amigdas.com

Băi cu email din fontă - caracteristicile lucrării

Cum să actualizați singur baiaÎn procesul de reparare în baie, mulți proprietari se confruntă cu problema înlocuirii dispozitivelor sanitare. Dacă repararea țevilor, chiuvetelor sau mixerelor nu necesită investiții mari de capital și este posibilă cu performanța independentă a tuturor lucrărilor, înlocuirea băii din fontă este un proces complex.

Înlocuirea completă a tăvii din fontă necesită nu numai achiziționarea unui dispozitiv nou, ci și repararea suplimentară a spațiilor. Prin urmare, ca o alternativă, lucrări de restaurare, în mod natural, dacă paletul este în stare normală. Restaurarea rezervorului pentru adoptarea procedurilor de apă se bazează cel mai adesea pe restaurarea smalțului, care în procesul de exploatare își pierde fostele caracteristici estetice.

Refacerea smalțului unei băi vechi din fontă este considerată cea mai bună soluție pentru problema estetică în cel mai scurt timp și cu puține bani. Dar, înainte de a începe să schimbați baia, în loc să cumpărați un nou palet, trebuie să înțelegeți unele dintre nuanțele realizării unor astfel de lucrări.

Varietăți de lucrări de restaurare

Modalitatea de a restabili baiaPentru a efectua restaurarea băii de email, nu este necesar să demontați paleta sau să o schimbați la un nou analog. La urma urmei dezmembrarea unei băi vechi în majoritatea cazurilor însoțite de o reparație completă a băii, care, la rândul său, este destul de incomod, lungă și costisitoare.

În plus, instalarea unui palet din fontă necesită prezența unui asistent, datorită greutății semnificative a fontei. La rândul său, lucrările de restaurare a smaltării unei băi de fontă - o procedură simplă care nu necesită cunoștințe speciale în industria construcțiilor.

Enamelizarea unei băi de fontă va depinde de multe motive, din care se determină tehnologia lucrărilor de restaurare. În primul rând, acest lucru se datorează tehnologiei de recuperare, materialelor folosite și gradului de deteriorare detectat. În același timp, există în prezent următoarele moduri de îmbăiere a băii.

 • Baie de umplere - restaurarea unui palet din fontă utilizând acrilic lichid. Se utilizează în recuperarea containerelor pentru adoptarea procedeelor ​​de apă din metal și din fontă.
 • Utilizarea unei căptușeli acrilice este o metodă care implică introducerea unei inserții de acrilic în tava de fontă și fixarea acesteia cu un compus adeziv special.
 • Enamelarea unei băi din fontă - restaurarea unui palet prin aplicarea unui nou strat de email. Utilizat în repararea paleților din fontă, în timp ce este cel mai bugetar mod de restaurare.

Înainte de a începe restaurarea stratului de email, este necesară o inspecție vizuală completă a căzii. Acest lucru se datorează faptului că tava de baie, în care se vor găsi găuri sau crăpături, nu poate fi restaurată. Se pot restabili numai cipurile minore sau zgârieturile.

Dacă vorbim despre restaurarea fabricii unei băi din fontă, atunci toate lucrările se desfășoară sub expunere la temperaturi ridicate. Firește, la domiciliu este imposibil și, prin urmare, trebuie să folosiți un email special pentru uscare în condiții naturale.

Recuperarea băii cu acrilic lichid

Cum de a restabili aspectul unei băiO astfel de metodă de smalțare a căzilor de baie, una relativ nouă, a apărut datorită dezvoltării unui stakryla - un material pe bază de acrilic bicomponent. Se compune direct din acrilicul în sine și un întăritor special care accelerează procesul de întărire a acoperirii reconstituite.

În procesul de amestecare polimerizare întăritor acrilic se produce, prin care în timpul aplicării compoziției pe suprafața băii este format de înaltă calitate grosime de film acrilic, care este de 3 până la 7 mm. Procesul tehnologic al "băii de umplere" este destul de simplu și constă în anumite etape.

 1. Pregătirea suprafețelor de paleți - această etapă implică prelucrarea emailului vechi cu curățarea ulterioară a suprafeței de la așchii abrazive.
 2. Apoi sifonul este deconectat și un recipient este instalat sub chiuvetă pentru a scurge excesul de acrilic.
 3. Următorul pas este să pregătiți amestecul acrilic conform instrucțiunilor producătorului.
 4. Mai mult, acrilicul lichid se aplică prin turnarea treptată a amestecului finit de-a lungul marginii superioare a paletei.
 5. În momentul în care jeturile ajung în mijlocul suprafeței, o mișcare netedă a containerului începe cu stakrilul de-a lungul perimetrului paletei.
 6. După ce cercul este închis, procedura se repetă.
 7. Procedura de restaurare în vrac ar trebui să fie continuă. Nu vă faceți griji că acrilicul este prea mult, toată amestecul în exces va curge în capacitatea de scurgere.

Polimerizarea acrilicului, în funcție de soiul său, poate să apară de la 24 de ore la o săptămână. Este mai bine să utilizați acrilic cu uscare lungă, deoarece amestecurile cu uscare rapidă nu permit obținerea unei suprafețe de calitate după restaurare.

Renovarea băii cu căptușeală acrilică

Cum și ce să acopere baiaDe asemenea, puteți restaura tava de baie cu o garnitură acrilică. Pentru a face acest lucru, va trebui să achiziționați inserția cada de baie acrilică, bazată pe culoarea și dimensiunea preferată a paletei restaurate. Asta este cea mai rapidă metodă de restaurare, care se datorează instalării căptușelii din acril și fixarea sa ulterioară.

