amigdas.com

Caracteristici de aspiratoare tip ciclon

Ce este un aspirator cu ciclon?Fiecare gospodină își dorește asistentul ei de neînlocuit pentru curățenie - un aspirator, a fost calitativ și puternic. Prin urmare, înainte de a cumpăra o astfel de tehnică, trebuie să cântăriți binele și minusurile acesteia.

Aspiratoarele tip "ciclon" sunt în prezent cele mai populare pe piață. Ei au mai mult beneficii în comparație cu pungile, dar în același timp, comparativ cu modelele echipate cu aquafilter, sunt mai ieftine. Astăzi veți afla despre ele cât mai mult posibil.

Principiul de funcționare a aspiratoarelor tip ciclon

Aspirator Aspiratoarele de acest tip au apărut pe piață nu cu mult timp în urmă. Chiar tehnologia producerii lor a fost inventată în Marea Britanie de James Dyson, tehnica a început să fie produsă sub numele său. Primele modele au apărut la vânzare la începutul anilor 90, având propriile particularități și inexactități. Cu toate acestea, dispozitivul sa îmbunătățit cu regularitate până la achiziție modificare modernă. În prezent, astfel de aspiratoare sunt produse de aproape fiecare producător de aparate de uz casnic.

Principiul funcționării unei astfel de ansambluri este destul de simplu:

 • în corp există două baloane;
 • Aerul murdar când este lovit în el se duce la viteză mare într-o spirală;
 • În balonul de gunoi, vor apărea în mod artificial vortexuri, care colectează și mențin praful prin forța centrifugală.

Vacuum aspirator SamsungÎn cele mai avansate modele, există două filtre - unul restrânge particule mai mari, iar cel de-al doilea - mic, astfel încât să puteți păstra practic tot praful.

"La ieșire" este cel mai adesea pus în modelele obișnuite de burete filtru, și în scump - un filtru HEPA special. Dar există o nuanță - în timp, filtrul în sine este sursa răspândirii microbilor și a prafului fin, respectiv o dată sau de două ori pe an este necesar să se spele și clătiți cu apă. Durata de viață a unui filtru scump diferă de modelul unui aspirator.

În magazine, aspiratoarele cu filtru de ciclon sunt numite și "aspiratoare cu un recipient de praf". Filtrarea lor este foarte mare, dar filtrul cu ciclon nu poate ține particule de până la 5 μm, de exemplu:

 • microorganisme patogene;
 • alergeni;
 • polen;
 • produse de funcții vitale ale acarienilor de praf.

Prin urmare, atunci când alegeți un model cu gradul maxim de purificare, este mai bine să cumpărați o variantă cu aquafilter, în special în cazul în care casa este inhalat de către persoanele care suferă de alergie sau astmatici.

beneficiile produsului

Cyclone gadget-urile au fost înlocuite mult timp de pe piață cu echipament greoi de recoltare, care nu garantează că curățarea ar fi ideală. Cu toate acestea, doar consumatorii recent a atras atenția cu privire la avantajele acestor modele:

 • Puterea stabilă - filtrul are un design special, în consecință, deoarece recipientul este umplut, puterea de aspirație nu va scădea.
 • Modelele sunt simple și economice în întreținere, care este avantajul lor cheie. După terminarea curățării, nu va trebui să scuturați sau să schimbați pungile de praf. Și nu va fi necesar să le spălați și să le uscați după fiecare utilizare.
 • În timpul aplicării, unitatea nu produce sunete roaring - această tehnică nu funcționează pe marginea supraîncărcării și nu va fi ticătoare.
 • Puteți găsi cu ușurință obiecte valoroase - dacă, accidental, în timpul curățării, un lucru valoroasă intră în aspirator, nu va trebui să îl căutați în praf după aceea. Când aspiratorul se oprește, acesta poate fi ușor de găsit și scos.

