amigdas.com

Exerciții cu video pentru întinderea coloanei vertebrale și a spatelui

Exerciții pentru spate - crește flexibilitatea corpuluiExercițiile pentru întinderea coloanei vertebrale și a spatelui oferă o oportunitate de a menține o poziție corectă a spatelui sănătoasă și de a ușura eventualele încălcări ale coloanei vertebrale lombare, toracice și cervicale. Colțul coloanei joacă un rol important în organism: afectează funcționarea tuturor organelor și sistemelor interne, este responsabil pentru sistemul musculo-scheletic.

În același timp, în timpul vieții există o încărcătură semnificativă, care este plină de tot felul de anomalii și boli (scolioza, osteochondroza etc.).

Întinzând coloana vertebrală acasă vă permite să ajustați curbura în timpul reabilitării, ameliorează simptomele durerii în zona din spate după o zi grea de muncă. Dacă în fiecare zi, dimineața sau seara pentru a face exercițiile pe stretching muschii spatelui și a coloanei vertebrale, este posibil pentru a scăpa de durere în gât și în piept pentru a atinge un spate perfect plat, flexibilitate spinării, și întări. Cel mai important lucru în timpul executării elementelor pe coloana vertebrală și întinderea spatelui este de a le executa treptat, evitând orice mișcare bruscă. Este inacceptabil să simțiți disconfort sau durere în procesul de exercitare. Totul trebuie făcut fără probleme, încet, pentru a nu cauza leziuni discurilor intervertebrale.

Contraindicații la vergeturile spatelui și coloanei vertebrale

În ciuda faptului că toți exerciții pe întinderea măduvei spinării iar spatele la domiciliu este efectuat numai în scopuri preventive și curative, există o serie de cazuri în care este interzisă auto-medicația. Includerea acestei gimnastică este interzisă în timpul acestor boli (care sunt în formă acută), cum ar fi:

 • dureri de spate;
 • osteoporoza;
 • scolioză;
 • artrita.

Dacă există o leziune a spatelui, înainte de a efectua exercițiile, trebuie să consultați medicul. Probabil, întinderea spatelui și a coloanei vertebrale trebuie să fie făcută sub supravegherea unui specialist.

Gimnastica la domiciliu - opțiuni pentru exerciții spate

Contraindicații la formare sunt boli ale sistemului cardiovascular (angină, hipertensiune arterială). În timpul de încărcare mare exercițiu de ingrijire cardiaca se va produce cu siguranță că poate crește contracția mușchiului inimii și să conducă la apariția de tahicardie, aritmie, precum si complica trecerea bolii existente. De asemenea, este interzisă efectuarea exercițiilor de întindere pe coloană vertebrală și spate în timpul trombozei.

fizic Exercitarea în timpul sarcinii este de asemenea interzisă, deoarece toate se fac fie într-o poziție cu capul în jos, fie pe stomac, iar acest lucru va începe să creeze presiuni asupra viitorului copil. Dacă sarcina este normală, atunci un set de exerciții este dezvoltat pentru ridicarea durerii din spate și reducerea încărcăturii pe coloană vertebrală, care se desfășoară pe o minge de fitness specială. În timpul trecerii menstruației, este de asemenea de dorit să se evite întinderea coloanei vertebrale și a spatelui, deoarece orice efort fizic în acest moment este absolut contraindicat.

Orice boală în timpul unei exacerbări, prezență de infecții, o gripă, ARVI sunt contraindicate, deoarece corpul în acest moment necesită odihnă și odihnă în pat, altfel există un risc ridicat de complicații diferite. Pentru a nu vă pune în pericol sănătatea, este recomandabil să consultați medicul înainte de a efectua exercițiile și să efectuați un studiu complex al organismului, atunci când există motive întemeiate pentru aceasta.

Întinderea spatelui și a coloanei vertebrale în timpul bolilor

Osteochondroza este o boala diagnosticata in 80% din oameni. Tratamentul acestei boli trebuie să fie doar complex, cu exerciții de fizioterapie, rețete folclorice și medicamente. Întinderea coloanei vertebrale și a spatelui în timpul osteochondroziei contribuie la alungirea fibrelor musculare, care sunt deteriorate ca urmare a dezvoltării bolii.

Cu ajutorul întinderii, normalizarea proceselor de schimb are loc, crește spațiu între discurile intervertebrale și fluxul de sânge se îmbunătățește. Întinderea spatelui în timpul osteocondrozei poate ajuta la reducerea presiunii pe discul intervertebral și la ameliorarea tensiunii. Cu lecțiile care trebuie să fie făcut în fiecare zi, este posibil pentru a scăpa de durere acută și neplăcută care apare adesea in timpul boli degenerative de disc, indreptarea spatelui ca un întreg, pentru a elimina amețeli și normaliza respirație.

