie auzit de duhoarea gura, atunci este necesar pentru a rula în regim de urgență la dentist.

Leziuni ale nervului maxilar

Când se scoate cifra opt pe maxilarul inferior, uneori pacienții încetează să simtă jumătatea feței în care se află molarul îndepărtat. Cel mai adesea, o încălcare a inervației indică deteriorarea nervului maxilarului.

Deteriorarea nervului ternarAcest lucru este de ajuns rar complicație. În medie, cu el, există doar 1 pacient din 1000. Este rară, dar destul de gravă.

Principalul simptom al patologiei - pacientul nu simte o atingere facială. Această afecțiune patologică poate persista câteva săptămâni și chiar luni. Asigurați-vă că recuperarea accelerată poate fi fizioterapia și terapia medicamentoasă specială. Apropo, au existat cazuri în stomatologie atunci când sensibilitatea pacientului a fost perturbată pentru o viață.

Hematomul pe fața în câmpul de operare

Vânătaia apare din cauza unei hemoragii în țesutul vaselor deteriorate. Aceasta este o consecință inofensivă de a scoate figura-opt pe maxilarul inferior. De la problema în câteva zile, nu va mai rămâne nici o urmă. Accelerați acest proces prin aplicarea compreselor reci.

alveolita

Aceasta este cea mai comună consecință a extragerii dintelui înțelepciunii de dedesubt. Este un proces inflamator în mufa dintelui. Cel mai adesea alveolita se dezvoltă datorită infecție, a intrat în țesuturi în timpul intervenției chirurgicale din cauza neglijenței chirurgului. Cu toate acestea, această patologie se poate dezvolta și după operație deoarece pacientul nu respectă regulile de igienă personală și recomandările medicului.

Patologia se manifestă prin următoarele simptome:

 • Durerea în loc de intervenție chirurgicală și lângă ea.
 • Mirosul din gurăDisconfort în timpul mesei.
 • Hipertermie locală.
 • Placă pe o gaură de culoare gri sau galbenă.
 • Gust mirosit din gură.
 • Sângerare.

pentru tratament patologie sunt prescrise următoarele medicamente:

 • Antiseptice pentru clătirea gurii: Geksoral, Stomatidin, Miramistin.
 • Medicamente antiinflamatorii: Nurofen, Diclofenac, Voltaren, Ibuprofen.
 • Antibiotice: lincosamide, fluorochinolone.

Recomandări pentru gestionarea durerii și prevenirea consecințelor

Pentru a elimina durere senzații și reducerea riscului de apariție a unor consecințe neplăcute după intervenția chirurgicală, dentiștii recomandă:

 • Când există umflături la locul de umflare, aplicați sacul umed și ceaiul și păstrați-l până când acesta din urmă se usucă complet. Substanțele conținute în ceai, accelerează coagularea sângelui și asigură o vindecare mai bună a țesuturilor.
 • Clătiți regulat gura cu o soluție salină slabă.
 • Dacă durerea este pulsatoare, atunci puteți să o faceți cu comprese reci.
 • Cu intensificarea durerii până în seara, este mai bine să o luptați cu medicamente dureroase.
 • În perioada postoperatorie este mai bine utilizare pernă mare. Acest lucru va reduce semnificativ probabilitatea dezvoltării edemelor.
 • Nu mâncați prea fierbinte sau alimente grele.
 • În timpul perioadei postoperatorii, fumatul și băutul sunt interzise.
 • În nici un caz nu trebuie să beți băuturi și apă prin paie. Vacuumul, format prin aspirarea fluidului prin acesta, este capabil să spargă un cheag de sânge și să provoace sângerare. În plus, încetinește procesul de regenerare.

Nu vă înspăimântați de complicațiile frecvente după îndepărtarea dintelui înțelepciunii. Aproape toți pacienții se confruntă cu ei în grade diferite. Și cu atât mai mult aceste complicații nu sunt un motiv pentru a refuza operația. Îndepărtarea în timp util a celui de-al treilea molar va evita disconfortul și complicațiile, dintre care unele pot pune viața în pericol.

Dacă sistemul imunitar al pacientului este puternic, atunci cu abordarea corectă a terapiei, orice complicație trece repede.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este osteomielita la nivelul maxilarului, simptome și tratament?Ce este osteomielita la nivelul maxilarului, simptome și tratament?
Dinți de înțelepciune sau opt: ce este? Când cresc și câte dintre ele?Dinți de înțelepciune sau opt: ce este? Când cresc și câte dintre ele?
Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?Când cresc dinții de înțelepciune și câte cresc?
Cum se îndepărtează rădăcina dinteluiCum se îndepărtează rădăcina dintelui
Anatomia structurii dinților, maxilarului superior și inferiorAnatomia structurii dinților, maxilarului superior și inferior
Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?Este dureros să scoateți dintele de înțelepciune?
Îndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciuniiÎndepărtarea simplă și complexă a dintelui înțelepciunii
Îndepărtarea unui dinte de înțelepciune retrasÎndepărtarea unui dinte de înțelepciune retras
Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?Cauzele febrei după îndepărtarea dintelui înțelepciunii?
Tipuri și denumiri ale dinților la omTipuri și denumiri ale dinților la om
» » Îndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferior
© 2021 amigdas.com