După cum vedeți, competitiv beneficii aceste unități sunt suficiente. Odată cu creșterea cererii de consum, ele sunt actualizate și îmbunătățite periodic de către producători.

deficiențe

Tehnica are o serie de deficiențe, care nu afectează în mod semnificativ utilitatea și calitatea curățării. Dezavantajele dispozitivelor sunt direct legate de caracteristicile lor de design și arată astfel:

 • Particulele ușoare, lungi și subțiri sunt dificil de asamblat. Aceste aspiratoare nu sunt foarte eficiente dacă colectați în principal puf, lână, păr sau fir.
 • Creșterea acumulării statice. Mecanismul intern care reține praful conferă energie electrică statică, transferându-l în carcasă. Acest lucru nu reprezintă un pericol, dar lovitura este foarte sensibilă.
 • Dispozitivul depinde de viteza aspirației de aer - dacă peria este aspirată la covor sau perdea, vortexul intern este distrus rapid și gunoiul poluează alte filtre. Aspiratorul poate fi repornit după o perioadă de timp pentru un set de rotații.
 • Nu puteți ajusta alimentarea, dispozitivul are nevoie de un flux de aer constant și puternic.
 • Un sunet caracteristic - este format din particule solide când intră într-un recipient din plastic. Se luptă împotriva zidurilor sale și creează un zgomot. Și mai multe particule zgâri casele, iar filtrul este murdar, ceea ce face dificilă controlul gradului de contaminare.

Toate listate deficiențe nu pot fi numite deficiențe de producție. Pentru a scăpa de ele este imposibil, deci alegerea în favoarea unor astfel de tehnici rămâne doar pentru cumpărător.

Reguli pentru alegerea aspiratoarelor cu ciclon

Aspirator În prezent, un număr mare de aspiratoare echipate cu un sistem de filtrare cu ciclon pot fi găsite pe piață. Acestea au un raport optim de calitate și preț, ceea ce asigură eficiența muncii.

Dacă cumpărați acest sau acel model al dispozitivului, acordați atenție următoarelor caracteristici:

 • Indicatorul de alimentare este foarte important nu numai pentru consumul de energie, ci și pentru puterea de aspirație. Cu toate acestea, producătorii de indicatori nu indică întotdeauna, astfel încât să se concentreze mai mult pe cifra nominală. Modelele optime din punct de vedere al puterii sunt de la 1800 la 2000 V.
 • Volumul colectorului de praf - nu se potrivește prea mult și prea mic. Cel mic va umple rapid, astfel încât curățarea va trebui întreruptă. Dar cel mare va face designul prea greu.
 • Filtre suplimentare - depinde de cât de mult praful se va întoarce în aer. Cel mai bine este să luați filtre HEPA de tip cărbune.
 • Pachetul - de obicei, modelele au 3 până la 6 duze, dintre care pot exista perii pentru curățarea covoarelor, precum și mobilier moale și duze înguste. Un număr mare de accesorii de lucru ajută la obținerea calității de curățare, indiferent de tipul acesteia.
 • Parametri suplimentari - luați în considerare întotdeauna lungimea cablului și funcția inversă (această înfășurare automată la apropierea prizei). Roțile trebuie să aibă o acoperire din cauciuc pentru a se asigura că podeaua și mobilierul sunt protejate.

Făcând această sau acea alegere, concentrați nu numai pe parametrii cheie, ci pe orice altceva. Totul trebuie ales în mod rezonabil, astfel încât să nu fiți dezamăgit de achiziția dvs.

Clasificarea modelelor

Există mai multe tipuri de aspiratoare tip ciclon:

 • Modele manuale - cel mai bugetar. Arată ca o pensulă cu mâner. Principalul lor dezavantaj este un mic recipient de praf și o mică putere de aspirație.
 • Ordinare (verticală și orizontală) - poate avea un preț diferit. Filtrul are o curățare fină, puterea de aspirație este de 300-400 W.
 • Roboții sunt aspiratoare echipate cu filtre cu ciclon. Puterea de aspirație poate fi scăzută sau ridicată. Costul poate fi de la 8 la 50 de mii de ruble.
 • Modele industriale - aceste opțiuni au dimensiuni mari și productivitate ridicată. Cu toate acestea, costul lor este ridicat - de la 15 la 45 de mii de ruble.