 1. O inserție acrilică gata este plasată într-o baie veche din fontă, astfel încât toate găurile să coincidă. Placa de fixare este realizată cu o compoziție specială de adeziv, care se aplică atât la tava de baie, cât și la inserția acrilică.
 2. Pentru o etanșare de înaltă calitate a bolului, toate liniile de îmbinare sunt tratate cu silicon.
 3. Auto-folosirea unei astfel de metode este destul de complicată și, dacă există un decalaj în intersecții, se va forma în mod constant o ciupercă sub căptușeala acrilică, care este periculoasă pentru sănătatea umană.
 4. După terminarea lucrului, baia este umplută cu apă rece și rămâne în această stare timp de 24 de ore. La sfârșitul zilei, rezervorul pentru procedurile de apă va fi gata de utilizare în scopul propus.

După restabilirea suprafeței băii din fontă cu o căptușeală acrilică, este important să rețineți că atunci când este folosită din nou Nu utilizați detergenți, conținând componente abrazive. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că linia acrilică utilizată pentru restaurare este ușor zgâriată.

Enamelizarea băii din fontă - etapele principale

Tipuri de băiEnamelizarea unei băi de fontă presupune un tratament calitativ al suprafeței paletei cu materiale abrazive. Miezul care se formează în timpul tratamentului este îndepărtat cu apă și paletul este degresat. După ce vasul sa uscat bine, ei procedează imediat la restaurarea vechii băi de metal, în conformitate cu un anumit plan de lucru.

 1. Înainte de a trece la smalțul direct al unei băi de fontă, este necesar să se determine metoda de aplicare a smalțului. Până în prezent, puteți lua în considerare două metode populare de aplicare a smalțului: folosind o pensulă și o pulverizare. În același timp, peria naturală, mai degrabă decât metoda mecanizată, este mai populară.
 2. Emaila este aplicată foarte atent, în caz contrar după uscare poate apărea mai multe fluxuri și bule, care sunt complet nedorite. Emalii începând cu aplicarea stratului de pornire. După ce se usucă și este aproximativ o jumătate de oră, stratul următor este aplicat și cel puțin de 4 ori.
 3. Pentru a vă asigura că smalțul este uscat și servit cât mai mult timp după restaurare, este necesar să treceți cel puțin 7 zile.
 4. Așa cum s-a menționat mai devreme, pentru emailarea calitativă a băii din fontă va fi necesar să se aplice cel puțin 4 straturi de compoziție, ceea ce va spori considerabil durata de viață a recipientului pentru adoptarea procedeelor ​​de apă.

Nu utilizați compuși cu uscare rapidă pentru smalțul de înaltă calitate al băii. Emaila de calitate ar trebui uscat timp de cel puțin 7 zile, care permite polimerizarea completă. Este mai bine să utilizați doar emailuri speciale de înaltă calitate pentru căzi de baie, durabile și practice. Economii în această chestiune la ceva bun, cu excepția unei reparații secunde nu va.

Unele nuanțe de smalțare a unei băi de fontă

Sfaturi pentru restaurarea băiiSe va produce vopsea acrilică din partea laterală a paletei, cu nivelare suplimentară, cu o mistrie specială de zone pictate. Întregul proces este raportat a fi neîntrerupt, în timp ce începe, este mai bine din centrul paletei. Acest lucru este necesar pentru a acoperi uniform tigaia în întreaga zonă. Stratul de material acrilic trebuie să fie de cel puțin 5 mm. După lucrările de restaurare, containerul pentru procedurile de apă nu poate fi folosit timp de cel puțin 5 zile.

Atunci când efectuați astfel de lucrări de restaurare, nu este nevoie să vă grăbiți, toate mișcările pentru aplicarea acrilicului ar trebui să fie clar și uniform, fără nici un jignitor. Numai în acest fel puteți obține o suprafață de înaltă calitate și netedă. Este important să așteptați o uscare de calitate a stratului anterior și numai apoi să aplicați bilele acrilice ulterioare. Durata de viață a băii din fontă restaurată prin oricare dintre metode este suficient de lungă, astfel încât să fie preferată alegerea individuală a fiecărui proprietar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum și ce pot culoarea băii la domiciliu?Cum și ce pot culoarea băii la domiciliu?
Cum pot actualiza singură baia din fontăCum pot actualiza singură baia din fontă
Mijloace populare și eficiente pentru spălarea băiiMijloace populare și eficiente pentru spălarea băii
Pictați băile de email cu propriile mâini, prețul întrebăriiPictați băile de email cu propriile mâini, prețul întrebării
Cum se face o restaurare a unei băi din fontăCum se face o restaurare a unei băi din fontă
Inserții acrilice în baie: prețul și caracteristicile produsuluiInserții acrilice în baie: prețul și caracteristicile produsului
Cum sa faci o baie proprie de restaurareCum sa faci o baie proprie de restaurare
Prețurile pentru restaurarea băii, inclusiv pictura cu smalțPrețurile pentru restaurarea băii, inclusiv pictura cu smalț
Emaila deteriorată în baie: recomandări pentru restaurareEmaila deteriorată în baie: recomandări pentru restaurare
Ce vopsea să pictezi o baie la domiciliuCe vopsea să pictezi o baie la domiciliu
» » Băi cu email din fontă - caracteristicile lucrării
© 2021 amigdas.com