Extensia spinării la domiciliu - ExercițiiDacă osteocondroza nu este prezentă, atunci această gimnastică va fi o modalitate excelentă de ao preveni. Mai mult decât atât, aceasta este reală pentru oamenii care, prin profesia lor experimenta o sarcină mare pe coloana vertebrală (lucrul la mașină, conducerea unei mașini, lucrul la un calculator etc.). Mamele tinere sunt, de asemenea, riscul de a dezvolta scolioză și boli degenerative de disc, așa cum se confruntă cu sarcină mare asupra coloanei vertebrale în timp ce balansoar un copil, hrănire el pentru un copil mic, în general.

În timpul osteocondrozei, puteți să vă exercitați acasă sau sub supravegherea unui medic. În cazul în care oportunitățile financiare permit, atunci este mai bine să cumperi un simulator special, cu care să se întindă coloanei vertebrale și spatele poate fi uniform, treptat și fără probleme. Pentru lipsa acestei posibilități, cele mai simple instrumente disponibile: un pat, o canapea sau o tablă. Exercițiul constă în întinderea datorită greutății corporale și fixarea picioarelor de sus. Acest element este destul de complicat și se adresează unei persoane a cărei pregătire fizică slabă va fi dificilă, deci este recomandabil să încercați o altă opțiune.

Îndepărtarea spatelui și coloanei vertebrale se poate face cu o bară orizontală. Ce trebuie să sari, se agață de bara orizontală bar cu mâinile și închise pentru atât de mult ca și capabil să reziste la mână. Timpul zilnic și numărul de abordări trebuie să crească. La bar, puteți face și alte elemente de întindere a coloanei vertebrale, care va oferi o oportunitate de a consolida spate, dezvolta flexibilitatea, ameliorarea aplecare, pentru a îmbunătăți postura, și chiar să fie în măsură să ajute crească un cuplu de centimetri, atunci când vârsta unei persoane nu mai mult de 22-25 de ani.

Cea mai plăcută și simplă opțiune care Împingerea coloanei vertebrale și sporirea flexibilității spateluiajută la îmbunătățirea sistemului musculoscheletic, este înot. Spre deosebire de alte metode care sunt foarte greu de realizat, înotul este recomandat tuturor oamenilor, indiferent de prezența excesului de greutate, a capacității fizice și a vârstei. Excursiile periodice la piscină pot contribui la îmbunătățirea stării de bine, a posturii și relaxării coloanei vertebrale.

Tratament complex pentru prevenirea bolilor

Durerea în zona din spate după o zi de lucru este familiar pentru mulți oameni. Ca regulă, eliminați-o încercați folosind diferite geluri sau unguente, care este inițial greșit. Deoarece deformarea discurilor intervertebrale nu este îndepărtată, ci doar simptomele dureroase care au proprietatea de a se întoarce repede după terminarea acțiunii mijloacelor sau îndeplinirea sarcinilor de serviciu sunt eliminate. Numai întinderea zilnică a coloanei vertebrale și spate dimineața poate ajuta la eliminarea cauzei rădăcinii unui simptom neplăcut și prevenirea apariției acestuia în viitor.

Beneficiile acestor activități va fi cu osteoporoză, spondiloză, radiculită, îngustarea canalului spinal, hernie a coloanei vertebrale lombare. Deci, atunci când nu există contraindicații (boli în stadiul de exacerbare, sarcină, febră mare), atunci puteți face exerciții pentru întinderea coloanei vertebrale și a spatelui.

Exerciții pentru regiunea lombară

Gimnastica pentru partea inferioara a spatelui se realizeaza astfel:

 • Pentru a efectua acest exercițiu, veți avea nevoie de o bară orizontală, pe care va trebui să urcați, agățându-vă de bara transversală cu picioarele și suspendând-o. La început este de dorit să ai un partener care să poată ajuta și sprijini. Suspendarea pe bara ar trebui să fie de aproximativ un minut. În total, trebuie să faceți cel puțin patru abordări la un moment dat.
 • Exerciții pentru întindere - lucrăm cu mușchii din spatePentru a dezvolta o țesătură musculară dintr-o spate, este posibilă: așezarea pe spate, picioarele îndoite la genunchi, îmbrățișarea mâinilor și tragerea la stomac.
 • Trebuie să te așezi pe spate, picioarele tale sunt îndoite la genunchi și picioarele sunt pe podea, în timp ce ele sunt împărțite pe lățimea umerilor. În această poziție, trebuie să inhalați cât mai mult posibil, tastând complet în pieptul aerului și efectuați o expirație, ținând respirația timp de 8-9 secunde. Numărul de execuții este de 6-12 ori.
 • De asemenea, nu este rău să faci un astfel de exercițiu, numit "melc". Pentru a fi executat, este necesar să stați pe stomac, cu mâinile să vă odihniți pe podea și să încercați să atingeți coroana cu vârfurile degetelor pe picior.
 • Trebuie să stați pe stomac, să vă întindeți brațele de-a lungul trunchiului și să încercați să ridicați atât picioarele, cât și capul, fixându-le în această stare timp de câteva secunde.