Aspirator fara sac PHILIPS PowerProDar gospodăria modele scumpe pot gestiona până la 50 de mii de ruble și au un sistem complex de filtrare și o putere mare de aspirație.

În cazul în care modelele cu prețuri ridicate sunt de interes, atunci este rezonabil să se ia în considerare o alternativă sub forma unui aspirator multifuncțional de înaltă calitate echipat cu un aquafilter. Cu aceasta, puteți face o curățare uscată și umedă. Unele modele din această categorie sunt capabile să ofere un nivel ridicat nivel de curățare aer, și pot fi îndepărtate fără pierderea puterii de aspirație.

Aspirator ciclon BORKInstalat la ieșirea neutralizatorului HEPA este capabil să prindă microparticule, chiar și la o grosime de 0,06 microni, care este mai subțire decât părul uman de 230 de ori. Un astfel de sistem universal de purificare are certificarea corespunzătoare și are o filtrare de înaltă calitate, funcția de umezire și chiar aromatizare, care se realizează la turații reduse ale motorului printr-o duză specială.

Cu ajutorul lui separator electromagnetic, dezvoltând o viteză de până la 32 mii rpm, este posibil să absorbiți chiar praful care este adânc în interiorul covoarelor sau mobilierului tapițat, în acest scop este posibil să aplicați o pensetă specială cu unitatea electrică.

Caracteristicile aplicației

Aspirator auto Aggressor AGR-100H Turbo 12V, 100W, ciclonDurata de viață utilă și eficiența utilizării depind în mare măsură de modul în care utilizați corect dispozitivul și de modul în care vă ocupați de el.

Pentru a menține aspiratorul dvs. de lucru cât mai mult timp posibil, citiți recenziile și luați notă recomandări cei care au obținut deja același model.

Folosind această tehnică, merită să ne amintim că este destinată numai curățării și curățării chimice. Avantajul său poate fi numit lipsa necesității de a curăța în mod regulat echipamentul. Containerul este curățat și spălat numai pe măsură ce se murdărește, totuși este imposibil să strângeți cu grijă pentru a reduce emisia prafului la o valoare minimă.

Atunci când alegeți o anumită opțiune, dați preferință companiilor de producție dovedite, care sunt cunoscute pe piață și au o bună reputație. Și că aspiratorul a funcționat mult timp fără cârlig, ar trebui să fie utilizat corect conform instrucțiunilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege un aspirator pentru un apartament sau o casă, comentarii despre aspiratoareCum de a alege un aspirator pentru un apartament sau o casă, comentarii despre aspiratoare
Cum de a alege un bun aspirator vertical fără firCum de a alege un bun aspirator vertical fără fir
Aspirator pentru piscină: tipuri și criterii de selecțieAspirator pentru piscină: tipuri și criterii de selecție
Aspirator fără sac pentru praf: cele mai bune modele cu un containerAspirator fără sac pentru praf: cele mai bune modele cu un container
Prezentare generală a aspiratoarelor pentru detergenți `kerher`: calitate și preț,…Prezentare generală a aspiratoarelor pentru detergenți `kerher`: calitate și preț,…
Aspirator pentru laminat: criterii de selecție și aplicareAspirator pentru laminat: criterii de selecție și aplicare
Cum de a alege un aspirator fără un sac pentru prafCum de a alege un aspirator fără un sac pentru praf
Efectuați un filtru cu ciclon pentru un aspirator cu propriile mâiniEfectuați un filtru cu ciclon pentru un aspirator cu propriile mâini
Care este cel mai bun aspirator de spalat pentru casa, pe care sa-l alegi?Care este cel mai bun aspirator de spalat pentru casa, pe care sa-l alegi?
Aspirator nazal pentru copii pentru nou-născuțiAspirator nazal pentru copii pentru nou-născuți
» » Caracteristici de aspiratoare tip ciclon
© 2021 amigdas.com