Exerciții pentru toracic și de col uterin

Exercițiile sunt următoarele:

 • Se înclină capul înainte și înapoi, dintr-o parte în alta va fi capabil de a ajuta la consolidarea coloanei cervicale spinării și să-l întind, pentru a scapa de rigiditate și a etanșeității în organism.
 • În scopul de a consolida spinării toracice de col uterin si de a deveni drepte, picioarele sunt latimea umerilor, și să încerce cât mai mult posibil pentru a implementa înapoi cap, de fixare a corpului în această poziție pentru câteva secunde. Faceți-o la rândul său, din partea stângă și dreaptă.

Lucrați cu utilizarea mărfurilor

Este posibilă întinderea spatelui și coloanei vertebrale la domiciliu cu utilizarea încărcăturii. Pentru a face acest lucru, este necesar să coaseți o centură specială cu cabluri fiabile pe ambele părți, unde greutățile vor fi fixate.

Este necesar să se așeză pe canapea într-o centură specială și să se fixeze încărcătura, care ar trebui să atârne de pe canapea și să întărească întinderea. Greutatea încărcăturii, care este selectată, nu mai mică de 2 kilograme, trebuie să fie aceeași pe ambele părți.

Întinderea coloanei vertebrale se poate face cu exerciții pentru presă. Pentru ceea ce este necesar să stați pe covor, să vă îndoiți genunchii în genunchi, să vă fixați mâinile în spatele capului și în această poziție pentru a face pante înainte. În total, este necesar să se facă cel puțin cinci abordări.

În timp ce la calculator, este posibil să se distragă atenția pentru o perioadă scurtă de timp, extindeți brațele înainte conectându-le la blocare și mențineți această poziție timp de 15 secunde. Acest lucru va face posibilă îndepărtarea tensiunii din coloana vertebrală toracică și cervicală. Efectuați exercițiul poate fi în poziție verticală, întinzând mâinile maxime spre partea de sus. La rândul său, puteți să vă puneți mâinile peste umerii dvs. sau să le aruncați în spatele capului, întinzându-vă umerii înapoi.

De ce să întind coloana vertebrală?Pentru a vă întinde coloana vertebrală, clasele de yoga sunt minunate. Acest tip de formare are un complex de "asanas", care vizează relaxarea și întărirea treptată a mușchilor dorsali, întinderea coloanei vertebrale, îmbunătățirea performanței organelor interne și a funcțiilor respiratorii.

Exercițiile pentru întinderea musculaturii spinoase și a coloanei vertebrale sunt metodă eficientă de prevenire o varietate de boli, incluzând discuri intervertebrale herniate, radiculită și osteocondroză. Nu așteptați până când aveți aceste diagnostice pe cardul dvs. medical. Consolidarea și întinderea mușchilor spatelui și coloanei vertebrale poate fi inițiată în orice moment și cu cât mai devreme veți începe să o faceți, cu atât mai bine.

În plus, făcând exerciții pentru întinderea musculaturii spinoase și a coloanei vertebrale, vă puteți reduce greutatea. Deoarece întinderea activează activitatea sistemului limfatic și, printre altele, ajută în mod activ la transportul grăsimilor prin corp, sporind astfel consumul total. Aceasta înseamnă că întinderea spatelui și a coloanei vertebrale nu numai că va îmbunătăți sănătatea, ci va contribui și la normalizarea greutății.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Yoga în tratamentul herniei coloanei vertebrale lombosacraleYoga în tratamentul herniei coloanei vertebrale lombosacrale
Caracteristicile herniei shmorlya și principiile tratamentului coloanei vertebraleCaracteristicile herniei shmorlya și principiile tratamentului coloanei vertebrale
Recenzii de corsete pentru corectarea spatelui și a posturiiRecenzii de corsete pentru corectarea spatelui și a posturii
Fizioterapia cu osteocondroza coloanei vertebrale lombareFizioterapia cu osteocondroza coloanei vertebrale lombare
Simptomele deplasării vertebrelor în coloana lombarăSimptomele deplasării vertebrelor în coloana lombară
Tehnica lui Bubnovski, gimnastica pentru coloana vertebrală la domiciliuTehnica lui Bubnovski, gimnastica pentru coloana vertebrală la domiciliu
Cauzele durerii la femeile din spatele inferiorCauzele durerii la femeile din spatele inferior
Simptomele și tratamentul bolilor și bolilor coloanei vertebraleSimptomele și tratamentul bolilor și bolilor coloanei vertebrale
Tratamentul și simptomele osteocondrozei coloanei vertebrale toraciceTratamentul și simptomele osteocondrozei coloanei vertebrale toracice
Tratamentul herniei intervertebrale și gimnastică pentru coloana vertebralăTratamentul herniei intervertebrale și gimnastică pentru coloana vertebrală
» » Exerciții cu video pentru întinderea coloanei vertebrale și a spatelui
© 2021 amigdas.com